Hockeybloggen

Förutom hockeyn så är han en stor del av mitt liv

Foto: Jag med min Nikon D90.

Fler önskningar?

För några dagar sedan så undrade jag om ni hade några tips på inläggsrubriker dvs innehåll på blogginlägg. Det här var svaren som jag fick.
 
 
Kommentarer
     Postat av: M   

Skriv om varför du skapade en hockeyblogg och varför du gillar hockey.                   

Svar:Bra idé! Jag ska knåpa ihop inlägg om dessa saker. TACK för att du engagerar dig!
Pia
 
     Postat av: En trogen läsare   

Vem din favoritspelare är och varför. Om varför du började hålla på Färjestad.

Svar:Oja! Det är taget!:)
Pia

 

Kul att ni engagerar er. Om fler önskningar finns så skriv ner dem i en kommentar, så hoppas jag kunna fixa det inom en veckas tid.
 
 

Dagen efter

Medan vissa fortfarande surar kring gårdagens matchresultat, så har jag huvudet upp och fötterna ner. :) Inget depp. Bara pepp!

På tisdag möter vi LHC. Är det något lag jag helst vill att vi vinner mot så är LHC det! ;) LHC som ledde med ett mål mot noll ett tag, men som förlorade mot MODO (såklart, de har ju Steen) tillslut.


Stöd Tifogruppen

Gillar idén om Tifo på sittplats med. En hel arena med flaggor och annat. Känn på den! Vilken stämning!

Sur förlust

Mitt lag gör ändå en bra match, men att spela bra och göra bra ifrån sig kommer inte att räcka så länge målproduktionen uteblir. Vi måste få till det med våra målskyttar helt klart. Vi har flera stycken, men de  är för anonyma. Nu är det dags att kliva fram! 50 matcher kvar att göra. 50 matcher kvar att visa upp er! Tabelläge skiter jag i (på ren svenska), men SMguldet ska vi ha!
 
Nu är det så här att den här matchen möttes vi även av bra boxplay. Det tillsammans med inte lika vasst PP från vår sida gav inga mål. Sedan var det den där Svensson i kassen. Han kunde väl flyttat på sig och gett oss våra mål, som vi förtjänat? Istället så förstör han min kväll. Glädjedödare där.
 
Nu ska jag deppa med pizza och coca cola. Näääääääääääääääääääää, jag deppar inte. Det vet ni.
 
2-1 blev slutresultatet. Nygga (eller NyMAN som webgubben kallade honom för), gjorde vårt enda mål. Tänk att det ska vara en back som gjört. :)
 

Efter andra perioden

Skelet leder med 0-1 och det om något känns ju orättvist!!!

Det är sällan jag håller på AIK

Sällan å sällan. ALDRIG. Idag vill jag dock att de dänger till Frölunda. Det vore så gött. Anledningen? Anton Grundel finns inte med på Norrlandsresan. Det är inte roligt alls. Hoppas att han kan spela nästa match. Kämpa Anton!
 
 
Fröis leder dock med 2-1 och Fabbe Brunnström har lyckats få in en av de puckarna. Den andra fick Joel "inteminidolöverhuvudtaget" Lundqvist in bakom AIK-keepern. Skandal! Varför jag har koll på den matchen? Jo, för det är den matchen som min Cmore-kanal bestämt sig för att sända. Trök!

Första perioden

Det började bra mellan SAIK -FBK, men den andra halvan av perioden var ju totalt katastrofal. Passningar som inte gick hem, utvisningar som inte borde komma osv. Micke J sitter utvisad i början av andra. 0-0 är resultatet från den här perioden. Nu får vi skynda oss om det ska hinna bli 3-5 som jag har tippat. Ge C Berglund pucken så att han kan sätta första. Klappat och klart!:)

Ingen Jimmie Ericsson

Foto: sport.msn.com
 
Han spelar inte ikväll då det ingår i hans rehabsprogam att han inte ska lira alla matcherna. Ikväll var det bra tajming att han uteblev...:) Av ren egoism. I övrigt så tycker jag bra om Jimmie. En trevlig kille.

Nu lämnar vi sorgen och taggar match

För första gången den här säsongen säger magkänslan mig att det blir vinst ikväll. Ändå vågar jag inte riktigt lita på den. Det vågar jag sällan, även  när känslan är som starkast. Vad gör vi? Nu kööööööööööööööör vi!

Låten som betyder mest

När en av mina vänner gick bort för 4,5 år sedan, så spelades den här låten på hennes begravning. Inte ett öga var torrt.  Det är också anledningen till att jag valde den här som "Låten som betyder mest för mig".

You are the world's greatest

F Ä R J E S T A D !
 
 

Är ni taggade?

Det är jag!

Imorgon gör vi hattrick på 3-poängare. Vi tar den tredje segern på raken. Jag har haft många fel angående tippningen förut, men jag ger mig inte. HockeySaida kommer även hon i form förr eller senare.:) Här kommer mitt tips i alla fall: 3-5 till oss. C Berglund gör första.


Matchen är slut. TUT!

0-2 blev 0-4 som blev 1-4. Det var onödigt. Salák skulle ju få hålla nollan ikväll ju. En hel massa utvisningar och nära självmål i slutminuterna. Det är rätt onödigt det med. Vi behöver inte tjafsa och ha oss när vi leder med 1-4. Däremot så ska man givetvis stå upp för sin målvakt. Bra med känslor. Dock ska vi inte ödsla energi på fel saker så att säga. Jag är ändå väldigt glad och stolt över mitt lags spel ikväll. De gjorde det igen. Vann.
 
