Hockeybloggen

Perra och Clabbe har fått sparken från Timrå med omedelbar verkan

Jag fann den texten här!

GOTT NYTT ÅR!

Jag vill önska er ALLA ett GOTT NYTT ÅR!

2012. Det är det året som Färjestad tar sitt tionde SMguld. Det säger både jag och min magkänsla. Stort Hjärta - Hårt Arbete.

Tack till spelarna, ledarna, hockeyfamiljerna och fansen i och kring Färjestad, som än en gång har visat att TILLSAMMANS tar vi SMguld igen! Från botten mot toppen. Vi gör det tillsammans. Oavsett om vi bor i Karlstad eller inte. Vi står upp för vårt lag. I med- och motgång.

Ha en riktigt trevlig nyårsafton. Var rädda om er! Se upp för nyårsraketerna. Halka inte på isfläckar. Håll er undan från stormen Dagmar.

Vi ses här igen nästa år!

It has been a pleasure.

Sammanfattning av period 3 mot Timrå

  • Magnus Nygga Nygren gör mål. Det betydde 1-6 där i Timrå. Glad att Nygga fick göra mål.
  • Timråsupportrarna lämnar arenan efter andra. Inte alla, men många. Medgångsupportrar? När det gäller att hålla på sitt lag så gör man det banne mig även i motgång. Believe me, I know.
  • Timrå fick två trötsmål.
  • Slutreslutat 3-6.
  • Mitt tippande gick åt fanders. Jag jobbar med magkänslan till nästa år...:)
  • Jag bad om en smällkaramell och jag fick en smällkaramell signerat Färjestad BK. TACK grabbar!

Sammanfattning av period 2 mot Timrå.

  • Christian Berglund är en riktig målgörare i matchen. Han har vallat in tre puckar. Därmed har han gjort hattrick.
  • Han på webradion tycker att vi ska döpa om 30 december till BERGLUNDdagen. Haha! Jag håller med.
  • Timrå har bytt målvakt.
  • C Berglund gör ett eget mål med. Hans fjärde i matchen.
  • Många Timråfans har lämnat hallen...
  • Timråspelarna hänger med huvudena såklart. Det skulle vi säkert med gjort om det var omvända siffror.
  • Vi vinner perioden och leder nu med 1-5.

Sammanfattning av period 1 mot Timrå

  • Målvaktsspelet från båda lagen har varit väldigt svajande.
  • PW släpper retur på retur och de flesta rakt ut. :( Ja, ja, han tar väl tag i det till andra perioden drar igång.
  • Målskyttar i FBK har varit Martin Sevc och en Timråspelare (fast C Berglund var den siste FBKspelaren som rörde pucken så han skrevs som målgörare).
  • Det verkar ha varit bra drag på isen.
  • Mitt tippande håller i sig. P Åslund gör då tredje målet, men å andra sidan tänker jag att FBK vinner med fler mål än 3. Jag kanske skulle ha kört mitt andra handstippande? 1-5. Vet inte om man får byta så här i matchen...Det får man inte va? :)

Lugn kära läsare. Jag är på plats.

Inte i Eon-arena tyvärr, utan framför äckliga webradion....Men men, bättre än ingenting. Under perioderna får ni glo in mina tweets i min Twitter. Efter varje period kommer det en sammanfattning i punktform.

Walle och Hannes tillbaka

Igår sades det att dessa värdefulla spelare ska delta i kvällens match. Jag hoppas att det stämmer.

Detta kort är taget av mig och fixat på min Iphone! Snyggt va?;)


Ikväll lirar Färjestad mot Timrå i just Timrå.

Det kan bli spännande. Min magkänsla säger dock att det blir 1-3 till oss och att Åslund gör ett av målen. Vi får se....Andra målgörare som jag tror kan näta ikväll är Micke, Peppe eller Paulsson...

