Hockeybloggen

Ni vill se oss falla, men vi knäcker er alla.

Ta nu rubriken med lite humor. L E !
 
Vi bara dängde till pågarna från Ängelholm. Vi tryckte dit dem med 1-7, vilket fick mig att jubla. 7 olika målskyttar med, vilket visar bredden på vårt lag.

Det enda minuset blev det när Nygga förivrigade sig och delade ut en armbågstackling. Han fick matchstraff, så nu blir väl han borta ett tag. Hm!

PW var så nära att få hålla nollan.

Walle fick en puck i nacken i andra perioden och stod ombytt i båset i tredje perioden. Det är sådana sekunder som känns långa som evigheter....innan spelarna reser sig från isen efter sådana incidenter. Jag höll andan hela tiden och blev nästan smurf.

I övrigt har jag bara en sak att säga:

VI HAR PER ÅSLUND! VAD SKA NI GÖRA?

Ett riktigt dåligt aprilskämt va?

Har ni med läst och hört det? Ryktena om att Erik Granqvist och Alexander Salák skulle vara på väg till KHL...Inom en snar framtid dessutom. Nä, jag kan inte ta om det kommer ett besked om att de ska dra till Ryssland. Gillart inte det minsta. Stanna hos oss nu! Bara gör det!!! Jag hoppas att Borta Stå har en fin banderoll med just den innebörden i Ängelholm ikväll. Om det inte har hunnits med så fixa en till lördag är ni snälla. Det här går jag inte med på.
 
Har du missat nyheten? Klicka dig in HÄR isf!

Life is life

Trist för killarna som gjort en bra insats med tanke på både magsjuka och skadade. Man gör det man kan och mer än så kan vi inte kräva av laget. 0-2 blev 4-3. Hade vi inte spelat så förskräckligt mycket BP i andra så hade vi vunnit den här matchen. BP kostar energi och när vi saknar många så känns det även av i laget. Jag klandrar ingen för förlusten. Jag är glad att vi inte förlorade med 6-2 eller så.
 
Nu fokuserar vi framåt. Mot 3 poäng på torsdag!

6 spelare borta

Våra killar börjar matchen bra 0-2 efter första. Period två blev bara boxplay för vår del. Våra killar är sjukt trötta nu och går mer än åker. Vår första kedja har väl spelat 15 minuter av period två!

Nu får folket börja komma tillbaka.

22-5 till Växjö i skott i andra perioden. Håll er undan utvisningsbåset i tredje tack!


Ni som känner mig...

...vet att några kortare inlägg kan hamna här innan den 12:e. Håll koll på bloggen innan den 12 dec.


Beslutet

Eftersom jag lever i stress just nu så har jag bestämt mig för att pausa denna blogg till den 12 december. Efter det återupptar jag blogglivet om känslan finns kvar. Jag pratar om motivation och inspiration! Var rädda om er därute i vintermörkret. Använd reflex!

I will be back sooner than later!


Lägga ner bloggen?

Jag har tänkt att eventuellt lägga ner den här bloggen. För alltid eller bara ta en paus? Det vet jag inte. Just nu håller jag igång den mer för er skull än min egen. Vare sig kommentarer eller läsarsiffror är så frekventa för tillfället, så varför ska jag då lägga tid på bloggen?

Vad säger ni få som följer mig? Gråter ni om jag avslutar min blogg?


Vilken tredjeperiod de gör!

JO, Fröunda försökte, men vi var båda starkare, smartare i vårt spel och dundrade på. 
 
Nervös var jag ändå då ETT mål inte är någon ledning. Inte ens som Frölunda spelade ikväll. Det kom inget och jag tänkte att det skulle vara så typiskt om de skulle få in ett dretmål i slutminuten. Att de skulle ta ut sin målvakt förstod jag ju. Men inte då. Per Åslund snor åt sig pucken, gör en soloåkning och klistrade pucken mot klubbladet. Sedan lyftar han in den i mål. Jag tror att jag skrek så att stämbanden brast. Skönt med ett tredje mål och extra gött att Per fick göra det! Därmed kom det som ett pistolskott från min mun:"Per Åslund är bättre än Zlatan!" De orden står jag för.
 
I slutet så tog Basse och slog in 4-1 i öppet mål (efter att de tagit ut sin målvakt).
 
Vilken go känsla jag har i kroppen nu. Seger är alltid seger. Den här segern var dock magisk. Så logisk. :)

Vi ÄGER den här matchen än så länge

Underbart spel av Färjestad. 
1-0 via Per Bästa Åslund. Sedan blev det 1-1 av Dicken (ja, nu när han inte spelar i FBK får han heta så). Tillslut tog Paulsson och tag i det hela och slog in 2-1. Egentligen så tror jag faktiskt att det var Frölunda som gjorde båda våra mål....Det tog både här och där. :) När 2-1-målet kom skällde dessutom en Frölundaspelare ut sin egen målvakt. Konstigt. Det var ju inte ens hans fel att det blev mål. Det där tyder bara på dålig stäming i laget. Att börja hacka på sin egen målis är lågt tycker jag.
 
Ja, en magisk kväll som denna så tycker jag inte att det är mer än rätt vi får flyt och tur ikväll. 
 
Vi fortsätter att spela med fart och våra passningar sitter som en smäck! Vi hittar varandra och snurrar runt på försvarare. Det är helt enkelt vår kväll ikväll. 
 
Jag hoppas att vi inleder den tredje med 3-1 och sedan klämmer dit mål efter mål. Varför inte göra det ordentligt när vi ändå håller på liksom? :)
 
Ett stort strålkastarljus på och ett tack till våra unga spelare - Calle Andersson, Max Görtz och Olofsson. De visar ingen respekt. De bara kör!

