Hockeybloggen

Mange Johansson

Magnus Johansson firade 600 matcher.

Jag var där! Klicka på filmen och se den. Om ni ser mig i bild kan ni hojta! Kameran fångade  upp mig en nanosekund. :)

Roger Melin till LHC?

Ja, det sägs att de gjort ett muntligt avtal. Roger skulle därmed bli tränare i LHC igen. Vi får väl hoppas att det ger bättre resultat för laget utan guld.


Joråsåatteh.TABELLÄGE efter kvällens matcher.

Elitserien 2011/2012
 GPGDP
1 Luleå 52 22 95
2 Skellefteå 52 21 90
3 Frölunda 52 29 87
4 Brynäs 52 7 87
5 Färjestad 52 3 84
6 HV71 52 16 83
7 AIK 52 18 80
8 MODO 52 0 75
9 Växjö 52 -10 71
10 Djurgården 52 -20 69
11 Linköping 52 -17 68
12 Timrå 52 -69 47
Källa: www.farjestadbk.se

Ser ni? Visst är det gött att skåda?

Vi tar tre poäng!

Vi är i slutspel! Vi kliver förbi HV71, eftersom det laget fick stryk av SAIK ikväll. Livet är underbart!

Härligt kämpat Färjestad!

Först hände inte mycket, sedan hände desto mer

Efter två perioder stod det 1-1 (Peppe Lundh var vår målskytt). Sedan hände det i tredje...2-1 av Hannes H och sedan nästan direkt efteråt blev det 3-1 av Meyer. Om jag inte minns helt fel så var det Meyers första ESmål. Grattis!

Det ska synas vilket lag man håller på



Foto: Jag!

Här har ni min Iphone. Snygg va? :) Skalet har varit på sedan i höstas. Det lär sitta på tills SMguldet är säkrat igen.

Kvällens hockey

Det visas givetvis en DJURGÅRDSmatch på min TVkanal. Nä, det är inte jag som har valt det. Jag ser matchen under protest. Å andra sidan är det rätt mycket som står på spel för det laget ikväll då motståndet  heter Linköping HC. Ja, de heter klubb med C, men det är bara för att de kör den internationella stilen.

På äckelwebradion lyssnas det till Färjestad mot Växjö.


Överraskning till er läsare

Det dyker upp i bloggen inom en snar framtid. Vad lär ni märka. Jag är glad och tacksam till två underbara personer som har gjort detta möjligt. TACK till er!

Veckans kalkon?


Se 15:54 in i klippet så hittar ni det som alla talar om på Twitter...

När TV4 ber ett hockeylag att göra en sak  för sin kanal och sedan dissar de sin egen idé. Ja, då får man bara skaka på huvudena, gå vidare och vinna SMguld. När man sedan har vunnit SMguld så tycker jag personligen att man kan ge 17 i att ge TV4 några segerintervjuer alls. Det är min åsikt kring det hela. Dålig stil!

Mina fina läsare

Jag har ändrat lite kring saker och ting i annan blogg, så råkade jag komma åt STATISTIKEN. Vad goa ni är. Ni är sååååå väldigt många som läser här varje dag och jag uppskattar er. Släng iväg lite kommentarer om ni vill och berätta gärna vilka ni är. Har ni egen blogg så länka gärna till den i kommentaren så kikar jag in och lämnar ett spår.

Nu ska det gå att kommentera.

Det har tydligen varit problem att lämna kommentarer här i min blogg. Varför vet jag inte! Jag har iaf uppdaterat min app på Iphonen och det verkar som att det kan varit lösningen. Prova och se!

Jag kan välja KATEGORI när jag skriver inlägg från appen nu och jag ser de inlägg som jag skrivit från appen i detta arkivet och kan ändra stavfel mm. Statistik har med tillkommit på blogg.se-appen. Nu ska det även gå att kommentera. Håll tummarna!


4-1 till Luleå

Smackibank.
Det fjärde målet gjordes i tom kasse.

Ikväll var kvällen vi kunde gått om HV71 i tabellen, men vi valde att spela boxplay istället...

Jag är frustrerad! Varje poäng räknas. V A R J E poäng.

Släkten vann, Annica jublar. Jag är frustrerad.

Svammel

3-1.
Sluta spela boxplay pronto!

Nästa gång ni spelar i Norrland så tycker jag att vi redan nu bestämmer att Färjestad åker upp kvällen innan och sover DÄR för att sedan vara mer utvilade både fysiskt och mentalt innan match. Jag har sett liknande scenarion för många gånger genom åren.

Luleå kommer spela på resultat. Vi måste kriga framåt. Vi ska skjuta (inte tätt ovanför eller bredvid), I mål.


Trio



Vinnartrio!

Nu kör vi!


2-1 till Luleå

Måste vi spela boxplay hela tiden? När ska vi sluta bjuda Luleå på PP? Det har varit för mycket av den varan i andra perioden. Vi har till och med spelat 3 mot 5. Krafterna ska vara till att göra mål. Massa mål!

Ett mål har vi iallafall gjort via Mikael Magic Mike Johansson. Det blev snabb replik på det dock. Jag hann inte ens njuta av likaläget innan Luleåspelaren lade in den bakom PW. PW ja. Varför står han ikväll? Inte för att jag tycker att han är dålig på något sätt, men jag undrar ändå.

I tredje vill jag se ett taggat lag som gör massor med mål på Luleå. Ryt i kapten Wallin!



Inget lag eller supportrar kan dock må sämre än Linköpings HC  med klack. De ligger under med 0-4 mot Frölunda hemma. Det blev även gruff....i LHCbåset när signalen som berättade att  andra perioden var slut....Figren och Jämtin skällde på varandra. Tv visade repris på det flera gånger. Det är inte bra! Ni måste ju stå enade. Frustrationen får inte ta sig ut på det sättet. Visst ska man ha högt i tak, men inte under pågående match. Vad som hände vet ingen. Jämtin och Figge bröstade upp sig på isen efter att Figge skrikit något åt Jämtin och sedan hoppat ner på isen. För mycket testosteron?

