Hockeybloggen

Valborg

Jag ska iväg här snart med bil till Charlestown och fira Valborg där med folk som jag tycker om och som jag kallar mina vänner. Det innebär att bloggen blir lite lidande, men jag tror att ni överlever det! :)

Ha en bra Valborg och var rädda om er!

På fredag startar hockeyVM

Det blir skoj! Ska ju på en av kvartsfinal ju. Dyra biljetter GAVS bort till mig. Jag har inte förstått det än. :)

Jag äger TRE Tre Kronortröjor. Två gula och en blå. Ingen av de spelarna vars namn som står på mina tröjor fick vara med i detta VMet. Skandal Mårts!


Så gött Rangers

Härligt att vakna upp och glo in Rangersappen enbart för att konstatera att de dängde till motståndarlaget med 1-3! Jag hoppas att de lyckas lika bra i nästa match mot W Capitals, men jag vågar inte tro det. Det är ett bra motståndarlag och jag har ingenting emot de i vanliga fall, men Rangers är "mitt" lag sedan 80-talet. Det är de jag vill se som vinnare av Stanley Cup 2012!


Nu har det hänt så mycket med bloggdesignen så att ni...

....kanske behöver trycka på F5 innan ni får se den nya designen i er dator/mobil/Iphone...Dvs ni måste nog se till så att ni får till den senaste upplagan av den. Enjoy!

Världens bästa Jonas Gustavsson


Henrik Henke Lunkan Lundqvist


New York Rangers


Btw = By The Way för er som inte hänger med i chattuttrycken :)

Jag struntar i frågestunden här (trots att den var efterfrågad). Om ni vill läsa om mig som privatperson och hänga mede i mitt vardagsliv så får ni allt ta och klicka er in på min blogg som handlar just om det. Här har ni länken dit ni (klicka på länken så kommer ni direkt till min andra blogg):

http://piaofsweden.blogg.se/

För er som undrar varför jag driver två istället för EN blogg, så är svaret här: En gång i tiden så bloggade jag enbart i en blogg, men då släkt och många vänner som följde den tröttnade på att läsa den då tusen blogginlägg om hockey kom mellan dem som de var intresserade av, så frågade de mig om jag inte kunde sluta blogga om hockey. Sluta blogga om hockey?! Näva! Så, då och där tog jag beslutet om att bedriva två bloggar. En (denna) om hockey och den andra (se ovan länk) som handlar om mitt vardagsliv. SÅ, då blev alla nöjda! :)


Mina blogginlägg. Mina ursäkter.

Ja, jag vet att de kunde ha varit längre och ja, jag vet att jag kunde ha målat ut texterna mer i mina blogginlägg. Grejen är den att jag jobbar heltid, har en hund att ta hand om och träna och så tränar jag själv på min fritid. Plus att jag har ett yrke som innefattar 10 förtroendetimmar i veckan (utöver de 35 som görs i bygget) och jag gör mer där till. Det innebär att jag jobbar mycket på kvällar och helger med. Ni förstår att tiden är knapp och det är inte alltid jag hinner engagera mig i blogglivet förrän precis innan jag ska sova och då är det kort och konsivt som gäller. :)

Jag lever efter mottot: "Hellre kvalitet än kvantitet!" Det kör jag med på jobbet också. Jag är inte en person som slänger mig med tusen adjektiv innan jag kommer till saken. När det gäller en sådan här slags blogg framför allt. Då är det information som jag vill ge er och då känner jag inte att jag behöver ha en inledning på tusen stycken innan jag kommer fram till saken. Långrandigt ja.

Det blir mest när jag skriver om spelare eller om matcher som texten kan bli längre än 5 rader. :) Jag hoppas att det är okej för er läsare och är det inte det så är det inte det. Det är bara att gilla läget ändå. :)

It's all about Chris Lee

Här kommer information via Färjestads hemsida. Klicka och läs!

Ny design i bloggen

Det är inte jag som har gjort den här designen, utan en tjej som heter Josefin Eriksson. Länken till hennes sida gick till en blogg skriven på något asiatiskt språk och då jag använt den tidigare så vet jag att så inte var fallet, så därför så misstänker jag att hon tagit bort sin länk till sin sida, men jag ville ändå att ni skulle veta så att ni inte tror att det är jag som är duktig i webdesign, för det är jag INTE!

Redan gått en långpromenad

Alla andra verkar sova för jag var ensam längs vägen.


Svar på dina kommentarer

Om/när ni skriver kommentarer så besvarar jag dem alltid under era egna kommentarer så det är bara att klicka dig till de inlägg där du har droppat sådana, så har  du mina svar där.

Jag har nyss suttit och svarat på R's kommentarer som hon/han har gjort under den senaste veckans inlägg. Det är bara att läsa där! Jag uppskattar verkligen vänliga kommentarer från er läsare där ni ställer frågor eller bara kommenterar innehållet i mina inlägg. TACK! De värmer!

En av R's frågor var om jag kunde ha en Frågestund här om mig själv dvs bloggägaren av denna blogg. Det känns sådär om jag får bestämma, då jag inte anser att jag är speciellt intressant nog för att få svara på frågor. Jag skulle ju känna mig som en riktig kändis...:) Vad säger ni andra läsare; Vill ni att jag startar en Frågestund om MIG här? Dessutom är jag lite velig pga att det här är min hockeyblogg som ska handla om hockey. I sådana fall kanske jag ska ha en frågestund om mig här men ur ett hockeyperspektiv? Vad tycks? Får jag ingen respons under helgen så glömmer vi den idén, men tack ändå för din förfrågan R!


Tack för dina kommentarer R!

Jag besvarar de i bloggen senare ikväll. Mycket ska hinnas göras innan dess!


Rangers vidare

De gjorde det! De gick vidare och lyckliga, lilla jag sken ikapp med solen hela dagen idag.


Galan avslutad

Silvferberg vann första priset i Twittpuck2012!

Själv vill jag ge Sanny pris och hoppas att Tvkanalerna slåss om att få låta honom göra Hockeygala 2013 i direktTV nästa år!

Härmed ger jag ut pris till Sanny Lindström för "Bästa galavärden ever", då han på ett magiskt sätt trollbinder publiken! Grattis Sanny!


Sanny Lindströms hockeygala 2012

Ni missade väl inte den igår? Jag satt klistrad framför Twittern och log, kommenterade och njöt av ordmagin som Sanny bjöd på! Få kan konsten att kunna trolla med ord som han kan.

Det ena priset efter det andra delades ut och när så vinnaren av det mest prestigefyllda priset äntligen skulle avslöjas, så hade Sanny nått maxkvoten för dagliga antal tweets. Vilken cliffhanger det blev!:)

Ikväll kl 21.00 får vi äntligen reda på om priset går till Torpet eller Silfverberg! Ni hänger väl på?

Tack Sanny för att du är du och för att du förgyller tillvaron för många!


Det känns som att ens egen träning känns lite lättare...

...när man ser det här. :)

Klicka HÄR så får du se när Färjestad presterar och levererar!

Twitter.

Det är på Twitter det händer nu när vi inte lär ses ute i de olika arenorna på ett tag. Supportrar från alla delar av vårt avlånga land samlas där. Så även ledare, kanslister och spelare. Det är tur att Twitter inte har några avstånd. Det är där vi står enade tillsammans över hela barmarksträningen och sommaren tills vi sluter upp igen efter semestertider.