Nästa SAIK på lördag. SAIK som leder med 5-2 mot Brynäs då det är 8.5 minuter kvar av matchen. Här gäller det att vara på tårna hela matchen från start till slutsignal. Om jag tror att vi kniper 3 poäng där med? SÅklart!
 
 
I andra matcher:
 
Luleå 2- Frölunda 1 (snart slut)
MODO 3 - HV 1 (slut)
AIK 2 - LHC 4 (avslutad)
Växjö 0 - Rögle 4 (snart slut)
 
Intressant...De som startade starkt var inte så starka ikväll...

Det ser bra ut efter andra perioden

Paulsson sköt in första och Basse andra. Vi leder borta i Timrå mot just Timrå med 0-2 efter andra perioden. Hur underbart?
 
Det var en riktigt rolig matchbild enligt mitt eget tycke.
 
En annan rolig grej som hänt ikväll är att jag har skaffat KiK. Woohooo. Haha! Känner mig ungdomlig som attan. Vill ni snicksnacka däröver så heter jag Pisan11. Bara att adda! Alla är välkomna! För er som inte vet vad det är så är det en chattapp. Gratis att ladda ner till mobilen. Prova du med! :)

Vill ni ha önskerubrik?

Det har kommit önskemål om att ni läsare, vilka än ni är, vill ha en önskestund! Önska blogginläggsrubrik! :) Ta chansen att önska vad inlägg ska handla om. Nu pratar vi givetvis inom ämnet hockey!:) Önska på så ser vi om jag kan uppfylla era önskningar! Ni har till söndag på er att önska!


Där fick ni som tvivlade

Jag struntar i om det var segt tempo till och från i matchen. Vi vann! Vi tog vår första 3 poängare! Nu dundrar FBKtåget på. Tuuut, tuuuut! 
 
När man tar sin första 3-poängare så ska man göra det mot serieledarna (dvs Luleå Hockey). Det kändes bra. Faktiskt. Det var nästan SMguldskänsla på den segern. Det blev en explosion på Twitter bland alla oss som stöttar laget i med- OCH motgång! 
 
Bästa Nygga gör 1-0 i slutet av tredje. Vrålet i soffan var inte nådigt. Det brölades rakt ut! Grannarna hoppade säkert högt, men det bjuder jag på! :)
 
Nästa gång som jag får se FBK lira på Tv är denna dag:
 
Lördagen den 6 oktober

 

18:25

Färjestad - MODO


När man är i en liten svacka. DÅ sviker publiken.

Är det inte fantastiskt att publiken gnäller och skäller, men gör ingenting för att stötta och peppa i LLA? Ni som är trogna vårt Färjestad match efter match behöver inte ta åt er, utan jag syftar på alla de som inte dyker upp. Är det de som kommer dyka upp när MODO kommer till arenan så att de får se en glimt av Alexander Steen? Är det de som kommer att stå där på Torget och jubla i april och prisa våra grabbar när de tagit SMguld, efter en start som alla skakade på huvudet åt? En start då de uteblev. Är det den typ av publik som vill hylla utan att bidra? Nä, fy skäms! Fyll LLA och visa hjärta publiken! När killarna som mest behöver er så sviker ni. Det är inte okej! Många av er vill se NHLspelare i vårt lag, men ni ser inte till att klubben nu får in pengar så att de kan fixa det (inte för att det borde vara anledningen till att gå på match enligt mig och inte för att det är anledningen till varför FBK inte tar in NHLspelare). Ni kan ju i alla fall tänkte så om det nu taggar er att gå på match...
 
Det är min personliga åsikt i det hela!

Är det självförtroendet mån tro?

Jag vill inte tro det. Inte alls. Passningarna verkar inte sitta, stressat spel, dåligt vinklade klubbor, frustration...Nej, nej, nej...Fastna inte i fällan kära spelare. Ni vet väl om att det börjar  med kroppshållningen? Det kan låta löjligt, men så är det. Sträck på er och håll huvudena högt! Ni kan, ni vill, ni vågar. :) 
 
Att Anton inte verkar vara med på isen gör mig ledsen. Han behövs. Både stark defensivt och offensivt. Men Karma gör sitt. Frölunda ligger under med 0-4 hemma mot SAIK efter första perioden...

Pyntat min jobbdator

Eftersom alla på jobbet slänger ur sig kommentarer och frågor liknande: "Hur går det för Färjestad då?, "Var ligger ni i tabellen? så nöjde jag mig inte bara med att gå klädd i FBKkläder denna vecka, utan jag pyntade även min jobbdator innan jag gick hem. Jag visar var jag står var än jag är, var än jag går (känns textraden igen?)! Ju mer de hånar, desto bredare blir mitt leende när jag tänker på april 2013.


Ikväll gäller webradio och Twitter

Min Cmore-kanal vägrar att sända matchen.

3 poäng, 3-2 till FBK och Åslund gör första!

Mot seger. Tillsammans!


De vill se oss falla, men vi knäcker de alla! ;)

Erkänn att ni är många som tror att vi ska förlora mot släkten imorgon. Luleå Hockey. Jag är dock en av få som verkligen tror på vinst! Vår kapten kommer att leda sitt lag till seger!