1-0 till Luleå.

Klubben med ETT SMGuld. De kommer att ligga serieetta även om de förlorar ikväll, medan vi kliver förbi HV71 om vi vinner. Det borde vara skäl nog till att Lulelaget förlorar. Visa lite gästvänlighet nu!

Kämpa och kriga nu FBK!

Nu är det kamp

Pucken släpps i Luleå.

Samtidigt så har Djurgården vunnit borta mot Skelet på straffar, vilket gör att de hamnade på samma poäng som LHC. Nu gäller det för klubben utan guld att vinna ikväll mot Frölunda. Jag ser matchen på tv (då jag inte får välja själv) och lyssnar till FBKmatchen.



Foto: jag (idag)! Goldenbus i gyttjan minsann.

LHC

Ja, ni vet ju vad jag känner för den klubben...:) Någonting jag dock inte vill är att de ska behöva kvala. Hellre då tidigt sommarlov. ;)

Jag blev därför glad när Djurgården låg under (nu är det förlänging mot Skelet). Det höjde chanserna till att slippa kvalserie för LHC. Ikväll är i alla fall vänner till mig på plats i CC och håller på LHC. Vi hoppas att det hjälper klubben  utan guld.

Jag har även sagt till självaste Magnus Johansson att han ska ta sitt lag till seger ikväll. Jag hoppas att han gör det nu då! :)

En annan sak som har hänt ikväll är att MODO har vunnit borta mot HV71 med 5-1. Vad gör ni HV?
Om FBK vinner ikväll så kliver vi förbi HV71 och det skulle ju sitta fint!


Vinnarväder

Jag har fått information från Luleå att det är vinnarväder där. Sopa på FBK!


Gameday: tagga match!!!

Solen skiner och jag har peppat folk inför kvällens match. Jag hoppas det ger resultat. :) Positiva sådana med. Innan match så har jag dock en hel dag att ta tag i.

C ya'!


Serieettor

Vi har vunnit över serieettor många gånger under säsonger. Även när det var grus i maskineriet. Varför bryta den trenden imorgon på bortais?

Släkten. Jag älskar er! Imorgon håller jag på Färjestad dock! :)

Solen skiner här! Solen skiner även i Karlstad! Låt solen lysa över Luleå imorgon med och ge mina hjältar vinnarväder. Låt FBK få med sig 3 poäng hem till Charlestown. Släkten, visa nu er generösa gästvänlighet!;)

Jag hoppas att mitt lag åker upp redan ikväll.


Det blev 1-0, sedan...

...blev det 2-0 av Marcus Paulsson och så 3-0 av Holtet. På slutet så fick då AIK in en puck bakom Torpet (synd då jag ville att Torpet skulle fått hålla nollan ikväll med). 3-1 till oss! Mitt tips...Ni minns va? Målskyttarna hade jag dock zero poäng kring. :)

Nästa match är på lördag...mot släkten i norr. Jag hoppas och vill, men vet att det är svårt i Lule. Å andra sidan så har ju jag sagt till några personer att vi ska vinna alla matcher som är kvar den här säsongen. Jag veeet. Det är inte realistiskt kanske, men vill man så kan man. :)

Oj oj oj, nu hyllas mitt lag av de s k experterna. Torpet går från osäker och svag till bästa ESmålvakten....Färjestad har gått från bedrövligt, svagt, katastrof till svåra att slå. Ja, vi har sparat på krafterna vi. Vi har ju lurat hela hockeySverige förstår ni väl? :) Det kallas omvänd psykologi. Det gäller att vara bäst i slutspelet och bäst när det gäller. Det är Färjestad.

Tyvärr

Tyvärr kan jag inte informera er om vad som har skett i perioden.  Jag kommer inte kunna hålla er speciellt uppdaterade. Allt beror på tomtarna i webradion som skriker till då och då i extas, men säger inte vilket lag som gör vad utan de kör på....Så är det alltid när det gäller FBKs hemmamatcher på webradion. NÄR går deras kontrakt ut? Ersätt med mig där tack. :)

Tur att publiken ger mig signaler via hörselorganen i alla fall. Vi leder med 1-0 efter första och målet gjordes av Basse. Jag återkommer efter matchen helt enkelt. Under matchen finns jag på Twitter. Vrid skallen åt höger. -->




Håll tyst om du inte har något vettigt att säga!

Nä, jag syftar inte på er kära läsare. Jag syftar på de två tomtarna i webradion som pratar oavbrutet utan att förmedla någonting. Suck och stön!

DIF har gjort 1-0 på Växjö och det gjordes nästan innan matchen ens han börja...

Ja, jag är på plats.

UTAN feber denna gång. How about that? :)

Webäckelradion på (då jag enbart har Canal + och den kanalen enbart visar mest skitmatcher dvs matcher som jag inte bryr mig om) och DIF- Växjö på på Tvn (utan ljudet på som vanligt).

Hannes är inte ombytt. Där ser man....Så fort han skrivit under kontrakt så blev han skadad. Sedan dess har det inte hänt så mycket på den fronten enligt mig då.

Klacken hörs, jag har glömt att äta en semla och jag lär få smstumme under matchen. Mer om det senare...


Barn

Tidigt imorse blev ju Kronprinsessan Victoria och hennes man, Daniel, föräldrar till en prinsessa.

I sommar ska tydligen två hockeymän bli detsamma. Läs här. 

Uppladdning


Gameday

Idag blir det nog vinst. Det är ett fantastiskt upplägg som talar för det. Jag är feberfri för första gången sedan i lördags (trots att en grym hosta och snuva fortfarande gäller), solen skiner och himlen är blå. Jag tror att jag ska fotografera lite på min eftermiddagspromenad.

Färjestad vinner ikväll. Så säger min magkänsla. Det blir 3-1. Vilka som gör målen spelar mig ingen roll. Tror dock att Åslund gör ett ikväll.  Jag tror Walle nätar med och Peppe gör ett med.