Jag har redan värmt upp inför matchen med ett gå en 2.5 timmes promenad i rask takt. Kom igen nu grabbar. Nu tar vi vår sista 3 poängare för detta år. Låt oss få en riktig smällkaramell så här dagen innan nyårsafton. :)

Tack för kommentarerna som droppar in

Vad goa ni är som tar er tid och läser och numera även börjar kommentera så smått. Roligt att läsa och alla kommentarer får svar. Jag uppskattar ert engagemang! Som ni märker får man kommentera anonymt om man vill. Jag har inga regler på sådant. Givetvis är det roligt om ni skriver ut vem/vilka ni är som lämnar spår. Länka gärna till er egen hemsida eller blogg med om ni vill så lovar jag att kika in till/hos er.

Må gott!

Magnus Johansson #7 i LHC


Jonas Frögren #24


Erik Granqvist

Då var det dags för mig att försöka sammanfatta Eriks historia inom hockeyn. "Mr Harmoni" som jag brukar kalla honom. Det började med att jag följde massmedia och "harmoni" dök upp hela tiden i samband med honom. Ett ord som jag tycker om. Harmoni. Smaka på det ni. :)

Erik blev väl mest uppmärksammad i samband med att han blev målvaktstränare i Färjestad, men jag har haft koll på honom långt innan den eran startade upp. Erik har ju själv varit aktiv som spelare i laget som jag följde mest under mina ungdomsår (då jag har släkten boende i Luleå och därmed vuxit upp med laget).

Erik spelade i Tvpucken 1987/88. Han representerade givetvis team Norrbotten. Det var på den tiden som faktiskt TVpucken fick mycket större uppmärksamhet än vad den får idag. Jag höll alltid på Norrbotten förr. "Kom igen vårat gäng N O R R B O T T E N!", ljöd i hallar runt om i Sverige då. En riktigt klassiker. :)

Grana har spelat i lag som Kiruna, Boden, Nyköping och Rögle, m e n den längsta tiden under hans karriär som spelare gjordes i Luleå Hockey åren 1989 - 1997.

I Rögle avslutades även den aktiva tiden och då hade även en tur till Österrike hunnits med. Det var i början av 2000-talet.

Sedan tog då målvaktstränarjobbet över. Det startade i Rögle BK (J20) 2004/2005. Säsongen 2006/2007 började han som målvaktstränare i Färjestad. Där har han blivit kvar. Han har gjort underverk. Inte bara för att han är den fantastiska tränare som han är, utan även för att han är den person som han är. Kunskap har alltså blandats med engagemang, empati, omtänksamhet, glädje och...HARMONI.

Ja, jag vill passa på att tacka Erik för det han har gjort och bidragit med till den svenska hockeyhistorian hittills, men framför allt det han gör än. Han skapar "målvaktsmonster" som aldrig förr. Keep up the good work! :)


Foto: vf.se



Foto: Färjestad hemsida.



Jonas Gustavsson


Foto: Toronto Maples Leafs hemsida.

Vad ska man säga om denna hockeymålvakt? Talang, stjärna, underverk...Ja, adjektiv i superlativform...Ingenting kan väl beskriva Jonas? Åtminstone inte på ett rättvist sätt. Numera lirar han i Toronto Maple Leafs. Bara det liksom.

Det hela började dock den 24 oktober 1984, då denne killen föddes. Han som skulle vara tryggheten bakom varje vinnande lag, som han spelade i. Han som är lugnet själv, stabil, målmedveten, positiv, duktig på att läsa spelet och hårt arbetande i allt han gör kring hockeyn. Han som fick namnet Jonas. Han fick väl genombrottet i Färjestad, men ni ska veta att han även gjorde bra ifrån sig innan dess. Det var bara det att han hade äran att få jobba med Erik "Mr Harmoni" (som jag kallar honom) Granqvist. På så vis så blev det en snabbare utveckling, vilket ledde till NHL.