Färjestad är inte bara ett hockeylag. Färjestad är en organisation som bjuder på sig själva och som uppskattar sina supportrar (ja, det gör väl alla lag mer eller mindre, men jag är inte insatt i övriga lag på så vis).  Den gångna säsongen då motgång efter motgång med blandning av framgång emellanåt, visade VI som håller klubben kär att vi står bakom vårt lag. Vår organisation. I vått och torrt. Det fanns inget "vi" och "ni". Det fanns bara VI (laget och alla runt omkring det.) Jag har aldrig förr känt så starkt för ett lag som detta. Känslorna tar överhand när det gäller stöttning och så. Ni minns väl när jag hade svårt att äta och sova under kvartfinalserien. Bara det liksom. Tala om att vilja, leva sig in och leva och andas hockey. :)

När vi nu träder in i säsong 12/13,
så hoppas jag att laget känner stödet från start dvs barmarksträningen (som det var premiär för idag - läs här).

Tillsammans är vi Färjestad!


Ännu fler nya till laget...

Well, Thorell är inte så ny för oss direkt, men han har ändå skrivit på kontrakt på ett år. Det känns bra! Riktigt bra!

Sedan har vi även fått en ny back till laget. Chris Lee. Läs mer här!

Stort grattis på din födelsedag Axie!

Stort jättegrattis på din 25-årsdag! Fira med dunder och brak. Jag hoppas att din dag blir fylld med sång, partaj och paket. Det är du värd. 25 år är en milstolpe. :)


Foto: Sverigesradio.se

Foto: Aftonbladet.se

Foto: blogg.allehanda.se

Foto: hockeykanalen.se

Å nu blir det reklam

Imorgon kväll kl 21.00 blir det hockeygala à la Sanny Lindström på Twitter. Ni missar väl inte den? Vilken skön lirare han är #8! :)

Börja redan nu planera vad ni ska ha på er och vilket snacks ni ska tugga i er till denna spontana tillställning av och med Sanny!


Vid säsongens slut ska nya lag utkristalliseras

Det ska värvas hit och dit. Det ska göras om och förhoppningvis göras ännu bättre. Det ska ge goda resultat. Ekonomin ska hålla och med den begränsade eknomi klubbarna har, så ska de bästa svetsas samman. De bästa för just den föreningen/klubben. Många beslut ska fattas och pusslet ska läggas. Kuggarna ska gå in i varandra på ett så smärtfritt sätt som möjligt. Ja, det är mycket man behöver tänka på när man bygger lag.

Som ni märker så har det gjorts en del förändringar i Färjestad (precis som i alla andra lag). Folk ska bytas ut och en del ska ersätta. Lika mycket som det är en rolig tid att följa, så är det en tråkig bit inom hockeyn. Laget är ju som en familj och hur kul är det att behöva ta ut skilsmässa inför varje säsong? Ja, ni förstår säkert vad jag menar med den dåliga liknelsen. Jag som inte gillar farväl säger "på återseende", även när jag vet att det aldrig kommer bli något kärt återbesök.

Som en person som följer sitt lag slaviskt under säsongen, så lär man ju "känna" laget. Det gör ju det hela mycket jobbigare när den här tiden på året kommer. Tiden då folk ska ut och andra ska in. Ja, de som kommer in är väl inte så jobbigt med precis, men att behöva säga "lycka till i din nya klubb" eller "jag hoppas att du hittar en bra klubb" är inte roligt. Inte roligt alls. Givetvis känns det lite tuffare när en del lämnar än när vissa andra gör det. Just den här gången så tycker jag att det är synd att speciellt ett par lämnar laget. Det kommer att bli tomt. Jag kommer att sakna dem. Precis som jag fortfarande saknar Emil Kåberg, Pelle Prestberg osv.

Till alla er som har tillbringat år och säsonger tillsammans med Färjestad, men som nu antingen tvingas lämna eller väljer att lämna skeppet. Jag önskar er det bästa och hoppas att ni gör succé var än ni hamnar.

Till alla er nya som träder in på olika positioner: Välkomna ska ni vara!

Färjestad får ny fystränare med

Det här är ett nybygge  utan dess like. Jonas Asplund byts ut mot Peter Jasbetz. En ny era har tagit form.

Ni kan läsa mer här.

Perra blir tränare i AIK

Oväntat? Vad tycker ni?

Intressant. Det är det ordet som jag väljer i sammanhanget.:)


Ja, ni var lite på gång i alla fall Walle


Dick Axelssons nya klubbadress.

Ja, jag har inte reagerat så mycket över det...tills nu. Det har varit ovanligt tyst om Dick och hans framtid. Ovanligt för att vara en sådan begåvad grabb som han faktiskt är. Var tror ni att han hamnar? ES eller NHL eller varför inte KHL?


Rangers vann i natt

Lilla, lyckliga jag!:)

Dock var inte magsjukan jag drabbades av i natt lika rolig...:(

Sover nog bort dagen....eller inte...


Z och Frasse klara för VM

Underbart! Mot VMguld!

Det är två spelare som jag tycker mycket om.


Radek Hamr

Han är tillbaka i FBK...som tränare denna gång. Vad roligt! Det här kommer att bli bra! Mot ännu ett SMguld!


Jonathan Jonte Ericson till Tre Kronor

Glad över det beskedet är jag. Nu väntar jag på att brorsan, Jimmie, också ska få chansen.

Hur som helst är jag både glad och stolt över att Jonte har fått chansen!


7-0 till USA

Jag lider med J18-laget. Så stor skillnad var det inte på spelinsatsen där ute på isen. Jag var ledsen för deras skull och frustrerad för deras skull med. Å andra sidan får vi tänka här nu att vi är tvåa i världen. Näst bäst alltså. Lilla landet Sverige. Det är stort! Jag förstår att spelarna inte tänker så just nu. De är nog mest besvikna, men jag hoppas att det tänker så imorgon eller om ett par dagar.

Hur än den här finalen slutade så är jag ändå stolt över er grabbar! Ni har gjort fantastiska insatser under hela turneringen.

Hej då matchen

Nä, USA har fått några till mål av oss och voíla. 0-4 till USA. Jag säger som Chris Härenstam: "...inte ens en optimist som jag tror på en vändning nu. Den eviga optimisten. Huvudsaken är att spelarna tror på sig själva där ute. Kom igen nu Sverige! Kämpa!"


Vi har även bytt ut vår målvakt.

Det här känns riktigt orättvist faktiskt. Sverige är inte så mycket sämre än USA. Men men...Tur har en del...Slarv gör en del...

J18 spelar final

Det har ni väl inte missat?

Tyvärr så ligger vi under med 0-1 efter första perioden. Målisen lyfte på benskyddet då han låg på mage och täckte pucken. Det gjorde att USA fick in målet. Vilket skitmål. Nu tar vi tag i det här i andra perioden.

Vill ni med se matchen? Klicka här.

Då har jag gråtit lite igen då


Micke sjunger



Marie och Micke. Vilka roliga människor. :) Jag tycker om de.

U18

Snart släpps pucken. U18 spelar final mot USA. Matchen kan följas på svtplay och givetvis ska jag sitta bänkad och heja fram våra unga lirare. Guld vore fint!  Vad tror ni om chanserna?

Hur lågt får man sjunka?

Varför säger man så här? Varför bry sig? Fokusera på att fira GULDET och bete dig! Det finns inga ursäkter till att häva ur sig en sådan här sak. Jag tycker det är omoget och brist på empati. Det är MIN åsikt. Ni behöver inte hålla med!

Klicka här och läs.


Om Mårts nobbar Zäta blir jag arg!

Zäta vill spela VM, så vad väntar vi på. Ta hit honom!

Läs här!

Domarnas medverkan på Brynäs guldfest

Det är tydligen fortfarande en snackis. Ärligt talat bryr jag mig inte så mycket faktiskt, men i mina ögon anser jag nog ändå att de skulle ha låtit bli. Det hade jag tyckt även om mitt lag tagit guld.