Han sade vad han tyckte och tänkte

Jörgen K. För det får han skit. Skit från journalister som faktiskt borde tänka innan de talar, då de själva kör med samma medel. Det är rätt många påhopp, favoriserande hit och dit...Så ni ska bara vara tysta. Ja, ni fick er tydligen en känga i texten hans, men hur många kängor har ni själva delat ut? Ger man kritik så får man vara beredd att ta kritik. Kastar man skit på andra så får man vara beredd att få skit tillbaka. En del kallar det sandlådenivå. Jag kallar det känslor som styr en skriven text. För du har väl själv gjort en sådan? Ja, jag med. Det är mänskligt.
 
NHLspelarna är inte gratis. Det kan även en liten människa som jag, som inte är insatt bakom kulisserna, förstå. De som tror på det lever i en dröm. För visst vore det roligt om NHLspelarna kunde fylla arenornas tomma platser och lagens spelare får känna att det inte är för DE som publiken kommer? Va?! Om man stöttar ett lag så stöttar man just laget, inte individuella spelare som jag ser det. Jag kan ju ha fel....
 
Visst fanns det otillåtna generaliseringar i texten angående NHLspelare som inte kommer till VM, men å andra sidan så stämmer det i vissa fall. Vissa sa jag så skrik inte.
 
Ärligt talat. Helheten i artikeln (även om den är för brutal kring sanningarna för vissa), stämmer ju. Budskapet når väl fram? Läser ni texten en gång till så inser ni nog att ni även ska läsa ironin och budskapet mellan raderna (som så många brukar uttrycka det).
 
Angående delen som gäller MODO låter jag vara osagt för min del, då jag inte är insatt alls i detta. De kanske har rätt i att känna sig påhoppade? Dock så förstår jag inte varför man inte väljer att motargumentera faktan som Jörgen K slänger ur sig. Istället lägger de all energi på att tycka att han är en eländig man som skriver vad han tycker och tänker. Bara det kan ju göra mig misstänksam. Kanske ligger det någon sanning i den delen då?
 
Jag tycker inte vi ägnar mer tid åt den där krönikan. Jag tycker att vi fokuserar på spelet i ES istället. Vi har en säsong framför oss. Låt oss lägga energi på rätt saker här. Hockey är en sport. Ingen dokusåpa.
 
Jag vet att det är många som inte håller med mig. Det får vara så. Vi tycker helt enkelt olika. Men vet ni? Jag gillar er ändå.
 

Break with the past

Massmedia gottar sig och en del fans gräver ner sig. Ja, så kan jag nog beskriva bilden av det som sägs och skrivs kring Färjestad just nu. Det ska överanalyseras och has åsikter om allt och inget. Folk som innan premiären trodde på mitt lag, har nu vänt kappan efter vinden och jämför ständigt den här början med fjolårets. Kan vi bara inse att det som har varit har varit och det som är det är. Visst kan man lägga energi på att vara frustrerad kring målskyttar och PP. Visst kan man gnälla på domare. Visst kan man klaga på alla "fel" som görs på isen. Å andra sidan. Vad hjälper det? Bidrar det till någon slags vänding? Nä. Här gäller det att komma med positiva vindar och peppa istället för att klanka och klaga. TILLSAMMANS är nyckelordet. Som jag sagt så många gånger förr så vinner vi som ett lag och förlorar som ett lag. Vi måste ju stötta även i motgång och ska jag vara riktigt ärlig så ser jag inte det här som en motgång när det handlar om omgång 4. Vi är mycket närmare nu och vi har stor kompetens i vårt lag. Vi vände ju för 17 matchen igår. 0-2 blev 2-2. Fokusera på det bra istället. Det kommer att lossna innan omgång 10, var så säkra. När det väl lossnar...ja, ni vet vad som sker då....
 
Jag vägrar att gräva ner mig. Jag vägrar att efter omgång 4 (tio dagar efter Elitseriepremiär), låta mig bli arg och frustrerad. Till alla er som klankar och hånar mig och mitt lag: TACK för att ni bryr er om oss. TACK för att ni har sådan koll på tabelläge och tänker på vad vi ska göra för att det ska bli bra. TACK för er omtanke helt enkelt. Det uppskattas. Vi vet vad som krävs. Vi vet att vi kan. Vi vet att i april så har vi stora chanser att dansa på Torget. Ägna er åt era lag istället. Ägna er åt annat än att skriva ner mitt lag i media. Vem bryr sig? Ni är inga experter. De som är experter spelar i ett lag och jobbar kring det. De som stöttar är vi supportrar. VI däremot får inte tappa tron till vårt lag så här tidigt på en säsong. VI ska kämpa tillsammans med vårt lag och VI ska tysta de där kritikerna runt om oss. VI ska le ett brett leende när Le Matt-bucklan lyfts upp av Rickard Wallin nästa år.
 
Så kom igen nu alla FBKfans och spelare. Vi ger aldrig upp. Vi kämpar på. Vi krigar TILLSAMMANS och VI vänder det här! Varför? Jo, för VI ÄR FÄRJESTAD!

10 dagar efter Elitseriepremiären

Dags att sammanfatta gårdagen. Jag började med att med en bästis i en bil och dra till Karlstad och bla bla bla....
 