Efter första perioden Färjestad - Frölunda

Vi har gjort en riktigt bra period i första perioden. Klart att stämningen ger laget extra energi. Publiken lyfter laget. Klart att jag önskar att det skulle vara slutsålt i varje match, men kanske blir det här det sug som publiken behöver. När de väl är i hallen inser de att varje match är en hockeyfest. :) Å andra sidan så kan man inte vara där man vill hela tiden. Believe me. I know. Jag tillexempel  hade hellre suttit på läktaren än att befinna mig här hemma i en soffa. Det handlade inte om eknomi för min del. Det handlade om andra saker som måste prioriteras i livet. SÅ, jag klandrar inte folk för att de inte går, däremot är det ju trist att det blivit sådant bortfall när folk ändå gick förr. Å nej, jag tror fortfarande inte på att det är för att "straffa" laget som de inte går dit. Undrar om Oscar K har jobbat vidare med vår idé? 
 
Noll noll efter första perioden. Ändå kändes det som att vi ägde den. 
 
Tycker inte ni också att han Hudasek (eller hur det stavas), blev bättre igen efter att Henke Lundqvist kom hem en sväng till Göteborg? Mm, jag misstänker lite privat målvaktscoachning där jag. :)

Iklädd Åslundtröja

Ja, då har jag tänt levande ljus, dragit matchtröjan över skallen och har matchen på Tv. Tröjhissning står på spel. Mathias Johanssons tröja ska upp. Nr 17. Så värd det! Ja, jag hade fortfarande velat vara på plats, men mitt liv med min vardag satte stopp för det. 
 
Hur som helst så är både Mathias Johansson och Håkan Loobs ögon fyllda med tårar. Det kan ju få var enda mäniska att börja böla själv. Åtminstone om man är en sådan empatisk människa som jag själv. :) Jodå, jag ser nog lite blanka ögon på Jörgen Jönsson och Thomas Rundqvist med. Det ska vara känslosamt.
 
Ståplats har gjort ett magnifikt Tifo. Jag rös bara jag såg det. Alla människor, glädjen och de vajande flaggorna och banderollerna. Allt guld som flög hit och dit över publiken. Det var mäktigt. Ser välkända ansikten på Stå. Tycker att de kunde ha zommat in spelarfruläktaren med.  :)
 
Anyway. 
 
Jag kommer att heja fram spelarna från Tvsoffan i Östergötland. Jag kommer att njuta av publikens engagemang. Jag kommer förmodligen få njuta av en seger till ikväll. Det vore ett sådant antiklimax om laget förlorade just ikväll.

VI ÄR FÄRJESTAD

Nu och för alltid!

Du måste visa var du står. Var än du är. Vart än du går.

På mitt jobb vet de var jag står iallafall! :)


Ledsen

Vill med till Karlstad och fira, men mitt liv satte stopp för det. Får se matchen på Tv. Alltid något.... Ja, jag är bitter!


Ryktet sprider sig i bygget

Idag när jag satt i sjuornas klassrum så stod plötsligt en kille i fyran i trappen utanför å ropade glatt till sina kompisar, efter att sett mig iklädd FBKtröja: " Å, kolla! Hon håller på Färjestad!!!!" Då jag hörde honom ropa vände jag mig mot honom och log. Då gav han mig två "tummen upp"! Jag svarade med att ge en tillbaka medan jag förklarade en matteuppgift för en. Helt plötsligt befann sig fem stycken fyror på tröskeln till klassrummet där jag röjde matte. Då fick en av sjuorna nog och stängde dörren. Min Brynäskollega, som härjat om att vi minsann måste slå sönder deras spelare för att vinna, befann sig i samma sal och han kände sig nog i minoritet. :) Honom sa jag bara till. "Tyst Gnällnäs! Peppe tacklade axel mot axel som ni gjorde på Wallin!" "Axel?!", gormade han ilsket. "Han har ju hjärnskakning!" "Jasså, då var det väl vibrationerna från axeln som gick upp i hans hövve då", svarade jag. Sådana är vi! Vi slänger käft! Som det ska va'! :)

VI ÄR FÄRJESTAD!


Inte ens med domarnas hjälp

Inte ens då lyckades TURnäs vinna matchen. TUR det. ;)
 
3-3 via Harju. Hur irriterande var inte det. Lee gav upp en mot en- kampen mot sin gubbe och stod på mållinjen men orkade inte flytta sig en halvmeter åt vänster för att täcka skott, samtidigt som Basse blev bortfintad. 
 
3-4 blev det dock i förlängningen. En förlängning som vi ägde minus den där gratischansen framför Salák.
 
Jag blir tårögd bara jag tänker på vilken fantastisk målvakt han är.
 
Jag lovar er att jag skrek högre än vad brandlarmet tjöt igår på jobbet! :)
 
Tack för en välspelad match Färjestad!

Tröttnäs. Lipnäs.

Kärt barn har många namn...:)
 
Vi 1-2 blev 1-3 genom C Berglund (igen), som sedan blev 2-3. TURnäs får domaren på sin sida när Peppe Lundh får 5 plus game för en likadan tackling som Walle fick av Bertilsson. Bertilsson fick 2 min. OLIKA det där! Fråga Berglind var han fick ont, för inte var det en huvudtackling i alla fall. Axel mot axel. Då ska vi se. Jo, Peppe hoppade till lite. Nästan ställde sig på tå. Å då träffade han hans axel. Mmm. Otur för oss. TUR för de. Nu kör de alltså PP i FEM minuter. De har 3,5 minuter kvar av den i början av tredje perioden. Boxplay i fem minuter kan antingen göra oss starkare eller trötta ut oss.
 