Allting började i Stockholm och Jonas spelade i AIK från 1999/2000. Där fostrades han och utvecklades tills dess att han hamnade i Färjestad säsongen 2007/2008. Lite besök i Skåre hanns också med under den säsongen.

Säsongen 2008/2009 tog han Färjestad till SMguld. Jag vågar nog påstå att han var det störta skälet till det guldet. Vilken grabb! Monstret blev hans smeknamn där och då. Det smeknamnet har även följt med honom över Atlanten.

Toronto blev hans nya hemstad säsongen 2009/2010. Där har han blivit kvar sedan dess.  Med undantag av ett litet besök i AHL under säsongen 2010/2011, så har han varit med i sitt NHLlag. Believe me or not, men jag vet att han är där för att stanna. En stjärna som honom släpper man inte så lätt. Jag önskar honom all lycka var än han är och spelar. Jag gratulerar alla lag som får den äran att ha honom som målvakt.


Foto: Aftonbladet.se

Inlägg om spelare

Det kommer att dyka upp emellanåt i bloggen när andan faller på. Givetvis skriver jag om dem som jag har uppmärksammat lite extra genom åren. Än så länge har Walle varit den enda som fått ett eget inlägg, men ni kan förvänta er att dessa får egna inlägg med vartefter:

* Jonas Gustavsson
* Per Åslund
* Dick Axelsson
* Henrik Lundqvist
* Sanny Lindström
* Magnus Johansson

Ännu fler spelare lär dyka upp med tiden. Det kan ni räkna med! :)


Här är en annan spelare som jag kommer göra ett inlägg om framöver.


Jag minns den här kvällen istället


Ja, jag såg nästan hela matchen i natt

Trött som var var så somnade jag ifrån tredje perioden (den viktigaste i hockeyns värld). Typiskt! Hade ju kört hem från Karlstad tidigare på kvällen så jag skyller tröttheten på det.

De två perioderna som jag såg så gick det bra för Småkronorna. De gjorde ett himla bra slit på isen. Jag missade ju dock det som jag vaknade till dvs snackisen om att Friberg fått 10 min för en målgest efter att ha gjort mål i straffläggningen (som vi för övrigt vann). Missade du också den? Klicka HÄR och bedöm själva. Jag tycker inte att det var någon "farlig" gest på något sätt. Det hade väl varit värre hån om han ställt sig framför målvakten och gett honom fingret. DET hade inte varit bra alls! Det var ju på den nivån som jag trodde att det varit då det blev ett sådant ståhej. Jaja, vi lägger det bakom oss.

Brynäs - MODO

Kollar den matchen lite trots att jag vet hur det slutade. Undrar om jag ska se JVM i natt eller om jag ska sova längre? Gillar inte känslan att vara grinig dagen därpå pga för lite sömn. Man är inte tonåring längre. Fixar inte detta med få sömntimmar lika bra och bär mkt större ansvar numera.


Någon mer än jag som saknar E Kåberg i FBK?


Här får ni känna på lite av stämningen

Detta var någon som videofilmnade. Själv befinner jag mig bakom speakerbåset. :) Vi var 8066 i publiken (om jag inte minns siffran helt fel). Stämning på hög nivå matchen igenom! Bra jobbat alla!


Kom igen nu så minns vi tillsammans! :)


TACK för den första kommentaren i bloggen här

En anonym läsare har skrivit fina ord under ett inlägg och fått svar. TACK! Jag uppskattar att ni läser bloggen (ni är många som klickar er in här regelbundet) och när ni även tar er tiden och energin att droppa lite kommentarer så gör det mig bara ännu gladare.

Vi förlorade

Jaja, inget depp bara pepp! Det är vad jag brukar säga i alla fall. Både till FBKspelare och mig själv. Vi gjorde en bra match ändå tycker jag det lät som. Puckäcklerna ville ju inte studsa vår väg ikväll heller. Vad är det med de där puckarna? Ätit för mycket julmat eller? Det blev 5-3 till släkten, efter att sista målet gjordes i öppen kasse (efter att vi tagit ut vår målvakt).