Jag orkar inte ens analysera kring matchen i detalj. Från där jag satt (rad 2), så såg det ut att vara en lite lam inledning, även om det beror på att Frölunda täppte till i mittzonen, som under matchen blev till det bättre. Hade domarna följt regelboken och dömt bort 2-3-målet så hade vi vunnit matchen. DET kan jag garantera.Vi spelade upp oss med fart och fläkt och passningar i frammarsch. Det var bara ett fåtal minuter kvar av tredje när Frölunda moffade in både Salák och pucken i mål. Ett s k mål som dessutom godkändes. Hallåja? Hur tänkte man där? Jag  hade inte sagt någonting om det hade varit ett mål som varit klockrent, men att de får avgöra på det där sättet är ju helt otroligt.
 
En annan sak som var helt otroligt var när Sanny Lindström blev utvisad och Frölunda fick PP och fick göra 0-2. Ja, det målet skyller jag inte på någonting annat än att de FICK chansen. Vårt försvar i boxplay var där och då väldigt rörigt och stillastående. Tyvärr. Det som gjorde att Sanny blev utvisad. DET har jag dock någonting att säga till om. Jag satt nämligen där, några meter ifrån, och såg allting. Sanny petade med klubbspetsen på han som körde framför. PETADE, inte slog eller hackade (som Frölundaspelarna hade gjort dittills utan utvisningar). Det åkte han ut för. Sanny var på väg för att byta när de sa till honom. Han vände sig om och undrade vad det var frågan om. Det undrade jag med!
 
Sedan var det här med Anton Grundel som blev liggande på isen för länge för att jag skulle må bra. Oro och magont blandades med ilska. Den som fick ta min utskällning och ordsalva, var ingen mindre än han som sett till att Anton låg där - Joel Lundqvist. Plexiglaset var mellan oss och jag kan lova att han hörde. En del säger att de åkte ihop. Jag upplevde inte det, men jag låter det vara osagt i skrivandets stund. För säger jag någonting annat så är det väl någon tomte som insisterar på att jag tycker så för att Anton är FBKspelare. Jaha, som att jag inte ibland kritiserar mina egna spelare och  mitt eget lag. Jo du, jag kan vara objektiv jag med. Om de gör "dumma" saker så försvara jag det inte bara för att de spelar i FBK. Så lägg ner det där tramset! Joel Lundqvist är inte populär hos mig idag. Så är det.
 
I övrigt så höll jag igång i korridorerna under pauserna. Någonting som jag verkligen inte brukar göra i vanliga fall. Den här matchen var ett undantag. Jag skulle ge en sak till duktiga fotografen, Daniel Briander, i första pausen och i andra köpte jag klistermärken för att stödja Tifogruppen. Fler klistermärken blir det i december när jag planerar min nästa Karlstadtripp som har med hockey att göra.
 
 
 
 
 

Skriver om matchen imorgon

Kommenterar absolut ingenting nu i min blogg. Vi förlorade kan jag väl iaf säga. Med 2-3.


Mot Karlstad för att skapa god stämning i LLA

Nu  måste Karlstadpubliken ta SITT ansvar när jag, som får resa många mil i bil, tar mitt okej? Sedan måste vi på sittplats hjälpas åt att TILLSAMMANS med ståplats skapa hög stämning i hallen under HELA matchen, right? Slutligen så får LAGET kriga på och vinna mot Frölunda ikväll och efter matchen tacka ALLA läktarna, deal? För ikväll s k a vi vinna TILLSAMMANS. VI ÄR FÄRJESTAD!

NHLspelare i ES

Ja, så bestämdes det idag. Min personliga åsikt är att jag inte vill se någon av FBK's spelare bli bänkade bara för att NHLspelare ska in i truppen. För hur länge liksom? Är det värt att riva upp det spel och gäng man har för att NHLspelare ska in? Nä, låt andra lag göra som de vill. Sedan står de där i obalans med en trupp som inte är samspelta (då NHLlirarna drar när lockouten är över), då vi går in i slutspel. Låt de göra sina misstag, men låt FBK låta bli. Det är mina tankar, känslor och ord kring det här!


Fy 17

Jobbat 13 timmar i sträck och avslutade långa dagen med ett stormöte. Trött i hövve kom jag hem och fick beskedet att Färjestad förlorat med 5-2 mot Rögle! DET var en tung förlust för min del! Jag hade räknat med vinst. Det var ju dumt...

Min hemmatröja är kirad nu iaf. Det blev en twist. Walle fick kliva åt sidan, men känner jag mig själv rätt så blir det kanske tre i slutänden.... Det är ju en lång sässe. Bortatröjan blir #73 Grundel! Vilka namn och nr kör ni med på era matchtröjor?


Laget är på plats

På plats i vackra Ängelholm. Tyvärr jobbar jag imorgon kväll då matchen spelas, men jag tror att vi vinner med 1-4 och Walle sätter första!:)


Väntar på min matchtröja

Åååå, hoppas att den dyker upp snart! Matchtröjan är ett måste varje säsong. :) Denna sässen blir det ju två. #51 och #73. Fast tar en i taget.:) En borta. En hemma.


Mitt senaste tweet

I med- OCH motgång! Alla dagar i veckan. Året om. Färjestad! En gång FBKare alltid FBKare. #fbkse #harmoni


Sammanfattningen av matchen

Jag ser många som blir frustrerade, liksom jag, över att målskyttet inte stämmer. En del av dem börjar jämför denna start med förra. Jag tror dock att det blir med ett lyckligare slut. Segstartat brukar det vara. För vår del så är det faktiskt PP och målskytte som måste till. Träna Sören på det till torsdag. Den matchen kommer jag varken att se eller höra då jag har ett möte på kvällen. Jobbrelaterat sådant. Så, då lär vår första 3-poängare komma. 
 
