Hockeybloggen

Anton Hedman

Han är inte min idol! Grabben måste väl ha topplacering på "Flest idiotiska tacklingar genom tiderna"- listan?

Ikväll vann dom

Luleå OCH domarna. Det är ju patetiskt hur domarnivån har varit genom hela grundserien och även så i slutspelet. 
 
Jag tar ingenting från Luleå. De spelade bra idag...åtminstone efter första perioden. Det jag inte gillar är att domarna ger 2 minuter för tacklingen på Tolle (som kunde ha slutat så illa att han blivit borta för alltid från isen), att de gav oss två utvisningar för höga klubbor (när inte Luleåspelarna åkte ut för samma sak) och därmed gav de två PP-mål. DET blir jag galen på. M E N. Jag kan inte skylla hela den här förlusten på domarna. Inte hela, även om deras beslut var matchavgörande i långa loppet.
 
Färjestad gjorde en bättre match än i fredags. Så är det! Dock så går det inte att backarna följer med upp så mycket som de gör när forwardsen inte får puckar på  mål. Allt för många gånger såg jag även det här med att  en FBKforward går upp med fart, dumpar puck på mål eller alternativt skjuter på målvakten som lämnar retur och pucken far iväg mot motsatta långsidan...DÄR måste en ny forward stå och ta emot pucken för att sätta igång snabbt spel. Å så spelare framför deras målvakt tack. Jag tror att i  nästa match (utan att ha någon som helst erfarenhet om coachning av hockeylag), så bör TRE forwards gå upp med snabba skär och inte slå ifrån sig pucken utan ta upp den. Sedan etablerar vi spel med snabba pass/skott och snabba spelare fram på returerna. För returer, det lämnar han Luleåkeepern. Det behöver även vara så att vi jobbar TILLSAMMANS. Vi behöver jobba ännu mer för varandra och komma med understöd in i situationerna. Den biten är bättre, men inte perfekt. 
 
När det gäller backarbetet så var det med bättre idag. Vi krigade bättre i egen zon. Däremot så kan vi inte bara peta med klubban i försök att avväpna motståndarnas forwards. Vi måste trycka till dem och ut med de i sarghörnen. Framför egen målvakt var det bra spel idag. Hade möjligtvis önskat att Nygga tagit bort Luleåspelarna framför Salak vid en målsekvens. De ska inte stå där. Inte över huvud taget. Å står de där så ska det kännas...
 
Vi kan diskutera spelare som borde snäppa upp. Det kan vi göra. För det är nästan hela laget. Både när det gäller anfall och försvar. Men om man nu gör det där som jag skrev ovan så kommer det med att lossna. Får vi ytor och fart så kommer helt enkelt spelarna att hitta rätt. 
 
Det är ovanligt att jag skriver ut tips på taktik här i bloggen, men ikväll valde jag att göra det. Det är nog inte så många som läser här ändå...
 
Bortastå hördes bra i Tvrutan. Vilken energi, vilket gäng och vilken kamp på läktaren! Mycket bra jobbat av er! Ni hade varit värda en seger ikväll. Speciellt #idioterpåresa :) Ni är guld värda!
 
Att folk börjar tvivla på att vi vinner den här seminfinalserien är en sak, men när även mina egna FBKkamrater börjar tvivla så blir jag orolig! Visst förstår jag deras frustration, men i slutspelet här och nu så gäller bara en sak: I med- OCH motgång alla dagar i veckan, alla veckor i månaden, alla månader om året!
 