Ikväll är vi inte sams släkten och jag. ;)

Bra satsat FBK

Så jobbar ett mästarlag. Vi får PP och tar ut vår målvakt. 6-4 och där sitter 4-3 genom Peppe Lundh (igen!). Låt oss göra ett mål till. Kom igen nu laget!

SAIK leder mot HV71

Inte bara leder. Leder med 4-0. Efter två perioder. HV - vad gör ni?!

SAIK är nog rätt revanschsugna efter i måndags....

I andra perioden

Ja, där är vi nu. Jag gillar inte läget just nu. Luleå leder med äckliga 4-2 och vi bytte nyss målvakt. Jag tycker ändå inte att Torpet har gjort någonting som skulle ha resulterat i målvaktsbyte.

Luleå Hockey är alltid svåra att slå på hemmais, så så förvånad är jag inte. Dock skulle nog FBK ha satsat på att åkt upp redan igår. Det är min personliga åsikt.

Jaja, vi saknar några av våra bästa backar. De gör succé i JVM istället. :)

Annandag jul i Löfbergs Lila Arena i Karlstad

Jag tog mig upp till staden i mitt hjärta tidigt på morgonen och landade vid lunch hos en vän. Där blev det att äta lunch och bla bla bla...Det var ju inte det som jag skulle prata om eller hur? Kom till saken liksom!

Jaja, jag var i arenan en timme innan match. Fick en julklappspåse som hade Färjestadshopsloggan på i min hand lite senare och den var fylld till bredden med underbara FBKsaker, plagg och så vidare. Lyckan var total redan då.

Det skulle komma att bli bättre trots en orättvis ledning av SAIK i första perioden. Orättvis eftersom FBK ägde den till fullo. Kvitteringen kom dock och 1-1 var ett faktum. Det skulle aldrig ha hänt i oktober, men det hände nu och det mina läsare tyder på en positiv utveckling åt rätt håll. Sedan blev det  1-3 totalt, vilket gladde mig som skrek och sjöng mig hes som vanligt (även om jag satt på sittläktaren...).

Så kommer jag till snackisen. Den incidenten då Lundberg i SAIK tryckte till kapten Wallin som blev liggande orörlig alldeles för länge på isen. Jag höll andan och höll på så vis på att dö av syrebrist....Hatar sådant då spelare blir liggande länge helt stilla. Fick ont i magen. Svor och gormade åt domaren (Sjöberg), som vägrade blåsa av direkt  och som även ansåg att det här var ju bara en oturlig krock och helt omedvetet agerat av Lundberg. Det blev inget matchstraff, ingen 10 min, ingen utvisning alls! Jag blev galen! Jag såg vad som hände. Jag såg även reprisen på jumbotronen kring vad som skedde efteråt. Alla utom han såg. Okej, krockade gjorde de, men Lundberg körde upp sin arm och klubba i Walles ansikte. DET gjorde mig skogstokig. Här har domare pratat om att det ska hållas på noll tolerans och allt rapporteras och ska analyseras sönder av disciplinnämnden. Ända tills i måndags. Helt plötsligt så får man tackla hur man vill. Walle var ju inte ens puckförare. Jag bryr mig inte om vad ni säger. Ni borde hålla med om ni ser objektivt på detta.

Hur som helst reste sig Walle upp efter (för mig en alldeles för länge stund) och hjälptes av isen. Förra säsongen var Anton Hedman inte min idol...Denna säsongen är det Sjöberg och Lundberg som får ta min ilska. Välförtjänt!

Anyway. Per Åslund gjorde mål. Per Åslund blev vald till FBK's bästa spelare. Jag jublade högt och gjorde egen segerdans på läktaren. Han är så värd det. Duktiga Per! Han som alltid sliter och har alltid gjort denna säsongen. Grovjobbare. Målgörare. Spelsinne utan dess like. Vilka passningar han gör. Ja, ni ska få ett inlägg om honom med vartefter. Var så säkra.