Vill ni följa mina känslor och ord som utspelades under matchens gång? Då ska ni ta en titt på min Twitter. Där finns allt dokumenterat.

Efter första perioden: AIK - FBK

PW står i mål och vi leder med 0-1 efter att C Berglund passade Jack C. Där satt den som en smäck. På webradion hörs: "Vi är gröna å vita. Vi är Färjestad..." 
 
Det är svårt att följa med i matchen då han på webradion säger hälften och sedan får man gissa resten själv. "Matchens första PP!" Till vilka då? "Där kom MÅLET!" Vilka gjorde mål? Förmodligen FBK då det är så tyst i radion...Hahaha. Ja, det är inte lätt när Cmore vägrar sända matchen på den Cmore-kanalen som jag har.

Twitter och webradion

Det får duga när min Cmore vägrar att sända livehockey en söndag. Uppdateringar här i bloggen görs efter varje period. Jag kan tyvärr inte analysera då jag inte får SE laget. När man inte får SE laget så får man inte heller känslan. Den där känslan som säger i vilken form laget är i. Det här blir värsta sättet som att följa sitt lag på. Det är dock bättre än ingenting.
 
 

Jag ÄLSKAR kepsar

Ända sedan jag var 10 år så har jag samlat på kepsar. Om ni vill ge mig en present någon gång och inte vet vad ni ska köpa så går en keps alltid hem hos mig. 
 
Nu är det kepsbyte dvs bort med sommarkepsarna och in med höst- och vinterkepsarna. Jag har 7 olika FBKkepsar och ändå fylls förrådet på. :) Det blir minst... EN ny keps per säsong. EN mössa. EN mysdress. EN nyckelring. EN matchtröja. EN tisha. Om jag stöder klubben ekonomiskt? Det kan man säga va? :)

Laget ikväll

Så här spelar Färjestad mot AIK ikväll:

PW/Salak

Berglund-Connolly-Lundh
Klefbom-Lajunen

Paulsson-Wallin-Johansson
Tollefsen-Nygren

Thorell-Bastiansen-Röymark
Lindström-Grundel

Görtz-Hillding-Åslund

Holtet
Fröberg

 

Källa: Farjestadbk.se

Jag hoppas att PW står då det är bra att hålla igång TVÅ målvakter så mycket som möjligt under grundserien. Åtminstone första delen av den.


Då var då.

Ikväll är ikväll. Då köööööööör vi!
 
 

Lockout

Det bestämdes i natt att det blir lockout i NHL. Snackisen är om de kommer att spela i Europa eller inte. Åsikterna är många och tid och energi läggs på att spekulera. Jag tar det med ro som vanligt, även om jag tycker att det är tråkigt att NHL inte kommer igång som det ska. 
 
Min åsikt är att NHL-stjärnor inte ska medverka i ES i alla fall. Vi har våra lag som vi tror på. Våra lag måste få tid att gruppera sig, arbeta sig samman osv. Jag vill inte se att folk i ES blir petade/bänkade i sina lag bara för att NHLproffs blir tillgängliga. Det är min syn på saken. 

Omgång två

Ikväll är det vår tur. Vi möter AIK på bortais. Klockan 19.00 startar matchen som ingen får missa.;) Det är dags för Färjestads första 3-poängare denna säsong! Anton lär göra mål har jag läst. Tror att fler hänger på. Forwardsen måste vara på topp när det gäller att kriga in pucken. Folk jublar över gårdagens vinster som om det vore slutspel. Själv tar jag det lugnt fram till omgång 10. Först då kan jag börja se mönster och analysera på riktigt. Innan det får man räkna med lite misstag, onda fötter i skridskor osv. Huvudsaken är att alla är friska och skadefria.

Givetvis vill jag att FBK ska vinna...jämt. Sopa på FBK! Make me proud.:)


Luleå vänder och vinner

Släkten är glad! Jag hade velat haft oavgjort och förlängning så att det inte skulle bli 3 poäng för något av lagen.

HV och Luleå är två lag som kan vända och vinna. Sådant måste vi vara medvetna om.

Adjö.

Imorgon är det Färjestads tur.


Anton Hedman

Han är inte min idol...
0-1 till SAIK blev 1-1. Sedan blev det 1-2 till Skelet. DET målet blev till bara för att Johan G (Luleås målvakt, klev bakom sin målbur och blev av med pucken. Den hamnade sedan på en Luleskridsko och vips så var det självmål.

Rolig och fartfylld match iaf.

HV71 och Skelet kommer att bli de tuffaste motståndarna denna säsongen. Mycket fart hela tiden och krigar med stort K. Vi måste hitta ett sätt att få tag på deras framfart.


Nu: Luleå mot SAIK

Fler analyser kommer att göras. Bra att ha koll på motståndarlagen. De som sägs vara våra svåraste motståndare denna säsong.


HV vänder och vinner

Än en gång sker det. Nästan direkt i förlängningen slår Jason Krog till och avgör med värsta kanonen som inte Honken hade en chans på!

