Hockeybloggen

Nyllet till Vita Hästen

Det är tydligen så att han har bestämt sig för samma klubb som lillebror, Peter.


Vilken match

Söta exexet började med att hojta om MODOvinst och att vi skulle få stryk långt innan matchstart. Jag förklarade för honom att det är orutinerat att ta ut segrar så. Efter matchen fick han sig ett härligt inlägg på sin logg på Fejjan. Han raderar det säkert, men öj så roligt att få skriva det. :)
 
För vi vann. Vi vann med 0-2. Paulsson gör 0-1 i första efter 36 sekunder. Röymark gör 0-2 i slutminuten då deras målvakt var bortplockad.
 
Det var en rätt seg match om man ska döma av webradions kommentatorer....De som skrattade när Salák blev pååkt och inknuffad i sitt egna mål för andra gången i matchen. Även de blev tysta efter slutsignalen hade ljudit.
 
Behöver jag säga mer än....Just det. Ord är överflödiga. Vilken härlig hockeykväll det är.

Resultatet

Här kommer mina stylade hörlurar.


Jag pysslar

Jag hakar på trenden att sätta pärlor på hörlursladden tillhörande min IPod (använder ens folk iPod längre mer än jag?). Det blir FBKfärger såklart. Pilligt, men roligt. Ni ska få se slutresultatet här när jag är klar!:)


Först Grundel och nu Sanny

Ikväll finns inte Sanny med i truppen eftersom han fick en hjärnskakning när vi spelade mot Jokerit. Dessa hjärnskakningar!:( Nu får det vara bra med de för resten av säsongen.


Totalt glömt bort

Färjestad vann mot Jokerit med 4-1 i LLA igår och det var skönt att spelare som Peppe och Holtet fick göra mål! Givetvis var jag glad åt Åslunds och Nyggas mål med såklart!:)

Imorgon möter FBK MODO i Övik.


Roger Rönnberg och Per Mårts

Roger valde att ta ut Max Görtz till sin trupp och hade inte Klefbom varit skadad så hade han säkert med fått en plats sa Rönnberg.
 
Per Mårts (som fått förlängt en säsong till på sitt kontrakt), tog inte ut någon Färjestadspelare alls! Hur tänkte han där? Fernholm...
 
Å andra sidan så är jag alltid kluven. Jag vill att FBKspelare ska få var med då jag vet att det betyder massor för dem och det är roligt att de får visa upp sig för världen med. Sedan är jag glad om de slipper slita mer än nödvändigt och åka på ev skador. För- och nackdelar med allt.
 
Joel Lundqvist ska vara med, Wesslau och Johan Holmqvist blir målvakter...bra att de får slita ännu mer så blir de kanske lite trötta till ES sedan...
 
Att inte Mattias Karlsson i HV71 fått kliva in i truppen är faktiskt för mig en gåta, då han är en mycket bra back (även om jag inte håller på HV, men jag tänker på landslaget där). Han hade funnits med i diskussionen, men Mårts avstod att ta med honom ändå. Synd.
 
Både Roger och Per var taggade till max i alla fall så det här blir säkert bra.

Per Mårts tar ut landslagstruppen till Tre Kronor

Det sker snart klockan 10.00 och sänds på swehockey.se enligt Niklas Jidhe. Missa inte det!
 
Klickan på länken nedan så kommer ni direkt till presskonferensen.
 
http://www.swehockey.se/trekronor/press121029/

Jonathan

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2688&grupp=12254&artikel=5326380
 
I veckan var "oss" Vita Hästen. Numera är "oss" Södertälje i 4 matcher till att börja med. Jonathan Ericsson. Klicka in er på länken och lyssna till Jonte.
 

VF- Hockeystudion


Några av alla kort som jag tog på Vita Hästen - Vimmerby-matchen i onsdags

 
SOM ni har längtat. Jag vet. Jag hinner dock inte komponerar ihop någon text om matchen än, så ni för nöja mer med kort så länge. Som vanligt så gäller min bloggregel: Vill ni låna kort för att publicera i egen blogg eller  på hemsida så måste ni fråga mig först. Vill ni spara ned för eget bruk så uppskattar jag ändå att ni frågar mig först! Alla korten är tagna av mig och min Nikon D90.
 
Fråga gör du genom att lämna en kommentar här och invänta svar. Länka gärna till din blogg/hemsida med så jag får se hur den ser ut. :)
 
 

Berg flyttar in

Kollat inspelningen av då Berg var på besök hos Henke. Han är en bra förebild. Mycket duktig målvakt. Har alltid varit och kommer alltid att så vara tills karriären tar slut där långt borta i framtiden. Fast den största anledningen till att jag alltid gillat Henke är att han trots sin enorma framgång alltid är jordnära och ödmjuk. Han är emotionell, vilket han inte är rädd för att visa sin omgivning. DE sakerna är i mina ögon de största anledningarna till varför han är en stjärna i mina ögon!


Å så vänder det

Till att börja med så kan jag ju trösta Brynäs med att vi vet hur det känns att göra allting rätt utom mål. Dock inte sagt att jag hyser empati angående den punkten. Jag har annat att tänka på. :) Vi vann med 3-0 och fastän Peppe satte sista i öppet mål så var det skönt att han fick göra det.
 
Mitt lag kom ut med en helt annan energi. Lagkaptenen himself visade vägen genom att dunka in 1-0 och sedan gjorde Åslund 2-0. Jag väntade på att Anton skulle göra 3-0, men det blev Peppe som fick göra det istället. Skitsamma. Huvudsaken att det blev mål.
 
Det var fart och raka passningar. Man gjorde det enkelt och man höll ihop laget. Det var skönt att se och det var gött för killarna att få känna just det där att man gör en skitmatch i en och en halv period för att sedan tuffa på och vända speltrenden mentalt. Gick av isen som vinnande lag. Det är rätt stort faktiskt.  Om vi nu tittar i backspegeln.
 
Men min största hjälte ikväll stavas S  A L À K! Alexander SALÀK! Vad ska de göra? Vi har Alex.