Nya kontrakt för Färjestad

Dåså. Dags att blogga lite info om killarna igen. Peppe Lundh och Anton Grundel har skrivit under kontrakt med FBK som sträcker sig över två år. Det känns tryggt!:)

Grattis FBK och grabbarna!


Next to you


Jonas Frögga Frögren- kalsongkungen? :)

Nä, jag driver inte med er. Läs här så förstår ni bättre.

På begäran: Åslund

Jag har skrivit ett inlägg om den här spelaren tidigare och när jag fick förfrågan i en kommentar om att göra ytterligare ett inlägg så kändes det inte så aktuellt. DÅ. Nu känns det mer aktuellt, så du som önskade. Här kommer ett till! :)

Jag har tidigare stolpat ner Pers karriär och beskrivit honom som hockeyspelare. Efter att ha sett matchen på Tv:n igår så behöver jag bara får ur mig lite mer. Innan matchen så började kommentatorerna att ge Per beröm för allt som jag redan har skrivit. Jag blev förvånad. Är de experter och inte har sett allt det där förrän nyss? :)

Per Åslund #22 har varit en av få i det här laget som under HELA denna säsong har presterat match efter match. Han har grovjobbat och slitit varg. Han har lagt fram perfekta passningar under matcher som vi har förlorat och vunnit. Per har banat väg för sina lagkamrater. Åslund är överallt på isen. Han har utvecklats positivt från att enbart varit forward till att ha blivit en skicklig tvåvägsspelare. Han får spela mycket boxplay numera. Han har fått ännu mer fart under skridskorna och tar sig förbi motståndare i anfallszon och framför allt in i anfallszon med turbomotor. Per ger energi till laget. Han gör mål, han fixar assist,  han täcker upp, han läser spelet och bryter motståndarnas passningar för att sedan vända upp mot anfallszon. Åslund tar inga dumma utvisningar.

Nä, Per Åslund, må hända kanske inte är målkung just nu i just den här säsongen. Men är man hockeykunnig så kan man ju inte ha missat Pers engagemang och talang under 2011 och starten här i 2012?!

Det är tur att Färjestad har en klok lagkapten i Rickard Walle Wallin. Han säger att ALLA kedjor är viktiga och bidrar.
Experterna pratar om superkedjan i gårdagens första kedja. Jag pratar om STJÄRNLAGET.


Foto: nwt.se




Foto: nwt.se

Sammanfattning av matchen mot Djurgården

Det började riktigt bra. Det fortsatte ännu bättre. Vi gjorde mål i PP. Bara det. Det är mer ett undantag än en regel denna säsongen hittills. Snart är det en vana igen. Många kämpade och de kämpade TILLSAMMANS återigen. De gav varandra chanser. De stod upp för varandra. De bjöd inte på någonting. Stämningen var hög både på läktare och isen. Vinst var det enda som räknades. Det märks att det drar ihop sig mot slutspel. Man ser mer sammanbitna och fokuserade ut än vanligt. Samtidigt börjar både självförtroenden och spelglädje lysa igenom. Jag börjar känna igen mitt lag igen; både när det gäller spelet och leendena.

Målskyttarna för ikväll var Martin Sevc, Christian Berglund och Peppe Lundh. Torpet höll nollan och hans räddningsprocent ökar därmed ännu mer.

Jag vill även påminna min DIFsupporter till kollega. Det var du som hånade mig för att jag höll på FBK i oktober 2011. Så även i januari 2012. Men nu. Vad garvar du åt nu? Du är rätt tyst nu va? ;) Du tjötar om att vi kallas för La Famillia. Det finns ju faktiskt en anledning till att vi är mästare och har så varit nio gånger. Ni då? Kommer ni få kvala? Det är nära nu...(allt sagt med kärlek som vanligt mellan oss två).

4-1

Jag slår på stort ikväll och tippar 4 till FBK och 1 till Djurgården. Vilka som gör målen? Walle, Åslund, Nygga och C Berglund. Egentligen spelar inte det någon roll. Huvudsaken är att det görs mål. Massa mål.

Herr Axelsson

Ja, det har varit motigit för honom. Precis som för hans forna klubb. Läs här! Å andra sidan så kommer han igen. Precis som hans forna klubb.  Två saker kan vi hur som helst vara överens om: Han är varken tjock eller en dålig spelare. Folk som säger så om honom är bara avundsjuka och svartsjuka. Jag har väldigt svårt för folks beteenden som går ut på att psyka andra människor när det hela egentligen handlar om hur de själva mår.

Så stå på dig D Axelsson!

Äntligen

Äntligen så är det matchdag och äntligen kommer jag se den från Karlstad, LLA.  Nu är det alltså slutbloggat med musikvideos...för ett tag. :) Jag skyller allt på febern, som för övrigt följer med mig än som någon himla stalker no 1. Hur jobbigt?

Nä, nu ska vi ladda inför matchen med positiv energi.

Igår var Färjestadgrabbarna och målade. Jajamensam. Kreativa själar det där. Resultatet ska akutioneras ut och pengarna ska gå till sjuka barn. Ni som inte förstått FBKs motto: "Stort Hjärta. Hårt Arbete." Jag hoppas att ni har förstått det nu.

Tagga match. Gameday!


The flood


No air


Febersjukan fortsätter

För min del alltså. Då är det skönt med FBKmatcher och FBKfilmer. Det ger en lite kraft. Idag har jag temp på 38.0 istället för över 39 iaf. Alltid något.

Jag hoppas att ni mår bra kära läsare och att ni håller er undan den här hemska influensan!!!

Tabellen i helhet

Elitserien 2011/2012
 GPGDP
1 Luleå 49 13 86
2 Brynäs 48 13 84
3 Frölunda 49 27 82
4 HV71 48 20 80
5 Skellefteå 48 14 80
6 Färjestad 48 0 75
7 AIK 48 13 73
8 MODO 48 -3 69
9 Växjö 48 -10 68
10 Linköping 48 -14 63
11 Djurgården 48 -20 62
12 Timrå 48 -53 45
Källa: Färjestadbk.se

Vinst, en vinst, en Färjestadvinst

Jag är febersjuk än, men kämpar på.