När det gäller målvaktsinsatserna så vinner Honken den ändå. Vilken målis han varit ikväll. Blir jobbig att möta om han ska fortsätta så. Wesslau var mer darrig han.

HV har fart genom HELA matchen. Viktigt att matcha det denna sässen. Brynäs forwards är än så länge inte lika vassa som förra sässen. Det är bra det.;)

Farten kan även bli HVs fall. Varför tänker jag dock inte delge er.:)


Mattias Karlsson

Jorå. Nu sköt han i mål. Mattias Karlsson. HV har kvitterat. 1-1 i början på tredje perioden. Kamp i Jönköping.


Noll noll

Efter första perioden står det 0-0. Brynäs har inget vasst PP, men har satt HVkeepern på prov några gånger ändå. HV är snabba. Nästan för snabba. Åker man bara tätt bakom de så är det bara att invänta missarna som görs.

Nu står det 0-1 till Brynäs i början av andra perioden. HV ska tydligen ha bästa målvakten i ES. Fast inte lätt när spelare skymmer egen målvakt....


Nu på min TV

HV mot Brynäs! Gillar inget av lagen, men ser nog ändå hellre HV som segrare i denna match. Grattis på födelsedagen i efterskott förresten Per Ledin. Det kom försent...med flit.;)


Tanken var Karlstad

Tanken var Karlstad nästa helg, men det verkar strula så livematch i LLA får vänta...


Ingen matchdag

Inte för FBK iaf. Jag ska kolla några andra matcher på TV ikväll ändå. Bra att analysera andras spel ibland med. Det kan visa sig vara avgörande i slutänden. Solig dag idag. Kurerar min förkylning.


<3


När en klockren tackling slutar illa

 
I vilket lag han än spelar i, så står han alltid upp vår gode Sanny.

Favoriten


På begäran


Sån är jag!

Idag gick jag till jobbet och tog emot gliringarna från höger och vänster. Om jag brydde mig? Nä! EN match EN förlust. 54 matcher kvar att vinna. Vad ska man säga? Jag deppar inte om jag säger så.
 
DOCK kan jag villigt erkänna att jag direkt efter en förlust kan bli ledsen, arg och besviken för (inte på) killarnas skull. Jag känner med de. Alla känslor som man känner efter en förlust. Jag vill inte att det ska bli en negativ spiral eller att de ska börja fokusera/tänka på "fel" saker som i sin tur kan leda till frustration i slutänden. Det vill jag inte! För mig är det en hockeymatch. För de handlar det om ett jobb. Ett offentligt sådant som gör att alla "har rätt till" att säga, tycka och tänka vad man vill om hur de utför sitt jobb. Det är inte alltid lätt. Om man inte har ett offentligt jobb så är det kanske några stycken som ser och märker om man har en dålig dag på jobbet. Om man har ett offentligt jobb så vet alla det. Å alla har sina åsikter om hur man har skött det. Så nej, jag vill inte att mitt lag som kämpar året om för att spela bra och underhålla oss på läktarna, ska hamna i ett hav av självkritik och negativa vibbar från alla sk experter. Jag är evig optimist i alla lägen. Mitt jobb som supporter är att peppa och inte deppa därav mitt egna uttryck: Inget depp bara pepp.
 
Jag kör inte flera mil i bil till varje hemma- eller bortamatch pga min livssituation (låter ju alltid mer dramatiskt än vad det är), men jag stöttar och peppar mitt lag ändå på andra sätt. Så, ett fan eller supporter eller kalla det vad ni vill, är just det oavsett VAR man befinner sig när laget spelar match.
 

Efter tredje perioden: FBK - HV71

De gjorde mål. Vi gav bort ett till. Det gjorde inte vi. Mål alltså. Det måste vara så att även när vi blir pressade och stressade och motståndarlaget sätter upp tempo, så ska vi spela stabilt och med fart. Vi ska inte låta de få någon tempouppväxling...alls. Det och PP var det som gjorde att vi (med små marginaler), förlorade den här matchen. Ja, vad säger vi Färjestad? Bra spelat, men inget vunnet. Vi reser oss och tar nästa. Jag måste hur som helst säga att över lag så gjorde vi en bra insats.
 
Micke Johansson hade inte någon bra kväll. Grundel och Åslund spelade riktigt bra matchen igenom. De gjorde de små sakerna som vände spelet i rätt tid.
 
Sedan blev det förlängning och HVBlå vallade in pucken via skridsko. Hur mycket jag än skulle vilja att det var spark så insåg jag direkt att det var inte det. Skridskon var i isen hela tiden. Tyvärr. Små marginaler som sagt.
 
Nu säger jag godnatt till den här himla dagen!

Efter andra perioden: FBK - HV71

Är det verkligen inte slutspel nu? Det känns som det. Min matchtröja är för övrigt helt blöt av svett. Känn på den!...eller föresten; Gör inte det! :)
 
Jag höll på att krivera när vi fick spela två boxplay på raken, då Micke inte hade sin bästa kväll just i denna period. Den utvisningen var faktiskt helt onödig när man nyss fått fullt lag igen. Det löste sig dock, trots all nervositet. Efter det så bjuder vi HV på sitt första säsongsmål. BJUDER som sagt. Onödigt det med. Fart och organiserat spel började bytas ut mot hönsgård. Jag blev arg och nervös. Ville inte att mina spelare skulle få uppleva känslan av att få jaga ikapp och slita varg. Sedan kommer Peppe Lundh från ingentstans och bara sveper in pucken. Själv kände jag det som att vi tagit SMguld.Härlig känsla! Soffan blev helt plötsligt en tillfällig studsmatta.
 