Efter två perioder

I första perioden så gick vi omkring på isen och var fel hela tiden. Det kändes som att vi letade efter den perfekta chansen innan vi sköt på mål. Än en gång säger jag att det behöver inte vara snyggt utan den ska helt enkelt bara in. Raka, snabba passningar med kvicka ben. Det saknades i första och i första halvan av andra. Sedan  så vaknade laget till lite och gjorde just så. Dock för många anfall togs direkt ner i sarghörnen istället för att utmana och fylla på bakifrån. NÄRA var det för Brynäs och vi ska vara glada eller som jag ser det, TACKA SALAK att det fortfarande står noll noll. Haknäs ska också vara glada över att de har sin vän stolpen. Där kunde det lika gärna ha stått 1-0 till oss. Tempohöjning och titta upp så ni ser vad ni har varandra i tredje, så vinner vi det här. Mål ja. De kommer om ni sätter fart, spelar enkelt och skjuter. Fyller på med mannar som tar returer. Vi S K A vinna det här!

Färjestad mot Brynäs i LLA

Då ska vi se om vi inte kan fixa en seger ikväll. Jag tror som vanligt på vinst. Triss i kungar kommer att göra var sitt mål: Walle, Åslund oh Anton.
 
På tal om Anton. Jag har jag idag sett till så att en bortamatchtröja med #73 Grundel snart dimper ner här hemma. Tjohoooo!
 
Varför spelar inte Åslund och Walle i samma kedja? Få fart på Berglund säger Ankan Palmström. Jag tror inte på det. Vi har provat det så många gånger förr och alltid så kommer firma Åslund-Wallin tillbaka. Varför? Därför att de kompletterar varandra i spelstil. Jaja, låt gå för denna gång då. :)
 
Har ni förresten hört att Andreas Jämtin har bytt klubb idag från LHC till HV71. Varför släppte LHC denna spelare? Han var ju en tillgång för laget. Skyll sig själva. Vill man inte vinna SMguld så vill man inte....;)

Vita Hästen

Ikväll var jag iväg och kollade på när Vita Hästen mötte Vimmerby. Hästen vann med 2-1. Fortfarande obesegrade i division 1. Mot Allsvenskan. Jontes sista match under lockouten. Han bjöd på två kanoner och fick en assist och bidrog med mycket på hela isen. Jag kommer att blogga om matchen imorgon kväll och kanske hinner jag fixa över korten från Nikon till datorn så att ni får se. Vad sägs om det?

Bjuder på två Iphonekort iaf.


Nya länkar här på bloggen

http://ovresta.se/ är den ena.
 
Den andra är http://fuorisverdastro.wordpress.com/.
 
Enjoy!

Hej kära läsare!

Vilka är ni? Det är så många nya läsare som har landat här. Jag blir lika rörd var enda gång jag kollar in statistiken. Från 6 läsare per dag till otaligt många fler. Uppskattar er. Undrar hur ni hittade hit? Vad heter ni? Var i världen bor ni? Vad tycker ni om bloggen? Önskar ni att jag skriver ett inlägg om någonting speciellt? Dumpa en kommentar med svar på mina frågor vettja!


Idag är det tisdag

Det borde alltså vara matchdag, men nej då. Jag får vänta tills på torsdag. Trist.


Detta har ingenting med hockey att göra

Jag vill ändå passa på att tipsa er om en blogg som skrivs av Jonna och som symboliserar H A R M O N I. Det är en av mina favoritbloggar och jag blir alltid just harmonisk efter att ha läst, men framför allt tittat på alla kort som hon lägger ut. Det får mig även att inse hur mycket jag saknar LULEÅ (som sagt var. Det har ingenting med hockey att göra). Vintrarna där är kristallklara. Nästa nyårsafton tänker jag spendera där bland Norrsken, snöskotrar, natursköna bilder, frisk luft och harmoni. Denna filmsnutt är hämtat ur Jonnas blogg och om du klickar HÄR så kommer du rätt.
 
Lite har det kanske med hockey att göra. Bra mental förberedelse att kolla in den här filmsnutten innan match. Enbart för att hitta fokus.
 

Nästa matchdag är på onsdag

Inte för Färjestad, men för mig. Då ska jag ta mig iväg och se när Vita Hästen spelar hemma. Jag hoppas att få se Jonathan Jonte Ericsson sätta några puckar i mål med. Kameran med såklart, så även ni får se honom spela. :)
 

En till


Då tar vi en favorit

Ingen hockey för mig idag, så jag bjuder på en bra låt istället.
 
 

Statistik hit och dit

Visst visar det en del, men jag är rätt trött på siffror. Vi vet att Färjestad är ineffektiva. Vi vet att publiken inte dyker upp lika ofta som förr. Jag påpekar det mest för att jag vet att det ger en energi om mycket folk är på plats i arenan då man ska prestera någonting. Jag VET dock att publiksiffran inte är lösningen på ineffektiviteten. Det är annat som ligger bakom den. Så låt oss sluta gnälla om det mer. "Det är som det är", som min bästis,V, brukar säga. Det vi ska lägga tid och energi på är att fundera på HUR målen börjar trilla in. Det är det viktigaste nu.


Analys och reflektion av den Eviga optimisten

Vad än ni drar för slutsatser av min text direkt efter att vi har förlorat på straffar, så ska ni veta att jag är alltid den eviga optimisten. Jag behöver dock få tänka över vad vi måste göra bättre. Jo, mål, försvar och tempo. Spelglädje. Okej, det var ju inte så svårt att komma fram till det eller hur? Det som är knepigare är HUR vi ska nå dit. Det som en lite längre tid ha visats upp och som folk säger är att: "Vi har många framspelare, men få målgörare. Vi har pigga, raska backar, men få "Fröggor". Vi har publik som inte orkar ta sig till matcher då matcher kostar pengar och de vill inte betala för att se förluster. Nä, men det kan ju vara logiskt." Det känns som en negativ spiral i lägret nu. Det är DET vi måste vända. Vi måste hitta de där målgörarna för de finns i laget. Det måste till att folk skjuter på mål och andra dundrar in framför för att kriga in ev returer. Vi måste ha farten och snurra upp motståndarnas försvar. Vi måste få in en positiv energi i laget som genererar ett gott självförtroende. Det gäller att ha någon som sätter energinivån och därmed skapar tryck och positiv anda, där den mentala låsningen går upp och flytet tar vid.
 