Sedan är det annorlunda om man firar guldet som privatperson och INTE går dit som representant för sin yrkeskår. Det är min åsikt i det hela!

Då hade det varit mer logiskt av laget att bjuda ALLA sina fans på festen. Det ju de som har stöttat under säsongen. Nä, jag vet. Alla hade inte fått plats och man kan ju inte bara bjuda in några fans. Hur skulle det gå till? Supportrar till lag stöttar över hela landet. Det skulle ju inte fungera såvida man inte stått för orättvisa.


Utdelning av biljetter till VM

I första perioden så sa de någonting om hockeyVMmaskoten som lottade ut biljetter. Jag lyssnade inte så noga då jag trodde det var någon tävling som komma skulle i pausen. I andra periodens första hälft så såg jag då maskoten närma sig oss (mig och bästis) på läktaren. Fotade den och tänkte inte mer på det. Den stannade vid oss och räckte över biljetterna som den hade i handen (se kortet). Jag trodde det var någon reklam, men när vi vände på de och läste så förstod jag inte riktigt.....Först förvånad, sedan chockad och till sist glad! Bästis skakade hand med maskoten som försvann nerför trapporna igen. Så gick det till när vi fick en var sin biljett till en av kvartsfinalerna i Globen. Vi pratar hockeyVM. Stort!


Kort från igår

Oredigerade, tagna av mig med min Nikon D90 från rad 5 på långsidan av läktaren. Enjoy!

Vill du spara ner eller använda i någon form, så ber du om lov innan eller använder mig som fotokälla (länka till min blogg) från där du lägger ut det!

Jag tog över 600 kort. Här har ni sju! De blir tydligen pyttesmå i bloggen. Synd för er då de är skarpa och bra i normal storlek. :) Aja, ni får ju er i alla fall en liten glutt av det som skedde igår.






Vi förlorade matchen, men jag är en vinnare ändå

Mer om det i bloggen imorgon. Det och några kort som jag tog i matchen. Flera hundra blir ett par i offentlighetens ljus.

De här blev mina ikväll...


Skandal! Skandal! En domarskandal!

http://www.expressen.se/sport/hockey/elitserien/domarna-guldfestade-med-brynas-i-natt/

http://www.expressen.se/sport/hockey/elitserien/domaren-vi-kommenterar-inget/

http://www.expressen.se/sport/hockey/domarsverige-vi-tycker-inte-det-ar-bra/


Domarna var med och firade guldet

De var med på Brynäs guldfest!!! De ville inte ge några kommentarer angående sitt deltagande heller. Varför är jag inte förvånad?

Såg inte till någon domare då FBK tog guld förra året...

I rest my case!


Tre Kronor

Ikväll blir det Tre Kronor- match. Sedd från läktaren. Det ni! Tjohooo!:)


M oc L med matchtröja

Idag gled L omkring med Brynäs matchtröja på sig. Glad i hågen hojtade han om SMguld i korridoren. M bar omkring på sin. Han hade den ej ens på sig. Haha!:)

Det är roligt att se glada kollegor på jobbet!:)


Brynäs tar GULD 2012.

Och sedan får de vänta minst 13 år till....

Tur att ni vann. Bjud tillbaka nu på efterfesten. Jag tror att de skulle uppskatta det...

Oh no!

Min kollega och vän, M, var så arg efter tisdagens match. Han tyckte att domarna dömde så dåligt och att de var orättvisa i sina beslut. "Gnäll inte. Ni har bara slutat att få domarna med er och de har börjat döma efter regelboken. Bra match av de för en gångs skull!" sa jag bara. Då ville han inte prata med mig mer på ett tag. :) Turnäs ska inte gnälla om domslut. Absolut inte.

Skellefteå har gjort en kanonmatch hittills. Sedan gör Silvergruvan...eller vad han heter mål. Det ante mig. De är inte värda mål, men de gör det ändå. Som alltid. TURnäs.

Tar de guld ikväll? Jag hoppas inte det.

Skelet får dock sluta att krångla med pucken hela tiden. Skjut och gå på retur. I sarghörnen görs inga mål. Passa inte fjorton gånger inom laget innan ni försöker få pucken på mål. Ni måste kriga nu SAIK!

Guldkväll?

Det återstår att se. Brynäs darrar och Skelet spelar med fart. Det blir fint dä!

J Erkgärds och Bergh

Båda har signat för en framtid i Vita Hästen! Underbart då de är några av lagets stjärnor!!!

Grattis killar och grattis VH!


2-2 blev 2-3 och det blev i sin tur...

...2-4 till Schweiz ikväll. Jag är inte direkt imponerad av Mårts landslag idag. Spela Peppe mer Mårts lille. Bra jobbat av Torpet, Frögga och Brodin i alla fall!

Kingen glider in på isen

Jag säger bara Cristopher Torpet Nihlstorp! Han fick kliva in i matchen med bara några minuter kvar av andra perioden. Torpet ger lugn och harmoni i det lag han spelar i. Låt honom stå i VM säger jag bara!

Bästa Torpet! ❤

Vi gjorde 1-2 efter att han kom in i matchen. Målet gjordes av Daniel Fernholm.

1-0 till Schwiez efter första perioden

Det var en straff som föranledde till det målet. Vacker straff, men dock så tråkig. Tycker att det känns segt på isen. Tempo saknas. Jag saknar snabba passningar inom laget. Kämpa nu 3 kr.

Tre Kronor

Jag sitter i soffan och inväntar matchen som börjar snart. Jag ler med hela hue och magkänslan är bra! Det blir vinst.:)

Jag håller ett extra öga på mina FBKkillar såklart! Stolt är jag!


3-0 har blivit 3-2.

SAIK har grejat 3-2 i matcher efter att ha vunnit kvällens match med samma siffror. De har kommit igång nu. Det bådar gott för framtiden....Jag hoppas att de utjämnar i Gävlestad på torsdag. Den där skylten då Gävle kommun? Ikväll lyste den med sin frånvaro. ;)

SAIK måste sluta ta ett par dumma utvisningar och lära sig att stoppa puckar på blå. Det kommer att ge reslutat. Jag lovar!

Jag bara älskar att finalserien fortsätter. Mer hockey åt folket! :) Jag hade dock önskat att det var Färjestad som stod för motståndet mot SAIK och att vi hade vunnit med 4-0 i matcher, men man kan ju inte få allt.

Sean Avery

En av mina favoritspelare i NHL (även om jag ibland stör mig på hans irriterande agerande på isen emellanåt), ryktas hamna i Karlskrona eller LHC nästa säsong. Vad tror ni om det? Det vore ju intressant. :)


Let's go Rangers!

Inatt vann Rangers och Henke gjorde en enastående insats. Synd bara att man inte har TVkanalen och kan följa. Synd även att oavsett om jag hade haft den eller inte har den så kliver jag upp tjugo i sex för att jobba. Det är alltså inte läge för NHLhockey på nätterna för min del.

Fördel Rangers iaf och det känns bra!:)


Har jag glömt?

Ibland skriver jag ner saker på min Twitter och glömmer anteckna det i bloggen. Har jag sagt att Patrik Klüft är ny tränare i Vita Hästen? Om inte så har jag sagt det nu. Det blir ännu en intressant säsong. Gnägg på den!:)


En bra period nr 3

SAIK ledde. BIF såg till att det blev förlängning. SAIK vann förlängningen! Jag är glad. Lillebror, Jonathan, förlorade med sitt Detroit. Storebror, Jimmie, vann med sitt SAIK. Undrar om Sven är lika glad som jag? Inte för att jag håller på något av dessa lag då jag är FBKare all the way. MEN jag är också  hockeynörd och ser det mesta med hockey. SÅ. Jag vill gärna att SAIK tar hem guldet bara för då får jag se fler matcher...DET och några anledningar till...