Förutom Walles befarade hjärnskakning (som tack och lov inte var någon), så var kvällen i LLA en magisk kväll på många sätt och vis.

Jag vill även passa på att tacka Sanny Lindström, Magnus Nygren och Joakim Hillding som åkte runt ett litet ärovarv och applåderade oss på sittläktaren med. Det är så man fyller en arena. Fortsätt så! Ställ upp på en rad hela laget och vänd er mot alla sidorna i arenan i taget, slå klubborna i isen och gör vågen. Kalla det publikfrieri om ni vill, men det fungerar. Jag har sett ett annat Elitserielag göra så och den arenan är alltid fylld näst intill till bredden. Åtminstone de gångerna som jag är där.

Roligt var även det där praktical joket som gjordes på Meyer...Han dansade dock snällt på isen efter matchen. MJmoves minsann. :)

Gameday

Jag är hemma efter att ha varit här några dagar:



Jag ska sammafatta lite kort om den matchen som spelades mellan Färjestad och SAIK Annandagjul i LLA. Ja, det är klart att jag fanns på plats i arenan. Struntade i att ta kort den här gången utan fokuserade bara på matchen. Det är skönt att ha 98 % av publiken med sig för en gångs skull. :) Alla reser sig samtidigt och vrålar och applåderar om vart annat efter mål, skriker tillsammans målgörarens namn i kör, klappar händerna och sjunger med i ramsor likt en änglakör. Jo, det är sådana saker som gör att jag älskar livet lite extra. Jag älskar Karlstad som stad och jag älskar mitt lag Färjstad.


Drog just igång webradion och då gör givetvis släkten 1-0 på oss. Typiskt! Jag hoppas att FBK tar tag i det här nu. Torpet storspelar hör jag! Bra!

Håll koll på mitt Karlstadinlägg om matchen i måndags eftermiddag och följ även denna pågående match i Twittern min. Sammafattning av kvällens match kommer efter slutsignalen (jag vet att jag brukar uppdatera efter varje period i vanliga fall i bloggen, men ikväll har jag lite annat jag måste göra med på datorn samtidigt som jag lyssnar ok?).


Walle och Frögga med på roadtripen i Norrland

Det ger bra signaler. Rickard väntar förmodligen med spel till fredag. En lagkapten är en lagkapten så jag är glad att han hänger på hur som helst.

Nu hoppas jag på en vinst ikväll mot släkten. :)


Möttes av dessa bilder och texter vid frukostbordet nyss

Både Lundberg och Sjöberg borde veta bättre. Mycket cred till Leffe som stod upp för sitt lag i ordduellen efter matchen!


Kärleken till en stad och ett lag!

Vilken underbar kväll det har varit och är i LLA! Jag berättar mer när jag är hemma. Då får ni även min syn på matchen och domarna...

Krya på dig Walle!


JVM

Idag börjar JVM! I love it. Gillar inte när folk tror att småkronorna kanske tar silver eller brons. För mig finns alltid bara en valör och den är guld. Vi ska ta hem en guldpeng! Det är likadant i ES. Färjestad SKA ta guld! Det finns inget annat. Om resultatet blir någonting annat så kan det vara okej DÅ, men så länge som lagen är med så finns det bara vinst i min skalle. Jag är kanske inte alltid realist inom sportens värld. Jag är en känslomänniska som låter hjärtat tala. Det gör att jag blir lika glad för en seger som jag blir ledsen över en förlust. Jag gläds alltså lika mycket med killarna i lagen när de vinner som jag lider med de vid tunga förluster.

Jag tror på de lag jag håller på. JVMguldet ska bli vårt! De är så värda det! Go and get it!


Världen behöver mer empati!