Jag vänder mig här och nu till laget Färjestad:
 
NI är bra på det ni gör. Ni kan bli bäst på det ni gör med, för ni har förmågan att bli bäst. Ni behöver bara inse det själva. Fokusera på det bra som ni gör. Lyft varandras styrkor (även om de i dagsläget kanske inte märks). Beröm er själva och varandra. Peppa som bara den även i motgång. Visa för all del tålamod, men satsa även på explosivitet. Titta på gamla klipp från nuvarande och gamla säsonger som bidrar till att ni ser vad ni kan. Vad ni är kapabla att göra. Ni är magi. Ni har all kompetens. Ni måste helt enkelt inse hur duktiga ni är på det ni gör. Det är så lätt att fokusera på det som går dåligt när man är inne i en svacka. Det är så lätt att jämföra med det man en gång presterade. Gör inte det. Det är just det som förhandsleder de där låsningarna. Nästa match är på torsdag. Under tiden så tänk hockey, andas hockey, lev hockey och umgås utanför isen. Ventilera. Ha roligt. "Inställningen är halva jobbet" som jag brukar säga. Det handlar inte om att ni inte vill. Det förstår jag med. Ni vill. Men lägg prestationen åt sidan. Det skapar bara mer frustration och prestationsångest. Se till att ha roligt. Skit i huruvida ni ska bjuda på underhållande hockey. Det struntar jag i. Vi har ett mål. Ett mål att få in puckarna. Ett mål att sätta fart. Det hänger inte bara på DIG, men du måste alltid bidra. Bidra med att lyfta laget. Det gör ni. Jag vet. Det är ingenting nytt. Grejen är den att du ska inte tro att det är DU som axlar ansvaret för laget, ni gör det tillsammans. Ni spelar som ett lag. Ett lag där spelglädje är ett måste. Det ska inte vara så att när du går in på isen så finns det i det omedvetna någonting som säger: "Det gäller att kämpa och kriga." Det ska vara så när du kliver in på isen att du omedvetet fylls av energin att det här är lycka. Det är kärleken till en sport. En sport som du är riktigt duktig i. Låt känslorna ta över och fylla det mentala med just den känslan. Man kan inte alltid ha en bra dag på jobbet. Det finns perioder då det mesta man gör blir fel. Man börjar trampa vatten. Det går ett tag. Sedan måste man bestämma sig. Bestämma sig för om man ska fortsätta trampa vatten eller om man ska "rycka upp sig" dvs fokusera på allt som går bra och varför man faktiskt gör det man gör. DET brukar vara nyckeln till vändningen. Jag hoppas att den där berömda mentala vändningen kommer snart till er. Låt inte frustrationen ta över. Ni kan. Jag vet det. Andas och njut!
 
Kom även ihåg att jag inte är någon excellent sportanalytiker. Långt ifrån. Jag är helt enkelt den jag är dvs en engagerad medmänniska som håller på Färjestad och vill att det ska gå bra för laget.

5 mot 3

AIK kommer inleda andra perioden med 5 mot 3. Första utvisningen fick vi pga att vi inte kan räkna till 6 och den andra vet jag faktiskt inte (svårt att förstå när man får lyssna på hockey). Nygga fick sätta sig i alla fall. Ska vi säga så här att jag struntar att kommentera mellan perioderna när jag LYSSNAR på hockey då ni säkert har mycket bättre koll på läget än jag. Jag drar en sammafattning EFTER de matcher som jag lyssnar på ok?
 
Vi leder med 1-0 i alla fall tack vare Per Åslund.
 

Nu börjar matchen.

Det låter som att publiken har anlänt till LLA. Skönt det.
 
Basse saknas och även Klefbom. Jobbigt, jobbigt. Vill att alla ska få vara friska och krya.
 
Micke och Berglund är i alla fall tillbaka och det glädjer mig.
 
Medan Färjestad kämpar på isen så kämpar jag mot förkylningen i soffan med webradion på och Twitter online.
 
DÄR släpptes pucken och matchen är igång.

Ett lag består av så många fler än enbart spelarna

Det är lätt att fokusera på de som krigar på isen, men för att de ska vara där och må bra så finns det många människor runt omkring dem (inte enbart supportrarna). Busschauffören Persson är en av dem. Hur kan människan prata så fort? :) En go och glad person som tillför positiv energi. Tränarna som sliter angående att smida planer, analysera, reflektera, leda... Erik Granqvist som jobbar dygnet runt känns det som för att få till bra målvaktsspel OCH videoklipp som killarna använder för att analysera, reflektera och förbättra...Materialförvaltaren som ser till att utrustningen är hel och ren och inte bara hel, utan individanpassad för var och en av spelarna. Lagläkaren som ser till att ställa diagnoser, ge rehabprogram, pyssla om under matcher osv. Fystränaren som under hela året ser till så att var och en av killarna får bästa fysiska utmaning och därmed utvecklas på isen. Massören som tar hand om trötta muskler och idrottsskador...VD:n som ska få ihop ekonomi och toppa laget och allt runt omkring och ändå hålla budget. Sportchefen som ska svara på frågor kring organisation och även vara kuggen i hjulet kring laget i många andra avseenden. Jag har säkert glömt en hel hop viktiga pjäser som jobbar häckarna av sig för att det ska fungera för laget på isen.
 
Sedan har vi såklart flickvänner och fruar, familjer och vänner. De som peppar och tar hand om grabbarna på "hemmaplan". Som sliter för att få allting att gå ihop med hushåll, jobb, barn, husdjur osv. Ett hem fixar inte sig självt.
 
