Hockeybloggen

Det verkar som att Torpet står imorgon

Skönt för laget, men framför allt för Stoffe själv.

Läs här:
http://www.nwt.se/sport/folj_fbk/article1082658.ece


Inget hängande med skallarna

Vi vet att domarna är emot oss (jag är med galen på hur dessa tabbar sig flera gånger om). Det har ju varit så ända sedan vi klev in i slutspel. Alla var ju så förvånade över att vi tog oss till slutspel över huvud taget efter vår kassa grundserie. Klart att de blev besvikna när vi lyckades ta oss samman och greja en plats. Jag tycker att vi fokuserar på spelet istället. Vårt spel. Vi kan ändå inte påverka domarnas insatser på isen. Låt oss koncentrera oss på det vi är där för att göra dvs SPELA LAGSPEL OCH VINNA MATCHER!

Kom igen nu laget. Vi är mästarna. De räknar ut oss och dömer bort oss. Let's prove them wrong!

Upp med hakan kapten Wallin. Vi ger aldrig upp!


Foto: nwt.se

Vi ska inte skylla förlusten på NÅGON

Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag. Ingen ska pekas ut som någon syndabock. Alla är vi människor. Människor gör misstag ibland. Varför tror ni annars det finns våld och krig därute i världen?

Älskade Micke Johansson. Det var INTE ditt fel att vi förlorade igår. Hade laget snäppat upp och satt sina puckar från start så hade ditt "misstag" inte ens märkts i matchen. Häng inte med huvudet grabben. Skaka av dig det. Ta nya tag och gör ett gött mål på söndag. Inget depp. Bara pepp!

För er andra. Läs här.


Foto:
nwt.se

Är det bara jag...

...eller blev det ett antiklimax efter att vi slog ut HV? Både spelare och fans verkar befinna sig där numera. Tagga! Det gäller ju vinna eller försvinna hela tiden.


This is your captain speaking

http://www.farjestadbk.se/artikel/20321/

Bloggar från Iphonen och kan ej länka klippet, men kopiera länken och klicka fram filmen. Bästa Walle Wallin!


Walle kostar på sig ett leende i intervjun. Leffe gör detsamma.

Jag. Jag bjuder inte på ett enda leende jag. Jag ställer mig oförstående till det över huvud taget efter att ha gett bort en match återigen. Det ska inte vara leenden. Det ska vara fokus och skärpa på nästa match. Det ska vara fightingfaces. Det är det i alla fall på mig. Jag tycker om att många snäppade upp en nivå i kvällens möte i Gävle. Lika väl så tycker jag inte om när det slarvas i egen zon eller passas på måfå.

Vi förlorade inte den här matchen pga PW i mål (som många vill påstå). Icke! Vi förlorade den här matchen pga första perioden och allt vad det innebar. Vi förlorade för att det saknas lite mer av Stort HJÄRTA. Hårt ARBETE. Det är min mening i alla fall.

Cred till Walle, Peppe Lundh, Paulsson, K Berglund och Frögga.

Känslan efter slutsignalen: Jag är inte arg. Jag är förbannad. Inte på någon speciell. Jag är helt enkelt förbannad på hela situationen.


Vi måste börja spela som ETT lag.

Vi håller inte ihop. Vi yrar omkring periodvis i egen zon.  Vi tappar markeringar på spelare. När någon kampar om puck så hjälps vi inte åt att vinna den (ibland har det hänt, men för få gånger). Vi måste framåt med fart. Vi måste kriga in puckar á la Per Ledin. Vi måste ha en bålgeting (Peppe Lundh ligger närmast där) i anfallszon.

Vi kan inte försvara oss till seger och spela för mycket defensivt. Vi måste kämpa TILLSAMMANS.

Jag börjar känna av magvred och migrän.

Per Åslund måste tillbaka i spel på söndag. Med betoning på måste. Torpet måste med spela. Soldaterna på isen måste kriga fullt ut och inte spara på krutet.

Var inte rädda för att attackera. När ni gör det med fart så ser man ju att BIFtomtarna inte hänger med er i svängarna. Gör så oftare då, så vi får in puckarna i mål.

Jag är här. På plats.

I Tvsoffan. :) Inte borta hos något Brynäsfan idag inte. Idag handlar det inte om OM, idag ska det handla om NÄR.

PW står igen. Han kommer snäppa upp ikväll. Det känner jag på mig.

Experterna tror på Brynässeger ikväll. Det gör några av mina vänner och elever med. Visst, ser man på att 20-årige PW står i mål. En kille som inte fått stå så mycket i grundserien heller pga vår tuffa grundserie under hela hösten och halva vintern. Det är tufft, men inte omöjligt. Jag vet unga målvakter som gör sina genombrott just i slutspel. De räknar ut oss pga av det. Det gjorde kanske jag med i början bara för att det är ändå klasskillnad, men jag är ändå realist i den bemärkelsen att FBK har erfarenhet, stort hjärta och hårt arbete.

Domaren visar ut Sanny. Boxplay...vår grej? Det var så vi INTE skulle göra!!!

Bjud på en urladdning tack!

Vinn stort! Många mål. Mycket fart. Hjälp PW där bak.

Till er som fortfarande tvivlar kring målvaktsfrågan kan jag bara säga: ett lag består inte enbart av en målvakt!

Nu krigar vi!


Today is the day

Min nervositet har infunnit sig i kroppen igen. Bra det! Jag har taggat om. Ni? Det känns som att det lag som vinner ikväll vinner mycket mentalt. Alla räknar ut oss när vi har PW i mål. Låt oss täppa till trutarna på alla.:) Vinn ikväll killar!


Min enda kommentar av matchen igår...

Gör om och gör rätt!


Ni slipper mig ikväll

Jag kommer inte att kommentera vare sig här eller på Twitter ikväll. Jag ska iväg på middag och se matchen på Tv hos vänner. En av de håller på Brynäs. Jag lovar att göra mitt bästa för att vinna kampen i soffan om ni gör allt för att vinna den på isen. Kriga Färjestad.

Nu lite jobb innan "Tredje världskriget" ska utkämpas.:)


JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

Jag blev så lycklig när Peppe satt den i mål att tårarna kom. Vad händer med mig i slutspelstider egentligen? HAHA! Kaffet smakar tydligen liiite godare i Karlstad....:)

1-0 i matcher. Ett litet pyttesteg närmare. Snälla ni vinn hemma i LLA på onsdag med. Då ska klacken skallra, läktarna vibrera och hela KARLSTAD ska fylla arenan. Här ni på? Klart ni är!

Vi har ett LAG. Det heter Färjestad.

Grattis killar! Ni är bäst alla kategorier!

I väntan på period nummer 5

PW gav mig svaret  på talet som jag ville ha. Komma här och komma. :) Bra av superPW. Monstret Junior. Jag känner mig lite tryggare nu. Du har räddat kvar oss i period nr 4 och SOM du gjorde det. Fantastiskt!



På Twitter så kom det här meddelandet. Det gjorde mig glad!



FBKfanatic@FBKfanatic
Torpet klarade sig med ett skrapsår på hornhinnan. Synen inte skadad. Kan vara tillbaka snart



Tagga för period nr 5!!!! Ett mål, ett mål, ett FBKmål!!!! Snälla! 


Lägre än Glocalnet

Jadå Widing kommenterar sitt kvitteringsmål med: "En ny målvakt. HAHA!" Mog1? Jag hoppas att vi får ge dig en replik och svar på tal med en skön seger i Läkerol Arena. Bara för att du uttrycker dig så och ler med hela hue när du sägert.