Igår vann vi mot MODO i Övik med 0-3. Hattrick gjordes av #71 C Berglund. När Bapen är på topp, så lyckas han med allt. Det var skönt att han fick ha en sådan kväll igår.

Det var över huvud taget skönt att se att Färjestad fortsätter att få in mål och vinna.


C ya' later


Febersjuk

Jag alltså. Ordentligt med feber. Orkmar inte blogga alls. Häng med på Twitter ist. :) C Berglund har en sådan där fyverkerikväll än så länge. 2 mål och ledning borta med just 0-2 i första perioden.


Sammanfattning av period 3 mot Brynäs

  • Gamla takter hittar tillbaka.
  • Klacken peppar.
  • Läktaren hurrar.
  • 4-0 Thorell. Vilken kille alltså!
  • 4-1. Onödigt mål enbart för att jag ville att födelsedagsbarnet skulle fått hålla nollan ikväll.
  • Seger och inte vilken seger som helst. En hemmaseger de luxe!
  • Ikväll gjorde Färjestad mig stolt.
  • Jag somnar med ett leende i vetskapen om att två kollegor inte kan håna mig imorgon på jobbet. Det blir jag som ger dem det bredaste leendet ever in their faces! :)

Grattis på födelsedagen!



Foto: Daniel Briander.


Sammanfattning av period 2 mot Brynäs

  • Sopar på.
  • 3-0 av Bästa Basse.
  • Ruff och knuff.
  • Stort Hjärta. Hårt Arbete.
  • Minnen.
  • Gamla takter.

 


Sammanfattning period 1 mot Brynäs

  • Fart och fläkt.
  • Vilja och kamp.
  • MÅL. TVÅ MÅL UNDER EN OCH SAMMA PERIOD!
  • 1-0 gjordes av Per Åslund.
  • 2-0 sköts in av Magnus Nygga Nygren. Jag är så glad och tacksam över att han är tillbaka i laget.
  • Lite gruff efter signalen gått. Det blev en massa utvisningar.
  • Webradiomannen kallar Calle Järnkrok för Calle Kräkkrok...Han sa fel, men ändå.

Linköping och matchen i CC

Tog mig dit i bil i snöovädret som hägrade i Linkan. Kom till arenan tidigt och ägnade hela värmningen åt att fotografera och prata med bästis. Bästis var väl ändå den som fotade mest med min kamera då plexiglaset var i vägen och jag inte orkade stå och krångla för att få bättre kort. Det orkade hon. Tack för det! Vi hann få lite fototips av en LHCsupporter som fanns på plats. I övrigt så satt vi med FBKsupportrar bredvid oss på läktaren. Smsade lite med finaste M och B, som befann sig i Karlstad.

Sedan inleddes det hela med hyllningar till Magnus Johansson som gjorde sin 600:e match för LHC. Det blev videosnutt, blommor och applåder. Ja, jag anslöt mig till applåderna faktiskt då Magnus Johansson har gjort en stor insats i Tre Kronor genom årens lopp och han ÄR LHC (om ni frågar mig).

Efter att nationalsången klingat ut så började så äntligen matchen. Färjestad började starkt. Det blev skott på mål i flera omgångar, men som vanligt ville inte pucken leta sig in bakom Norrena. En enligt mig ojämn målvakt som naturligtvis alltid gör fina matcher mot Färjestad. Kan han lägga av med det? Jag måste säga att FBK ägde hela första perioden, men framför allt de första tio minutrarna. Sedan kom då bakslaget. Ett skitmål där pucken givetvis gick in. Vad ska man säga? Why man?! :(

Under andra perioden var FBK som yra höns (speciellt i inledningen). Sanny Lindström höll på att göra självmål och Thorell missade öppen kasse (då naturligtvis någon LHCspelare hann få klubban ivägen och pucken studsade över ribban med någon mm). Jaja. Inga mål i andra perioden i alla fall. Många boxplay dock.

I tredje perioden kom vi tillbaka med buller och bång. Attack efter attack. Skott efter skott. Passning efter passning. Norrena stod ivägen och hade stundtals väldigt tur. Jag älskar när han trampar iväg bakom målburen, men uppskattar inte att han hinner tillbaka precis i rättan tid. Nära för många av våra spelare, men som sagt. Pucken fortsätter att vara vår ovän denna säsong. Mållöst även i tredje och där har ni slutresultatet.

Torpet gjorde en kanonmatch ändå! Sanny och Nygga var tillbaka och det var gött dä! Båda gjorde fina insatser. Walle visade vägen och slet överallt på isen. Peppe satte fart tillsammans med Grundel (ja, han är back, men beter sig som en forward till och från. *ler*). Åslund slet varg. Sevc gjorde som vanligt grovjobb. Klefbom sköt från alla vinklar och vrår. Basse...ingen tar pucken från Basse. Det var de som märktes mest, därmed inte sagt att övriga inte sopade på där ute. ALLA kämpade.

Ikväll önskar jag mig färre pass innan avslut, någon som står och skymmer framför målvakten, snabba pass, skott mot mål och rusa på returer. Stressa inte när ni har puck, utan förvalta chanserna väl. Det är nyckeln till framgång nu. Farten och passningsspelet har ni. Well, lite mer PP = mål också. I övrigt. Mästarna. Mästare.


I don't wanna miss a thing


Tjohej!

Här har ni mig. En del vill att jag ska skriva om mitt liv i denna blogg med. Vad tycker vi andra om det?

Ikväll är det jobb, webäckelradion (dvs hockeymatchen mellan FBK och Brynäs) och gå igenom hundratals kort från livematchen i CC som gäller!


Jag gör ingenting halvdant

Hej på er kära läsare!