Jag vet att spelarna själva är tacksamma för var och en av ovanstående personer och fler därtill. Vi andra som följer laget kanske inte tänker på det lika ofta och vi kanske inte förstår innebörden med deras roller och betydelsen av att de finns där? Jag passar i alla fall på att TACKA alla er  med!
 
Tack även till alla hockeyföräldrar som satte dessa spelare till världen och såg till att de fick utvecklas inom sporten.
 

Publiken sviker på grund av "illa spel"?

Är det så? DEN sortens Färjestadsupportrar som bor i och nära Karlstad, som inte dyker upp på FBKmatcherna  pga av DEN anledningen, behöver inte heller dyka upp på Torget i april! Nuff said!

Stor eloge till oss som tar oss långväga för att finnas där för laget. Det kostar både tid och pengar, men det är värt varenda krona! Vi finns där i både med- OCH motgång! Vi samlas även på arenor runt om i landet för att stötta våra hjältar! Stå-eller sittplats spelar ingen roll. Vi är där. Det är det som står bakom ordet TILLSAMMANS!


Pepptalk innan match!

Idag tar vi "Stort Hjärta -
Hårt Arbete" till en högre dimension! En för alla. Alla för en. Slita varg varenda sekund!

Idag blir det storseger. Match de luxe kommer att avverkas och vi segrar med 6-1. Walle sätter första å på den vägen blir det.

"Alla sätt är bra utom de dåliga" Det betyder att ni får göra målen hur ni vill bara pucken går in FBK! Idag visar vi världen det de fruktar. Målmaskinen Färjestad mot SMguld.

Idag är dagen då Stort Hjärta när man skjuter på mål och slänger sig fram på returer och Hårt Arbete över hela isen, får en innebörd.

Är ni taggade? Det är jag! Lägg ut råttfällorna. Nu kör vi!!!!


Match en söndag?

Jag vill ha som vanligt: matcher tisdag, torsdag och lördag. Det känns jobbigt att behöva skriva in Färjestads matchschema i kalendern för att inte glömma bort någon match och kunna planera sitt liv dvs fritid utifrån det.

Vad tycker ni andra?


Bakom kulisserna - Färjestad

Klockan 21.30 på Cmore sport är det "Bakom kulisserna - Färjestad". Ni missar väl inte det?

KiK

Jag har gratisappen KiK. En chattapp. Har du inte så rekomenderar jag dig att skaffa och har du så adda gärna mig eller skriv ditt KiKnamn i en kommentar så addar jag dig! Pisan11 heter jag där! Kliv in i värmen så snackar vi där!

Sociala medier på gott och ont

Det började med att en presschef från Norrland twittrade. Ett tweet som innehöll ett patetiskt påhopp enligt mig. Det handlade om Rickard Wallin. Kastade ur sig ett tweet, men brydde sig inte om att förklara vad han grundade sitt påhopp på. Vem orkar med en persons beteende som håller på så? Sandlådenivå i mina ögon. Jag förstår inte ens syftet med att göra en sådan grej. Någon som tyckte det var värt en artikel i Sportbladet var Aftonbladet. De skrev en artikel om detta. Why man why? Varför göra en höna av en fjäder? Varför se till att piska fram någon slags hetsig stämning när Sportbladet borde handla om SPORT och inte skvaller? Det förstår jag inte alls. Så jag frågade en av dem som jobbar på Sportbladet och fick mig ett svar. Jag köpte inte svaret rakt av. Det var HANS åsikter som grundades på någon form av statistik. Själv behöver jag inte statistik för att förstå vad kvalitet på artiklar bör handla om.... Visst förlorar man skvallerpressenläsarna, men å andra sidan lär minst lika många "seriösa" sportintresserade läsare börja läsa Sportbladet så det går på ett ut i längden tror jag. Enligt mig handlar det om att bestämma sig. Bestämma sig för vad man ska skriva om eller inte och sedan köra på den linjen. Å har man ett namn SPORTbladet så vill åtminstone jag läsa om sport och inte skvaller då jag väljer att ögna igenom tidningen/appen.
 
 

I nuläget

Vi befinner oss 10 minuter från att Lärking ska blåsa av matchen. Vi har gjort 3-1 via Holtet och 3-2 via Basse. Vi kan kvittera. Det finns tid. Mitt lag börjar trampa på och hitta tempo.
 
Senare...
Det tempot som snäppades upp kom försent. Det hann bli 4-2 till släktens lag i tom bur, eftersom Salák hade lämnat., innan Lärking blåste av matchen. Hur kul?
 
Ska jag dock vara realistisk och ärlig så kan jag ju säga att vi GAV bort matchen då vi virrade omkring och inte hade något organiserat spel under hela första och större delen av andra....Där och då tappade vi den här matchen...eller som kommentatorer brukar beskriva det: "Matchen gled oss ur händerna."
 
Den eviga optimisten blev förbannad pga frustrationen och konstaterade rätt snart att kvällens match var den sämsta denna sässen. Kan det har varit Norrlandsluften som var för tunn? I don't know, men en sak vet jag. Mitt lag kommer att vinna på söndag. Då pratar vi vinst med RIKTIGA hockeysiffror. 6-1. Typ. Bjud oss på en urladdning grabbbar. Det är både ni och vi värda. TILLSAMMANS!
 
Jag kräver att hela Karlstad drar till LLA på söndag och stöttar vårt lag! Vi är inga medgångsupportrar vi inte! En stad ska stötta sitt lag.

Jag hoppas att du har vrålat i i pausen.

Att du, tillsammans med Leffe, har väckt dina mannar. För Leffe säger att vi ska spela varje match som om det vorte en slutspelsmatch och en slutspelsmatch ska inte behöva se ut så här.
 

Men för 17

Våra backar är inte med i matchen. Vad de sysslar med i första perioden vet ingen. Alla kan ju inte ha en dålig dag samtidigt! Snäppa upp. 1-0 efter dryga minuten och Salák släpper den mellan benen. Klefbom . jag saknar dig!
 