Salák då! Vilken king! Han är inte bara snabb i målet, utan han är snabb ut ur målet med. Racer på honom!
 
Jag tror att Rickard Wallin tar sitt lag till seger ikväll. Om inte så sker det med HJÄLPnäs (dvs domarna) eller TURnäs som får in något TURmål.
 
Paus nu.

Underbar match. Underbart spel.

Färjestad åker sönder Tröttnäs. 0-1 av C Berglund. 0-2 via Max. Sedan tröttnade domaren på vår framfart så han bestämde sig resolut för att plocka ut några spelare. Helt plötsligt så fick vi spela 5 mot 3 i boxplay. Märkligt. Färjestad bjöd på ett fantastiskt boxplay där Wallin tog ett stort ansvar. Precis när vår femte spelare kom in på isen så gjorde 1-2 med hjälp av Tollefsens ben. Vi behöver till och med hjälpa dem att göra mål. TURnäs.
 
I slutet åkte Bertilsson ut på 2 minuter för att han hade tacklat icke puckförande Wallin. En tackling som gick högt upp med. Direkt var bålgetingen, C Berglund, framme och stod upp för sin bästa vän. Så jobbar vi! Bra Christian!
 
Första perioden över. Paus nu.

Efter slutsignalen FBK - Luleå

Jaha ja. Matchen slutade 4-0 efter att Holtet satt pucken i öppet mål. Luleå tog ut sin målvakt med dryga fyra minuter kvar av matchen. Friskt vågat, inget vunnet.
 
Alex är vår målvaktskung. Vad ska man säga? Hans spel är magiskt. Underbart coachat av Erik Granqvist himself!
 
Den här segern var skön på många sätt och vis.
 
Vi rullar förbi LHC i tabellen igen. Brynäs förlorade på straffar mot AIK, så avståndet ökar lite där. Vi knappar in på släkten (Luleå). Det finns inga anledningar att klaga på Färjestad. INGA!

Efter period två

Leendet går från öra till öra!

Peppe Lundh gör mål (2-0), efter en fin passning av Walle!

Per Åslund gör 3-0 i boxplay. Den killen har en vilja av stål! Sa inte jag att han skulle göra mål ikväll? Jo. Det gjorde jag visst!


NI får ursäkta min brutala rättframhet

Men ärligt. Sluta gnäll nu.
 
Negativa FBKsupportrar som bara fokuserar på det sämre bör rycka upp sig och börja peppa istället för att gnälla.
 
Har man ingen som helst insikt i skadeläget i laget? Tror ni seriöst att folk struntar i att gå på matcherna bara för att jäklas med laget? Ärligt, skulle Färjestad INTE vilja vinna matcher? Get real! Ni måste ju förstå hur fel ute ni är.
 
Är man en supporter som inte dyker upp på matcherna BARA för att man ska visa laget vad man tycker om deras downperioder, så kanske man inte ska vara någon FBKsupporter alls?
 
Är man en supporter som seriöst tror att Färjestad väljer att förlora matcher och bara åka omkring och lalla runt på isen med flit, så bör man nog jobba med sin analysförmåga och även kanske byta lag att stötta?
 
Jag sägert! Ni måste ju ändå inse att är man supporter (vilket lag det än gäller), så är det faktiskt i NÖD och LUST som gäller dvs i med- OCH motgång.
 
Okej, men lägg er energi på att se allt negativt och gnälla på, men snälla ni låt oss andra slippa läsa och höra det. Visst har man rätt att framföra sina åsikter. Det handlar inte om det, men om man för 49:e gången kommer dragandes med samma visa, så börjar det faktiskt låta som en repad gammal LPskiva. Vet ni vad det är? :)

Kom hem i första perioden

Därav har jag ingenting mer att säga än att det stot noll noll när jag klev in genom ytterdörren. Sedan drog jag på mig Åslundtröjan och någon minut senare så gjorde Calle Andersson sitt första Elitseriemål och därmed gav FBK ledningen med 1.0. Det blev periodpaus och där är vi nu.

Kommentaren som försvann

Jag godkände den, men nu är den totalt borta!!! Hur skumt? M jag läste den så Holtet eller Basse får bli först ut! Tack för förslaget!


TACK för fina kommentarer

Det är inte ofta det händer, men jag uppskattar ändå de kommentarer som ni slänger iväg in i min blogg då och då. Alltid så vänliga ord som värmer mitt blogghjärta. Jag driver denna blogg mest för min egen skull, men givetvis även för er. Det är därför som jag vill bjuda in er i min inlägg ibland med (se tillexempel inlägget nedan). Se till att nyttja de chanserna och var med och påverka lite. :)
 
I veckan kommer mitt första inlägg om den första personen som ingår i Färjestad. NI har fortfarande chansen att komma med förslag kring vem jag ska börja med. Kollar kommentarer imorgon. Om ingen har sagt sitt så bestämmer jag rakt av helt enkelt. :)

En inläggsserie om Färjestad

Efter förfrågningar från några av er så lovar jag er här och nu att skriva en inläggsserie om Färjestad. Ett inlägg om spelare och ledare/tränare. Ett inlägg per person. Det blir ett per vecka! Frågan är vem jag ska börja med? Vem tycker ni?


Sluta gnäll!

Ni får ursäkta. Jag kan förstå om folk blir frustrerade, men att klaga på spelare hela tiden... Vad hjälper det? Jag tycker att vi rycker upp oss nu. Låt ordet TILLSAMMANS åter få en innebörd och ett innehåll. Stå upp för laget i alla väder! I med- OCH motgång!