Jag tror på mitt lag. Jag vet att de kan vända den här serien. Precis som Walle så klokt sa så har de egentligen bara vunnit EN bortamatch. Mer än så är det inte. Att vi kan vinna mot Luleå borta vet vi. Vi behöver bara vinna alla våra resterande hemmamatacher plus en bortamatch så är saken biff. Det är inte omöjligt. Visst kan det vara svårt och bli tufft om vi fortsätter att spela som vi har gjort i de inledande semifinalmatcherna, men det är inte kört. Det är långt ifrån kört och det är heller inte omöjligt! Så till mina FBKfanskamrater där ute i Sverige/världen: Låt oss bidra med den beslutsamhet och målmedvetenhet som vi körde förra sässen. TILLSAMMANS! VI ÄR FÄRJESTAD! VI GER ALDRIG UPP! Det är så vi kan hjälpa vårt lag att vinna vårt guld. Det guld som vi förtjänar efter alla långtidsskador och så vidare. Det är det guldet som vi är värda att vinna då SIFOs undersökning säger någonting annat. Det är det guldet vi är värda att vinna för oss och för att vår klubb denna sässen fyllt 80 år. 80 år av härlig hockeyhistoria! Så heads upp och kriga på! Vi är inga medångssupportrar vi inte!
 
Kom igen nu allihopa! Nu grejar vi det här TILLSAMMANS!

Är ni redo?

Det är jag! Inte ens nervös idag. Jag vet hur det kommer att gå....:)

Foto: Daniel Briander.


En dag och kväll i Karlstad

Dagen var bra igår, då jag hann hälsa på vänner som bor lite utanför stadskärnan, shoppa och äta god mat innan matchen.
 

Sedan började det. Den långa kvällen som utvecklades till ett inferno. Det började med matchen. Jag satt på sektion C1 och njöt av hockeyn på nära håll. Det var drag på både stå- och sittplats minsann. Bra jobbat hela hallen. Första perioden var bra från Färjestads sida, men sedan gick det bara  utför. För att göra en lång och jobbig väg kort, så kan jag sammanfatta det såhär: 1-4 till släkten i norr! M E N vi pratar 1-4 i EN match. Inte mer än så. Jag tror det var enda vinsten. Själv har jag tippat 4-1 till oss i matcher. Jag var ganska lugn efter matchen. Under matchen var jag som en arg Kalle Anka-figur då och då. 
 
Om vi får till det här med att äga i egen zon, vinna kamperna vid sargkanten och göra som Rickard Wallin gjorde i de PP:n som han var inblandad i = slängde sig på isen för att stoppa pucken från att gå ut ur anfallszonen. Det är så vi jobbar! Vi ger järnet och vi offrar oss. Där och då fick vi ännu ett bevis på att Walle är mer underskattad än överskattad! Han visar vägen. Han ger signaler på hur vi ska spela för att vinna slaget mot norr. Micke, Peppe, Per och Anton offrade sig bra med. Hillding tog ansvar. 
 
Många röster iLLAs korridorer efter matchen sa samma sak: "Det är ingen katastrof. Ingenting att oroa sig för. Vi vinner det här ändå." 
 
Många röster på Twitter efter matchen hävdade att vi är sämst, spelade värdelöst och so on. Nä, vi gjorde inte vår bästa match direkt. Men sedan när har speluppehåll varit Färjestads grej den här säsongen? Bara ännu ett bevis för det. Dock vet jag att många av personerna som skrev av sig sin frustration står bakom sitt lag i med- och motgång. De, liksom laget, kommer igen!
 
Domarnas insatser tänker jag inte orda om. Det börjar bli tjatigt....om man säger så...
 
Mina släktingar började härja om matchresultatet direkt efter slutsignalen på Facebook och på de lät det som att man ska spela bäst av EN match innan ett lag slås ur slutspelet.Orutiinerat är ordet. Jag hoppas att det slår tillbaka.
 
Ja, visst måste vi snäppa upp!  Allihopa! Det kommer vi också att göra. Imorgon. Då vänder vi den här serien till vår fördel. 
 
Stå bjöd på ett fint Tifo som vanligt. Det var kvällens höjdpunkt.
 
Det där infernot då? Jo, det började lite smått under matchen. Det kallas magsjuka. Jag hoppas att jag inte blev smittad av den vän som jag delade boende med i Karlstad. Utan att ha sovit ens en timme så körde jag hem tidigt på morgonen. Lämnade staden jag älskar mest! På återseende!

Gameday

Är ni taggade?
Det är jag!
 
Make it happen! Ge mig en vinst! S N Ä L L A!
 