Jag uppskattar er verkligen. Jag vet att jag skrev igår att jag skulle blogga om min livematch idag. Idag har jag dock miljoner saker att göra för att kunna vara ledig på min semester som råkar infinna sig nästa vecka. Därför så hinner jag inte sitta här och blogga ikväll och eftersom jag inte gör någonting halvdant (är inte heller perfektionist), så väljer jag att skriva ner om gårdagen så fort jag hinner ok? Jag är ledsen om jag gör er besvikna, men jag lovar att  gottgöra det så gott jag kan senare i veckan (förmodligen redan imorgon...). Håll ut! Klicka på F5-knappen så lovar jag att det dyker upp ett inlägg förr eller senare inom en snar framtid. Better late than never eller hur?

600 matcher

Magnus Johansson. Trots det spelade Magnus i sin #7-tröja. Vad hände med tröja #600?


Bloggar från bilen.

Jag har mycket att skriva och säga om kvällens match. Om ni glor in Twittern till höger så kan ni följa lite från matchen.

Resten tar jag i bloggen imorgon! Bäst på isen ikväll var Peppe, Walle, Basse, Nygga, Klefbom, Sanny, Torpet, Åslund, Sevc och Grundel.

Vi har nio SMguld och de har noll. Enda trösten ikväll.


Ha en bra Alla Hjärtans Dag


Alla Hjärtans Dag

Imorgon är det dagen som är fylld med extra kärlek! Glöm inte bort den dagen. Själv kommer jag att tillbringa kvällen med de som alltid får mig på gott humör och som alltid ger mig extra energi när jag som mest behöver den. Nu är en sådan stund. Störst av allt är kärleken till ett lag! Den dör aldrig ut! Heja Färjestad!!!


Mats Sundin. Det finns bara EN Mats Sundin!


Kenny Jönssons namn åkte upp i New York Islanders Hall of Fame

Vi har otroligt talangfulla hockeyspelare runt om i världen. Ett litet land med stora stjärnor.

Tribute


Vi är vinnare. Vi dängde till lillebror.

3-1 blev det.

Nu intevjuas Tony Mårtensson och han har lagt till en språkmelodi som präglas av den ryska språkmelodin. Det kan jag lova er! Ovanligt att höra.


Vi tog hem den här turneringen och Tjeckien tog brons.

Dagens hockey hittills

Dagens mediaskvaller: Dick Axelsson säger pressen ska KHL nästa säsong. Vi får väl se...

Nattens tröjhissning: Mats Sundins tröja  hissades i Toronto i natt. Mäktigt!

Pågående match: Finalen mellan Tre Kronor och Finland.

Vi vann

3 kr vann med 4-1 ikväll. Mot Ryssland. Vi är i final. Skön känsla i en ganska sketalitenturnering. Jag är väl dock en vinnarskalle i det avseendet att jag vill ha guld i varje turnering som vi deltar i. Jag räknar inte med det, men jag vill! :)


Tre Kronor - Ryssland

Jorå. Jag ser matchen på Tv (för en gångs skull). Svt borde äga alla rättigheter till alla hockeymatcher både i NHL, Elitserien och landskamper.

Vi är i tredje perioden och det står 2-0 till oss. Det känns bra!

It's all about Patrik Peppe Lundh

Denna 23-åring föddes i Stockholm den 12 juni.

Från 2003-2007 var adressen Djurgården. Lite landslagsspel i U-landslag hanns också med under tiden.
Säsongen 2006/2007 blev det en tripp till Almtuna. Sedan blev det Malmö och Bofors som tog hand om denne skickliga och spelsnabbe forward mellan åren 2007-2010.

2010 tills någon gång i framtiden så spelar han i Färjestads A-lag. Peppe har varit en viktig förstärkning till vårt lag när det gäller framför allt speltempo och målgörare.  Få hänger med då han vrider och vänder i sina finter där ute på isen.

Jag hoppas att Peppe Lundh blir kvar länge i Färjestad.


Foto: Sveriges Radio

Låtar

Ja, ibland läggs olika låtar upp här. Som ni ser så står det under kategorin På begäran...

Jag kommer dock aldrig förklara varför låtarna läggs upp. De som ber mig förstår...

Real to me


En låt med betydelse


Up Next: Peppe Lundh

Håll utkik nu säger jag till dig som önskade ett inlägg om Peppe. Det kommer inom en snar framtid. Bara för er läsare och speciellt för dig som ville ha en text om denna begåvade, unga mannen.


I väntan på det kan jag ju meddela om att WolfPack har mött FBKspelare alla kategorier. Det är en klassiker. Själv inser jag att Torpet får vara utespelare i CC på tisdag. :)

Angånde den privata bloggen så har jag offentliggjort den ikväll

Ja, ni kan följa mitt liv utanför hockeyvärlden där. Bloggar inte så ofta där direkt. Jag har rensat de flesta inläggen där.  Jag har börjat om på nytt. Ni som har adressen har den och övriga får väl googla fram den. :)

10:an

Jag har inte den Tvkanalen. Därmed kan jag inte se kvällens hockeymatch, men jag önskar killarna lycka till och tror på seger.

Kan de fixa en hockeykanal som är marksänd och som alla hushåll har tillgång till?! Fråga inte. Gjört bara!

Juniorkronorna vann

De vann över Tjeckien! Gött dä!:)


På begäran: Åslund och Zäta

Vad roligt att ni engagerar er i bloggen och kategorin: På begäran. :)

Åslund har jag redan skrivit om, men ett inlägg om Zäta lovar jag att knåpa ihop!

Fortsätt att bidra till min kategori "På begäran". Det är roligt att ni tar er tid till att skriva lite kommentarer. Jag bloggar mest för min egen skull och att jag ska komma ihåg saker och ting, men givetvis är det även för er skull. Ni är måååånga som läser här dagligen, vilket är det största drivet till att jag håller den uppdaterad så ofta. TACK alla fina läsare!