Jag hamnade mitt i en gala för barn och ungdomar. Alla unga har inte julen som sin favorithögtid ska ni veta. Det finns de som har det kämpigt just kring jul av olika anledningar. Det är alla de människor som jag skulle vilja samla på ett ställe och ge både julbord, julklappar, trygghet och glädje. Det är som ni förstår omöjligt då det tyvärr finns gott om dem där ute i världen. Det är därför som jag valde att skriva i tidigare inlägg att ni ska skänka pengar till organisationen BRIS eller liknande organisationer istället för att köpa presenter till mig. Detta gäller inte bara i juletid, det gäller även födelsedagar och andra sådana där dagar som folk vill ge en presenter. Jag har det jag behöver: mat, kläder, boende, släkt, vänner, familj, kärkek och sann vänskap. Vad mer behöver jag? Egentligen. Allt annat handlar ju endast bara om materiella ting. Det finns ändå viktigare saker än de som du kan köpa för pengar. Det tycker i alla falll jag!

Vad hade detta inlägget med hockey att göra undrar ni. Jo, det kan jag säga. En del av dessa barn och ungdomar finns även bland dem som utför hockey i lag, klubbar, organisationer...över hela världen. Förvånad?

Lussekatter 2011

Jag bakade de här lagom till advent. Snygga va?;)


JVM

Småkronorna vann förresten mot Kanada nu innan JVM drar igång på riktigt. Underbart!


Jag vill passa på...

...och önska er en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR!

Ni är många som klickar er in här dagligen, men få som kommenterar. Vetskapen om att ni faktiskt lägger tid och energi på att klicka er in här varje dag glädjer mig tillräckligt nog för att fortsätta driva denna hockeyblogg.

Var rädda om er och era nära och kära i jul. Ta det lugnt i jultrafiken med! Glöm inte bort att det är bättre att komma lite sent än att inte komma fram alls....

Dagens hockeydos

Den enda hockey som jag har följt idag är hockeyspelares Twitters (heter det så i pluralform?). Jag har mina favoriter bland de jag följer. Favoriter av olika anledningar. Hur som helst så får de mig alltid att le när jag läser deras skriftliga ord. :)

Missförstå mig rätt

Jag tycker att Torpet och PW gör ett mycket bra målvaktsjobb när de vaktar kassen. Det är en njutning att se dem spela med stort fokus och skärpa.

Det kan inte hjälpas. Jag saknar ändå Jonas på hemmais. För mig är han inget Monster. För mig är han Jonas Gustavsson #50. En kille som är mer än talangfull. Han är en stjärna.



Ja, så småningom kommer det ett inlägg här om honom med. Det kan dröja, men jag lovar att det kommer ett.

2-5 till Färjestad i Norge

Jag har skrattat gott åt Hedlunds liverapportering. Den bästa kommentaren var Granqvists: "Berglund! Det är inte jul än!"

Någon verkar ha skadat sig och spelade inte tredje. Det låter inte roligt alls. Jag hoppas att han kurera sig över jul. På måndag kör vi. I Karlstad. ESspel. Gött dä!

Två perioder är avklarade

Det känns som att FBKs takter sedan speluppehållet fortsätter i samma positiva anda. Visst, det är klasskillnad, men ändå. Färjestadtåget rullar på. TUUUUT! TUUUUUT!!!

Ni kan kalla mig hockeynörd

Det rör mig inte i ryggen. Jag är en stolt sådan! :)

Nu sitter jag här och följer matchen som spelas i Norge live. Heja Färjestad!

Just i detta nuet så leder vi med 0-4. Underbart!

Färjestad är ett lag

Det är lagsport. Det är laget som ger resultatet. Det är lagandan som utvecklar laget. Det är Färjestad som jag tycker om. Jag är själv en teamplayer i det mesta som jag gör. En gång lagspelare alltid lagspelare. Även om folk i ett lag är olika och har olika förmågor och egenskaper så är det ändå LAGET som är JAGET. Man tänker inte enbart på sin egen framgång. Man gläds minst lika mycket åt andras. Det finns ändå liksom några egenskaper hos lagspelare som är gemensamma.