Foto: Daniel Briander

Idag anlände den

Lovat är lovat! Idag kom den. Bra tajming! :)


Släkten

Ja, de försöker via Facebook att få mig ur balans I guess. Jag bemöter det med tystnad. Förhoppningsvis får jag ge replik efter 4 raka segrar...

Den här åkte upp på en av släktingarnas logg...


Pepp

Någon mer som vill att semin ska sätta igång?

Foto: Daniel Briander


Låt släktfejden börja. :)

Det är bara att konstatera att Färjestad kommer att få möta Luleå i semifinalserien. Det innebär att jag och släkten inte kommer prata med varandra mer den här säsongen! Jobbigt läge.

Stolta starka Linköping

Ni FBKfans som tycker att Luleåklacken låter som en repad LPskiva har uppenbarligen inte varit i CC dvs Cloetta Center! Känns som rundgång...

Ikväll slog LHC ut HV71 och nu tror jag att de slår SAIK i semin. Vi lär nämligen få möta Luleå tror jag. Vinner de på lördag så är saken klar.


Dags för resten

Vad då resten?
Jo, resten av semifinalerna såklart!
 
HVBlå mot LHC.
 
Luleå mot Frölunda.
 
LHC leder med 3-1 i matcher och mellan Frölunda och Luleå så står det 2-2 i matcher.
 
Nu släpps snart puckarna i de olika arenorna.

Kaptenen har ordet

Klicka här och le!
 

Vi vann

Jag bara skrek å grät om vart annat när Rickard Walle Wallin satte pucken i mål bakom Ullmark i förlängningen (det stod 0-0 efter full tid).

Innan matchen lovade jag att köpa en matchtröja med # 51 Wallin på ryggen om de vann. Imorgon är det jag som ringer. Roligt att just han fick bli matchhjälte. Han är vår lagkapten och han visar varför i varje match, hela tiden och över hela isen! Bästa Walle! Förstår du vilken stor ledare du är?

På tal om ledare. Vilken härlig klackledare Niklas är på stå! Ge honom hedersmedlemskap och livstidstjänst som klackledare. När han tar tid så sjunger hela klacken! Rätt man på rätt plats!


Jag är i upplösningstillstånd

Därav min tweet nyss!

@Pisan11: Har samma känsla i kroppen som innan man precis ska åka nerför en loop eller backe i en berg-och dalbana! Nu kör vi! 


Mitt Twitterliv idag

@Pisan11: Å kom nu ihåg: Vi firar ingen kvartsfinalseger. Vi firar bara guld!

@Pisan11: Eftersom domare verkar hålla på olika lag, så hoppas jag att domaren ikväll inte håller på något, utan sköter sitt jobb!


Dagens outfit och kvällens budskap

Så är det! :)


Holtet

Idag blev det klart. Marius Holtet förlänger med 3 år till i Färjestad BK. Jag är nöjd! Mycket nöjd!

HockeySaida har ordet

Har tippat 4-1 till oss i matcher. Ingen katastrof. Släpper det rätt fort efter matchen. Så är det! Klart man är frustrerad under matchen när det blir som det blir. Klart man vill uttrycka sin åsikt, men ni vet att vad som än händer så stöttar jag mitt lag! I med- OCH motgång! De gör det de kan där ute på isen. Det vet jag. Ibland är det bara så frustrerande att förlora en förlängning!

Vi vinner på onsdag. Jag bara känner det på mig. Varför? "Det sitter i väggarna"! Enough said!:)


Nu får det vara slutlekt!

Det blir 4-4 i sista perioden och förlängning väntar. Då har vi haft 0-3 och 2-4, men det hjälper oss inte när vi spelar som vi gör i egen zon. Det spelet där vi inte vinner närkamper och förlorar puck så att man som tittare får boxplaykänslan rakt igenom. Det är inte okej. Utvisningarna är inte heller okej (även om domarna står för en del...). 
 