Sedan när forwardsen kommer och skjuter så heter det alltid: "Det var nära" eller "Det var inte långt bort", men jag vill varken ha nära eller inte långt bort. Jag vill fy 17 ha mål!
 
En period som den första mellan Luleå och Färjestad har varit den mest frustrerande denna säsongen hittills. Så här får vi inte spela. ALDRIG MER!
 
Nu vill jag ha tillbaka MITT lag i andra perioden. Ett lag som slåss för seger och som jobbar med den kommunikativa förmågan och visar vägen som det så fint heter. Lugna ner, fokusera och håll ihop!
 
Det vore väl självaste *** om vi inte skulle kunna vände det här med två perioder kvar.

Ikväll gäller det!

Ikväll tar vi "Stort Hjärta -
Hårt Arbete" till en högre dimension! En för alla. Alla för en. Slita varg från första sek till sista.


Släkten har finbesök

Idag flög Färjestad upp till Luleå (tur att de slapp DEN långa bussresan)! Jag hoppas att släkten är snälla mot de och låter de vinna imorgon. ;)


Vi tuffar på!

Ny match på fredag. Varje gång jag skriver att vi vinner så förlorar vi ju bara. Så, jag kanske borde säga att vi förlorar den matchen. Fast vi vinner. :)

Håll ihop och slå tillbaka. Vi kommer igen!


Varför?

TRE perioder är en match. TRE! Vi måste spela TRE för att slippa slita onödigt mycket i matcherna. Boxplay lägger vi ner, skjuta på mål hela tiden och in med returer. Vi måste tacklas. Vi måste komma med fart och snurra upp försvaret. Själv tycker jag att det blir för långt mellan matcherna. Spelarna hinner ju gå ner i matchtempo. Varför spelar vi ens en onsdag? Tisdag, torsdag och lördag ska det vara. Hur svårt kan det vara?

HV leder med 4-3 i tredje perioden. Tre PP har blivit 3 mål. Boxplay för oss har inte velat fungera idag! Våra kaptener har tagits in i utvisningsbåset. Två av tre förstod jag inte ens varför.


Vad gör vi? Nu köööör vi!

Pucken är släppt och matchen är igång.


Axel påminde mig

Idag sa han till mig att Färjestad ska möta HV imorgon. Den här gången ska vi vinna. Jag tror att vi gör det med härliga 2-3 och målskyttar blir Per, Walle och Anton.


This one is handmade

F Ä R J E S T A D !


Hockeyabstinens

Det är för långt mellan matcherna. Inte match förrän imorgon ju. :(


Det sker en röstning på Cmore via Facebook

Med den kommer en passa skitkommentarer och personangrepp mot kaptenen. Sådant gör mig bara förbannad. Var det det som röstningen gick ut på?! Vem av de ansvariga läser igenom och blockar folk från sidan? Ja, jag vet att man ska strunta i sådana bevis på omognad, men jag är en människa som står upp för dumheter så jag säger ifrån även denna gång.

Allt grundar sig hur som helst i dålig självkänsla, dåligt självförtroende och/eller brist på empati hos de som beter sig så! Enough said!


Ett blev bortdömt. Ett blev mål.

Domarna igen. De liksom går mig på nerverna när det är nivån som igår. Här ser vi SAIKS första mål dvs matchmålet. Lånade bilden av FBKfanatic på Twitter, men har matchen själv inspelad och ser där samma sak. Man får alltså vinna matcher och göra mål även om man åker offside. Dessutom på ett väldigt tydligt sätt där åtminstone linjemannen borde haft koll...Det betyder alltså att vi skulle ha vunnit matchen med 1-0 och inte förlorat i någon himla förlängning. Det hade liksom inte blivit någon förlängning om de hade följt reglerna...
 
 
Sedan blir Antons mål bortdömt. Pucken är inne och SAIKspelarna trycker in Thorell på egen hand. Trycker in honom på sin egen målvakt så att de åker i  mål. Bortdömt.

Vita Hästen

Ni har väl hört att Jonathan Jonte Ericsson och Peter Nylander kommer att spela med Hästen. Tanken är att brorsan, Michael Nylander, ska kunna spela i laget med. En av Detroits spelare, Todd Bertuzzi, ville med lira i Hästen för han har blivit vän med Jontes pappa. Det gick tyvärr inte dock pga rättsliga ting.

Hästen har hittills vunnit säsongens alla matcher och med denna förstärkning så tar de sig kanske upp i Allsvenskan!


Det tar tid

Det tar tid att komma över en sur förlust som den vi fick genomlida ikväll. Vi reser oss dock. Det gör vi alltid. Fokus ligger redan på nästa match.

Å så vann Frölunda och Brynäs ikväll. Isn't it lovely? *ironi*

Frölunda som förmodligen byter ut Hudasek mot Henke Lundqvist inom en snar framtid... Han har nämligen tagit med tjejen, dottern och hunden till Göteborg.


Denna målgest älskar jag

Genuin glädje. Ett kroppsspråk som inte går att misstolka. När kaptenen gör mål.

Kortet är taget av nwt.se.


Det skulle varit vi

Allt rätt! Å så förlorar vi i förlängningen på ett jädra misstag. Det kostade oss segern. DET och alla gånger äckelpucken studsat mot istället för med oss!

Lärking hade nog skummat mina tweets för han började kompensera under tredje....

Rickard Walle Wallin satte vårt enda mål. Snyggt var vad det var! Jag skrek ut min glädje för om något i denna match var rättvist så var det just det. Resten var totalt orättvist!

Men låt oss fokusera på just DET. På just allt bra som Färjestad presterat under kvällen. Skotten, farten, tacklingarna, passningarna, fokuset, skärpan, det hårda arbetet och det stora hjärtat. Behåll känslan kring det och inse vilken bra kväll det har varit från Färjestads sida.

Vi kommer vinna och avancera i tabellen! Bara vi fortsätter att prestera som ikväll!