Torpet fick lämna i tredje efter att fått en klubbspets i ögat. Tagits till sjukhuset. Befarad ögonskada. Inget SMguld utan Torpet...Min magkänsla säger så. Inget ont om PW. Han gör fina matcher. Dock så är det inte på samma nivå...än. Jag är inte trygg när han står. Så är det bara. Jag hoppas att han ger mig en käftsmäll i form av att täppa till match efter match och nolla dem i resten av slutspelet. På så sätt får jag lära mig att inte döma honom på det sätt jag nu gör. Visst tror jag på PW. Det är inte det. Jag är väl för realistisk helt enkelt...Jag ska nog helt enkelt hålla tyst nu. Ett lag består faktiskt inte bara av en målvakt. Så det så! Vi har ett bra lag. Vi har ett mästarlag. Jag tar tillbaka det där jag skrev nyss. Vi vinner det här. Slog vi ut HV71, så tar vi guldet. Så får det bli! Upp med hakan nu Pia. Vad är du för negativ typ? Bry er inte om henne. Hon är bara ur balans och nervös. För nervös för att göra ett seriöst inlägg.

Hur som helst så hoppas jag att Torpet mår bra. Inte bara för slutspelet (så ego är jag inte), jag vill att Stoffe ska må bra för sin egen hälsas skull. Vad tragiskt det skulle vara om det mest hemskt tänkbara skulle ske. Fiii fanken!

Hockeygudarna är mot Torpet under detta slutspelet. WHY MAN WHY?!

Vilken match

Vi spelar kontrollerat, men ibland så far vi runt i egen zon som yra höns. Det är just de sekvenserna som tar upp min puls till ohälsosamma nivåer. Killarna gör ett bra jobb där nere på isen. Ett riktigt vargaslit. Jag hoppas att det lönar sig. Efter två perioder så leder vi med 1-2, men som vi vet så är ett mål upp ingen ledning. Vi behöver snäppa upp mer och göra ännu fler mål på våra chanser. Gärna 1-4 snabbt i början av tredje. Snälla ni. Mina nerver är inte gjorda av stål. Torr i munnen och magknipet börjar greppa tag i min maggrop.

AIK leder förresten mot SAIK uppe i Skelet med 0-1 i början av deras tredje period. Vem trodde det egentligen?

Nu släpps snart pucken. Gå för seger nu FBK!

Jag har värmt upp

1.5 varv i spåret är avklarat. Det gjordes i ett högt tempo för att få ur mig stresshormoner. Dusch gjord och jag hamnade nyss i Tvsoffan för att heja fram mitt lag - Färjestad. Det blir jobbande i första pausen. Det kommer att Twittras under matchen som vanligt.

Jag känner mig lite lugnare än vanligt inför nedsläpp....Vad är fel? :(

Tagga match! Skrik er hesa! :)


Stöd Tifogruppen

Det är inte bara spelarna som förbereder sig inför matcher. Även klacken gör det. De gör det inte bra. De gör det bäst! Världens bästa klack. Den har vi! Därför väljer jag att lägga in den här filmerna i min blogg. Bra jobbat!

Robin Sterner is back

Läs här.


Återkommer imorgon. Håll till godo med denna filmsnutt så länge.


Älskar laget. Älskar staden.

Enough said!


Walle har talan


MODO förlänger inte med...

....vare sig Dick Axelsson (varit klart ett tag) och Tellan. Norpa de nu för 17!

Läget i laget

Färjestad har förlängt kontrakten med Leif Carlsson och Andreas Johansson. Läs här. Det känns tryggt! Pricken över i:et vore ju om JJ kunde tänka sig att bli kvar med. Å andra sidan förstår jag honom om  han inte vill, då jag vet hur mycket tid det tar.

Medan grabbarna grus vilar från matcher ett tag...

...så kämpar jag på i elljusspåret. Backe upp och backe ner. Ikväll flög jag fram i spåret med fjäderlätta steg. Det händer EN gång per år ungefär. :) I vanliga fall så brukar stegen vara rätt tunga så här på vårkanten.

Nu ska jag äta middag och sedan packa inför Karlstad i helgen. Det och Karlskoga väntar mig.

Vi höres här igen när jag är tillbaka i stan dvs sent söndagkväll. Blir det för sent så hörs vi här matchdagen.

Vill ni följa mig under helgen så är det Twittern till höger som gäller. Där visas mina 4 senaste tweets och vill du läsa alla så klicka på Pisan 11 ovanför tweetrutan och häng på. Jag lär vara ganska flitig på Twittern i helgen. :)

Ha en bra helg och var rädda om er!


Vår

Vårväder här. Jag ska passa på och njuta. Äta gott. Sova gott. Ta det lugnt. På söndag är det slut med lunket. Då taggar jag upp inför första semifinalen i Gävle. Färjestad-Brynäs. Vad tror ni om det? Blir det samma griniga schargong som mot HV71? Blir det tufft över huvud taget? Dela med er av era funderingar vettja.:)


Det blir Karlstad i helgen.

Det blir en Värmlandshelg på det stora hela helt enkelt. Den kommer att bestå av vänner, städer och glädje.

Dagen efter

Hur mår ni? Jag vaknade upp med skallvärk jag. Jobbade glatt ändå. Sömnen, maten och stressen...nu börjar allt falla på plats ett tag.

Brynäskollegor har börjat håna redan idag. Själv är man ju erfaren och vet vad det kan leda till. Jag bara ler och vinkar.:) Jag vet hur man gör. Låt de hållas...:)

Ska hoppa i säng tidigt idag!


Vi avslutar kvällen så här va? Ja, det gör vi!


Vi är Färjestad!




VI ÄR FÄRJESTAD
Ja, vi är Färjestad
och ni har ingen chans mot oss
För vi är Färjestad

Klacken

Vilken match publiken gör, framför allt klacken vår. Den bästa klacken i hela Sverige. Nä, den bästa klacken i hela världen! De ger energi! Som tack valde killarna att åka ut på isen med en banderoll där det stod: VI ÄR FÄRJESTAD! Kommentatorerna förundrades över att ett lag som Färjestad firar en kvartsfinalseger mot HV71. De förstår uppenbarligen ingenting. FBKspelarna gjorde det för att tacka sina fans som har stöttat dem i ur och skur genom hela säsongen. Det gör vi nu och det gjorde vi i höstas. Det är en hyllning till oss som krigar på läktarna för dem över hela Sverige. Förstod de inte det så förstår de sig inte på familjen Färjestad. Kärleken är ömsesidig! Enough said!


Vi är i semifinal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4-2 i matcher till oss. 2-0 i matchen.

Färjestad är i semifinal!!!! Mitt älskade lag! Mina fina hockeyvänner! GRATTIS!!!! ♥

1-0

Det står ett noll till oss. Målet kom i första. Ni vet, liksom jag att ett mål är inget mål i hockey. I andra perioden blev det inget mål. Jesse Joensuu fortsätter sin sandlådenivå när det gäller tacklingar och löjliga gester. Orkar inte med karln! Blir bara mäkta irriterad på att han får cross-checka med bägge händerna framför sig och typ knuffa våra spelare i ryggarna så att de flyger in i sargen. Får man det i hockey??? Han kommer iaf undan utvisningsbåset. David Petrasek blev intervjuad i pausen här nyss och säger att "det är ett lag som får spela som de vill och ett lag som får spela lite som de vill. Domarna är ju på Färjestads sida. Nu måste vi vinna både mot Färjestad och domarna." Hallåja? Var han på samma match som vi andra? Desperat försök att gnälla ifrån sig istället för att ta ansvar och inse att det är de som har klarat sig undan 10 utvisningar. Det är ju de som kör sitt rejs att tackla sönder oss och trashtalka så att vi ska tappa fokus. Det gäller att hålla sig lugn där ute nu. När de märker att de inte kan vinna spelmässigt så sätter de ju igång med allt det här. Vi vet det redan. Vi kan den där visan...

I den andra semin så leder Frölunda hemma med 3-1 mot Brynäs.

Nu ska jag andas lite innan tredje perioden sätter igång.

Medan...

...jag försöker hitta mina hjärtslag så kan ni läsa den här mycket underhållande artikeln. HAHA! Goa #71.

Fysiska kroppsignaler

Hua! Magen värker. Illamåendet har infunnit sig. Äta och sova gör man väl bäst efter att denna kvartsfinalserien är över....Hjärtat hoppar ur kroppen snart. Torr munhåla. Jag vet inte om det här är sunt, men min kropp reagerar så här i slutspelstider denna säsong. Värre än någonsin är det. Det kan ju bero på att allting har ändrats sedan förra säsongen. Nu tänker jag inte på spelare och tränare och så vidare. Nu menar jag....(nä, det säger jag ingenting om).