Sedan vill jag bara säga att Erik Granqvist är en riktig hjälte! Humor. :) Alla förstår sig dock inte på den. Synd för dem! Nu har säkert även Aftonbladet och Expressen någonting att skriva om imorgon med....;)  HAHAHA!

Jag har bytt TVkanal

Jag kommer inte att ha koll på SMfinalmatchen nu. Jag har nämligen fullt fokus på Mästarnas mästare. Roligare underhållning där Håkan Loob medverkar. Så även Jörgen Jönsson (honom har jag inte sett till än dock).

I natt håller jag på Detroit.

Enbart för att min barndomsvän spelar i det laget.

Igår vann U19 och tog därmed guld

Sverige slog Finland med 5-3 och därmed säkrades guldet. Underbart kämpat! Här kommer vår framtid!

Ska SAIK lyckas vinna och vända?

Jag tror inte det. Jag tror att deras semifinalserie mot AIK gjorde dem trötta. Mentalt. De har forfarande kraft rent kroppsligt tror jag allt. Det är dock inte enbart fysiskt som ett slutspel tar. Det tar även mentalt. Det vet alla vi som lever i hockeybubblan så länge varje år. Därför tror inte jag att SAIK kommer att vända denna serie. Jag tror att Brynäs (wow, jag använder mig av lagets riktiga namn idag), kommer att ta SMguld 2012 och jag tror att de kommer vinna det på hemmais. Om det blir idag eller nästa gång i Gävle återstår att se.

Vad tror ni själva? Vilket lag kniper guldet? Händer det ikväll?

Let's go Rangers!

Ända sedan 80-talet har jag hållit på New York Rangers. Det är därför extra tråkigt att inte ha TVkanalen där jag kan följa matcherna. Jag hänger dock med via Rangersappen. De förlorade i natt och nu står det ett-ett i matcher. :(

Jag har även haft bra koll på Toronto och Detroit av olika anledningar. Resten av NHLlagen har jag dock inte alls koll på. Oups!:)

Vilket NHLlag håller du på?


Jaha

Domaren får inte ringa på offside i målgården. Vilken sjuk regel.  Hur som helst så borde domaren ha sett det. Men just det ja. De blinknade ju samtidigt igen.

Nu pratas det om hur mål får göras och på det sättet Turnäs gjorde mål fick man inte göra. Det sa en domare. Han har kollat målet och han säger att det är beklagligt. SAIK ligger under med 0-3 i matcher.

Jimmie Ericson måste göra mål imorgon. Massa mål. Jag tror dock att det är kört för SAIK. Jag tror att Slitnäs tillsammans med sin Filmnäsmålvakt kommer att ta hem det här guldet. Inga kan väl bli gladare än Niklas Wikegård och Leffe Bork?!

TURnäs gick vidare från semi till final...

...genom att domarna blinkade samtidigt. Tänk er. ALLA FYRA blinkade samtidigt. In i Guiness Rekordbok  med det ni! Offsiden som alla andra såg missades och mitt lag fick lämna slutspel. Det hade de kanske ändå fått göra, men det hör inte till saken. Det avgjordes på ett mål som inte skulle ha varit ett mål.

Nu kanske de vinner tredje matchen på raken när de blinkade SAMTIDIGT igen. Alla fyra! Ge dem pris! I rest my case!

Visst är det roligt när lag tar SMguld (bäst är det när ens egna lag gör det), men man ska göra det med stil och på egen hand. Det är vad jag tycker i alla fall.

Turnäs leder med 2-0 i matcher

Idag spelas den tredje. Jag hoppas Jimmie Ericson och grabbarna kommer väl förberedda, för förlorar de ikväll så tror jag att Brynäs vinner med 4-0 i matcher och det skulle inte kännas rättvist någonstans!


Sanny Lindström strikes again

Att den mannen kan lira hockey det vet vi.  I slutspelet höjde han sig verkligen till en nivå som jag bara jublade över. Vilken spelare!

Att Sanny skriver för VF visste kanske inte alla, men här har ni hans senaste krönika. Jag hoppas att ni njuter av det faktum att herr Lindström inte bara kan spela hockey på ett galant sätt utan även slänga sig med ord. Han gör det så bra att jag alltid måste läsa hans krönikor två gånger. Den första gången kollar jag innehållet. Den andra gången njuter jag av hans förmåga att trolla med orden och få fram mer magi än vad Harry Potter någonsin kommer att lyckas med. Tack för den här säsongen Sanny! Jag ser redan framemot nästa!




Det värvas för fullt. :)

Nästa man till laget är Jack Connolly. Det lär bli bra tror jag!

Läs här.

Här ska gås på Tre Kronor-match

Bokat, betalat och klart!:) Här ska njutas av landslagsspel, hejas på spelare och fotas. Var så säkra.


Välkommen till Färjestad!

Vad roligt att Tollefsen har signat för FBK! Det blir bra!

Välkommen till Familjen Färjestad!


Torpet är king

Igår fick han äntligen göra debut i landslagströjan. Som vanligt så visade han världen vilken talang han är.


Foto: Aftonbladet.se


Foto: Färjestads hemsida.

Tur att jag har hockeyn

Hockey för mig är inte bara en sport som jag ser på TV eller följer på olika arenor. Nä, hockey (framför allt Färjestad), är en sport och ett lag som stärker mig när en del saker händer i ens liv som är av den sämre graden eller när jag behöver "fly vardagen" för en liten stund. Den får mig att må bra. Även när mitt lag förlorar så får hockey mig att må bra. Du kanske inte förstår vad jag menar, men det gör ingenting. Huvudsaken är att jag förstår.

Idag  är en tuff dag (läs här så förstår du kanske varför). Tur att det är finalmatch nr 2 ikväll så att jag kan skingra mina tankar för en liten stund.


Varför inte Jonas Gustavsson?

Jaha, n u är det ute. Jonas Gustavsson kommer inte att spela i Toronto nästa säsong och han är inte heller erbjuden en plats i Tre Kronor (läs här). Själv ställer jag mig oförstående till båda sakerna. Om nu inte Jonas blir kvar i något annat NHL-lag (vilket säkert inte är omöjligt med hans talang), så hoppas jag får se honom i Elitserien nästa säsong och ett stort plus vore ju att han hamnade i Färjestad. Vi får se....


Foto: nwt.se

Dessa NHLspelare ansluter till Tre Kronor

Gabriel Landeskog, Loui Eriksson, Linus Omark, Jhonas Enroth och Victor Hedman.

Källa: Aftonbladet.se

Turnäs...Tröttnäs...:)

Kärt barn har många namn.

Brynäs vann igår, borta mot SAIK, med 3-6! Aldrig mer en sådan match Jimmie och laget. Ni kan mycket bättre än så.


SAIK-Brynäs

Kollar matchen trots allt. Domarna har bestämt sig för vilket lag som ska vinna...Trött deras nivå och alltid så uppenbart.

Turnäs fortsätter att lyckas. De lyckas slippa utvisning med 6 spelare på is med. Yeah!


På begäran: En blogg om mitt liv utanför hockeyn.