Vi var så nära i förlängningen att avgöra det här, men nej då. Varför ska min dag få sluta lyckligt när den har varit skit från början till slut?  MODOtomtarna vinner med 4-5. Ja, de hade ju ingenting att förlora. De kunde ju slåss för sina liv. De kunda gör mycket där ute. De behövde sällan beskymra sig över att bli  utvisade, för det biev Tolle. Enbart för att han har #55 Tollefsen på tröjans baksida.
 
Nä, jag blir inte upprörd över att vi förlorar. Utan jag blir upprörd på det sättet som vi förlorar. Det är faktiskt inte okej. 
 
Vi blev väl för säkra på något sätt efter drömstarten. Å andra sidan bör vi vara så erfarna och rutinerade i laget så att vi inte faller i den gropen. Vi måste hjälpa varandra bättre både i anfall och försvar. Det måste gå snabbare där ute.
 
Jag vet. Jag har sådana krav. Jag vet även att det inte är lätt, men jag utgår ju från det jag ser händer på isen. Jag är inte arg. Jag är mest ledsen faktiskt. Ledsen över att behöva skåda hur allting där ute faller när det inte borde göra det. Well, nu glömmer vi den här skitmachen och fokuserar på nästa. I Karlstad. På onsdag. Det är där och då vi tjongar ut de där gnällisarna ur slutspelet. Om vi inte gör det, så gråter jag blod.  Då sliter jag mitt hår. Låt oss slippa den synen. Låt oss helt enkelt samla oss, fokusera och spela efter Stort Hjärta. HÅrt Arbete.
 
Avslutar med ett citat: 
 
"Den som vill något helhjärtat, finner en väg. De andra finner en ursäkt." 

Leffe är arg

Han ryter i i omklädningsrummet och slänger en vattenflaska i väggen med en smäll. Han är arg efter andra periodens spel. Det är jag med! Man tappar inte en 0-3-ledning till 2-3! Vi måste kunna behålla ledningar å öka. Dessutom måste vi äga vår egen zon! Vad händer?

Ta tag i matchen nu för bövelen och sluta ta dumma utvisningar! Vi s k a vinna ikväll! Kämpa! Kriga! Make my day!


19 sekunder. Under 3 minuter.

Det var 19 sekunder mellan Lees och Basses mål. 0-2 gjorda under knappa 3 minuter. Hur gött är inte det då?

Läste på Twitter att Färjestad tagit med ett gäng fans i sitt flygplan upp till Övik. Vad säger ni nu då? Fått uppgifterna bekräftade av två av de som ingår i "VIP-klungan" via sociala medier.

Nu kör vi andra perioden.


Kvartsfinal 3

Frölunda förlorade med 3-1 i Lu-le-å! Smackebank! Jag tror nog att Luleå tar den där serien jag. Då får vi möta de. Mötet de flesta FBKsupportarna vill ha...eller? Det blir jag mot 75% av släkten. Då jäklars MÅSTE vi vinna. Det finns ingenting annat. Tror ni att jag kan visa mig där uppe i Norrbotten om (hemska tanke som inte finns i  mitt hövve), släkten vinner? Skulle inte tro det! Jag har analyserat laget i alla deras matcher hittills. Alla utom den här.
 
Den här kvällen valde jag att se HV-LHC. Som FBKsupporter ska man tydligen hata HV. HATA! Jag är dock inte som alla andra. Det har jag aldrig varit och kommer heller aldrig vara. Jag är jag. Å jag, som vuxit upp i Östergötland, har lärt mig att hata LHC. Såäre. Därmed har jag inte sagt att jag sympatiserar med HV. Ska jag vara riktigt ärlig så håller jag på ETT lag. Ett lag vid namn Färjestad.
 
Ikväll ledde Hv  med 4-2 efter andra, men i slutet av tredje stod det 4-4. Det blev slutspelets första Sudden som LHC vann tack vare en straff. Rätt billig om ni frågar mig, men det är som det är. HV fick grina och LHC jubla. Om LHC tar sig till semin och får möta SAIK där så tror jag att det blir LHC som vi får möta i finalen. Mmm. Det känns sådär.
 