Hur som helst så kommer jag att hålla till på Twitter ikväll. Där bosätter jag mig.

Det kan hända att något eller några inlägg dimper ner under matchens gång (troligtvis i pauserna i sådana fall), men mest troligt är att det blir efter matchen....beroende på utgång. Vid vinst lovar jag er ett inlägg. Vid förlust möts bloggen av tystnad. Så äre!

Vad säger de?

Idag hann jag få tre gratulationer innan jag nådde arbetsrummet. Nej, jag fyller inte år, utan de gratulerade mig till Färjestads vinst igår. "Vi har inte vunnit något än", blev mitt svar alla tre gångerna. Jag sa inte ens tack.

Jag sov bra i natt iallafall. Det var första natten under detta slutspel som jag sov djupt och avslappnad utan konstiga och ologiska drömmar. Skönt att slippa de!

Imorgon hoppas jag att sola skiner över Charlestown!


Vi började bloggdagen med den här och vi avslutar dagen med densamma. Klockren en dag som denna!


Vilken match.

Jag har inte suttit här och bloggat. Jag har spenderat min skriftliga förmåga på Twitter och #fbkse. Tack alla fina Twitterkompisar för goa dialoger under matchen. I like you! A lot!

När det blev 2-0 så började även jag att känna av migrän och hjärtsnörp. Mörkret vara nära mina annars så ljusa tankar och positiva inställning. NÄRA sa jag. Sedan kom 2-1 och då tändes hoppet. När 2-2 kom så blev jag lättad och magkänslan sa mig att vi vänder och vinner, men i slutspel så hoppas man bara. Man vågar inte ens lita på magkänslan för allting kan hända.  Sedan fick Jesse Joensuu matchstraff och vi fick spela i PP i nästan 5 min. Sanny Lindström befaras ha hjärnskakning och jag hoppas att han klarar sig utan det, annars kan han få låna mitt hue, för spela ska han. Jag hoppas att  Jesse Joensuu får stå över i Karlstad med. Mycket ful tackling.

Torpet (trots sitt misstag vid 0-2-målet), har gjort en strålande match och även om jag tycker att PW har gjort bra matcher under säsongen så är det inte samma sak...än. Behåll honom nästa säsong med och låt honom stå fler matcher under grundserien så kommer vi att ha två stabila, stjärnmålvakter i nästa slutspel.

Walle. Vår lagkapten. Jag skulle kunna skriva ett låååååååååååång inlägg om denne hockeyspelare, men sammanfattar det med att säga att han är överallt på isen och han är en av våra bästa spelare i laget just nu. PP, boxplay, 5 mot 5. Han gör allting rätt i slutspelet. Han gör det dessutom mer än bäst. Det känns med tryggt. Det är inte för intet som han är tilldelad C på bröstet.

Frögga. Kungen i djungeln. Han är vår boss där bak vid Torpet. Ingen rör Torpet en gång till. Han tar bort allt och alla. Nallebjörnen som är hårdare än stålmannen.

Sanny gör en kanonmatch ända tills han fick en rejäl smäll av J Joensuu.

När det blev 2-4 så lämnade HVpubliken läktaren. Är det så det ska vara? I med- och motgång heter det väl? Det hände inte i LLA i lördags och det ska inte hända på onsdag. Vi ska stötta dem heeeeela vägen in i mål.

Matchen slutade 3-5.

Klacken
. Den tillresta. Vilket gött jobb de gör. Klacken på onsdag ska sjunga högt och stötta under heeeeeeeeeeeeeeela matchen. Vi ska höras hela tiden. HVklacken ska inte få höras alls. Vi ska vinna den kampen med.

PS. Jag skulle vilja bo i Karlstad. DS. :)


Foto: www.farjestadbk.se

Jag håller på att utveckla migrän här

HV leder med 1-0 i pausvilan och det kunde stått mer om vi inte hade haft Stoffe i  mål. Jag hjärtar den där killen alltså. Nä, inte kärar ner mig, utan helt enkelt älskar honom som hockeyspelare för att han gör ett så otroligt viktigt jobb där på isen.

Vi måste för övrigt att bryta deras spelare när de ställer sig i vår skottriktning. Vi måste ta bort dem från sina positioner och det gör vi genom att åka ännu snabbare skridskor och skjuta på mål och kriga in puckarna på returerna. Vi ska inte heller spela så mycket längs sargkanterna, där de vinner närkamper, utan ut och kämpa på överallt på isen. Låt de hamna fel och sedan skjut, skjut, SKJUUUUUUUUUUUUUUUT!!!

Ett mål (ett skitmål), är inget mål när det gäller hockey.

Hjärtat

Mitt hjärta dunkar så hårt att jag känner det på insidan av kroppen. Känner mig halvdöd redan. Nervös. Åslund inte på isen. Torpet är dock tillbaka och det ger mig lite lugn.

Vilken är statusen på er hälsa?

Snart nedsläpp

Rickard Wallin är på gång. Det känns fint! Jag hoppas att Walle blir en tydlig ledare. Han är en tjurig vinnarskalle och jag hoppas att det kommer att ge positivt resultat ikväll.

Jag är nervös. Neeeeeeeeeervös. Egentligen hade jag velat att jag tror på vinst ikväll. Efter att ha tappat 0-2 i matcher är jag dock inte lika säker längre. Men jag vill och jag hoppas och jag vågar tro. Mitt lag är vinnarskallar. Vårt lag är....(ja, det tar jag efter slutspelet är klart). Vi tar ett byte i taget idag. Vi lägger energin på de rätta sakerna.

Hur än det slutar så hoppas jag även att tillresta FBKfans vinner kampen på läktarna med. Vi ska höras mest!

Nu kör vi!

Alla tror att HV vinner ikväll. Vad tror ni?

Vi tror på en mäktig känsla ikväll


Den här ska jag sjunga hela dagen lång


Förväntansfull och revanschsugen

Japp, fjärilarna i  magen har redan börjat vakna till liv och jag skulle egentligen behöva jogga 1 mil nu för att få bort allting och kunna sova. Det kommer dock inte att hända, utan jag får helt enkelt förbereda mig på ännu en natt med konstiga, ologiska drömmar blandat med dålig sömnkvalitet. Slutspel. Vad gör det med mig egentligen? :)

Hockey - not only a game. It's a lifestyle.

Foto:
nwt.se


Några gamla videos


Skellefteå vann ikväll

Det står därmed 3-2 i matcher till SAIK. MODO var såååå nära att kvittera i slutminuten. Spänning in i det sista.

Skelet - MODO

MODO tog ledningen. Skellefteå kom tillbaka. 1-1. När det var drygt tre minuter kvar av tredje perioden så snor östgöten, Jimmie, åt sig pucken och gör mål. 2-1 till Skelet just nu, men knappa tre minuter kvar av matchen. Spännande. Det är väl i sådana här lägen som Dick Axelsson ska kliva in...Vi får se hur det blir...och hur det går.

Ridå Luleå

Man ska aldrig räkna ut AIK i ett slutspel. Framför allt inte om man är vinnare av grundserien. De slog ut seriettan i fjol och så även denna gång. Underdogs är farliga. De har ingenting att förlora. Det blev 4-1 i matcher till AIK och de är nu klara för semifinalspel. Jag har sagt det förr och säger det igen. Det är inte grundserien som räknas utan slutspelet. Alla lagen står på noll när man går in i slutspel. Det gäller att tagga om och inte ta någonting för givet.

Mina fina bloggläsare

Have you ever heard the expression the best things in life are free? Well, that expression's true because I have you!

Upp till bevis nu hockeyexperter

"Färjestad har aldrig tappat en 0-2 ledning när det gäller slutspelet." Minns ni era ord? Det är upp till bevis nu! Vi har 2-2 i matcher nu. Jag säger som innan: Om vi vinner mot HV i kvarten så tar vi SMguld igen.

Här kommer några av alla kort som jag tog igår


Foto: Jag med min Nikon D90 från sittplats på läktare B, rad 7.