Vi ryckte upp oss i slutet av andra perioden igen och det kändes skönt!

Efter första perioden: FBK - HV71

Vilken fartfylld period med två bra målvakter. Ändå kändes det mest rättvist att vi tog ledningen i slutsekundrarna genom bästa Jocke Hillding #42.
 
Det började med att lagkaptenen himself - Rickard Walle Wallin - stegade genom spelargången med den berömda "döda"-blicken. Jag älskar den! Den ger signaler om att det här är ingen lek utan blodigt allvar. Det är precis så det är här hemma i soffan med. Ingen lek. Hockey är seriöst. Känslorna svallar. Jag skriker mig hes(-are).
 
Passningarna kommer i fart. Kommunikationen är perfekt. Boxplay är utomordentligt. Powerplay kan bli lite bättre, men HV har bra boxplay de med. Lagom många och välplacerade tacklingar. Fina skott på och i mål. Mitt lag har bjudit på en underhållande och härlig första period.
 
Jag har tippat vinst med 5-2 ikväll. Vi får se hur det blir!
 
Bästa Tvkommentaren kom från allas vår Lasse Granqvist: "Åå däääär gör han måååål...eller?"  Vilken skön lirare han är! :)

Inte fullt lag

Jaha, att några är sjuka och skadade är en sak, men att inte fått Ville Lajunen registrerad så att han inte får spela ikväll är ju väldigt märkligt måste jag säga. Vad händer?
 
Håll i er nu!
Wikegård tippar Färjestad som SM-guldmedaljörer denna säsong. WHAT?! Otippat. Tack så mycket Niklas.

Jag ska snart dra på mig matchtröjan

Taggad! Nu kör vi!


Solen skiner över Karlstad

HVBlå kan inte vinna!


Nu är det nära!

Klart att jag ska se matchen.:)


Ingen nationalsång i grundserien

Enbart i slutspelet. Det är bestämt nu. Vad tycker ni om det? Själv tycker jag att det är tråkigt. Det hör ju liksom till.

Imorgon smäller det i sargkanten! HVblå ska besöka LLA för att möta FBK. HAHA...HA!:) ÄNTLIGEN drar hockeysässen igång på riktigt. ♥

Strul på blogg.se

Nej, jag har inte valt att ni inte ska kunna kommentera  mina inlägg. Det är blogg.se som har strulat några veckor nu och det verkar fortsätta....Många har haft problem med att lämna kommentarer i bloggen har jag hört. Jag tycker det är trist då jag älskar när ni engagerar er och tycker till eller bara lämnar ett fotavtryck i bloggen min. Skicka all kritik till blogg.se. Själv kan jag tyvärr ingenting göra. Tänkte byta ett tag till wordpress, men insåg att där fanns det bara ett begränsat utrymme om man ville köra gratisversionen, så jag lade ner den idén då jag kommer att blogga upp mängden minne på en vecka....:)
 
Håll ut! Jag hoppas att blogg.se får det att fungera snart igen.

Raka puckar

Jag vill redan nu förvarna er som är Färjestadfanatiker att jag inte kommer att vara först med några uppgifter eller någon information i bloggen. Min hockeyblogg handlar, som ni märker nästan bara om laget Färjestad, men för det så anser jag mig inte ha uppgiften om att "bringa" några nyheter eller "droppa" några bomber. Vill ni har snabb information om vad som sker i och kring laget så bör ni kolla lagets hemsida i första hand och massmedia i andra hand. Jag har nämligen inte min hockeyblogg för att vara först med någonting i det avseendet, utan jag har den för att dokumentera saker som har med hockeyn att göra för min egen skull. Det är alltid roligt att kunna gå tillbaka och se vad som skett under årens lopp.
 
Du som letar smarrigt skvaller om spelarna och deras privatliv kan också glömma det när det gäller min blogg. Jag delger er ingenting kring den biten, så vida det inte är officiellt (även om jag nu skulle råka veta saker som sker i deras liv). Jag månar mycket om andra personers integritet och på den punken viker jag inte en tum.
 
Jag kommer inte heller ägna en enda sekund åt att skriva ner kärleksförklaringar till spelare inom hockeyns värld, då jag inte tillhör den kategorin av människor som hänger på hockeyarenor för att spana snygga spelare. Jag tillhör den skaran som kollar spelet och stöttar laget. Det är sporten som jag har fastnat för en gång i tiden, inte killarna i sig.
 
Bra, då vet ni. Jag kör som vanligt alltid med raka puckar. Varför linda in saker och ting för att läsare ska försöka gissa sig till vad man menar? Nä, det är lika bra att skriva som det är direkt. Utan krusseduller.
 
Okej, nu är det upp till dig att följa min blogg eller inte. Nu vet ni vad ni får.

Här kan ni läsa chatten med Rickard Wallin

Klicka bara här och här för att ta del av chatten med Walle. "Världens bästa lagkapten ever", som jag brukar säga. Bara för att jag tycker det. Det står jag för!
 
Foto: Fröken Klöver

Två dagar kvar. 2!