Alla mina teorier och tänk på en eventuell seminfinal och final är dock bara spekulationer. Teorier som jag gör upp utifrån hockeykänslan kring lagen. Även om jag håller på Färjestad, så har jag rätt bra koll på övriga lags spelanda och strykor och svagheter...

Vad ni än gör!

Om vi vinner imorgon så vad ni än gör. Fira aldrig en kvartsfinalseger igen. Jag vill inte se en repris av det som hände efter fjolårets kvartsfinalseger mot HV71. Färjestad ska aldrig fira någonting innan guldet är bärgat. Capisce?
 
Jag är vidskeplig när det gäller hockeyn och dess uttryck och jag kände på mig att vi inte skulle ta guld i fjol när den gesten agerades på isen efter HV-segern. Ja, jag förstår med att det inte bara var det som gjorde att vi åkte ut i semifinalen, men jag säger ju att jag är vidskeplig i hockeysammanhang. :) 
 
Låt oss nu ta hem den fjärde raka segern mot MODO imorgonkväll. VI ÄR FÄRJESTAD!

Walle har ordet

Han är missnöjd. Ja, det märks på hela honom. Med all rätt. Visst kan vi bättre. Mycket bättre. Personligen tror jag att vi kommer att få se just uppsnäppet i semifinalserien (om vi tar oss dit). Vilket lag vi än kommer att möta.
 
Mina personliga önskemål är:
  • Mer fart och snabbare passningar sinsemellan.
  • Mer slita för varandra.
  • Mer trafik framför deras målvakt.
  • Mer "håll vår spelplan".
  • Mer slutspelskänslor.
  • Mer bestämmande av matchbild.
  • Mer fysiskt spel.
Å andra sidan så vet jag att det kommer att lossna och när det lossnar så är det proppen ur. 
 
Nåväl. Här är Walles sammanfattning av matchen. Killen som har både höga krav på sig själv och sitt lag. Precis som en lagkapten ska ha!
 
Klicka HÄR och se klippet!

3-0 i matcher.

Efter första perioden så var jag så smått uppe i varv. Vi gjorde en bra första period.1-0 signerat Rickard Wallin. The captain himself! Så stolt över att han fick göra mål. Just han med. Han som ska visa vägen. Lugnt och metodiskt lirar han över hela isen. Hittar viktiga positioner. Åslund fick två utvisningar varav en var väldigt märklig. 1-1 blev det efter att Micke Johansson bjöd på en utvisning med.
 
I andra perioden fortsatte kriget i LLA. Klacken fortsatte att låta så det hördes ända till Kina. Duktiga ni! Vilket stöd. Våran klack var störst i hallen! Det gav utdelning då LuckyLee (som jag kallar honom efter att han själv säger att hans mål har varit lite tur), slängde in 2-1. Per hade gjort ett grovjobb av dess like innan och det var även Per "Hoppa högst" Åslund som hoppade högre än Patrik Sjöberg innan pucken stack in i mål. Balans? Ja!
 
I tredje perioden fick vi försvara oss mer eller mindre hela 20 minuter. Det var även den perioden som jag stod upp framför Tvn hela tiden. Hoppade, skrek, svor, höll båda tummarna så de är nästan av numera. När slutsignalen äntligen ljöd så var det jag som ramlade ner i soffan. Som en våt fläck. 
 
Underbara laget! Underbara klacken! Underbara nära och kära på plats! Underbara ledningen och coacherna! 
Jag är stolt över alla er ikväll. Vi visar att vi är ett blivande GULD-lag. Folk tycker att vi ska ta i mer, men varför ta i mer än vad som behövs? Huvudsaken är att vi vinner matcherna.
 
 
Foto: Färjestads hemsida.

Vinnarväder

Laddar mentalt inför matchen.


Resultat

LHC vann mot HV hemma med 6-1. Jag håller inte på något av lagen, men som FBKfan bosatt i Östergötland så vill man alltid se LHC förlora...;) No hard feelings. Det är en principsak. :) Här är det nämligen så att antingen håller man på LHC eller så håller man inte på LHC och håller man inte på LHC så gillar man inte LHC. Japp, jag körde med en otillåten generalisering, men på min arbetsplats märks det av i alla fall. :)
 
Frölunda vann hemma mot Luleå. Även den matchserien lever vidare.