Korten är oredigerade. Vill du låna så måste du ange mig som fotograf eller länka till min blogg under bilden.

Färjestad: We're soldiers


En dag i Karlstad

Ju närmare jag kom rullande med bilen, desto mer taggad blev jag. Jag trodde varken på vinst eller förlust. Jag var helt enkelt bara taggad. Jag ville vinna. Jag vill alltid vinna när det gäller hockey. Losing is not an option liksom. När jag möttes av gråvädret så kändes det inte som det där typiska vinnarvädret. Dålig magkänsla, men när jag väl klev in i LLA så  möttes jag av den goda stämningen på läktarna och lagets värmning på isen. Vad mer kan man begära? Ja, förutom en vinst på hemmais då. :)

På med tröjan som låg på stolen, kollade in Ståplats som satt ner och sparade på sina röster för att sedan göra en mästerlik insats under HELA matchen. Underbart jobbat av klacken. Vi har Sveriges bästa klack så det bara. Sittplats dock, vi får jobba mycket hårdare dock. Jag och killen bredvid mig sjöng med i Ståplats ramsor och klappade i händerna. De bakom var HVfans så de klappade inte mycket, men skrek ut målglädje desto mer under matchens gång.

Laget gjorde en sämre förstaperiod. Det måste jag säga, annars vore jag oärlig, men det var inte den som kostade oss vinsten på det stora hela. Det var annat... Jag är dock nöjd med laget (förutom att det blev en förlust). De kämpade och krigade mycket bättre över hela isen och de hjälpte PW bra där bak (även om PW gör en strålande insats i slutspelet). Att Frögga var tillbaka var ju pricken över i:et. Det var bara målen som inte ville in i andra perioden och så den där dumma dubbelutvisningen som bara blev en FBKutvisning. Det var där och då det vände till HVsfördel. Domarna skötte sig bättre än sist och HV gjorde bara 3 divingar den här matchen. De fick heller inga varningar utan åkte ut direkt. Det är dock mycket prat på de, som gör att de får vila lite mer. Uppenbart. Dock så är det kanske en taktik som håller?

Det blev 3-5 i LLA igår. Jag var dock inte arg eller frustrerad när jag lämnade hallen. Laget hade kämpat. Marginalerna var inte på vår sida. HV hade ändå spelat juste om man jämför med i Jönköping i torsdags. De vann och vi förlorade. Så enkelt var det med den saken och det är därmed utjämnat till 2-2 i matcher. Ni ser mönstret va? Vi vinner 2. Vi förlorar 2 och nu ska vi vinna 2 igen. Right?

Även om hela laget kämpade på i bästa anda, så vill jag ändå ge lite extra cred till Walle, Åslund, K Berglund, Anton och Frögga.

En HVbuss lämnade Karlstad med en vit FBKtröja släpandes efter den, fastsatt i dragkroken. Mog1. Verkligen. Den passerade mig där jag gick. Jag, iklädd FBKkläder, vinkade glatt åt de i bussen (vet ej om det var spelarbussen), för det är så jag bemöter sådant beteende. Det vinner man nog längst på.  :)

Önskningar till nästa match är att Sanny Lindström skjuter när han får lägen. Jag vet att du kan mannen! Skjut på du, andra är beredda på returerna och att Torpet är tillbaka mellan stolparna.

Kort togs också i LLA. Massor med kort. De har jag dock inte hunnit få över på datorn än så de får komma senare under dagen eller kvällen.


Foto: nwt.se




Underbara laget, som aldrig släpper taget!

Läs här och le. Rätt inställning!


Medan jag laddar upp inför en ny dag med frulle...

...så får ni hålla till godo med allsång till denna låt. :) Refrängen är den viktigaste i hela låten. Resten behöver ni inte lägga så mycket energi på. Inlägg om gårdagens match och mina tycken och känslor får ni inom en timme.


Jag bloggar om dagens match imorgon. Orkar inte blogga från bilen.

Vi förlorade idag i LLA. Jag är optimist ändå. Jag ger aldrig upp! Never! Det kommer att ske magi på måndag i Jönköping.

Vi vann 2. Vi förlorade 2. Nu är det dags att vinna 2 igen.

Låt oss sjunga tillsammans (i bästa T Flinckanda): Vi reser oss igen. Ja, vi reser oss igen.


På väg till Värmland


Imorgon är jag där. På plats. I LLA.



Givetvis är appen nerladdad så min Iphone och jag kommer att bidra till stämning. :)

Vi har Torpet!


Frögga tillbaka imorgon. Tack för det!


Då så

Jaha, nu är jag nytränad och nyduschad och det var ju intressant information eller hur? Var vill jag komma med det nonsenspratet? Jo, jag har tränat bort inre spänningar och frustration. Jag mår helt enkelt bra och har börjat laddat om mentalt och känslomässigt. Genom att skriva ner det här inlägget så märks det om jag har fått distans till gårdagens match i Jönköping.

Jo, jag skulle kunnat sitta här och gnälla på domarna, för de tyckte jag var under all kritik igår. När det gällde påhoppet på Åslund, Klefbom och Torpet. Helt åt skogen! Käpprätt åt fanders. Jag kan kritisera alla de gånger som de blundade för de tio divingarna och för de tre gångerna som de varnade HVspelarna utan att ge utvisning. Jag trodde inte det fanns varningar och gula kort i hockeyn. Jag trodde det tillhörde en annan sport där bollen är rund....

Jag skulle även kunna sitta här och gnälla över HVspelarnas taktik i matchen som helt klart gick ut på att skada så många som möjligt i Färjestad. Även en blind skulle ha sett det.

Jag väljer dock att inte lägga min energi och tid på det, utan att fokusera på det vi gjorde där ute. Vi tog tag i det hela genom fart och fläkt. Vi grejade 0-2 och sedan höll vi inte det resultatet. Vi tappade en ledning i en viktig match. Det kan ha att göra med alla de boxplay som fick spela och det kan ha att göra med allt det där ovan. M e n faktum kvarstår att vi visade viljan, men en sak som saknades igår var styrkan. I närkamperna. Sedan skulle jag kunna ge mer tips, men jag nämner bara det uppenbara som alla redan vet. Resten behåller jag för mig själv och berörda.



Nu ser vi framåt. Vem trodde i ärlighetens namn att vi skulle vinna 4 raka mot HV71? De var de desperata igår och det kändes och visade sig vara det avgörande i matchens slutskede. Själv tycker jag inte att vi ska vänta med att avgöra kvartsfinalspelet genom att enbart vinna hemmamatcher. Det fungerar inte så. Mina nerver tar stryk av det. :) Imorgon vill jag ha vinst. Färjestadvinst! Jag ska göra allt jag kan för att stötta spelarna på isen. De grönklädda alltså. Vi slänger gårdagens match i slasken och tar tag i nästa. Varje byte är viktigt. Varje period. Under hela matchen. Från början till slut. Skärpa och fokus. Stort Hjärta och Hårt Arbete. Say no more!


Foto: nwt.se

Den här bilden kommer jag alltid att komma ihåg. Det där ska HV också få minnas. På isen. Nä, vi ska bete oss, men vi ska visa dem. Vi ska ge svar på tal på vårt egna lilla vis. Genom att stå upp och påminna dem om att vi är mästarna!

Skönt att höra att Torpet ändå var okej på så vis att det inte var någon fraktur. Om de trodde att de blivit av med en suverän målvakt i motståndarlaget så har de dålig koll på PW. Pleeeeease. Har ni ingen koll så får ni er en otrevlig överraskning imorgon (om Stoffe inte står). Det säger jag er!

Hockeybloggande senare ikväll

Först träning och sedan mat och hockey. Då ska jag blogga om gårdagens match.


Bloggar om matchen imorgonkväll

Jag är för upprörd för att kunna samla mina tankar nu efter kvällens förlust i "plötslig död". Jag måste komma ner i varv för att kunna sova. Imorgon vankas jobb. Tidigt. Jag lovar att blogga om kvällens match imorgon.

Jag tänker på Torpet och hoppas att han mår bra. PW var räddaren i nöden.