Laget kommer att ha sina ups and downs under säsongen. Vad spelar lite downs för roll i april? :)

VI ÄR FÄRJESTAD!


Efter slutsignalen

Ge mig Sannys hjärnskakning, Antons struphuvud och Klefboms axel. Jag offrar mig för laget. Vi behöver de på isen snart igen! 
 
Vi fick in ett mål tack vare gallerprydda C Berglund och bra skymt av Walle Wallin. Sedan blev det inte som jag ville. Det blev ingen upphämtning på det viset. Men jag är ändå rätt nöjd om man tänker på vårt skadeläge. Det är klart att backarna inte vågar följa med framåt som de brukar när de känner att de inte hänger med till hundra bakåt. Klart att  forwardsen inte heller vågar satsa helhjärtat framåt när försvaret inte känns hundra. Vi får ju ha överseende och vara empatiska. OM jag fick som jag vill så skulle ju Färjestad vinna alla matcher och ja, det vore ju gött, men orealistiskt. Om vi torskar två matcher i rad mot två bottenlag så är inte det hela världen. Inte i mitten av november. Vi kommer att vända det här. Så fort vi har ett intakt lag så kommer det att bli andra bullar av.
 
Mitt tips är ändå att FBK bör åka till bortais kvällen innan matchdag.
 
Häng inte med huvuderna och deppa inte ner er. TILLSAMMANS ÄR VI STARKA! I MED - OCH MOTGÅNG!

Andra perioden

Vi har satt  mer tempo och press. Salák kom in och ställde sig i  mål med. Ingenting ont om PW, men ibland så här i underlägen så känner jag mig lite tryggare med Salák där.
 
Vi är nära mål, men puckjä**** vill inte in. Jag är ändå lugn. Vi kommer igen. Vi får  ju faktiskt vara realistiska och inse att vi har backar som är skadade och har varit så länge nu. Det kostar energi och det är just det som är grejen här. Alla experter är så förvånade över det här. Är de goa i hövvena eller? Hur kan man missa den enkla analysen? JAG har gjort den. JAG och jag jobbar som lärare och inte hockeyexpert. Vi kanske ska byta plats för ett tag de och jag? :)
 
Vår klack har även den varit lite mer lågmäld än vanligt. De står ju iofs klädd i sommarkläder så de kanske fryser och det kan jag förstå. Roliga tjejer och killar det där. :)
 
Den viktiga mellanperioden närmar sig sitt slut och det står fortfarande 3-0 till Timrå. Om jag är nervös? Nä, jag tycker att vi gör en bra match på sina håll där ute. Det är bara målen som fattas. Visst, vårt försvar är inte som det brukar vara, men det har ju sina förklaringar. Det är som det är. Vi gör det vi kan med de vi har. 
 
För FBK så brukar den tredje perioden vara viktigast. Det vet vi som håller på dem. Det är då det krämas ur. Allt som finns kvar i ben och huvuden. Det är bara köra på och tackla sig fram.
 
Jag hade nog ändå velat att laget hade flugit upp redan igår kväll. Att resa långt samma dag som matchen äger rum tror jag inte på. Man är rätt mosig efter en lång resa.

Efter första perioden

Det börjar kännas att mitt lag går runt på för få backar. Jag bara längtar efter återkomsten av Sanny, Klefbom och Grundel. 
 
Vi ligger under med 3-0 efter första perioden. Mina tips inför andra är:
 
* PW bör hålla upp överkroppen lite längre och göra sig stor i målburen.
* Vi bör ha en man 2-3 meter framför Timråkeepern. Har vi det så kommer vi att göra mål på mål nu resterande  två perioder.
* Vi bör hålla oss lugna och inte bli för på. 
* Vi måste äga vår egen zon.
 

Timrå - Färjestad

Jag kan garantera er att mitt lag kommer att göra en bättre prestation än vad de gjorde sist på hemmais.
 
Det kommer att bli 1-3 och Åslund gör första målet. By the way. Ni kan gå in på Cmore och rösta på Peppe Lundh nu. Han behöver alla röster han kan få i detta nu, då HVkeepern ligger före i den röstningen. In på Facebook alltså och rösta via Cmores Facebooksida.

Efter slutsignalen

Fråga mig inte var 3-6 kom ifrån för det hörde jag inte på webradion. Men tydligen kom det i början av tredje perioden.
 
När jag spelade basket så ville jag vinna, men jag deltog för att det var roligt att spela basket, inte bara för att vinna. Jag har väl alltid setts som en god förlorare. När det gäller mitt lag så kommer jag aldrig att gilla att förlora. Jag hatar när mitt lag förlorar. Jag hatar det speciellt mycket när vi tappar ledningar, lagkollapsar och tappar fart. Fi fanken vad jag hatar känslan av frustration. Jag är så arg pga den där äckliga känslan av att ingenting stämmer. Vi får inget tryck. Vi får inga chanser. Vi har ingen ork. Å domaren gör allt för att se till så att vi ska komma ur balans.  
 
Jag hoppas att Sanny Lindström är tillbaka snart och att Grundel kommer tillbaka redan på lördag. Vi behöver våra backar hela och starka. Vi behöver vårt lag! 
 
Jag är som sagt var en god förlorare, men när det gäller Färjestad, så blir jag värsta tjurisen direkt efter slutsignalen vid förluster. Sedan glömmer jag efter några sekunder och lägger fokus på nästa match. Inget depp. Bara pepp! Jag blir inte arg på laget. Jag blir liksom bara arg på känslan av frustration. Det är inte lätt att vara en peppande och stöttande supporter när matcher som ikväll visas. Då blir jag ledsen och frustrerad. mycket bryr jag mig om Färjestad. Jag gläds med de när de vinner och känner med de när de förlorar.