På begäran: Peppe Lundh

Det kom en kommentar i inlägget under. En önskan om en text om Peppe. Självklart ska jag fixa det med tiden. Har ni fler önskemål, så hojta till! Jag är väl inte så insatt i så många fler utanför laget Färjestad, men jag får väl läsa in mig och glo in lite fakta kring era önskemål och leverera en text. På begäran behöver inte heller enbart handla om hockeyspelare. Det kan ju vara allmänna önskningar som ni vill att jag ska tillägna min hockeyblogg. Den enda reglen är ju att det ska ha med hockey att göra såklart! :)

Jag fortsätter att beta av listan.

* Jonas Gustavsson
* Per Åslund
* Dick Axelsson
* Henrik Lundqvist
* Sanny Lindström
* Magnus Johansson
* Rickard Wallin
* Erik Granqvist
* Anton Grundel
* Magnus Nygren
* Joel Lundqvist
* Per Ledin
* Jonathan Ericsson

Magnus Nygga Nygren

En spelskicklig back med ett vasst skott. Spelar för Färjestad, men är utlånad till Karlskoga just nu. Han har inte presterat på samma nivå som förra säsongen (vem i FBK har det den här säsongen egentligen?), men jag vet att det vänder. Det är väl faktiskt så att andra säsongen i ett ESlag brukar bli en dipp för det mesta. Jag är inte oroad. Magnus kommer igen!

Född den 7 juni 1990 i Karlstad. Det var där och då, som karriären påbörjades för denne kille.

Färjestad J18 och Skåre J20 från 2006 till säsongen 2009/2010. Då fick han prova på Elitserielaget FBK, innan han lånades ut till Mora en sväng. 2010/2011 började han säsongen i ESlaget FBK och sedan utlånad till Bofors. 2011/2012 höll han till i FBK J20 och ESlaget, men är nu som sagt var utlånad till Allsvenskan för att få mer speltid. Ärligt talat så tror jag inte att han blir långvarig där, då hans nivå är given Elitserienivå. Han är en av våra mest betydelsefulla och viktiga kuggar i laget, framför allt i PPspelet.



Foto: nwt.se

Grattis lagkaptenen!

Idag har vår lagkapten namnsdag minsann!:) Jag valde att skriva ett grattis här i bloggen. Känn dig hedrad!:)

Grattis även till Dick som har namnsdag på samma dag.


Skam den som ger sig!

Min Twitter är tillbaka! Hurra, hurra,  hurraaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! :)

Henrik Lundqvist - kort och gott

Jag skulle ju givetvis kunna skriva hur mycket som helst om honom och därmed gå in på detaljer i hans karriär. Jag väljer dock att låta bli. Det får bli hans karriär i helhet i den här  texten.

Den 2 mars 1982 i Åre föddes denne man. Om jag ska vara ärlig så tror jag att han föddes stjärna. En del har det liksom i sig redan från start. Vinnarskalle, målmedvetenhet, envishet, tjurigheten som krävs för att nå dit man vill osv. Det är det som har tagit honom där han är idag. I New York, spelande i New York Rangers. NHL-laget som jag har hållit på sedan 80-talet. Sedan den dagen  han föddes ungefär då. :)

Det har varit Frölunda som har gällt från 1999 - 2005. Ett litet stopp i Mölndal, men som sagt var så är det Elitserien sedan första stund. Parallellt med det spelade han en hel del landslagsmatcher i olika åldrar.

Från 2005/2006 så har han spelat i NHL i Rangers. Många som åker över hamnar i AHL ett tag, men inte Henke. Han etablerade sig i toppen direkt. I det laget och i den staden lär han stanna tills dess att han går i pension. Efter pensionen så lär  han säkert med bli kvar där i staden på något sätt....:)

Är ni intresserade av att veta mer om denne spelare så köp eller låna boken "Mannen bakom masken". Den innehåller en hel massa fakta och information både på och utanför isen.









Följetong?

Men snälla! Hur länge ska detta pågå? Dick spelar i MODO. Vad tjafsas det om? Det spelar väl ingen roll hur det har gått till. OM det har gått till... Lev i nuet och inse att Dick spelar i MODOtröja!


Tekniken alltså!

Fortfarande har ingen Twitter dykt upp. Less tekniken när den krånglar. :( Jag får väl göra om designen från grunden och prova igen.

Det blir senare ikväll. Nu vankas långpromenad i många minusgrader med en vän.


Var tog min Twitter vägen?

Inställningarna finns i kodmallen som förr, men säg till mig om ni ser den i högerspalten, för det gör inte jag!

Niklas Wikegård har sagt sitt.

Klicka här och läs vad han säger och tycker om vad...

Enough said!


Dick ger sin syn på saken.

Klicka HÄR och läs intervjun med MODOspelaren.


Listan prickas av

* Jonas Gustavsson
* Per Åslund
* Dick Axelsson
* Henrik Lundqvist
* Sanny Lindström
* Magnus Johansson
* Rickard Wallin
* Erik Granqvist
* Anton Grundel
* Magnus Nygren
* Joel Lundqvist
* Per Ledin
* Jonathan Ericsson

Det kan ju hända att listan fylls på med tiden....:)

Det är uppehåll i ES nu

I drygt en vecka ska jag prioritera annat i livet än hockeymatcher. Jag kan dock lova er att jag håller den här bloggen update under tiden hur som helst. Det blir fler texter och bilder om/på hockeyspelare och så vidare. Enjoy!

Tabelläge efter kvällens matcher

Elitserien 2011/2012
 GPGDP
1 Luleå 46 16 82
2 Skellefteå 45 22 80
3 Brynäs 45 13 79
4 Frölunda 46 24 76
5 HV71 45 17 72
6 Färjestad 45 -5 69
7 AIK 45 9 66
8 MODO 45 -4 64
9 Växjö 45 -13 63
10 Djurgården 45 -15 62
11 Linköping 45 -12 59
12 Timrå 45 -52 41
Källa: Färjestads hemsida

Dagens mest sämsta domarbeslut

Dick Axelsson gjorde två regelrätta tacklingar. Snygga om man kan kalla tacklingar för det. Sedan kom då en AIKspelare och ger honom en crosschecking i ryggen. Vad sker då? Man kan ju lätt tro att AIKspelaren åker ut. Nä, då åker Axie ut och får sitta i utvisningsbåset för att ha blivit crosscheckad. Vilken blunder. Dick var arg, Samulesson var arg, jag var arg (trots att jag inte håller på MODO) och kommentatorn var arg.