Det är därför svårt för mig att ha favoritspelare. Färjestad skulle aldrig vara Färjestad om inte alla som ingår i dagens lag var där. Ibland dock så kan jag erkänna att det finns en del spelare (inte enbart i FBK), som får mig haja till. Näääää, jag pratar inte om snygghetsfaktorer (alla tjejer som följer hockey engagerar sig inte på grund av spelarnas utseende). Jag pratar om talang, förmågor och egenheter.

Det kommer därför komma inlägg liknande sådana som det under detta. De handlar om spelare som JAG av någon anledning följt lite extra i sin hockeykarriär.

Här kommer texten om vår kapten

Jag har följt Rickard Walle Wallin och hans karriär sedan Färjestad bestämde sig för att ta med honom i A-laget 1998/1999. Redan på den tiden (trots stundtals lite ojämn nivå), var han en talang i mina ögon. Det var framför allt sättet han hade och alltid har haft på isen som fick mig att tro att det här var Färjestads framtid. Det handlade inte om spelteknik och styrka i sig. Det handlade om tålamod, envishet, spelglädje och vinnarskalle. Det är säkerligen de egenskaper som har gjort att han är den hockeyspelare han är idag och framför allt tagit honom dit han är idag.

Att Walle blev den spelare som fick ta över efter Jörgen Jönsson (vars karriär jag med följt hur länge som helst), kom inte som någon överraskning för mig. För mig var han given på  kaptenplatsen. Rätt man på rätt plats. Dessutom har jag alltid imponerats av Rickards tempo i både huvudet och snacket då han ger intervjuer. Det går fort när den mannen talar och ändå är alltid meningarna han säger fyllda med sanningar, reflektioner osv.

Idag är även Walle en jämn spelare, som har utvecklats i positiv riktning från det han gjorde debut i Färjestad till dags läget. Både när det gäller spel och humör. :)

Rickard har hunnit med spel i olika länder och i olika städer. USA (AHL och NHL ett antal gånger), Sverige (Troja - Ljungby och Karlstad) och Schweiz. På olika nivåer med blandad framgång. En del s k experter inom hockeyn har ibland ställt sig frågande till att han varit i NHL och anser att han inte platsar där. Jag ställer mig alltid frågande till att de ställer sig frågande...Han kanske inte är någon som dänger till där ute på isen i tid och otid, han kanske inte är den som trashtalkar mest, men han är stabil och har ett otroligt spelsinne. En sådan typ av spelare som alla lag borde sukta efter. En som spelar klokt, som ryter i när det behövs, som ställer upp för laget osv.

Om jag ska sammanfatta Walle som hockeyspelare, så tycker jag faktiskt att Färjestads slogan: Stort hjärta - Hårt arbete passar in på Mr Färjestad himself!



Foto: nwt.se

Jag blir lika tårögd varje gång

Kolla här så förstår ni vad jag pratar om. Fina laget!


Sparta - FBK

Imorgon kväll så möter Färjestad BK det norska hockeylaget Sparta i Norge. Vi hoppas på vinst. Meyer debuterar i laget med. Det ska bli intressant och se i vilken form han är.

Twitter i bloggen nu

Så där ja! Nu har jag lyckats att få till så att min Twitter är kopplad till bloggen här (vrid skallen lite åt höger och glo in den). Det betyder att du inte behöver klicka på FOLLOW på min Twitter om du inte vill. Du kan följa mig här. Jag har dock ingenting emot om ni vill lägga till mig på er FOLLOWINGlista (om ni har Twitter). Förr var jag skeptisk till detta fenomen. Twitter. Nu älskar jag min Twitter.

Har du någon Twitter? Vad heter du där?