Här har ni att ta del av om ni är intresserade av mitt liv utanför hockeybubblan. Det var en hel del som ville att jag skulle blanda in mitt liv i den här bloggen dvs mitt liv som inte har med hockey att göra. Jag har funderat och tänkt och funderat igen. Tanken att en del av er vill läsa om mig som person så att säga är ju snällt av er (själv känner jag väl inte att jag har så mycket att dela med mig av), men everything for you. :) Därav har jag startat upp denna blogg nyss (klicka här). Där kan ni läsa om min vardag. Jag gjorde alltså en kompromiss då jag vill ha min hockey enbart för hockey så att säga. Enjoy!

Annan hockey

Ja, mitt mål när jag startade denna blogg (som är som en minnesdagbok för mig angående sporten jag älskar mest i hela världen), var ju att skriva allmänt om hockey med betoning på Färjestad BK såklart. Snart fyller bloggen ett halvår. Kanske läge att döpa om bloggen till FBKbloggen? HAHA! Nä, ni har rätt. Det har inte varit så mycket annan hockey här.

NHL har det verkligen nästan inte ens nämnts. Jag orkar helt enkelt inte engagera mig till hundra procent på all hockey som utspelar sig i hela världen. Jag jobbar heltid och har helt enkelt varken tiden eller orken (dessutom ska jag vara ärlig och säga att jag faktiskt prioriterar IRL istället). Ni får helt enkelt leva med det. Ni som hittade hit för att ta del av hockey i allmänhet. Jag är ledsen om jag har gjort er besvikna genom att skapat förväntningar på bloggen. Tre Kronor och VM närmar sig och landslaget följer jag rätt bra ändå. OS och VM är i alla fall de turneringar som jag prioriterar högt. Det lär alltså bloggas då.

NHL...Ja, det blir nog lite sådant med i juni eller något...:)

Elitserien är väl det jag har mest koll på....

Jag kommer inte anpassa min vardag efter SMfinalmatcherna (som jag skulle ha gjort om FBK varit med), men visst kommer jag att blogga när det står klart vilket lag som tar hem segern den här säsongen.

Jag blir lycklig av att läsa sådant här

Klicka här och här!

Utan att verka allt för kaxig så säger jag det redan nu: JAG HAR EN BRA MAGKÄNSLA INFÖR KOMMANDE SÄSONG.

När Färjestad satsar med stor målmedvetenhet så vet vi (som känner laget), att slutresultatet blir bättre än väntat. Jag tror på att värva snabbt nu så att gruppen är intakt redan till sommaren för att bygga massor med VI-känsla, som också är en viktig ingrediens i en lagsport. Det handlar ju inte enbart om stryka, snabbhet och muskler som vi alla vet.

Den unge Görtz

Ja, det var så de sa en gång...sportkommentatorerna...:) Hur som helst är jag glad över att Färjestad igår bestämde sig för att signa Max på 2 år. Han är en viktig kugge för FBKs framtid. Det kan löver jag er! :) Därmed gratulerar jag både Max och Färjestad för att ha gjort ett bra val.

Till VMläger nr 4...

...kommer även våra kämpar Peppe, Sjögren och Brodin ansluta. Underbart!

Grattis killar!


Torpet får äntligen lira i Tre Kronor

Det var banne mig på tiden att vår målvakt får chansen att visa hela världen vilken talang han är!

Grattis Stoffe!


Stort GRATTIS på din födelsedag kapten Rickard Walle Wallin!

Jag hoppas att du får en underbar dag tillsammans med lilla familjen och att du blir ordentligt  uppvaktad av släkt och vänner. Jag tror och hoppas att du både får tårta, paket och sång. Det är du värd!


Foto: Färjestads hemsida.


Foto: nwt.se

Låt oss lyssna lite på radio från juletid 2011

Klicka här och lyssna till kapten Wallin.

.


Bloggläsarrekord

Ännu fler  är ni som har läst min blogg hittills än vad det var när Per Ledin retweetade på sin Twitter en gång i tiden. :)

Vadan detta? :) Välkomna ska ni vara! Jag hoppas att ni tar er tillbaka hit igen.

Tack!

Waka waka


I will try to fix you


TACK!


Säsongen 2011/2012 i bilder



Augusti



September



Oktober




November




December





Januari




Februari



Mars



April



Alla korten är tagna av Daniel Briander, Färjestads hemsida, Aftonbladet, Nwt och mig själv.

Klubben fyllde ju 79 år såklart!

I mitt febriga tillstånd så råkade jag ligga steget före i min text om säsongen som gått. :) Jag tänkte 1932 och jag tänkte 2012. Det var ju förra året bollklubben fyllde år...En uppmärksam läsare skrev ner en kommentar om det. TACK du anonyma läsare! :) Nu är det ändrat.

I år blir det i alla fall fest för då fyller klubben 80 år. Den 10 november. Lägg datumet på minnet! :)

SAIK möter Brynäs i finalen

Inte för att jag bryr mig så mycket, men visst vore det roligt om den jag en gång lirade basket på hans dåvarande garageuppfart, fick vinna guld (nu när vi ändå inte kan ta hem det)!


Säsongen 2011/2012

Augusti
Det var en lite tung start på försäsong och allt vad det innebar.


September
Walle blir pappa för första gången i sitt liv. Det är bara att gratulera honom till det. På isen var det tunga ben från de flesta. "Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag" var en repik som ofta återkom. Jag var optimist trots förlust efter förlust. Marginalerna var inte på vår sida då heller...Walles ord: - Nu är det vi mot världen! En Djurgårdare på jobbet började håna för att vi var så dåååååååååååååååååliga och låg sist i tabellen och blablabla..."Det är slutspelet som räknas! Vi är inte där ännu. Det är början på säsongen. Chilla lo!" blev mitt svar gång på gång. Tänk att det var denne Djurgårdare som blev allt tystare ju längre säsongen led....Ni förstår att jag gav igen när slutspelet närmade sig va?


Oktober
Jag skaffade Twitter och började skriva hockey även där. Vi fick uppleva vinst. Segerdans i vardagsrummet. Mina skrivna ord DÅ: "Haha! Jag tror ALDRIG att jag under hela mitt s k hockeyliv någonsin har firat en vunnen match på det sätt som jag ska göra ikväll.

Det börjar med underbar tacomiddag och avslutas med ett stort leende på läpparna då jag ligger där i sängen och ska sova.

Inte trodde jag heller att jag någonsin skulle få uppleva Färjestads första trepoängare för säsongen med så starka glädjekänslor i klass med SMguld-känslan. Men det är aldrig för sent för att uppleva någonting nytt. Eller hur?

Jag bryr mig inte om tabeller och statistik. Jag bryr mig enbart om att mitt lag vann ikväll. Det efter flera fartfyllda matcher. Det här ser ut att bli början till någonting nytt. Ett nytt SMguld!

Diskussionerna kring huvudtacklingarna började komma igång i media på riktigt.



November
Min fina vän och Färjestad BK fyller år på samma dag. Klubben fyllde 79 år. Det firades. Min Twitter hamnade i bloggen och har varit kvar där sedan dess. Hockeyspelare skaffade sig Twitter med som aldrig förr och den mest flitiga av dem alla i Färjestad måste jag nog ändå säga var Sanny Lindström.

December
Den 18 december startade jag upp den här bloggen! Tataaa! Den dagen låg FBK på 5:e plats i tabellen. Var i Karlstad och såg hockey såklart. Det gick upp och det gick ner för vårt lag under månaden. Erik Granqvist tackade för inlägget jag skrev om honom här i bloggen. Ingen blev mer förvånad än jag. Sådant förväntar man sig inte, men man blir glad över när det sker. Han hade ju inte direkt bett mig skriva om sig. Meyer på plats i laget!