Ändå kommer AIK vinna den här matchen, trots att MODO har gjort en bra uppryckning i tredje.

1-5 blev slutreslutatet i denna match.

Luleå vann över LHC med 3-2.

Ja, jag såg den här matchen med av bara farten. Melodifestivalen är liksom ingenting för mig. Sorry, ni som blev besvikna.

Matcher som är igång

Efter första perioden:

Luleå - Linköping: 1-2.
Modo - AIK: 0-2

Vad sa ni nu då? 

Svar på en fråga

Nej, jag sitter inte och redigerar mina texter om spelare eller andra blogginlägg heller för den delen. Jag väger inte ord och uttryck i munnen, rullar dem på tungan för att smaka av vad som låter bäst. Jag gör som jag brukar. Jag knapprar fort på tangenterna och jag skriver från hjärtat. Den enda form av efterarbete som jag gör innan jag tycker på PUBLICERAknappen är att läsa igenom för att kolla eventuella stavfel. I övrigt blir det som det kommer ut så att säga.

#31 Dick Axelsson

Bara man säger hans namn så ler en del och svär andra. Det namnet väcker känslor inom hockeyvärlden. Det kanske är för att han själv styrs av dem? Känslorna alltså.

Dick kallas för Dicken (ett smeknamn jag aldrig har använt då DICK är DICK och ingenting annat). Axie och Dixie är med några av hans smeknamn. Kärt barn har många namn sägs det. Det kanske är så.... :)

Hur som helst är han från Stockholm dvs vår hövvestad. Nehe? Den 25 april 1987 föddes han.

Mälarhöjden/Bredängs IK...Det var där det började.

Det fortsatte i Huddinge 2002 - 2007. Därefter blev det Djurgården som satte klorna i talangen. Där huserade han ända fram till säsongen 2008/2009 då han tog ytterligare ett kliv i kärriären och hamnade i Karlstad, Färjestad. SMguld direkt. :) Därefter så kämpade han på i AHL och då han inte nådde NHLklass då, så valde han att åka tillbaka till Färjestad...eller vad det så? Det var det som sades. En del andra rykten gick med i massmedia. Alla gick väl ut på att Dick Axelsson var en crybaby som inte fixade att kämpa för sin karriär utan ville ha den mer eller mindre serverad. Jaja, återigen så väljer jag att strunta i rykten. Skulle man tro på alla rykten hela tiden så skulle man snart inte veta vad man skulle tro....Tillbaka i FBK var han hur som helst. Personligen tycker jag att det var ett bra val för mitt lag i alla fall. Ytterligare ett SMguld hann han vinna innan han helt oväntat bytte till MODO 2011/2012. Det var ingen rolig dag. Återigen så uppstod känslor kring det hela. En del hatade honom, andra älskade honom för att han gjorde det valet. Det är i MODO han lirar nu. Hur länge han blir kvar där vet ingen. Ingen mer än han själv.

Lägg därtill en del landslagskamper och ni har hans karriär i stora drag.

Dick Axelsson föddes med talang. Han gör allt det där som få andra klarar av på isen. Det som är nackdelen är väl att han är ojämn i sitt spel. När han är bra så är han enormt bäst. När han är dålig så förstår man ingenting. Det är dock ingenting ologiskt i det enligt mig. Han är en humörsspelare av stora mått. Vad annat kan man begära? Det är sådan han är. Han väcker känslor var än han är och spelar. Antingen hatar man honom eller så älskar man honom. Det är svart eller vitt när det gäller hans spel. Gråzoner existerar inte på isen.

Vad än man tycker om Dick som hockeyspelare, så kan vi väl ändå vara överens om att han gör avtryck och lämnar spår. Det finns väl ingen som har missat vem han är?



Foto: Nwt.se



Foto: nwt.se

Här kan ni läsa om EG

Klicka här!

Sammanfattning av period 3 mot SAIK

  • Fortsatt HÅRT ARBETE! Mycket bra jobbat.
  • Tempo på både puck och spelare. Det är det som ger framgång.
  • Hillding har gjort en fantastisk match ikväll.
  • 2-0 Erik Thorell. Hans första elitseriemål. Jag hoppas verkligen att någon gav honom pucken.
  • 3-0 i öppen kasse. Thorell igen (som fick pucken av Basse minsann. Snällt av honom!).
  • Torpet har varit som en maskin hela matchen. Gött målvaktsspel!
  • Segern är vår! 3 v i k t i g a poäng! (Three is the magic number! Yes it is. It's the magic number...Var så god 3 där fick ni lite gratis reklam i min blogg).
  • Bra jobbat HELA publiken!
  • Semla does the trick! :)



Foto: Färjestads hemsida.


Sammanfattning av period 2 mot SAIK

  • Om man har en FBKtröja på sig så får man inte tacklas! Då åker man ut direkt.
  • När ska domarna i ES sluta göra det så uppenbart. De vill inte ge FBK någonting. Istället bjuder de andra lag på PP efter PP, för saker som hör till spelet.
  • Rickard Walle Wallin gör mål igen (1-0). Den här gången var det vackrare än vackrast. När kaptenen visar vägen så följer övriga efter. Ni ska se att målen börjar trilla in snart. Vi kommer bli en målmaskin lagom till slutspelet.
  • "Vi är Gröna och vita. Vi är Färjestad!" skanderar på ståplats. Hela publiken är ett stort stöd ikväll. Det är bra. Vi ska ge vårt lag en sjätte spelare. Det förtjänar de!
  • VI fick spela PP. VI!!! Jag hamnade i chock ett tag....
  • 1-0 och det känns mer än bra! Vi är på gång. Kvällen är vår.