Domaren är smålänning

Det måste han ju vara så som han håller på och dömer på isen. Det krävs så lite för att åka ut om man är FBKspelare och såååå  mycket innan man åker ut om man spelar i Växjö. Olika det där. Inte för att gnälla eller klaga, men jag redovisar bara fakta. Alla som ser och hör matchen kan ju inte annat än att hålla med. 

Man kan inte vara på topp jämt

2-4 till Växjö i början av andra perioden och jag bara skakar på skallen. På jobbet idag sa min Brynäskollega att vi skulle få stryk. Han menade på att det är lätt att koppla av när man spelar mot sämre lag. Sämre utifrån tabellläge alltså. Det är så. Det är sällan lätt att vinna över tabelltian när man själv ligger på fjärde plats i tabellen.
 
2-5.
 
Sedan 3-5 via Nygga. 
 
Jag är frustrerad! Det är jag verkligen. Hela tiden mot Växjö. Hela tiden.
 
Paus. 
 
I tredje perioden så måste det smälla över allt. In med puckarna i  mål. Låt de inte komma fram till PW. Pressa ut de i hörnen. Kom i flygande anfall. Passa inte en gång för mycket.

VI ÄR FÄRJESTAD!!!!

 
 Det tog 17 sekunder innan 1-0 gick in bakom Växjökeepern. Bra förarbete av C Berglund. Sedan tryckte Peppe Lundh in den.
 
Efter dryga 10 minuter kom Tollefsen och knackade in ett mål. 2-0 och så gör Växjö 2-1 bara sådär. Vad hände där liksom?
 
Walle blir utvisad och så gör Växjö 2-2 i PP. Blääääääääääääää. Vilken tur smålänningarna har. Trots att vi dominerar matchen så sätter de sina chanser. Nu får vi täppa till och göra fler mål.
 
Å så blir det helt plötsligt 2-3 till Växjö och de har vänt från underläge 2-0 till ledning med 2-3. Jag blir skogstokig. Vi kan inte bjuda in de i matchen sådär lätt. Vi kan inte GE bort mål. Nu får vi kamma till oss till andra perioden och bara göra mål. Inte släppa in pucken. Så här ska det inte gå till. Inte när vi har medvind. Vi ska utklassa serietian. VI SKA!

Frölunda - Färjestad

Det började bra. Vi gjorde 0-1 av Rickard (va vad det jag sa?). Sedan kom då Dick Axelsson och gjorde det bra dåligt. 1-1 i tredje perioden och så blev det övertid.
 
Det blev förlängning...
 
Å så gör då Per bästa Åslund 1-2 och 2 poäng var ett faktum. Ett riktigt bra faktum om ni frågar mig.
 
Jag har följt matchen via webradion.

Snart är det Frölunda -Färjestad

Jag tror att vi vinner med 0-4 möjligen 1-4 och att Rickard gör första målet!


Elitserien

Den här veckan är den igång som vanligt. Skönt!


Etta i turneringen

Det ska vara Juniorerna till att visa hjärta, spela snyggt och säkert och visa världen att Sveriges hockeyframtid är säkrad. :) Jag längtar redan så sjukt mycket till JVM 2013. Vi har ett guld att försvara. Vi har ett guld att vinna. Det är inte omöjligt. Det ser ljust ut. Det kommer att gå bra oavsett hur det slutar.
 
3-1 slutade matchen och först i tabellen hamnade vi dvs vi vann turneringen. Grattis och bra jobbat!

Småkronorna

De spelar med lika mycket fart och lika snyggt som vanligt. De leder med 3-1 mot Ryssland i mitten av tredje perioden.


Grattis på Fars Dag!

Grattis till alla er underbara pappor därute! Ni gör ett fantastiskt jobb. Det viktigaste jobbet ni har är just att vara pappor. Var rädd om er, era barn och vårda er relation. Få era barn att känna att vad som än händer så finns ni där! Det är inte betyg och andra prestationer som är viktigast. Varandet är mer värt än görandet! Glöm aldrig det! Min pappa lyckades bra med den uppgiften! Han var helt enkel den bästa pappan man kan ha! Alltid saknad. Aldrig glömd! ♥


Förlust

Vi har förlorat 3 matcher av 3 möjliga. Det känns inte så roligt. Enligt Renberg ville inte spelarna vinna. För de så betydde inte den här turneringen någonting. Ja, det var så han sa det. Själv vet jag att så inte var fallet. Åtminstone inte när det gällde ett par stycken. De ville vinna. De slet. Fast det är klart. Man måste ju spela som ett lag. Per Åslund och Tony gjorde i alla fall vad de kunde för att skapa chanser och sätta upp fart och passningsspel. Jag är stolt över Pers insats under veckan. Honom kan i alla fall ingen klaga på och det hoppas jag att Mårts har sett och förstått. Att inte Nygga och Frögga fanns med i truppen är för mig en gåta då jag tycker att det var lite tunt på backfronten. Försvaret var sådär.
 
Jaja. En liten turnering som tydligen inte så många bryr sig om (då menar jag tittarna/publiken) i vårt avlånga land. Själv tycker jag att den kommer olägligt mitt i ES, men men. Det är ju bra för en del som får vila sig i form och som känner sig lite slitna. Det kan även vara bra för de som deltar i turneringen och får upp ännu mer fart när vi fortsätter med ES nästa vecka.
 
Den här veckan har gynnat Åslund och framför allt Salák. Den mannen. Han är vår biljett till Torget i april. Om han får hålla hela säsongen så är han oslagbar. Det säger jag er!