Till sist: Vi FÅR inte tappa 0-2 ledningar. Vi får bara inte göra det något mer. Capice?

Det kändes som en livstid

Den är perioden alltså. Den får mig att få magont, hjärtklappning, kallsvettningar osv. Den innehåller slagsmål, kamp, blod, svett och mål. Två härliga FBKmål. Anton Grundel gör det första. Sjögga det andra. Det är bra killar, men det är två perioder kvar. Allt kan hända och det kan vända snabbt. Ni måste vara fokuserade hela tiden. Vara beredda på allt. Just den här  matchen blir den viktigaste av alla hittills. För båda lagen. Det gäller för oss att vinna viktiga matcher.

Domarinsatsen har varit sådär...
När man trycker till Klefbom och Åslund utan åtgärder så undrar jag ju vad de håller på med.

Nu är det paus. Twittern går varm. Roligt att tjöta med folk.

Äntligen här

Det var väl då självaste 17 att jag inte kommit in på min blogg förrän NU.

Ikväll får jag äntligen se Färjestad spela på Tvn (kan vara negativt med....förklarar efter matchen), äntligen får jag se Anton Grundel bidra på isen.

Det som talar för FBKvinst är enligt experterna statistiken som säger att vi aldrig tappat en 2-0-ledning i ett slutspel. Jag struntar i det. Lev i nuet. Allt kan hända. Jag vägrar ta ut någonting i förskott. Man är inte sportkunnig om man gör det i det här läget.

Det som talar mot FBKvinst är det är grått i Jönköping...

Frögga är sjuk sägs det. Många tror att vi kan förlora på det. Det tror inte jag. Det må hända att det var som det var i grundserien, men det här är slutspel. Det är en annan nivå. Frögga är viktig, men laget är viktigare om ni förstår vad jag menar?

Tagga en torsdag i Jönköping




Dagen efter med Vf.se


Per Åslund igen

Läs här om du vill.

image description

Bästa Per Åslund: Slutspelskungen.




Foto: nwt.se

Jonas #25 Brodin

Kika in den här länken så får ni höra en klok pojk.


Jag följer även de andra kvartsfinalerna.

På Tvn är det SAIK-MODO. Den matchen ser jag nu. Tänker dock inte blogga om den. Känns inte så värt det. ;)

Taggad

Kan det inte bli imorgon snart? Gameday i Jönköping.


Vilken underbar hockeykväll

Färjestad lyckades efter mycket om och men, vinna igen.  Mina nerver. De pallar inte detta. Varför utsätter man sig för det här varje år? :) Jo, man älskart.

Det blev 3-1 till oss i mål. Jonas Broddan Brodin, Per bästa Åslund och C Berglund. Där har vi våra målskyttar. Gött mos!

2-0 i matcher till oss. Det är fortfarande inte över. Det är en lång väg kvar att gå. Två matcher gjorda. På torsdag har vi nästa i Jönköping. Vi måste tagga till och vinna där med. En match i taget. En period i taget. Ett byte i taget. Andas. Harmoni!

Frölunda vann också hemma ikväll. Det står 1-1 i matcher i det mötet nu.

Twitter är min räddning

Egentligen kan jag strunta i webradions dödåliga sk uppdateringar i matchen. Jag får reda på hur det går, vem som gör vad och dessutom mycket fortare i min Twitter. Tack Färjestad och Johan H för det! Ni är min räddning ikväll.

1-0 till oss efter första. En ledning via Jonas Brodin, men ingen säker ledning. Fler målchanser måste resulteras i mål för att jag ska vara lugnare. :)

Jag blir så tröööööööööööööööött på er

Inte er kära läsare. Utan på kommentatorerna i webradion..."Där var det nära...Ååå vilken chans...Näääääääääära där..." Ja, men för VILKA OCH VEM???? Det är ju bra om ni meddelar väsentlig information så att man hänger med i matchen. Sr.se byt ut de där snart nu. Det är omöjligt att följa en match när man inte vet vilket lag som gör vad och som inte pratar i mickarna utan mummlar för sig själva....GREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJT verkligen...inte.

Webradion

Jag hatar att inte min Tvkanal kan visa någon FBKmatch. Jag får ju alltid se helt ointressanta matchen Brynäs-Frölunda. Här får jag sitta klistrad framför webradion med sämsta tänkbara webpratare. När ska Karlstad skicka dit några roligare filurer att lyssna till? Dessutom brukar de missa hälften om vad som sker på isen....

Well, jag ska inte gnälla. Webradion är bättre än ingenting. På lördag är det hur som helst dags att se match live i LLA och då mår jag bra. Bättre än bäst. En vinst där och då och jag kommer må som en prinsessa.

Återkommer här när matchen är över. Under matchen finns jag på Twitter och ni kan följa mina tweets i högerspalten här
-------------------------------------------------------------------------------------->

Dagens video

Mycket pingis är det....:)


INNAN igår


Mellandagarna

De där dagarna under ett slutspel som inte ens lag spelar någon match. De dagarna är såååå sega. Man vill liksom bara sätta igång med nästa. Så kändes det idag och så känns det alltid för mig under slutspel. Idag var jag snäll och hånade inte någon av mina kollegor för att HV71 inte kunde prestera någonting igår, förutom en förlust....Jag har lärt mig att "what goes around comes around". Jag gläds hemma och tillsammans med mina FBKvänner, spelare, hockeyfruar och fans + organisation, men jag rör sällan en min utåt på jobbet. Blir man för kaxig kanske det börjar gå dåligt för ens lag. Jag är skrockfull när det gäller slutspel. Det ter sig på många sätt (och nej, jag kommer inte berätta hur).

En kollega (som är Bynäsare), påstår att gårdagens match är den enda som vi kommer vinna i kvartfinalserien. "Vi har organisationen, erfarenheten och viljan", blev mitt svar. Därmed inte sagt att han inte skulle kunna ha rätt. Jag tar aldrig ut någonting förrän det är över. En match i taget, en period i taget, ett byte i taget. Det är mantrat för mig. Inte ens igår när vi ledde stort i tredje så tog jag inte ut någonting. Vi som kan hockey vet hur fort det kan svänga i den här sporten.

Nu ska jag se AIK-Luleå på Tv. Klart jag kollar in allt som har med slutspelet att göra tills dess att mitt lag har gjort sin sista match i slutspelet. Förhoppningsvis görs den i finalserien, då de tar emot folkets jubel och får guldmedaljerna runt halsarna.

Twitter

I Twittervärlden händer det grejer minsann.:)


Twitter

I Twittervärlden händer det grejer minsann.:)


Det gick som på räls


Foto: nwt.se

Nä, det tycker jag inte om

Läste det här och drog en slutsats. Förstår inte varför man inte spelar #73. En av de mest stabila vi haft i laget under grundserien. Jaja...

Efter slutsignalen

Walle gör mål i tom bur då HVblå har tagit ut sin målvakt. 0-4. Innan powerbreaket så lämnade större delen av hemmapubliken arenan. Va?! I med- och motgång heter det väl? Samma publik missade då HV71's enda mål i slutminutrarna.

1-4 blev matchresultatet.

Vi får dock inte glömma bort att HVblå är bra på bortais, så på tisdag kära Karlstad, så ser ni till att fylla läktarna! Hela  hallen ska vara maxad till bredden.

"Solen skiner över Karlstad. HVblå kan inte vinna!" Gött mos!

Efter andra perioden.

"Vi är gröna och vita. Vi är Färjestad....!" Färjestadklacken gör som laget mitt = dominerar i Jönköping. Bra klacken! Ni är guld värda. Ey, got it? :)

Nygga har hittat slutspelsform han med. Det visade han genom att göra 0-2.
Per Åslund gör mål med. Jajamensan. 0-3.

Thomas Rundqvist


Foto: svenskbaskettelevision.se


Foto: svenskafans.se

Från lagkapten till sportchef i Färjestad. Det är inte konstigt att FBK formar vinnare. En man som vet vad han gör och som är en organiserad ledare. Jag har sett honom spela då han var aktiv. Jag har sett honom i LLA när Färjestad spelar. Han kan sin sak. Enough said!