Foto: Färjestads hemsida


Sammanfattning av period 1 mot SAIK

  • Mycket bra tempoinledning.
  • Fina målCHANSER.
  • Varför ens försöka att vinna en duell mot Frögga? Sätt sig ner!
  • Sluta ta dumma utvisningar. En vinst vinner man!
  • Ge Torpet en vattenflaska som inte läcker!
  • Torpet är hetare än eld idag! Bra!!!!
  • Strålande att ta med Max i den här matchen då jag tror att han kommer ge oss tempohöjning.
  • Kan domaren döma utvisning snart??? När tredje FBKspelaren blir slashad då höjer han armen. Vad gör han sedan? Sätter Sjögren i utvisningsbåset för hockning. Är han sann eller?????!!!!
  • Noll-noll.

Matchen börjar snart. Jag ska försöka påbörja texten om Dick A.

Vi får väl se hur den här kvällen slutar, men vi hoppas verkligen på det bästa av två världar!


Gameday

Idag ska jag se när Färjestad spelar utan stress och press!

Det här blir bra. Jag har a good feeling! :)


Stort grattis på din födelsedag VÄRLDENS BÄSTA ERIK GRANQVIST!!!

Jag borde ju ha haft bättre koll på det här, men bättre sent än aldrig. Inte förrän i eftermiddags klickade det till i mitt lilla överabetade hövve. :)

Idag fyller Erik 25....eller hur var det nu? Jaja, åldern är bara en siffra och han ser ju inte direkt ut att vara en dag äldre än 25, så 25 it is!

Jag hoppas att du har och har haft en rolig, trivsam och harmonisk födelsedag.



Foto: Expressen.

Ni gjorde det.

Ni kom ikapp.

Allting avgjordes på straffläggning.

Varför envisas de med att låta C Berglund och M Johansson lägga straffar hela tiden, när spelare som P Åslund och A Grundel varit mycket hetare ikväll? Låt de som är på gång få lägga straffar. Man måste göra mål för att vinna matcher. Tre poäng på lördag nu! Kom igen FBK! ♥

Done

Jaha, jag är klar med mina löneförberedelser. Jag hoppas inte att Färjestad är klar med matchen. En period kvar.

Man måste göra mål för att vinna matcher killar.

I tredje så slutar ni grubbla och kör på känsla. Det finns ingenting som heter att analysera nu. NI har säkert analyserat sönder och samman. Nu måste positiv energi in. NI vet vad som krävs. Ni vet vad som måste göras. Det är inte bara att göra det. Det är svårt att göra det så länge som tankarna sätter käppar i hjulet. Tänk er att efter varje mål (oavsett om det är ert eller motståndarnas), så står det noll noll i matchen. Tänk er att det är slutspel och det som gäller är vinna eller försvinna. Sätt igång den känslan i kropparna och så lirar ni efter ett motto: Stort Hjärta - Hårt Arbete.

Strunta i allas åsikter kring saker och ting. Sluta läs tidningar och se på sporten på tv. Det sänder ju bara negativa vibbar då massmedia redan tror sig veta hur allting är.

När ni inte tränar och spelar så gör saker som får er att koppla av och bort. Umgås enbart med folk som ger er positiv energi och som inte pratar hockey.

Det kommer att vända. Jag vet det.

J A G tror på er! Våga tro på er själva!

Idag blir det matchsammanfattning istället för periodvis.

För att delge er någonting annat som sker i mitt liv så väntas ett lönesamtal imorgon och jag behöver prioritera förberedning inför det ikväll. Webradion är på iaf.

Vi hörs här efter slutsignal!


Tårarna ligger fortfarande och lurar bakom ögonlocken.

Så fort jag ser filmer på YouTube eller på TV så kommer de fram.



Jag saknar honom. Så enkelt är det.

Jag grät mig igenom låten.



Duktiga Lisa. Jag har flera "skivor" av och med henne.

Marcus Paulsson har åkt på hjärnskakning

Det blev resultatet efter den där idiottacklingen som gavs igår från Skelets spelare. Tack så mycket din pajas! Var det värt det? Va?! Så onödigt. :(


Tabelläge

Elitserien 2011/2012
 GPGDP
1 Skellefteå 43 24 77
2 Luleå 44 14 76
3 Brynäs 43 13 76
4 Frölunda 44 17 71
5 HV71 43 15 68
6 Färjestad 43 -7 65
7 MODO 44 0 64
8 AIK 43 6 63
9 Växjö 43 -13 61
10 Linköping 44 -11 59
11 Djurgården 43 -15 59
12 Timrå 43 -43 41
Källa: www.farjestadbk.se

Till helgen ska jag skriva ner min text om Dick Axelsson.

Jag vet att säkert många läsare har väntat på det här ögonblicket. :) Nu är det dags. Jag ska plita ner några rader om denne spelare. Han som en gång var med oss och som nu spelar mot oss. Är ni nyfikna? Kolla då in här i helgen. Då ska jag nog ha haft tiden att skriva ner texten. Texten om #31.

Några ord att tänka på!


Skrivelser om Dick Axelsson

Media är igång igen. De skriver att Dick Axelsson har underpresterat och hintar om att MODO vill bli av med honom. Jasså, tänker jag. Varför tog klubben emot honom med öppna armar då? Om de inte är villig att satsa på honom. Om det nu är sanningen som tidningar skriver. Det är ju med tveksamt... Vi som har haft Dick i vårt lag vet ju att han är en stjärna på hockeyhimlen. Det gäller bara att få honom i stämning och ge honom stöd (precis som med alla spelare i alla lag behöver). Jag tar för givet att MODO gör det. Det är spelarna som gör jobbet, men det är inte enbart spelarna som bildar en organisation. That's the truth.

Sedan  har det även nämnts att Dick skulle velat tillbaka till Färjestad och blablablabla....Det är onödigt att spekulera om sådant man inte är insatt i. Det är min mening i det här!

Den här låten får mig att tagga hockey big time. :)