Förlust mot Finland

Ja, Tre Kronor föll tydligen hårt mot finnarna i dagens möte i Moskva. Jag pratar om One Channel cup. Det blev 4-3 till Finland. Ett resultat som jag inte är direkt nöjd med. Gick all energi åt igår när de gjorde en sådan dunder match mot ryssarna? Är det så att vi inte klarar mer än EN sådan kanonmatch per turnering? Jag hoppas att det blir ändring på det, för jag önskar och vill att ett lag spelar som Tre Kronor gjorde igår mot Ryssland i alla matcher. Det är hockey när den är som bäst.

Jag har inte kunnat följa matchen själv (då jag inte har den där kanalen!). Klickade mig in på Aftonbladets hemsida för att få ett resultat direkt. Där möttes jag av rubriken "Blekt Tre Kronor föll." Jag vet ju hur det är när massmedia ska återge ett resultat. Det brukar vara en aningens överdrivet åt endera håll. Därför kära läsare så frågar jag ER: Hur var matchen egentligen? Var det en blek insats av vårt landslag?

Färjestads presentation av sin egen lagkapten #51

Läs här! Det är deras ord. Mina ord om vår lagkapten kommer i ett senare inlägg. Nyfikna? Då får ni ge er till tåls. Att skriva texter om lag, matcher och hockeyspelare och dessutom göra det med personlig touch tar en liten stund. Längre än 3 sekunder om man säger så. Det kanske rent utav blir en annan dag när jag har mer tid och energi till att ta itu med det.

J20 vann idag

Joråsåatteh. Laget avslutade med en seger mot HV71 där segersifforna i antal mål blev 4-3. Det var inte illa alls.

Tabelläge i december

Elitserien 2011/2012
 GPGDP
1 Skellefteå 31 18 57
2 HV71 31 19 53
3 Brynäs 31 11 53
4 Luleå 31 6 52
5 Färjestad 30 0 49
6 Frölunda 31 11 48
7 AIK 30 -2 41
8 MODO 31 -5 41
9 Djurgården 29 -10 41
10 Växjö 31 -14 41
11 Linköping 30 -17 40
12 Timrå 30 -17 33
Källa: www.farjestadbk.se

Med tanke på att vi låg sist rätt länge så är detta som en liten seger i sig, eller vad säger ni?

Länkar

Som ni ser (om ni vrider skallarna till högerspalten i bloggen), så har jag ägnat en tid till att lägga upp länkar kring mina favoritlag inom hockeyn.

Har ni fler förslag på sidor som bör länkas till och som har med Färjestad att göra, så sänd iväg tipset/tipsen i en kommentar så tar jag mig en titt på dem och eventuellt dyker de upp i länkspalten.

Jag bestämde mig.

Så här blir det. Jag är less på att dela med mig av mitt liv (som ingen annan än de jag känner ändå är intresserade av och de vet ändå vad som sker i mitt liv). Min blogg handlade ändå mest om hockey. Det betyder att jag startar upp den här bloggen. Den här bloggen kommer ENBART  handla om just hockey. Hockey som är min stora passion i livet. Färjestad är laget i mitt hockeyhjärta. I övrigt följer jag inte hockeyn på nära håll.

Jag kollar inte NHLmatcher enbart för att jag inte har den typen av tvkanaler som krävs och jag behöver sova på nätterna då jag jobbar heltid på dagarna. :) Jag läser ändå en del om NHLlagen och följer där Detroit, New York Rangers och Toronto på närmare håll. Det kan bli lite skriverier om NHLhockey i bloggen med, fast jag lär hålla mig mest till ES och en del Tre Kronor- hockey.

En del av det jag skriver här i  min blogg kommer ni redan veta om, då jag som sagt var jobbar heltid och har inte tiden eller lusten att sitta och kolla upp nyheter under dagen. Är jag på jobbet så jobbar jag med det jag ska! Hockeyn är mitt intresse, det engagerar jag mig i till hundra procent utanför jobbet. UTANFÖR är kodordet här.

Då kör vi kära läsare! Då kör vi!