Efter första perioden

Ja, att lyssna och avgöra hur matchen verkar är ju helt omöjligt.

Jag kan väl ändå säga att webradiomännen ställt sig frågande till flera av FBK's utvisningar. Rickard Walle Wallin - lagkaptenen själv, har gjort matchens enda mål. Det står 0-1 till oss i Jönköping. Det är ingen lättnad. Ett mål är inget mål i hockey, men det är ändå en ledning. Så ser jag det!


Färjestad bjuder mig på en snygg tisha!

Det tackar jag för!

Vill du med ha en? Då finns det bara EN sak att göra. Läs här!

Det är ordning på Torpet


Foto: farjestadsbk.se


Tvingas se fel match.

Webradion är min räddning....På min Tvkanal (Canal + sport 1), så visas endast Brynäs - Frölunda. Jag hoppas att de ändrar det till på tisdag, för jag bryr mig jota om Brynäs och Frölunda just nu.

Helt plötsligt nervös

Det är bara några minuter kvar nu. Då från ingenstans kom känslan av nervositet. Det är mycket som står på spel just idag. En vunnen match innebär fördel oss. En förlorad match...innebär fördel HV71.

Ett par timmar kvar

Sedan kör vi! Färjestad mot SMguld. Nä, jag vet. En match i taget. En period i taget. Ett byte i taget. Jag kommer inte att blogga om matcherna (analysera den öppet i min blogg). Ni vet, även jag kör slutspelstaktik. Jag tänker inte bjuda motståndarlaget på något tips alls kring vad jag ser som kan förbättras/utvecklas från mitt lags sida. Har jag några tips att ge så gör jag det till berörda. Inte offentligt i min blogg. Ni ser. Det är slutspelskänslor på mig nu. Fokuset i är inställt. Viljan finns. Tillsammans står vi enade och bär vårt lag till vinst efter vinst (hoppas jag).

Jodå, jag kommer att blogga under slutspelet. Var inte rädda för det. Det är bara taktiken och tipsen jag utesluter här. Känslorna kommer att hamna i bloggen hur som helst.

Ha en strålande avslutning på helgen. Det har jag planerat att ha!

Vi kom inte ens i närheten av Allsvenskan

Fansen rasade på klubbens Facebooksida. Jag gjorde det inte. Visst kan man bli frustrerad, men när man hamnar för många gånger i utvisningsbåset (oavsett vad det beror på), inte spelar utspridda i HELA anfallszonen, passar istället för skjuter och gå på returer, inte anfaller i par med folk som följer upp bakifrån, har för många spelare på isen flertalet gånger, inte lyfter blicken för att kolla av var motståndare och medspelare befinner sig på isen...Ja, då räcker det inte alltid till. Karlskrona spelade inte någon rolig hockey, men på något sätt så fixade de sin plats i kvalserien medan mitt lag snopet fick ta sommarlov...

Publiken och fansen rasade...Ja, men å andra sidan DEN publiksiffran en lördag. C'mon. Kalla inte laget och spelarna för både det ena och det andra, när staden inte ställer upp och stöttar. Jag var där igår, men kunde inte idag. Så länge inte hemstaden visar intresset och stöttar när laget som mest behöver oss. Ja, då ska vi inte heller klaga allt för mycket på att de sliter varg och vill, men det låser sig. Det är då som de behöver den där extra energin från publiken. Finns vi inte på plats, vilka ska då bära dem?

Jag kommer alltid att heja och hålla på mitt hemmalag. De gör så gott de kan. De sliter och kämpar.
Inget depp, bara pepp!

Mot Allsvenskan...

Idag, just nu, spelar Vita Hästen sin viktiga match. Jag kunde inte vara på plats i hallen tyvärr. Det verkar betala sig....Just nu leder Karlskrona med 0-1 och jag hoppas att hemmapubliken skriker sig  hesa och peppar på sitt lag. Annars vet jag inte vad  jag gör. Det är en "vinna eller försvinna"-match och jag har då inga planer på att mitt hemmalag ska försvinna.

Kämpa! Gnäääääägg!

Jonathan Ericssons och Jimmie Ericssons pappa är det som är tränare för hemmalaget (för er som inte redan visste). Såklart! :) Lärare på dagarna. Tränare på kvällar och helger. :)

Några Iphonekort från igår

Tog inga bilder från matchen. Gick för snabbt för dålig Iphone då det gäller rörliga spelare.:)

Knäppte några innan matchen på värmning och introt.


Vinst

Vilket drag i hallen. Mycket mer hetsk stämning i publiken än i ett slutspel i Elitserien! Division 1 är grejer det. Vi vann med 5-3 efter mycket om och men. Mer om matchen bloggar jag imorgon.

Värmlandsgrabbarna bidrar i allra högsta grad till segern. Johan gjorde dessutom första målet. Vilken lirare han är.

Jag är hes som vanligt efter en hockeymatch. :) Jag ger alltid allt jag har när jag sjunger, skriker, jublar osv.

Vinner laget imorgon så går vi vidare till kvalserien. Om inte så är det ut och slut!:( Killarna spelar hemma imorgon med. Kan inte gå då, men följer via nätet. Heja röda och vita!!!


Stå upp för hemmalaget

Ikväll ska jag iväg till hallen och heja fram VH som spelar playoff. Vi bara måste vinna ikväll, annars blir det ingen chans på kvalserie och Allsvenskan. Många vänner dyker upp på läktaren och vi kommer klappa, vråla och skrika fram våra hingstar.


Skrämde min bästa vän

- Jag har importerat bloggen till en ny bloggdomän och raderat de andra inaktiva på den domänen. (jag)

- VA?! Har du raderat din hockeyblogg???!!!! (min bästis med förskräckta ögon)

- Nej, den har jag ju på blogg.se. (jag)

- Ja, just det ja. (lättad bästis)

HAHA!

Charles Challe Berglund

Glömde ju nämna igår att enligt media så ska Challe ta över tränarjobbet med omedelbar verkan. Han ska alltså ta sitt hockeylag genom kvalserien.


Solskenshistorik mot HV71

Klicka här och läs. Sedan är det bara för oss FBKfans att tagga kvartsfinalspel mot HV71.

Sedan kan ni alltid klicka här och läsa med. :)


Äntligen kom slutet på en grundseriehistoria.

Elitserien 2011/2012
 GPGDP
1 Luleå 55 24 100
2 Skellefteå 55 23 95
3 HV71 55 21 92
4 Brynäs 55 8 92
5 Frölunda 55 27 90
6 Färjestad 55 0 87
7 AIK 55 14 82
8 MODO 55 -1 79
9 Växjö 55 -9 77
10 Linköping 55 -18 72
11 Djurgården 55 -21 72
12 Timrå 55 -68 52
Källa: farjestadbk.se

HVblå

Det här måste FBK ta eftersom annars har jag ett gäng på jobbet som kommer tjöta hål i hövve på mig...

Vi minns ju alla 2006...allt kan hända. Det kallas hockey.:)


Så här väljer lagen inför slutspelet 2012.

Luleå väljer AIK.

Skellefteå väljer MODO.

HV71 väljer Färjestad.

Brynäs väljer (eller de hade inget val *ler*) - Frölunda.

Vad tror ni om detta?


Vilken dramatik

Jag kom hem i tredje perioden och FBK hade då fixat 1-2 via Walle och Sevc. Sedan varade inte min glädje så länge då Frölunda gjorde 2-2. Per Åslund. Ni vet vad jag tycker om den spelaren. Grovjobbarn. Han gör det! Det viktiga målet som tar oss till en bortaseger. Vi är i slutspelsform! Enough said!

Sedan lämnade jag snabbt den segern för att genomlida de sista 10 minutrarna i Övik! LHC ledde så många gånger, men MODO kom ikapp. Det såg mörkt ut när det bara var ett fåtal minutrar kvar. Mörkt ut för LHC och mig (som vill att de skulle slippa kvalet). Då händer det. 4-4 och saken var biff! Hej då Djurgården (mot kvalspel) och yeeees LHC som slipper kvala. HV71 hade gjort sitt och vunnit mot DIF med 2-1 så allt låg i LHC's händer.  Vilken dramatik. Jag skrek så taket lyfte sig när LHC kvitterade. Det var som om FBK hade tagit SMguld igen. Samma glädje (nästan...eller nä, långt ifrån nästan. Glad var jag dock!). Åååå, vilken underbar hockeykväll det här är.