Jag tror sällan att jag varit såhär taggad som jag är nu inför en ES-premiär och då har jag ändå varit sjukt taggad innan. Jag vill vinna var enda match. Jag önskar att FBK ska slå vart enda lag i grundserien och slutspel och liksom vara givna guldet från start till Torget! Det vill jag! Så varje match räknas. :)


Grillkväll med laget och fansen

Jag tycker att det är roligt när lag (speciellt det lag som jag håller på i alla lägen), engagerar sig och umgås lite med sina fans då och då. Själv deltar jag dock aldrig i sådana tillställningar. Det finns en anledning till det. Jag tycker ändå att det är en fin idé och en uppskattad gest från lagets sida. De har även en stoooooooooooooor supportskara ute i vårt avlånga land. Många i och kring Karlstad såklart, men vi är än fler utanför stadens gränser. Fans/supportrar som de bara hör på läktarna, men sällan ser. Det är vi som stöttar på bortaläktarna (både på stå - och sittplats). Det är vi som kämpar oss blå och som munhuggs med omringande hemmafans till lagen som vi möter. Vi stider vi också. Vi som är flera tusen i antal utanför Värmland.
 
Märkte ni att jag spårade ur nu? Lätt hänt när man är jag. :)
 
Tänkte i alla fall bjuda på lite kort som snälla Fröken Klöver  tagit (och som jag fått tillåtelse att lägga ut här)! De verkar har haft en kanonkväll med mingel och mat.
 
Walle.
 
Sanny.
 
Per.
 
Anton.
 
Om du vill låna kort så måste du fråga Fröken Klöver först och henne får du lättast kontakt med via hennes hemsida. HÄR!

Mer positiv energi

OM inte det här laget får Bragdguldet så kan juryn lägga ner.

Ger er energi inför 2012/2013

Snart släpps pucken igen! Elitserien drar igång och jag vill påminna mitt älskade lag - Färjestad - om hur vi ska göra det igen! Så  här såg det ut senast... :)

Har ni missat denna FBKlåt?


TV-pucken 2012

Mitt landskap är inte med i kampen längre, men jag kollade Värmland-matchen igår på Tv och att höra Chris och Sanny kommentera gjorde mig glad. Jag tror allt att det kommer bli en del av framtiden om jag får bestämma. :) Den dagen (som jag hoppas dröjer mer än länge), som Sanny beslutar sig för att lägga skrillorna på hyllan som aktiv, så lär det här med sportkommentator vara ett jobb som passar honom. Kunnig, snabbtalande, empatisk och diplomatisk. Passande egenskaper för yrket med andra ord! :)
 
Foto: nwt.se
 
 
Å ja, Värmland åkte på däng tyvärr. Nu är det Norrbotten som vi får hoppas på! Släkten är ju därifrån och kusinbarnet lirar hockey så. För hans skull (å resten av min goa släkts skull), så hoppas jag nu då att Norrbotten vinner. En gång i tiden så var det faktiskt jag som stod där och skrek: "Kom igen. Vårat gäng. NORR-BOTT-EN!"

Ni har väl inte missat de här tidningarna?

Jasså? Då är det bara att rusa/åka till närmaste kiosk eller affär.:)


Alltid saknad. Aldrig glömd.

Stefan Liv. Inte bara han tyvärr, utan ett helt ryskt hockeylag. Det har gått ett år sedan den hemska olyckan hände. ;( Mina tankar går idag mest till Anna och barnen. Sorgen har olika faser. Faser som måste gås igenom. Det är tungt! Det är tufft! Det första året är alltid värst även om alla åren efter blir en enda lång saknad fylld med känslor.


Vinst i grannlandet

Jublade och följde matchen via Twitter. Det kommer bli mitt nya sätt att följa matcher som jag varken kan se eller höra.

Ikväll vann FBK mot Helsingfors med härliga 4-0. Målskyttar var två gånger Nygga, Paulsson och C Berglund. Tre lirare med bössorna laddade. De skjuter fenomenalt hårt och när de träffar rätt så går det hål på nätet.:)

Vilken underbar kväll!


Om en vecka

Om 7 dagar tar mitt hockeyliv vid igen. Underbart! SOM jag har längtat och väntat. Ser ni också fram emot nedsläpp nästa torsdag? Å ingen annan än jag kommer väl befinna mig i en bil med fyra andra personer, på väg hem från Tälje, medan matchen går? Hur mitt jobb planerar vet inte jag!:) Så är det då man jobbar kväll. Jobba denna viktiga kväll. Kan ni tänka er det? :)


Tio dagar! Förstår ni?

Ååå, vad jag längtar till nedsläpp. Jag vet att jag tjatar, men jag är så taggad!


Bästa Jay Z i en klockren låt

 
 
 

Vi tystade några indianer

Matchens utveckling var minst sagt beyond hälsosam. :) Vi gjorde 0-1, sedan blev det både 1-1 och 2-1 till Frölunda innan FBK (med 6 sekunder kvar av matchtiden), krigade in 2-2. Det slutade inte där utan vi kämpade oss igenom en jämn förlängning innan det skulle avgöras på straffar...igen. Jag bad till hockeygudarna att Åslund skulle få lägga den andra. Det fick han och mål blev det, efter Berglunds miss. Peppe satte inte sin, men det gjorde M Kahnberg dock. 1-1 då vi inledde nästa straffomgång. Lee satte sin och PW räddade nästa. Han räddade tre av fyra! Färjestad vann matchen och tog 2 poäng! Vann med 3-2 idag också!:)