En första period

Nu kollar jag matchen mellan LHC-HV71. Det är en underhållande en faktiskt. Fart, tacklingar, utvisningar, mål och slagsmål. Vad annat kan man vänta sig i Cloetta Center? Jämtin har sett till så att han fått matchstraff. Det var ju begåvat. Engstrand testar sin vänsterkrok på en HVspelare. Första perioden är över.

Där satt den

Innan tredje perioden så sa jag att det här kommer bli 3-5 till oss. Därmed kan vi väl ta och konstatera att HockeySaida is back on track? 
 
Innan tredje perioden så stod det 3-3. MODO gjorde första målet i matchen och sedan kvitterade vi genom Jocke. Riktigt roligt att just han fick göra mål ikväll. I andra gjorde vi 1-2 tack vare en riktigt fint mål av Lee. Det blev dock 2-2 och 3-2 till MODO, innan vi började dänga in puckarna till 3-3 (Peppe Lundh). Efter det väntade tredje och där vet ni ju hur det gick. Lee och Basse blev målskyttar.
 
Det är så roligt att se att trots att vi faktiskt inte spelar vårt snyggaste spel och bästa hockey, så vinner vi när det gäller. Den här gången hade vi marginalerna mot oss periodvis, men vi reste oss igen. TILLSAMMANS! 
 
Det gläder mig också att se när spelare som just Lee, Åslund, Walle, Berglund m fl snäppar upp några nivåer då det hägrar slutspel! Det känns mer än tryggt och det kommer också vara avgörande för den här kvartsfinalsomgången.
 
Grattis till segern Färjestad! Det gjorde ni bra!
 
Foto: FBK's hemsida.

Luleå - Frölunda

Det blev 5-2 till Norrland. Jag har följt matchen även om jag inte håller på något lag. Jag analyserar och har koll inför framtiden...:) Vad jag kommit fram till tänker jag dock inte delge här i bloggen. Så dum är jag inte. Varför ge gratis tips till vilka brister motståndarna har? Nä! :)
 
Jag kan i alla fall konstatera att övriga första-matcher i detta slutspel har varit fysiskt spel och boxningsmatcher. Bättre lägga energi på rätta sakerna. Visst ska man stå upp för sig själv och varandra, men det gäller att välja sina kamper så att säga. Det får inte bli så att laget drabbas av konsekvenserna som kan uppstå. 
 
Ikväll var Dick Axelsson bålgeting och humör som en citron. Faktiskt med all rätt. Ett mål borde varit bortdömt då han blev fälld några sekunder innan och Jonas Vikhos huvudtackling mot Pebben som bara blev 2 min's utvisning var ju katastrof. Vad händer? I en grundseriematch skulle spelare ha blivit avstängda i flera matcher efter en sådan smäll. 2 minuter? Hallåja! Dessutom tycker jag att Vihkos (hur stavar han ens sitt efternamn?) beteende då Pebben (som inte är någon som spelar/filmar på isen), blir liggande där ett långt tag, är under all kritik. Visst kan man vara taggad och på gränsen till övertaggad, men det finns väl gränser? Inte okej!
 
Å HV71 - LHC då? Jo, det ska jag berätta. HV vann med klara 6-0. Carl Söderberg gjorde kvällens fulaste tackling. Den var inte okej någonstans. Efteråt gjorde han bort sig ännu mer när han står och försvarar det han gjort. Axel och huvudet. Vem var hans biologilärare? Han har missförstått de olika kroppsdelarnas placering.
 

One down. Three to go.