Januari
Det började vända. Vi började klättra uppåt i den berömda tabellen. Sanny Lindström tackade för ett inlägg här i bloggen som jag bestämde mig för att plita ner. JJ stod upp för sitt lag på en presskonferens. Niklas C fick lämna som huvudtränare och Leffe tog över. Jag blev hånad på jobbet för att vi är Färjestad och enligt de tillåter vi inte några utomstående komma in i föreningen och blablabla...."Det spelar väl ingen roll vad ni tycker? Jag stöttar organisationen i det de gör", sa jag bara.

Februari
Plats nr 6 verkade vara vår favorit i tabellen. Vem bryr sig egentligen om det? Den 14 februari på Alla Hjärtans Dag befinner jag mig i CC och hejar fram mitt lag! Bästa sättet att fira den dagen på. Blev dock förlust...

Mars
Vi gjorde en finfin kvartsfinalserie mot HV71 där vi dängde till dem och de klev ur slutspelet. 4-2 i matcher till oss. Torpet blev skadad. Vi kämpade på bra och krigade! Domarna började sin enögda bedömning i detta slutspelet. För visst är det väl så att det bara var FBK och vi som håller på laget som ville att de skulle ta guld igen? Mer fokus från min sida lades på de där pajasarna som dömde käpprätt åt...Stöttade laget, spelare, ledare...

Vi inledde semifinalserien mot Brynäs.

April
En serie som vi förlorade med 1-4 i matcher. Efter att Torpet åkt på ytterligare en skada. Efter att domarna gjorde det ännu mer klart för oss Färjestadare var de stod....och att Brynäs skickar ut oss på ett mål som egentligen inte skulle ha blivit (pga offside långt innan), var väl bara ett kvitto på hur det gick till med den domarinsatsen...Det var årets sämsta Första April -skämt!

Spelare får nu lämna. Nya ska värvas. AJ och Leffe blir två av ledarna som ska styra skeppet nästa säsong.

Jag tackar alla duktiga ledare/organisatörer, spelare, fansen och hockeyfamiljerna för en riktig kämparsäsong! Vi är Färjestad! Vi ger aldrig  upp! Vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag! Vi är mästarna från Karlstad!




Hockeyn bjuder på många olika känslor hos sina fans.

Så här, en lite längre tid efteråt, så sitter jag och läser det här inlägget med glansig blick. Kapten Wallin är värd att ta guldet med sitt lag nästa säsong. Låt oss hjälpa dem på traven. Jag känner inte längre tomhet. VI S K A ta guld 2013. Guldet ska hem till Karlstad igen!


Foto: Färjestads hemsida.

Vi vill gärna ha kvar våra målvakter tack!

Sämsta med allt är väl det här med att spelare ska bytas ut, värvas och så vidare. Det får liksom aldrig vara stabilt och intakt en längre tid. Många farväl, många hellos. En del goodbyes, en del see you laters.

Backsidan måste täckas upp och jag hoppas verkligen att vi slipper värva nya målvakter till nästa säsong. Läs här!

Glad Påsk till laget!



Glad Påsk på dig med!

Vi är många som står bakom er (i och kring laget Färjestad). Inte bara de som åker land och rike med banderoller såklart (cred till alla er som gör det), utan vi är ännu fler som befinner oss på olika platser i det här landet kallat Sverige och som skriker oss hesa på bortaläktare, ibland även i LLA och framför Tvapparater/webradiosändningar. Ni har vårt stöd för att vi tror på er! ALLTID!

Jag hoppas att ni får en go påsk och att ni även får en avkopplande semester framöver (även om den är av det kortare slaget kanske...*ler*).

Nästa säsong så kommer vi tillbaka. Starkare än någonsin. Både på isen, läktarna och framför Tvn/radion. VI ÄR FÄRJESTAD!

Mer som kommer att hända är att jag kommer att beta av listan under speluppehållet dvs i sommar

* Henrik Zetterberg
* Nicklas Lidström
* Jörgen Jönsson
* Kenny Jönsson
* Ronnie Sundin
* Peter Forsberg
* Mats Sundin
* Börje Salming
* Cristopher Nihlstorp
* Joakim Hillding
* Emil Kåberg
* Christian Berglund
* Stefan Liv
* Jonas Gustavsson
* Per Åslund
* Dick Axelsson
* Henrik Lundqvist
* Sanny Lindström
* Magnus Johansson
* Rickard Wallin
* Erik Granqvist
* Anton Grundel
* Magnus Nygren
* Joel Lundqvist
* Per Ledin
* Jonathan Ericsson
* Peppe Lundh


Mina minnen från säsongen 2011/2012 - Färjestad

De kommer att dyka upp i bloggen i veckan. Håll utkik. De kommer i punktform och i bildform. Tyvärr är det dags för mig att sammanfatta den gångna säsongen ur min synvinkel. Ni hänger väl på? Mina tankar. Mina känslor.

Första semesterdagen

Vaknade för tidigt. Vaknade med halsont. Semester hej å hå! Det blir en filmstund innan jag tar tag i resten av dagen.

By the way: AIK vann igår. Det avgörs i match nummer sju!

Godmorgon på er!


Krigszon på Hovet

I tredje perioden så leder AIK med 2 mål mot 1. Jag hoppas att SAIK vänder och vinner det här. Nä, jag engagerar mig inte så mycket som om det vore Färjestad givetvis, men 08-lagen har aldrig tilltalat mig. Vet inte varför, det bara är så. :)



Foto: nyheter24.se

Heja media

"Wallin rasar mot domarmissen"

Okej, vaknade ni sedan då? Jag hörde intervjuerna. INGEN gång skyllde han ifrån sig. Han lade fram fakta, men han gnällde inte. En mer ödmjuk person får ni väl ändå leta efter? Lägg ner och skapa stora rubriker...Hallåja? Ni ska inte ge kapten Wallin skit när han faktiskt var hundra gånger mer objektiv än vad jag skulle ha varit i samma situation. Hujedamej, vad folk ska hålla på bara för att skapa reaktioner.


#51

51 Followers på Twitter.

Say no more! :)

Spelare som lämnar...

De kommer och går, så är det i alla lag, men jag tycker ändå att det är lika jobbigt varje gång.

Meyer, Frögga, K Berglund (som jag ändå tycker borde ha väntat på FBKs bud då vi inte ens var klara med slutspelet än), Hannes...och sedan förmodligen Sevc (jag gillart inte alls), Brodin, Klefbom, Sterner...Ja, det känns som en för stor del av laget. Vi byggde denna säsong på en "ny" grund och när vi väl började sätta gruppen så ska då många bytas ut igen (en del av dem pga andra mål i hockeykarriären so to speak). Det känns och det känns inte så roligt. Å andra sidan gläds jag med de som lämnar pga andra ligor. Det är väl bra att världen får se er, eller?

Jag kommer sakna många av er!

Den stora hånardagen var igår

Kollegor i alla åldrar höll på.

Möttes i korridoren av M (Brynäsfan) som sträckte armarna i skyn och skulle kramas. Där stod jag stel som en pinne och vägrade att kramas tillbaka.
"Fusknäs....Ger ni domarna 10% nu eller?...Göra mål på offside, kan ni inte avgöra själva eller?..." Japp, skogstokig och aggressiv. Det var vad jag var där och då. Jag somnade förbannad och vaknade med samma känsla. Det slutade med att M gick in i sitt krypin och jag tog mig till arbetsrummet.

Sedan kom nästa....och nästa och nästa... med samma fråga: "Hur gick det i matchen igår?" "FUSKNÄS vann", fräste jag till svar var enda gång.