Visst saknades målen, men ikväll berodde det på pucken och inte på spelarna. Nuff said!

Inget depp! Bara pepp!


Vi gör ALLT rätt

Ändå vill inte puckäcklet in! Var är hockeygudarna?! Sover ni? Kliv in i matchen. Ni ser ju hur mitt lag äger den här matchen. I allt. Anton gör en så otroligt bra match tillsammans med sin backkollega Stålis dvs Sanny Lindström.

Byt ut huvuddomare och puck. Nä, det är inte typiskt mig att skylla på domare, men snälla. Det här är ju uppenbart så det är dåligt! Utespelare filmar säger man när det gäller sådant här. Vad kallas det när domare är partiska? Sjätte spelaren på isen?

Well, skit i det! Vi avgör och tar hem vinsten i tredje. Krossa allt motstånd! Här kommer vi!


FBK-SAIK

Underbar första period av mitt lag. Ändå leder Skelet med 0-1 bara för en liten miss av M Paulsson. Misstag kostar. Skit! Det största misstaget gör domaren och linjemännen dock. Offsidemål...
 
Vi passar, skjuter, TACKLAS...men vi har inte fått in vårt första mål än. När världens bästa första femma väl får in sitt första mål så vinner vi med 4-2!


Skalet

Mobilskalet är redan borta dvs finns inte längre i min ägo. Jag pratade med Malle precis efter att jag publicerat inlägget, så det är på väg till Karlstad! :)


"Det är lite gungigt i Karlstadlaget"

Så säger de i studion. De s k experterna. Gud vad de överanalyserar. Jag känner mitt lag och jag är lugn. Det blir vinst ikväll.

Jimmie Ericsson spelar inte ikväll heller.

Nu kööööör vi!


Jag är generös

Köpte detta skalet till min Iphone 4, men trivs inte med det helt och hållet. Nytt och bara haft det på min Iphone i två minuter. Har du en Ajfån 4 eller 4s och känner att detta skal vore kul att ha, så släng iväg en kommentar så får vi se vad som sker...:) Pris? Gratis. Bättre att någon använder det än att det blir liggande här hemma.


Dick Axelsson

Kul att D fick medverka i Hockeykväll. Han skötte det bra!:)


3-1

Basse satte vårt sista i tom kasse. Underbart med 3 poäng. Wonderful!


Efter andra

2-0! Paulsson. Skönt!


FBK - Timrå

Vi ägde perioden, men puckarna ville inte studsa in. Walle var nära. Åslund likaså. Det var dock backen Nygga som till sist fick in pucken i mål i slutet av perioden.

Puck in i nästa period! Jag hoppas att min Twitterkompis och jag får se våra 6 mål nu. 1 av Walle, 2 av Åslund och 3 av Sanny!


Matchklädd

Nu värmer vi upp: "Huvud, axlar, knä å tå, knä å tå..."


Nya tag

Idag är det tid och dags att fokusera på morgondagen. TIK kommer till Karlstad och jag har tänkt mig vinst. Jag tror på mitt Färjestad och att vi vinner med 5-0 där Åslund gör första målet och Walle andra.


Walle gjorde målet i matchen

Det var ändå gött mitt i allt. Hoppas att det lossnar ordentligt för honom nu.


Strafförlust

Jag som fick se dramatiken i Luleå live på TV mellan Luleå-HV brydde mig inte om just denna förlust. Själv kände jag det som att vi GAV de matchen...

Jag följde de otäcka scenerna som spelades upp på skärmen istället. Blödig som jag är så började jag gråta med. Orolig över Oscar Sundhs hälsostatus efter att fått beskåda både krampanfall och medvetslöshet. Det tog 17 min innan han kördes till sjukan. Puls och andning fanns hela tiden dock som tur var. Matchen i Luleå avbröts. Rätt beslut!


Det blir vinst ikväll

0-4 till oss och Walle gör första!

Se här vilket fint vinnarväder min hemstad bjuder på!


Dagens bästa

Kollade min Twitter innan jag begav mig hem från jobbet. Då såg jag ett tweet av Erik Granqvist. Det innehöll information om den nya organisationen i Färjestad. Jörgen Jönsson har fått uppdraget att bli nye sportchefen. Mister Färjestad himself. Det ska bli intressant att se och höra denne man genomföra detta uppdrag! Det kommer bli mer än jättebra. Det kommer helt enkelt att bli kanon!


Längtar till imorgon

Match. Match. Match!

Hur kan man inte älska sporten ishockey?


Lämna bidrag i en kommentar

så, nu har jag besvarat alla förslag till inläggsrubriker och frågor som jag har fått hittills. Missade du chansen? Lämna förslag i en kommentar om du vill!

Om varför du började hålla på Färjestad.

Här skulle jag kunna säga att den enda anledningen är att jag gillar lagandan inom laget plus att många av mina vänner håller på laget. Dock finns det några fler anledningar, men just de behåller jag för mig själv. Tråkigt svar, men ändå ett svar. :)

Vem din favoritspelare är och varför?

Ännu en svår fråga som jag fått tilldelat mig. Här ska jag då välja ut EN. EN av många. Det är omöjligt. Det är ju som att välja mellan sina barn. Vilken är bäst?  Jag tror faktiskt att jag måste passa på den.

Nämn några av de idrottare du ser upp till/respekterar mest.

Oj, den här var svår. Jag ser upp till många av olika anledningar. Tur att du bara bad mig nämna NÅGRA. :)
 
Sanny Lindström.
Jonathan Ericsson.
Mats Sundin.
Rickard Wallin.
Per Åslund.
Anton Grundel.
Henrik Zetterberg.
 
Anledningen till det är inte enbart att de är duktiga på isen. De är bra förebilder med.
Valde några ur hockeyns värld pga att detta är en hockeyblogg. :)

Hur skulle du peppa dina FBK spelare inför en match?