Så härligt att vi vann tillslut. Efter första perioden led jag av stroke eller hjärtsnörp. Kalla det vad ni vill, men jag var i upplösningstillstånd. Vad sker då? Jag twittrar ilskna kommentarer. Typiskt mig. Jag gör det egentligen inte för att låta negativ, för det är jag inte, utan jag gör det för att elda igång laget. Det spelar ju ingen roll då killarna inte läser tweetsen. Åtminstone inte under pågående match. :)
 
1-0 av Åslund blev till 1-1 och sedan blev det 1-2. Då blev jag hypernervös och ville helst gå hela vägen till Karlstad och ställa mig i båset för att blåsa liv i mitt lag. 
 
I andra perioden gjordes 2-2 av Lee. Det lugnade mig och därmed kom känslan att det skulle bli 5-2-vinst för oss. 
 
I tredje perioden så gjorde Per 3-2 och slutligen Holtet 4-2. Det satte punkt för den matchen. Jag kunde andas ut. 
 
Jag vill aldrig mer se en sådan dålig förstaperiod över huvud taget i detta slutspel (helst aldrig). Vi måste sätta tryck och fart från början till sista sekunden om det här ska bli guld. Det är hur som haver 1-0 till oss i matcher och grabbarna gjorde en uppryckning under matchens gång. Det var ett tecken på vilja och vinnarskallar. Jag gillar när FBK ruskar om sig själva och ger sig själva käftsmällar för att liksom vakna till. Det ger alltid goda resultat i slutänden.
 
Jag är stolt över mitt lag och speciellt stolt är jag över Per.
 
Foto: Farjestadbk.se

All over the place

Ja, jag använde mig av detta uttryck långt innan Prins Daniel sa de. Dessa ord beskriver väldigt mycket hur jag känner just nu.

Alla räknar med att vi vinner kvartsfinalserien mot MODO. Själv är jag aldrig säker och tar aldrig ut någonting i förskott. Jag "hånar" inte heller motståndarlaget och så innan de eventuellt är utslagna. Jag hånar sällan ändå. Jag tror nämligen att om man blir för kaxig så kan det slå tillbaka. Kalla mig fegis, men sån har jag alltid varit. Skrockfull i samband med spel har jag alltid varit. Precis som spelarna har sina ritualer i slutspelstider så har jag mina. Både när det gäller saker och beteenden.


Today is the day

Iklädd FBKkläder tar jag mig till jobbet. Mot seger!


John Blund

Vi får hoppas att han kommer i natt. Dock tror jag att jag kommer sova nada... Övertaggad och pirrig inför morgondagens första kvartsfinalmatch. Känslorna liksom befinner sig utanpå kroppen. Jag andas ytligt. Pulsen är hög. Magen är full av fjärilar. Det är slutspelstider! Tiden då jag återigen går in i min hockeybubbla. Tiden då jag sällan är kontaktbar någonstans kvällstid. Inte på Facebook, inte på mobilen, inte... Jag kommer givetvis blogga efter varje match. EFTER!

Å ni glömmer väl inte att klä er FBK imorgon? "Matchställ" på såklart! Det ska synas att vi stöttar vårt lag!


Låt oss tagga tisdag!


Tiden är viktig

Därför så såg jag till att min blogg fick en klocka här lagom till slutspelet. Vad tycks? Jag tryckte faktiskt dit den alldeles själv, trots min inkompetens kring bloggdesign.
 
När jag sedan ska kolla hur klockan blev i Chrome så inser jag att JAG inte ser den där i alla fall. Så vill ni se den så får ni gå till Explorers webläsare eller kanske någon annan. I Explorer syns den i alla fall. Teknikens under...

Taggade till tänderna.

Både jag och de! Vi  S K A ta det där guldet i april! Så är det bara. Då jag inte själv har möjlighet att näravara vid så många matcher tyvärr, så får jag göra allt för att stötta på andra sätt. Det kommer jag att göra. Det kan jag lova er! Ibland vill jag också gå på gymnasiet eller ha ett jobb som jag kan ta ledigt från när jag vill och behöver. Jag jobbar som lärare, så det är rätt svårt som ni säkert förstår. Min övertid tas ut på loven. Hade jag bott i Karlstad hade jag kunnat finnas på plats ändå varannan match. Nu bor jag dock rätt långt därifrån. Jag hoppas att ni läsare ändå kommer att känna en dos engagemang från min sida. Avstånd spelar ingen roll när det kommer till kärlek right? I det här fallet är det hockeykärlek vi talar om. Å laget det heter Färjestad. 2 dagar kvar. Sedan kör vi på riktigt. TILLSAMMANS!
 