Efter andra perioden

Det sitter inte till hundra procent. Det gör det inte.  Jag skulle ljuga om jag sa någonting annat. Dock så kvitterar vi till 1-1 genom Carl Söderberg. Sedan har vi varit nära några gånger till. Våra 4 på raken boxplayen kostade dock både tid och energi. Tyvärr. I slutet av andra så var vi riiiiktigt nära att göra 2-2. Jag tycker ärligt talat att vår fjärde kejda är bäst än så länge. Mårtensson och Åslund är bra på att sätta fart.

Efter första perioden

Vi börjar komma igång med spelet i slutet av första perioden. Dock känns det inte så stabilt framför HVkeepern. Finnarna leder med 1-0. De är inte bara besvärliga i fejset, numera är de även besvärliga på isen. Got it? :)
 
Vi får ta tag i det här i andra perioden och skjuta sönder den där finska målburen.
 
Jaja. Jag har dragit en slutsats. En slutsats som är GULD värd. Färjestad har en ELITmålvakt som nollar på internationell hockeynivå. Det har inte HV71...
 

Sverige - Finland

Ja, det är ju en gammal klassiker. Är det någon match som vi ska vinna så är det givetvis den här. Äntligen kan jag se matchen med på SVT2. Chris och Rehnberg. Det känns så bra. Matchtröjan är på (den gula med 15 Wallin. Ja, så gamla är mina Tre Kronor-tröjor) och nu kör vi. Åslund i fjärdefemman och jag hoppas att just han får göra mål då hans flickvän fyller år idag. Roligt är även att Mattias Karlsson fick platsen som back med. Förutom våra FBKbackar så är han en av de bättre i Elitserien enligt mig själv.

Målvaktsverkstaden

Ni har väl inte missat det här?
 
http://www.hockey.aif.nu/

Hockey är livet. Det är givet.

Jag vill härmed gratulera Färjestad Bollklubb på 80 årsdagen. Vad ska man säga? Ord. Jag bara snubblar på de. Jag får liksom inte ner vad jag vill ha sagt. Jag kan inte förklara hur mycket föreningen och laget betyder för just mig. Det har inte alltid varit så, men det har varit så en lååång tid. Jag kan väl sammanfatta det så här i alla fall:
 
När resten omkring mig faller. När stressen bryter ut. När kaos kommer på besök ibland i livet. När jag försöker finna harmonin i allt som pågår omkring mig. När jag vacklar, faller och reser mig igen. När det sker då är det Färjestad Bollklubb som är min bästa vän i tillvaron. Färjestad ger mig enbart positiv energi. Det ger mig fokuset. Det ger mig målmedvetenheten att nå visssa mål. Det ger mig glädjen och kärleken till en sport. Till ett lag. Färjestad betyder mer än bara hockey i min vardag. Därför vill jag tacka alla er som finns runt klubben och i föreningen idag.  Tack för att ni gör det möjligt för mig att hålla rätt fokus alla dagar i veckan, året om.
 
G R A T T I S från djupet av mitt hjärta!
 
Foto: Lånat från Färjestads Facebooksida.

Grattis på födelsedagen Färjestad BK

Idag fyller du 80 år och det ska jag fira kan jag lova! Jag börjar med ett blogginlägg senare idag när jag kliver upp. Ett inlägg tillägnat dig!


Förlust mot Tjeckien

Med rätt stora siffror med. Jag är dock glad över att Salak storspelade på ett sätt, men ledsen att Sverige inte fick till en seger. Mixed feelings helt enkelt. Det är inte lätt att kolla på en sådan match med Färjestadhjärta.:)

Det visade sig när Carl Söderberg körde över Salak några gånger.... Jag blev faktiskt arg! Bara för att FBK har en bra målvakt så behöver inte Calle göra så.


3 kronor

Ikväll kör de mot Tjeckien. Salak mot Åslund...:) Jag hoppas att det är Per som går vinnande ur den matchen!

Jag kommer inte se matchen, då jag varken har kanalen eller tiden. :(


Skickar med ett citat

Will delar med sig av ett tänkvärt citat.


Ingenting i hela världen kan få mig att känna så mycket som det laget

Färjestad BK.
 
Det laget alltså. Det väcker känslor. Hela känsloregistret inkluderat.
 
Glädje/lycka. När de gör mål. När de lyckas vända underläge till seger. När de tar SMguld. När de mår bra både på och utanför isen.
 
Sorg. När de förlorar matcher. När vi slås ur SMslutspel. När spelare mår dåligt.
 
Hat. När domare dömer fel. När domare missar avgörande sekvenser i matchen.
 
Kärlek. När laget tar SMguld och när det är motgångar på löpande band. När vinsterna kommer som på rad. När tabelläget är av bättre slag. När vi ligger sist i tabellen. I med- och motgång alla dagar i veckan under hela året. Då är det kärlek tilll klubben. 
 
Oro. När spelare blir skadade.
 
Rädsla. När  någon spelare ligger kvar på isen den där liiite för långa studen efter en tackling.
 
Frustration. När spelet totalt låser sig och de inte blir bättre under någon del av matchen. När allt går mot laget. När marginalerna inte är med oss.
 
Ja, listan kan göras lååååååååååååång, men det var ett axplock av känslor och ord bakom dessa.
 
 
 
 

Tredje perioden och efter slutsignalen.