Därefter kom några LHCfans (som tydligen gav upp stödet i mitten av grundserien eller något) och HVfans (som förmodligen inte skulle säga någonting alls om vårt uttåg ur slutspelet)...Det var lätt att avväpna deras ordsalvor. :)

I matsalen gjordes det segerdans runt mig....Jag replikade med "tomma hot" och med glimten i ögonen. Det finns ändå gränser. Där började jag få lite distans ändå...Såg även M i matsalen. Han vågade inte ens titta åt mitt håll. :) Om ni tycker att Walles fightingface och killerlooks är skrämmande så är de ingenting mot mina när jag är ilsk. :)

Idag vågade M i alla fall vinka åt mig i matsalen och fick en "slängkyss" till svar. Vi gick alltså på semester som de vänner vi är.

Jo. Det är som det ska vara. Tugget, käftandet, retandet...Det får man leva med när man är en så stor FBKvän som jag är. Det är sådant man får bjuda på helt enkelt. Jag trivs med det. Roligast är väl ändå när man får vara den glada i sammanhanget, men vi kan ju inte vinna jämt...tyvärr.

Glad Påsk alla fina läsare

Bättre läsare än ni kan nog ingen bloggare ha!

Jag önskar er alla en Glad Påsk!


Idag börjar jag få distans.

Ilska, frustration och aggressivitet har bytts ut mot en enorm tomhet. Det är inte bara laget som har andats och levt hockey den senaste tiden. Det har även jag gjort. Därför så blir det tomt när laget fick kliva ur slutspelet. De gjorde det dock med flaggan i topp då de presterade den bästa matchen under semifinalserien.

Ikväll ska jag delge er om gårdagens munhugg och känslor kring att spelare lämnar laget.


Fusknäs

Det ordet myntade jag idag mitt i allt hånande. :) Ibland får man till det. Tro inte att jag är en bitterbutter. Allt är sagt med glimten i ögat.

Mer om detta då jag kommer hem. Sitter i en bil just nu.:)


Min klädsel idag

I med- OCH motgång! Jag älskar mitt lag - Färjestad!


Tack Lotta!

Även om DU var den enda som ville att jag ska behålla denna blogg och fortsätta skriva här, så gör jag det.

Tack även för komplimangen angående att jag skriver bra. Jag älskar att uttrycka mig i skrift och skriver fritt ur hjärtat!

Kram!


Dags igen

Ta på er FBKkläder till jobb och skola (även om du är hemma) idag! Vi är stolta över killarna och stöttar de i med- och motgång. Vi står upp för vårt lag! Tillsammans är vi Färjestad!


Förändringarnas tid är här.

Vårt lag kommer att tappa spelare och få nya. Läs här!

Motkommentarer med Teliatouch som ni kan köra hela dagen imorgon.

Om ni, liksom jag har oturen att ha Brynäsfans på jobbet eller i skolan, så kör de här på repeat all day long.

"Nähä, Kejsaren av Kina hör lika dåligt som domarna såg i semifinalserien. Vad sa du?"

"Nähä, Kejsaren av Kina är upptagen just nu. Var god dröj!"

"Nähä, Kejsaren av Kina orkar inte lyssna på ditt dravel. Vill inte lyssna alls faktiskt!"

"Nähä, Kejsaren av Kina förstår inte vad du säger. Kontakta tolk!"

"Nähä, Kejsaren av Kina är på semester. Återkommer i september."

Frögga till KHL. Wallin om matchen.

Klicka här och se och lyssna.

Behålla hockeybloggen eller inte behålla hockeybloggen?

Jag sa att jag startade upp denna pga mitt hockeyintresse och körde på denna pga det. Jag sa även att jag skulle vänta tills säsongen var över för att bestämma mig om jag ska ha kvar den i framtiden och jag lovade er att ni skulle få vara med och säga ert i fallet. SÅ, vad tycker ni? Ska jag ha kvar denna blogg och skriva hockey eller ska jag lägga ner?

Säsongen är över nu.

Jag lider med laget. Jag är stolt över dem ändå. Ni är mina hjältar och så kommer det att förbli.

Jag kan ta en förlust.

Jag kan ta att Brynäs slår ut oss. Jag kan dock inte ta att vi åker ut pga domarmissar gång på gång. Den som tycker att jag är färgad. Ni vill bara att Brynäs skulle vinna. Alla ser det! Ingen gör något åt det.

När ett mål som inte skulle varit ett mål blir avgörande, så blir jag förbannad. 4 domare på isen. Hallåja? Dags att uppsöka optikern imorgon. Hur ska ni göra nu då? Hur ska ni döma nu när ni har dömt ut oss? Ska ni börja följa regelboken nu? AVGÅ era pajasar!

Offside? Det går att göra mål ändå...

Brynäs får göra 3-2 fastän pucken är offside! Bara det säger ju allt om domarna. 4 domare behövs inte i ES längre. Ingen ser ju ändå!

AVGÅ domare

Behövs det ingen utbildning alls nu för tiden för att bli domare. Bork och Wikegård fortsätter att kritisera domarna för att de rent uppenbart envisas med att Brynässpelarna får göra vad de vill utan att bli utvisade. Minst 5 PP skulle vi haft hittills i den här matchen. FEM utöver det vi fick i slutet av andra. En sak är klart. Det är lätt att vara i ledningen i semifinaler när domarna hjälper till. Två gånger har Frögga fått sin hjälm avsliten utan ågärd. Walle har blivit trippad och cross-checkad flera gånger om och även K Berglund har blivit hakad och Paulssons bentackling då? Nä, vad då? Det är kamp...Nä, nu är FBK nära Brynäsmålet. Bäst att jag blåser och vänta...jo, jag slår nog till med en utvisning med. Det är lika bra. Det vore ju jobbigt om Brynäs inte orkar spela i TRE perioder...De ser lite trötta ut...Ja, det gör jag. Hallåja!?! Nöt. Spån. PAJAS! Du gör det inte bara dåligt, du dömer även riktigt genomskinligt. Tror du inte vi ser vad du håller på med? En sak är säker oavsett utgång på matchen. De här domarna ska inte ha någon lön ikväll. That's it!

Bra känsla och fint kämpat av laget i första

Ett misstag av Peppe som gav Brynäs ledningen (det är inte ofta de kan göra mål själva utan vår hjälp ni...) och sedan blev det nervöst. Hade dock kvar min goa magkänsla och i slutminuten av första perioden så dängde vi in 1-1 av Holtet. Snyggaste målet i slutspelet hittills va?

Mycket bra första period.

Jag hoppas att den andra blir ännu bättre för vår del.
Ladda ur nu killar!


Är på plats redan

I Tvsoffan. Saker som är annnorlunda gentemot tidigare semifinalspel: Solen har skinit HELA dagen och skiner än, jag har fixat om mina naglar så de är grönglittriga igen (det var då vi vände mot HV71 senast), jag har en bra magkänsla (länge sedan sist) och jag är inte nervös utan övertaggad närapå. Det är upplagt för game, set and match Färjestad.

Jag ska se matchen på Tv och kommer inte heller att Twittra så frekvent då jag har en tendens att bli så engagerad så att hälften vore nog. :)

Det sista en person sa till mig innan jag lämnade bygget var:
- Nu ska jag hem och se när Färjestad åker ur slutspelet.

Varpå jag replikerade blixtsnabbt:
- Jag hoppas att du får punktering när du kör hem.

:) Det är som det ska vara!

Redo för 80-talstema på jobbet

Oversized träningsoverallsjacka och armband. Nu kör vi!


Tillsammans tar vi Brynäs!