 
 

Slutspelet

Jag lovar er att vara aktiv på hög nivå här i bloggen under Slutspelet 2013! Ni är väl taggade? Det är jag! På snudd till övertaggad!:)

Hittade nedanstående kort på Twitter!


Detta kallas Norrlandsguld

Got it?;)

Det räcker med det här guldet tycker jag!


Trots att man är FBKare...

Ja, trots det så får man ha koll på den här hemsidan med under kvartsfinalspelet:
 
http://www.modohockey.se/

Tv-tider för slutspelet finner ni här

Vi som inte har möjlighet att se matcherna live hela tiden får nöja oss med Tvn. Här finner ni de Tv-tider som gäller.

Några saker som får mig att le

Läs här  och titta här...
 
 

Kvartsfinalvalet

SAIK valde Brynäs.
Vi valde MODO.
Luleå valde Frölunda.
HV fick LHC.

Så logiskt. Inga överraskningar.


Andas ut!

Kom hem lagom till Anton Grundels mål. Jag har missat nästan hela matchen. Bästa Åslund har med gjort mål. Matchen slutade 1-4 mot Rögle. Luleå vann över HV med 2-1 och därmed kom vi tvåa i tabellen. Vi väljer kvartsfinalmotstånd som lag nr 2.


Jag missar matchen!

Mitt jobb planerar inte efter Färjestads spelschema tyvärr. :(

Jag hoppas att killarna vinner ändå! Under fulltid. Tre poäng!


Mitt slutspelsliv

Jag vet inte hur ni hanterar det. Slutspelet. Jag själv går in i min bubbla och är mer frånvarande än vanligt i nuet. :) Jag hanterar givetvis jobbet galant, men så fort jag är hemma så¨är jag nästan okontaktbar. :) Sover dåligt, äter dåligt, har ont i magen, nerverna utanpå kroppen, tålamod nada, fokus på enbart hockey, läser allt kring och om FBK, analyserar var enda match och motståndare, peppar extra mycket, går omkring i mina FBKkläder på jobbet, bloggar/Twittrar sönder fingertopparna för att  jag måste får ur mig energi, pratar hockey och endast hockey med folk, är säkert väldigt "jobbig" för mina nära och kära som inte gillar sporten hockey....osv osv.
 
Känner ni igen er?

Kriget i norr

Jaha. Då körde vi ett kämparslag från start till slut. Ä V E N om jag personligen tycker att vi borde tagit 3 poäng idag så vann vi matchen på straffar. Först så slagskottade Nygga in sin straff på bästa backvis. Sedan så kom den äldre och visade var skåpet skulle stå. Salák var tät och bra i straffläggningen. 
 
Å visst kan man sitta här och tänka: "Det borde varit seger i fulltid", men vad hjälper det? De gör så gott de kan där ute. Jag fokuserar istället på det positiva. Det som skedde  mot SAIK och även det som skedde ikväll. Vi viker inte ner oss. Vi åker på underlägen hela tiden, men reser oss igen. Å inte bara det. Ikväll gick vi även om. 
 
Sammanfattningsvis har jag en god känsla inför slutspelets början. Jag är även väldigt stolt över mitt lag.
 
Färjestad. I med- OCH motgång. Alltid. Härifrån till evigheten. 

Grattis på födelsedagen Jonte!

Foto: nt.se

Sjukdom och pepp

Idag börjar matchen kl 16.00. Mot släkten. I Luleå. Spännande! Senast vi vann borta i Lule var längesedan. För längesedan! Jag hoppas att vi vänder den trenden nu.

Vår lagkapten är sjuk, men vi har ju som vanligt en stabil backup i våra talangfulla juniorer. David Rundqvist kommer att göra mål. Var så säkra.