Å Salák fick man visst köra omkull med. När Nygga och Tollefsen tog bort de motståndarna som körde på vår målis blev Nygga utvisad. Braaaaaaaaaaa domaren. Stora Hjärtat och det Hårda Arbetet fanns där i tredje perioden, även om det ett tag var för nervöst för min smak. :)
 
Holtet sköt en puck mot Andersson (LHC målvakten) och hela arenan trodde att Andersson hade räddat den. Det gjorde han inte. TACK för den gästvänligheten! 2-3 var ett faktum. Grabbarna nedanför mig blev tysta och den äldre mannen snett till vänster framför mig sa inte möe. Resten av perioden var det verkligen till att kriga och försvara sig. LHC kom med fart och med snabba passningar. LHC brukar ha tur och kan vända underlägen till segrar. Nu var jag plötsligt inte så lugn längre då de kom närmare och närmare och vi små korta stunder yrade omkring och var nästan lite överspelade ett tag. Jag och bästis vrålade 100-tals gånger att vi skulle ta ut pucken och äga vår egen zon. När det var ca 2.5 minuter kvar av matchen så tog de ut sin målvakt och de började verkligen det tunga artelleriet. Jag hoppade på min sittplats och de bakom tyckte nog att jag skulle stått på Borta Stå istället. Som ett popcorn höll jag på. Fiii fanken så nervöst. Jag vet att mitt lag är bra på att försvara sig, men jag vet också (och har fått uppleva det allt för många gånger i CC), att LHC kan göra det mest oväntade bara för att jäklas med mig liksom. När jag poppat omkring där i slutsminuterna och vrålat till mitt lag att de skulle slå ut pucken och helst sätta den i tom bur, tittat på matchklockan som hade nedräkning i slowmotion och hållit för både ögon och öron stundtals, så ljöd ÄNTLIGEN klockan och matchen var över. Vi hade tagit TRE poäng och vunnit i CC. När hände det senast? LHCpubliken lämnade men vi stod troget kvar (en hel  hop av oss FBKsupportrar på både sitt-och ståplats) och sjöng, applåderade och skrek. Det var den goaste av alla segrar denna säsongen. Är man östgöte i CC och håller på FBK så ÄR det en goooo seger.
 
Spelarna tackade varandra och sedan gled FBKlaget fram till Borta Stå och slog klubborna i isen och tackade dem. Fast det bästa av allt som värmde mitt FBKhjärta var ändå när Åslund och Wallin även tackade oss på sittplats med att klappa i händerna och vinka. Det är som det ska vara!

Andra perioden

Jag sa till mina vänner att det kommer bli vinst för oss ikväll, så de kunde vara lugna. T var inte så lugn och R var inte lugn alls. Jag dock var coolare än is. :)
 
I andra perioden så var farten där, passningarna var ännu bättre och det gick liksom snabbare över hela isen. Det resulterade i 1-1 av Nygga (kanonen himself) och där och då skrek jag rakt ut av glädje och ställde mig upp. Det var också där och då som jag såg var alla andra FBKsupportrar på sittplats fanns. De fanns överallt. Hela vår rad ställde sig upp. De bakom oss ställde sig upp. De till vänster om mig ställde sig upp. Vi var många och vi skrek och tjoade. De fem grabbarna nedanför oss tjoade inte. Efter det spelade grabbarna på med fart och fläkt och fick även spela boxplay, vilket de klarade galant. 1-2 dundrades in av Görtz. Vi reste oss igen och vrålade ut vår glädje och applåderade händerna röda. "Så jävla braaaaa!" skrek jag glatt. Killarna nedanför tittade surt på mig. De fick dock jubla lite senare då vi precis blivit fem man på isen efter ett välarbetat boxplay. Tollefsen gjorde en fantastisk insats under det boxplayet och rensade bort pucken 3-4 gånger alldeles själv. Hur som helst så fick LHC in 2-2 i krysset bakom Salák. Det kändes inte bra alls och orättvist var det med. Jag skakade på skallen. Lajunen förlorade pucken bakom vårt mål och därmed var 2-2 ett faktum. Retsamt. Den äldre farbrorn snett nedanför mig till vänster vände sig om och log sitt bredaste leende och tjoade med sina äldre vänner. Han sa någonting till dem och så tittade han mot mig igen. Tänkte han månne försöka få igång läktarbråk? Då hade han vänt sig till fel person. Jag slåss inte. Jag är emot våld av alla dess slag. Jag hittar mina egna sätt att "vinna mina matcher" i form av ord. Som ni vet så finns det ett uttryck som heter "Skrattar bäst som skrattar sist".
 
Det kändes som om Lajunen bjöd hemmalaget på det målet. Även i slutsekunden av andra perioden höll vi på att få in ett mål. Den här perioden stod banne mig domarna ivägen över allt på isen både för våra forwards och backar. De tillät Linköpingsspelarna riva och slita i Paulsson som bara den utan utvisningar och inte ens när de ville ha Per Åslunds hjälm och tog sig ett nacksving hände ingenting.

Innan matchen och första perioden: LHC - FBK

Hur är ni? Är ni sådana som börjar tagga när ni kliver in i en arena för att se ert favoritlag spela? Det är inte jag. Jag börjar tagga redan kvällen innan dagen jag ska se mitt lag spela live. När jag tagit min bil, en bästis och en vän till Cloetta Center så var jag redan då iklädd 73 Grundel - bortatröjan och min vita FBKmössa. Bästis iklädd sin 51 Wallin-tröja och vännen iklädd hemmatröjan. Så fort vi klev ur bilen så möttes vi av en LHCsupporter som sa att vi inte kommer att komma in i arena sådär då det faktiskt är dresscode dit. Skämtsam kille. Han hade inte ens köpt biljett till matchen visade det sig senare då vi klev förbi honom då han stod i biljettkön. Vi kom in. Där möttes vi av ännu fler vackert klädda FBKsupportrar. Utanför såg vi klacken stå och vänta på att få bli insläppta och Färjestadbussen. Det gjorde mig glad. Köpte matchprogram och sprang förbi den där shoppen de har.  Iväg till läktare D. Där placerade vi oss på rad 3. Det kryllade av LHCsupportrar omkring oss. Nedanför oss satt 5 smågrabbar i 9-årsåldern. Mer om det senare. Snett framför mig till vänster satt en äldre man. Mer om det senare också.
 