Det kom en fråga. Hur JAG skulle göra? Ja, jag gör ju det jag kan redan på olika sätt och vis. Så det jag kan göra är just att peppa på så sätt som jag gör idag. Att vara mental coach eller tränare är andras jobb. Där lägger jag mig inte i hur det sköts. De vet bäst. Lite mental peppning tar jag utanför bloggen och Twitter, men det är ingenting som ni behöver veta någonting om. :)
 
OM jag jobbat som mental coach i laget så hade jag gått in för att lära känna var och en av spelarna plus de som grupp för att sedan kunna individanpassa både till spelare och grupp. Hitta deras styrkor och svagheter på isen och kring deras spel. Det hade handlat om många samtal både på individ-och gruppnivå. Jag hade även sett till att sammansvetsa gruppen med diverse olika aktiviteter utanför isen såklart.
 
Som tränare hade jag varit sanslöst dålig. Jag är rätt väl insatt i hockeyreglerna och jag är bra på att analysera spelet, men träningen i sig suger jag på. Jag ser ju ut som bambi på hal is när jag sätter på mig mig skridskorna. Den som kan lära mig elementära saker som att bromsa och åka baklänges vinner min vänskap för evigt. :) Ingen har lyckats hittills om jag säger så. Inte ens min idrottslärare på gymnasiet.

Hade inte lagt in det i bloggen

Två inslag från presskonferensen efter gårdagens match. Det var Åslund och träning. Jobbar på det tekniska så att rätt filmsnutt kommer in under rätt rubrik.

Inne på datorn nu och då visas filmerna som de ska. Bara på Iphonen som visar presskonferensen gånger 2. Why man why? Jaja. Om ni vill se de så kolla på datorn. Där stämmer det med som de var tänkta att visas so to speak.

 

 


I rest my case


:)


Bästa Per


I'm a HippHopper yes I am


Äntligen

Äntligen var det vår tur att vända och vinna. Segern satt långt inne. Det avgjordes på straffar. Per Åslund gjorde 2-1 och sedan visade han alla att han är Färjestads straffkung! Han, Klefbom och Salak (som tog alla sina straffar) var anledningen till att vi vände och vann! Viktigt, även om vi tog 2 poäng istället för 3. Känslan när mitt lag vänder. Då Sanny sänder signaler till resten genom att stå upp för allt och alla. När vi krigar oss TILLBAKA! Den känslan är värd så mycket! Det har ofta varit motigt för oss i de lägena och vi har ofta gått ur den matchbilden som förlorare. Nu har även det vänt och vi kan känna styrka i de situationerna med.

Att Walle hade marginalerna mot sig i förlängningen gjorde mig ledsen, då jag tycker att han sliter där ute och jag vill att han ska få utdelning, så han får känna på målkänslan igen och bli matchhjälte. Det är han värd vår kapten!


Efter två perioder

1-1. Kunde ha stått mer. MODO är duktiga på fart och vi låter de få hållas. Klefbom och Salak är de som räddar oss gång på gång. Sanny visar hjärta och jag hoppas att vi gör mål snabbt nu. En till period som andra kan innebära förlust om vi har otur!

Wallin och jag är överens. Vi kan bättre!


Anton Grundel är tillbaka

Underbart!


Underhållande match

Jorå. Jag är hockeynörd och följer inte enbart Färjestads matcher. I eftermiddag har jag kollat på Frölunda mot Brynäs. Rahm står i BIF. Brynäs leder med 1-2 i slutet av tredje.

Jag har fått se tacklingskrig och känslostormar på isen. Fart och fläkt. Hakningar och divings...

Frölunda ledde med 1-0, men sedan fick Brynäs spela 5 mot 3 och då kom deras 2 mål. I andra perioden kom nytt 5 mot 3 för Brynäs och denna gång tycker jag att det var dåligt av domaren. Gav de ingen utökning i alla fall. Slut. Brynäs vann med 1-2.

LHC vann mot HV borta med 1-4 och AIK besegrade Växjö med 3-2.

NU börjar äntligen vår match i LLA mot MODO.


Nu börjar målkalaset för dessa två

Vad kan gå fel när jag fixat matchtröjor med deras namn på? Det lär produceras mål från deras klubbor i mängder resten av säsongen! Om ett tag när bortatröjorna trycks så får ni se ytterligare en målkung...Anton Grundel!


Iphonen har fått på sig FBKpyjamasen

Skönt att ha bytt tillbaka till FBK-skalet igen. Jag gillar mitt svarta skal med FBKloggan på. Alla Iphoneägare borde ha ett. Har du ett?


1-4

Vilket underbart lag jag håller på! Ikväll visade de prov på mycket bra hockey. Min magkänsla säger att vi kommer att fortsätta såhär under säsongen och dessutom toppa allt. Det kommer att sluta med SMguld. Var så säkra.

Mer detaljer finns på min Twitter (som ni ser i högerspalten)!

Sammanfattningsvis:

SMmästarna 1 och FÄRJESTAD 4!

Nuff said!


Kvällens hockey

Mina kommentarer och analyser får ni om ni går in på Twitter och söker på Pisan11.


Anledningar till varför jag gillar hockey

Ännu en inläggsrubrik har tilldelats mig.
 
Jag har alltid gillat hockey och följde alla Eltiseriematcher och Tre Kronor-matcher redan på 80-talet (som visades på den tiden då Cmore inte fanns), då min älskade pappa var en sportnörd och såg all möjlig sport på Tv. Jag  hamnade med i soffan tillsammans med honom för att heja och titta och kommentera...någonting som han inte uppskattade så mycket. :) Med tiden var det några sporter som jag fastnade för att följa och hockey var en av de sporterna. Mitt hockeyintresse har dock stegrats och blivit mer intensivt de senaste 12 åren.
 
Jag älskar lagsport över huvud taget (då jag själv har utfört en under 8 underbara år). Sedan älskar jag farten i spelet. Det tar inte flera minuter att ta sig fram på isen som det ibland känns som när det gäller fotboll...Det händer någonting hela tiden och man måste vara fokuserad och kan inte sitta och göra annat samtidigt. Det är drag i hockey och så gillar jag speltekniken och styrkan i idrotten. För mig är inte hockey enbart en idrott, utan det är även en konst.
 