Nu väntar jag på valet inför slutspelet! Spännande!

Torparrock


Här kommer då överraskningen som ni alla väntat på = Anton Grundel!

Idag fyller han år, nr 73 i Färjestad. Vad passar bättre än att publicera en dagsfärsk intervju med denne talangfulle spelare?

Vi börjar med en "Antingen eller" och avslutar med några hockeyfrågor!

Antingen eller

Hund eller katt? - hund
Bio eller DVD?- bio
Hemmakväll eller utekväll?- hemmakväll
Tåg eller flyg?- flyg
Höst eller vår?- vår
Kvällspigg eller morgonpigg? - kvällspigg
Sms eller telefonsamtal?- sms
Matte eller engelska (som skolämne)?- matte
Tvspel eller läsa en bok?- tv spel
R n' B eller hårdrock?- vet ej .. ;)



Sedan några hockeyfrågor:


Hur kommer det sig att du började spela hockey?

Jag tror faktiskt att jag började spela för att alla andra gjorde det, sen var det ju roligt så jag fortsatte !

Hur gammal var du när du började spela?

7 tror jag ..

Har du hållit på med några andra idrotter? Vilka?

Fotboll, bandy, innebandy.

Hur kommer det sig att du valde att spela som back och inte forward/målvakt?

Jag ville alltid bli målvakt men pappa sa att jag inte fick! Haha. Det slutade med att jag blev back för dom försvarar också målet. Jag har dock spelat som forward, men dom behövde en back på tv - pucks lägret och då fick jag spela back. Jag passade bättre som back och på den vägen är det!

Beskriv dig själv som hockeyspelare.

Liten , kvick och smart.

Din förebild inom hockeyn?

Erik Karlsson, Ottawa.

Om du inte varit hockeyspelare, vad skulle du vilja jobbat som då?

Snickare!

Fick du välja tröjnummer själv (och isf varför blev det 73) eller blev du tilldelad det?

Ville testa något nytt. Hade först nr 13 men det är inte lika fränt som nr 73 ;)

Roligaste hockeyminnet genom tiderna?

SM guld junior och senior

Är du en dålig förlorare?
Ja ...


Foto: farjestadbk.se

Stort tack till Anton som gjorde detta inlägget möjligt! Tack även till min fina vän, Bea...

Ikväll taggar vi till denna låt.



Tryck på PLAYknappen ovan (i mitten) och sing along!

Lagkaptenen och jag tänker lika igen

Klicka här och här och läs.


Foto: nwt.se

Stort grattis på din födelsedag VÄRLDENS BÄSTA ANTON GRUNDEL!



Foto: nwt.se


Foto: farjestadbk.se

Klicka HÄR!

Idag är det din dag! Jag hoppas att du får en kanondag med solsken och sång!

Nils Ekman

Han åkte Vasaloppet idag. Vilken hjälte han är! Jag är otroligt imponerad. Bra jobbat Nils! Mycket bra jobbat!


Da!

Da betyder ja på ryska. Jag säger da till att Färjestad tar sig till Göteborg redan imorgon kväll. Vad FBK säger om mitt förslag här i bloggen vet jag inte. Jag tror dock att det vore bra med uppladdning och fokus utan bussresa i benen. Vad tror ni andra?


Ni som väntar på överraskningen här i bloggen...

...ni får ge er till tåls. Men jag kan garantera att det är värt att vänta på. I alla fall ur Färjestadögon sett. ;)

Sanny Lindström är en god talare som kunde uttrycka det vi alla kände där och då



Men nu är det ny dag och nya tag! Vi ger aldrig upp för vi är Färjestad!

Per Åslund

Det är så många som säger och skriver att det är så positivt överraskande angående Per Åslunds form och initiativförmåga i media. Varför undrar jag då han har slitit varg hela säsongen. En av få!

Läs här!

Ånaj!!!:(

På tisdag då mitt lag gör sin sista grundseriematch för säsongen kan jag inte följa den pga att det hålls föräldramöte då. Dålig tajming!


Vill ni se min jobbnyckelknippa?

Jasså inte. Ok, så här ser den ut! :) Stilig va?:)


Så här går det till när jag avreagerar mig här hemma i vardagsrummet!


Tabelläge efter kvällens matcher

Elitserien 2011/2012
 GPGDP
1 Luleå 54 21 97
2 Skellefteå 54 22 93
3 Frölunda 54 28 90
4 HV71 54 20 89
5 Brynäs 54 7 89
6 Färjestad 54 -1 84
7 AIK 54 15 81
8 MODO 54 -2 77
9 Växjö 54 -6 77
10 Djurgården 54 -20 72
11 Linköping 54 -17 71
12 Timrå 54 -67 52
Källa: farjestadbk.se

MODO krigade men förlorade på straffar

Ååå vad jag ville att MODO skulle vinna ikväll mot Djurgården. Det började bra, men slutade sämst. I straffar. När det var dags för avgörande. En puck som målvakten i MODOkassen var tvungen att rädda så bytte man ut Tellan mot Forsberg. Det var ju dömt att misslyckas. Det blev det med. Djurgården tog 2 poäng och LHC (med sämsta självförtroendet just nu), förlorade mot HV71 och plockade inte hem några poäng alls. Det innebär att kvalplatsen närmar sig för LHC och jag som inte håller på laget alls, vill inte se dem där. Visst. De kan gärna gå på tidigt sommarlov, men de ska inte kvala. LHC ska vara med i Elitserien. LHC måste vinna på tisdag. Om inte LHC gör det så är det hej kvalserien. SKIT!

Jag är så frustrerad över den här matchen så det finns inte

Ska vi avsluta grundserien som vi började den i höstas? Nä, det ska vi banne mig inte. Nu vill jag se Stort Hjärta - Hårt Arbete på tisdag. För är det det här spelet som vi tänker visa upp i slutspel så kan vi ju hälsa hem efter kvartsfinalen. Jag vägrar åka ut i kvartfinalen. Jag hoppas att FBK har samma inställning. Vi är laget som aldrig släpper taget. Vi ger oss aldrig. Vi kämpar in i det sista. De två senaste matcherna....Vad har hänt? Vad händer? Vad gör vi? Det var en fjärdeplats vi hade att slåss om. Den platsen tycker jag är viktig. En match mer på hemmais i ett slutspel. Det kan vara avgörande.

Det är sällan jag vrålar i. Det är sällan jag visar missnöje angående spelet. Jag vet att man kan ha skitdagar på jobbet. Det är väl bara det att jag tycker att vi har haft för många skitdagar redan och de borde vara över nu. Det gör mig frustrerad å spelarnas vägnar. Å fansens vägnar.

Nä, nu skärper vi till oss och kör över Frölunda på tisdag. OK?

Efter slutsignalen

SAIK - Luleå
3-1


Brynäs - Frölunda
2-3

Djurgården - MODO
1-1


Växjö - AIK
2-0


Färjestad - Timrå
2-3

LHC - HV71
2-3

Efter andra perioden

SAIK - Luleå
2-1


Brynäs - Frölunda
2-1

Djurgården - MODO
1-1


Växjö - AIK
1-0


Färjestad - Timrå
2-2


LHC - HV71
1-1

Efter första perioden

SAIK - Luleå
        0-1


Brynäs - Frölunda
       
0-0


Djurgården - MODO
                
1-1


Växjö - AIK
        
0-0


Färjestad - Timrå
              
1-1


LHC - HV71
       1-0

Här håller alla på FBK


Tack för era kommentarer i bloggen.

Jag uppskattar dem, publicerar dem och besvarar dem.

Mina fina läsare!

Tagga match!


Luleå SMguld 1996



Det var på den tiden som jag växte  upp med laget.

Rickard Wallin firar med SMguld 2012?