Väl på plats så började Borta Stå fyllas och de höll låda från det de klev in till det de klev ut. Härlig stämning. Skön sång och pepp utan depp! Hoppande, skrikande och viftandes med flaggor. Sedan har ju LHCs klack med intagit en hel kortände i arenan. De hördes inte alls innan matchen (inte samma stämning som i LLA alltså). De var rätt anonyma under hela matchen om jag ska vara ärlig. De sjöng och skrek i intervaller, men FBKklacken de sjöng HELA tiden. Så man kan säga att redan där så vann vi kampen. Då var ändå FBKs Borta Stå en tiondel av deras klack i antal och platsutrymme. Jag visste att det brukar vara fullt med FBKsupportrar även på sittplats i CC (Cloetta Center), men man vet aldrig var de befinner sig förrän FBK gör mål....Någonting som LHCklacken tillsammans med sittplats är bra på är deras samspel och gemensamma påhejningar i hela arenan. DET är någonting som FBKklacken och sittplats i LLA bör ta efter. Härma helt enkelt. :)
 
Innan pucken släpptes så sa jag till mina vänner att jag kommer hålla tyst hela matchen pga hosta, snuva och redan rossel i halsen. Två minuter in på första så var det jag som skrek mest....:) Vi var rätt sega i benen under första periodhalvan och det straffade sig i att LHC fick spela PP (då jag inte förstod varför Berglund blev utvisad faktiskt), backarna inte fanns på plats och pucken hoppade in bakom Salák. Grabbarna nedanför oss tjoade. Jag svor. Men men. I slutsekunden så var Holtet nära på att göra mål på en bra passning. Perioden slutade dock 1-0 till LHC och de var nöjda. Jag tyckte dock att vi kom in i matchen bättre angående farten och passningsspelet i andra halvan av första perioden.
 
 
 

En kväll i Linköping

Ägnade en stor del av efterrmiddagen och kvällen i Linköping. Staden utan SMguld! Jag fattade ett beslut som innebar att systemkameran fick vara kvar hemma och begav mig till arenan med mina två vänner. Jag knäppte några kort med Iphonen iaf. Här får ni se några av de. Texten kring matchen kommer efter middagen. Min middag.


Per till landslaget

Per Åslund har fått en plats i Tre Kronor. Landslaget som drar till Tjeckien nästa vecka. Yey! Förutom hans stora och lilla familj, hans nära vänner och släktingar och så, så tror jag allt att jag är gladast av alla. Den grovjobbande forwarden har fått den platsen som han förtjänar. Är det någon som förtjänar den så är det faktiskt han. Idag är en bra dag! Så bra att jag tog till lipen och klämde några tårar av ren glädje! Sån är jag! :) Jag är så glad när andra får lyckas.
 
http://farjestadbk.se/artikel/30189/
 
Ja, jag vet angående slitage och skaderisk, men i det här fallet så är jag enbart glad. G L A D !
 
 
Foto: nwt.se

Host och fräs

Ännu en dag i sjuksoffan M E N imorgon blir det livehockey och det tror jag är bästa medicinen för mig. Vad tror ni? Nä, jag kommer inte stå med på Borta Stå, men jag kommer sitta och smitta ner ett helt gäng Linköpingsbor. :)  Har vi alla tur så är min megaförkylning över tills jag slår upp mina bruna imorgonbitti. Imorgonbitti är just ledordet här då jag inte ens fått unna mig långa sovmornar på min semestervecka, utan förkylningen har gjort så att jag vaknat upp i tid och otid. Jag hoppas i alla fall att spelarna slipper den här förkylningen som jag har drabbats av. Den är liksom inte att leka med. Minns inte senast som jag var så här sjuk och däckad av en förkylning faktiskt. Småförkyld är man väl mest hela tiden periodvis under året, men det här är ju löjligt.
 
Foto: Jag.

Dagens tips


4-0

Vi tar vår fjärde raka vinst och Salák håller ännu en nolla.Segertåget tuffar på.
 
Har fått sett en bra insats av Växjö på Tvn.  De ledde med 1-3 länge i Jönköping, men tror ni inte att blåbären hade turen på sin sida och petade in 3-3 med knappa 2 minuter kvar av matchen bakom Norrena (den skulle han ha tagit)? Vi är i förlängning där HV haft PP och ändå inte gjort mål. Detta ska avgöras på straffar NU. Tycker Växjö kan få vinna denna match.
 
Brynäs låg också under mot Timrå, men vände och vann. TURnäs. ;)
 
 

Efter andra

Nu står det 4-0 tack vare äldst på isen - Christian Berglund.
 
De lät Martin Gerber stå i andra perioden. Det spelade ingen roll. Vi gjorde mål ändå.
 
 

TTTTTTRRRRRRRRRRRRRRRE noll

Det är vad som står efter första perioden i matchen mellan Färjestad och Rögle.
 
1-0 Nygga.
2-0 Görtz.
3-0 Paulsson.
 
Nu är det paus.

Mina fina matchtröjor

#73 och #22.
Grundel-bortatröja. Åslund-hemmatröja.

Fina va?


Gameday och onda bihålor

Förkyld en vecka snart och än är det inte över. Så tillbringar jag min semester... Kul. Verkligen. Inte. Alls.

Idag är det matchdag och FBK möter Rögle i LLA. Hoppas på bra avslut på en annars dålig dag. Ge mig en vinst!