Alla dessa åsikter :)

Folk har nästan tjatat hål i huvudet på mig idag. :)

- Du kan ta av den där tröjan nu.
- Va? Jag trodde det var bäst av SJU matcher. Typiskt er att ta ut segern i förväg. (jag)

- Brynäs vinner. Ni ligger illa till. *skadeglad*
- Du dina fem lag som du håller på har åkt ut. Håller du på Brynäs nu? (jag)
- Ja, det vore ju roligt om något annat lag vann någon gång. Ni vinner ju alltid.
- Det är för att vi är bäst.
- Jo, men ett annat lag kan ju få vinna i år.
- Nä, varför ska vi sänka vår nivå för? Det är väl andra lag som ska höja sin? Vi är Färjestad!

- Jaaaa!!! Per Åslund spelar imorgon!!!(jag)
- Det spelar ingen roll. Ni åker ut ändå imorgon.
- Vår slutspelskung är tillbaka! Enough said!
- Erkänn att Brynäs spelar bra.
- Vi gör de bra.
- Svedberg och de är duktiga.
- De har tur! Hur gick det för HV förresten?
- .....

- Såg du matchen igår? *flin*
- Ja, MITT lag fanns med på isen. Ditt då? Just det ja. Ni har redan tagit sommarlov ju...glömde. (jag)

Vi har roligt när vi slänger käft! Det är så det ska vara under slutspel. Allt är sagt med vänskap och kärlek.


Tack för alla retweets på Twitter

Bar ni färgerna och skölden?

Jag sprang bygget runt i mina. Kollegor gav gliringar och hånade. Jag återkommer med deras försök till psykningar och mitt svar på tal här i bloggen senare ikväll.


Dagens klädsel

Jaha. Då kör vi!


Jag stöttar er

Nu kör vi kapten Wallin. Nu kööööör vi! Tisdag är en vinnardag!

Kortet är taget av nwt.se.


Dags att klä sig i lagets färger och bära dess sköld

Färjestadklädkollektion på jobbet med andra ord!

Hänger ni på alla fans där ute? Vi står upp för vårt lag i med- och motgång. "Du måste visa var du står, vart än du är vart än du går. Sjung för Färjestad!" Gnola gärna på låten med. Låt oss visa var vi står imorgon alla trogna supportrar över hela vårt land! FBKkläder imorgon gäller alltså oavsett om du går i skolan eller jobbar eller inte gör något av det. Vi står enade. Tillsammans är vi starka! Vi är Färjestad!!!


Sanny vet vad som krävs

SuperSanny. Lyssna här!

Våra "veteraner" har ordet!

Häng på här nu ynglingar, för nu blir det åka av!

Läs här!

Nu taggar vi om och fokuserar på nästa match! KOM IGEN!


Vi krigar tillsammans FBK


Kingen glider in



Så ska vi tänka på tisdag!

HÄR GLIDER KINGEN IN!


Jag älskar er laget! Ni är mina hjältar ändå!


Ursäkta, men jag kommer att vara ärlig.

‎0-2!!! Ridå för FBK!!!! Så går det när man inte förvaltar sina chanser.

Dessutom tycker jag att coachningen i denna match inte varit på topp heller. Förändringarna i laget skulle skett i andra perioden. Det händer för sent. Precis som på isen.

Paulsson, Walle och Peppe i första kedjan. Varför ändrades det inte i andra perioden? Nä, jag tror vi kanske åker ut nu. Visst, jag brukar vara optimist, men det är när mitt lag levererar i varje match och inte skaffar sig underlägen i varje match eller gör misstag som kostar oss segrar i varje match mot Brynäs.

Var det så att de, liksom jag, trodde att bara för att vi slog ut HV71 så var saken BIF(F)? Ja, kanske var det så. För i semin har jag inte sett mycket av det STORA HJÄRTAT.

Cóacherna plockade PW och vad händer då? Vi ligger under med 0-3 nu och har skaffat Brynäs PP med. De spelar 5 mot 3. Vi borde kunna förändra någonting annat än att ta ut vår målvakt med 4 minuter kvar.

Du måste göra någonting nu lagkaptenen Rickard Wallin. Du måste ryta i och du ska inte le i några intervjuer! Se till att samla dina vargar nu så att vi åtminstone kan göra en bra match i Gävle på tisdag. Gärna en där vi vinner...

Brynäs ser till så att Hilldning blir skadad med. Ja, why not. De har ju fixat skador på flera av våra lirare under denna semifinalserie. De vågar ju inte möta oss när vi är full styrka...eller? Skador är väl det enda mitt lag får under det här slutspelet. Först Åslund, sedan Torpet och nu Frögga. Ja, inte ens hockeygudarna är med oss. Men vad hade jag förväntat mig när inte domarna och marginalerna är det heller.

(Ja, här hade jag skrivit dubbelt så mycket till men eftersom datajäkeln valde att hänga sig så försvann hälften och tror ni att jag orkar skriva om allt, minns ju inte ens vad jag skrivit?).

Förmodligen borde jag inte ens publicera det här inlägget. Å andra sidan är det lite av det jag känner. Så take it or leave it!

Det brukar ju vara så att jag får svar på tal när jag tjurar ihop på saker och ting. Jag hoppas att Färjestad ger mig det med besked  på tisdag. Om inte så kommer jag tjura ända fram till sommarlovet. Bara så att ni vet!

Slutligen vill jag säga att det är inte PWs fel att vi förlorar. Man kan inte vinna SMguld om man inte gör mål. Vi kan försvara sönder oss om vi vill, men utan mål kan man inte segra. Enough said!


Foto: nwt.se

Den här matchen var det sämsta Första Aprilskämtet som Färjestad kunde bjudit på! Vi har visst inte samma typ av humor...

JO, jag älskar mitt lag. Jag bara ryter i ibland för att göra av med all min frustration på hela situationen. Jag fortsätter att stötta dem i med- och  motgång. De är mina hjältar i alla fall.

Värdelös andra period

Vad håller vi på med? Har vi inte lärt oss någonting från tidigare matcher eller? Ursäkta om jag klankar. Det är S.A.F.U. här! Jag blir galen. Tappar spelet bara för att Gävlelaget gör 0-1. ETT mål i hockey är ingen ledning. Det vet vi väl eller? Jag vill se ett piggt, spelglatt och krigande FBK i sista period. Ska vi vinna så måste vi vinna den här matchen. Så känns det i alla fall. Förlorar vi ikväll så kommer någon annan kaffekvarn ta den här semin. Det vill vi inte. Vi ska inte ut ur slutspel för att vi spelat dåligt, för att vi inte orkat tagga till efter HVvinsten (ja, alla tyckte att det borde varit SMfinalserien, men det var det inte Färjestad. Det var kvarten. För att ta guld så måste vi vinna mot Brynäs och ett lag till), för att vi slarvat bort oss, för att vi GETT bort matcher. Vi ska vinna!

SE TILL ATT KRIGA er till en vinst i tredje nu.

Superfin första period

Förutom att inte vårda puck i viktiga lägen, så har det varit en bra period från vår sida. Vi ska mala sönder BIFarna ju längre semin går. Heja Färjestad!

Stålmannen Sanny Lindström. ♥

APRIL APRIL

Jag, sjunga i LLA? Skulle inte tro det va? :) Förra inlägget innehöll ett av mina Första April-skämt. D va la roligt änna? :)


Sitter i soffan och mår illa. Nej, inte magsjuk. Nervös.

PW står idag igen. Torpet inte helt okej. Kämpa PW! Framför allt: KÄMPA laget!

Till och med Wikegård tror på oss idag...

Idag är dagen då ni får höra mig!

Överraskningsavslöjande. Ni som ska till LLA i eftermiddag kommer att få tagga till nationalsången. Idag är det min tur att stå på isen och sjunga den för er och för laget....