I år har det gått tio år sedan vår lagkapten tog sitt första SMguld med Färjestad. Det tycker jag han kan fira med ett SMguld 2012. OM han vinner så har han vunnit fem SMguld på 10 år. Känn på den! :)




Foto: Daniel Briander.

Full omgång idag.

SAIK - Luleå
Brynäs - Frölunda
Djurgården - MODO
Växjö - AIK
Färjestad - Timrå
LHC - HV71

Hur tror ni att det slutar?

Jag tippar:


SAIK - Luleå     2-3
Brynäs - Frölunda   1-2
Djurgården - MODO  2-2 efter full tid och sedan vinner MODO i förlängingen.
Växjö - AIK    1-1 efter full tid och sedan vinner Växjö i förlängningen, om det inte blir straffar (som de ändå vinner).
Färjestad - Timrå 3-0
LHC - HV71 1 -3 (fast jag vill gärna att LHC ska få vinna)




Gameday och Ledin

Idag spelar Färjestad hemma. Jag vill se vinst såklart!:) Kämpa som de vinnarskallar som ni är. Gör er själva stolta. Jag tror på er! Alltid!

Tack till Per och Petra Ledin som sett till så min läsarsiffra i bloggen igår var i klass med storbloggares.:) Jag håller på FBK och de spelare som lirar i laget står alltid mitt hockeyhjärta närmast. Det kommer dock alltid finnas SPELARE utanför laget som jag anser vara talangfulla av olika orsaker och det står jag för! De skriver jag inlägg om här i bloggen. Jag är Färjestadare, men jag har inte tunnelseende. :)


Per Ledin #97


Nya namn läggs till på listan

* Henrik Zetterberg
* Nicklas Lidström
* Jörgen Jönsson
* Kenny Jönsson
* Ronnie Sundin
* Peter Forsberg
* Mats Sundin
* Börje Salming
* Cristopher Nihlstorp
* Joakim Hillding
* Emil Kåberg
* Christian Berglund
* Stefan Liv

Där fick ni någonting att se framemot, right? :)

Först förstod jag ingenting. Sedan förstod jag.

Väldigt många fler läsare idag.

Per Ledin.

Jag antar att han retweetade igen enbart för att han uppskattade mitt inlägg om honom. Var så god Per! Det är du värd! Det kom från mitt hockeyhjärta.

Jag fortsätter att beta av listan.

* Jonas Gustavsson
* Per Åslund
* Dick Axelsson
* Henrik Lundqvist
* Sanny Lindström
* Magnus Johansson
* Rickard Wallin
* Erik Granqvist
* Anton Grundel
* Magnus Nygren
* Joel Lundqvist
* Per Ledin
* Jonathan Ericsson
* Peppe Lundh

Om du har missat någon/några av texterna som jag har skrivit ner om dessa spelare, så klickar du bara på kategorin SPELARE i högerspalten. Lätt som en plätt!

Eftersom Per Ledin retweetade mig idag så får Per Ledin bli nästa spelare att skriva om.

Per Ledin har jag följt sedan hans karriär började mer eller mindre. Enbart bara för att han är född i Luleå. Den 14 september 1978 föddes denna hockeygrabb.

Per har väl alltid varit en spelare som har märkts. Det finns väl ingen som har missat honom genom åren? Ingen inom  hockeyvärlden i alla fall. :) Han väcker känslor på isen. Retsticka, buse...Ja, många adjektiv har använts för att beskrivit honom som spelare. Utanför isen. Ödmjuk. Alltid ödmjuk.

Hans stil har väl  mest varit att prata. Prata, prata, prata...Han har även gruffats en hel del. De senaste åren har dock hockeyvärlden fått SE hans talang med. För talang har han denne grabb från Norrbotten. Forwarden från Luleå. #97. Den viljan som Per besitter har tagit honom långt. Det har även tagit de lag han spelat för långt. Han är en vinnarskalle. Alltid. Han är en sådan spelare som kan ge energi för resten av hans lag. Per kan slå in puckar bakom målvakter just enbart på viljan att vinna. Det är sådant som lyfter ett lag.

1993/94 spelade han Tv-pucken för just Norrbotten. "Kom igen vårat gäng Norr-bott-en!" (hur många gånger har jag inte skrikit det?)

De klubbar som han har spelat i mest här i Sverige är Björklöven (Umeålaget), Luleå, Färjestad och HV71. Per har även medverkat i Tre Kronor och han har provat på både AHL och NHL. För tillfället är HV71 hans bas.

Vad än ni tycker och tänker om Per Ledin, så kan jag ändå säga att Per Ledin är INGET svin! Så det så!


Foto: jnytt.se


Foto: accentmagasin.se

Jonathan Ericson fyller år idag.

Om ni inte visste om det, så kan jag meddela er det!

Jag vill passa på att säga hur sjukt stolt jag är över hur långt du har kommit i din karriär. Stort GRATTIS!


Foto: themajors.net


Foto: hockeykanalen.se


Foto: nt.se



Anna Liv är hos Jonte Ericsson på besök.

Läs här.

Jag blir lycklig över att se att folk tar hand om varandra när svåra tider råder. Jag VET att Jonte är en mycket omtänksam person. Det här är ju bara ännu ett bevis på det.

Grattis på födelsedagen 30-åringarna!


Henke och...


...Joel.


Idag är en stor dag för bröderna Lundqvist! Födelsedag kallas det. :)


Jättetalang till FBK?

Klicka här och läs.

"Det är ordning på Torpet", som jag brukar säga.

Klicka på länken, sätt dig tillbaka och bara njut av denna supermålvakt.

Det här trodde jag aldrig att jag skulle säga...

....men jag är så glad över att LHC vann ikväll. Vilken kämparmatch. Det höll. Vinst med 3-2 mot SAIKbajk.

Grattis LHC och grattis Timrå som slog Djurgården på straffar! Tjalalalla!


Nä, vi kom inte ifatt

Det blev 6-3 i tom kasse. Ridå!

Två dagar kvar till nästa match och det är bara att tagga om. Vi ger oss aldrig för vi är Färjestad!

Upphämtning på G

Som sagt. Vad sa jag nu igen?

5-2 kom via Klefbom och sedan dundrar Hannes H in 5-3. Vad gör vi? Nu kör vi!

5-1 efter andra perioden

Jag tänker inte fråga vad vi håller på med längre. Det är bara att konstatera att vi gör en pajasmatch. En av för många denna säsongen. Nu var det dock rätt länge sedan, så man har ju vant sig vid vinst. Åtminstone ingen storförlust.

Även om allting kan hända i hockey så tror jag att 5-1 inför tredje kan bli riktigt svårt. Å andra sidan ska man inte ge upp förrän ridån har gått ner.

Ryt i kapten Wallin!


Nära en skandal

Nära.

Vi går av isen med 3-0 till HV71. Vad mitt lag gör på isen vet ingen. Jag hör bara en massa boxplay, dåligt försvar och bråk. Är det så det ska va? Nä. Ta nu en riktigt funderar i pausen FBK och kom igen som de mästare ni är! Vi nöjer oss inte bara med en slutspelsplats. Vi ska avancera i tabellen. Kämpa på FBK!

Hockeyn är igång

På Tvn visas Linköping HC mot SAIK.

På webradion så sänds HV71 mot FBK.

Jag hänger med i båda matcherna.

Redan 2-0 till HV71. Så kör de Frölundas låt när de gjort mål. HVBlå då...

Sjuk och hemma från jobbet. :(

Jag orkade jobba tre dagar med bihåleproblem. Sedan började örat värka och jag fixade en dag  till på jobbet. Idag fick jag dock ge mig. Vara förståndig och realistisk. Jag fick sjukskriva mig och ta mig till läkare. Hälsan framför allt!

Tack alla fina vänner som hör av er via Twitter, Facebook, sms, telefonsamtal, bloggen och så vidare. Det värmer när man är sjuk och känner sig under isen. Under isen får dock inte mitt älskade lag, Färjestad, känna sig ikväll då de möter HV71 away. Ikväll vinner de, för min skull och sin egen skull. Eller hur?