Sedan är ju en annan del av det hela att följa ett lag och engegera sig till hundra procent kring vad som sker i och kring det. Följa matcherna, analysera och dokumentera och reflektera! Det är en del av tjusningen som jag lägger en hel del tid på. Statistik roar mig föga när det gäller hockey trots att jag har förstått att även det är en stor del av sporten.
 
I dagsläget så är ishockey en av få saker som kan få mig att leva i nuet och släppa allt annat omkring mig i vardagen. Den får mig att må bra helt enkelt! En riktig energigivare!
 
 

Efter slutsignalen: FBK - LHC

Vad ska jag skriva här nu då? Vi har fått spela lite boxplay i tredje. LHC fick chansen att få något mål. 6-1. Figge gör  mål för sitt LHC. Onödigt! Varför kunde vi inte sett till så att Salák fått hålla nollan? Sedan gör kung Nygga 7-1 innan Carl gör sitt tionde ESmål för säsongen och där med stod det 7-2.
 
Jag tror alltid på mitt lag och när kollegor sa att vi ändå kommer förlora ikväll då LHC är starka och vi är så svaga, så garvade jag dem rakt i fejset och sa: " LHC har sällan vunnit i LLA, så vi vinner ikväll." De lär få äta upp sina ord imorgon. Jag sägert! :)
 
Jag är sjukt stolt över mitt lag. Ikväll gjorde ni allt rätt. Låt oss ta med segertåget när vi möter Brynäs på torsdag.

Efter andra perioden: FBK - LHC

Det är så skönt att få släppa på bromsen och låta puckarna gå in. Ikväll är vår kväll. Proppen ur. 4-0 genom Thorell. Låt detta vara början. Början på något nytt. På ett segertåg.
 
Jag är alltid stolt över mitt lag. Ikväll är jag dock stoltare än stoltast. Vi är starka. Vi är samlade. Vi är fart. Vi är smarta. VI ÄR FÄRJESTAD!
 
5-0 gemom Paulsson!
 
6-0 signerat Martin Röymark. Jag är mållös. Det är dock inte Färjestad.
 
Än är inte matchen över. En period kvar!

Efter första perioden: FBK - LHC

Pucken hann knappt landa på isen vid nedsläpp innan Basse gör 1-0. Efter det gjorde Bapen 2-0 innan ens 4 minuter passerat. Efter ytterligare knappa minuten så satte den sistnämnde även 3-0. Proppen ur för mitt lag. Det är så här det ska se ut! Det är så här det ska vara! Det går bra nu.
 
Jag hoppas att de övriga perioderna ska innehålla samma målskörd för vår del. Det är bara att trampa på. Mitt hjärta slår dubbla slag. Det handlar om kärlek. Kärleken till ett lag.

Publiken sviker än en gång

Riktiga fans finns på plats varje hemmamatch under HELA säsongen (om man bor i Karlstad). Enligt mig. Sitta hemma i Tvsoffan...Var finns känslan och gemenskapen i det? Det är under HELA sässen som laget behöver stödet. Inte bara i slutspelet...Ja, jag vet att ekonomin spelar en roll. Ja, jag vet att man har ett annat liv utanför hockeyn. Jag tycker som jag gör ändå och ni behöver inte hålla med mig.

Helt plötsligt så händer det!

Utan att jag har rört någonting på designen så klev äntligen blogg.se in i matchen och såg till så att OKTOBER fick komma med i högerspalten. Att jag sedan fick publicera om de inlägg jag gjort i oktober redan för att de skulle synas är en helt annan sak...

Ready or not.

Here I come. You can't hide.
 
Den gamla dängan. :)
 
Snart släpps pucken mellan Färjestad och LHC. Ett lag som jag alltid har haft svårt för. Kanske för att de en gång i tiden medvetet såg till så att Vita Hästen inte nådde Eltiserien. Jag är inte långsint, men en del saker är svårt att glömma. ;) Seger med 3-2 ikväll tror jag. Per Åslund sätter första.
 
Sedan är det så att jag får lyssna på matchen och kolla på Luleå - Brynäs på tv. Hur kul?

Hockeysiffror

Jag pratar om en fotbollsmatch som spelades idag. IFK Norrköping slog GAIS med 7-2. Vi pratar hockeysiffror i den sega sporten fotboll. Jag hoppas att FBK vinner mot LHC med liknande siffror imorgon. Kan fotbollen kan vi!:)


Första inlägget för oktober

Det var det nedan. Ser ni OKTOBER i min högespalt? Själv har jag nämligen missat det. Vad händer blogg.se?! Jag är så sjukt less er, men jag orkar inte byta bloggdomän IGEN så jag håller mig till er fastän ni verkligen suger på tekniken...

På begäran: Varför startade jag en hockeyblogg?

Jag har haft ett antal sådana genom årens lopp ska jag erkänna. Övriga är dock raderade. Jag orkade/hann inte lägga tid och energi på det och jag gör sällan saker halvhjärtat. "Allt eller inget" är ett ordspråk/motto som passar in på mig. Jag är målmedveten och vill ha kvalitet på det jag gör. Så, jag lade ner den där med hockeybloggandet under ett par år. Under de åren så blev det dock en hel del hockeyinlägg i min "vanliga" vardagsblogg. Det blev för mycket för mina icke hockeyintresserade vänner, så  jag bestämde mig för att göra en hockeyblogg igen så att jag kunde skilja på vardagsliv och hockeyliv (även om hockeylivet är en stor del av mitt vardagsliv). På så sätt blev alla nöjda och glada. :)
 
Jag skriver inte bloggen för att bli sportjournalist i framtiden eller för att vara först med nyheter kring sporten. Jag skriver denna blogg för att dokumentera och kunna se tillbaka på mitt hockeyliv och saker som sker i och kring lag och ligor i hockeyns värld.
 
Jag skriver denna blogg för både er läsares och min skull!