Hockeybloggen

SMguld 2013

Å där tog SAIK guldet efter 4-0 i matcher mot Luleå. Så mycket för den drömfinalen...


Börjat om

Jag har som sagt var börjat att blogga på min nya Färjestadblogg. Den finner ni här: http://pija.blogg.se

Beslut om bloggandet

Här kommer mitt definitiva beslut kring mitt hockeybloggande.
 
Klicka här!
 
Därmed går den här bloggen i graven. Den kommer dock finnas tillgänglig i all evighet.

Så var det dags igen

Vad undrar ni. Jo, det ska jag berätta för er senare idag. Om några timmar för att vara exakt...


Det gör bara ont

Go'natt!

Foto: Daniel Briander.


Mörker. Totalt mörker.

Orkar inte skriva om matchen. Vi förlorade. Gråter, känner tomhet och ledsamhet som leder till smärta. Vi kommer igen nästa säsong Färjestad, men vem orkar tänka på det NU? Lider med laget! Peppar och stöttar!

I med- och motgång! Ni är mina hjältar ändå.

Å nej, släkten i Luleå får inget besök i sommar.


Lyssna på den här

Få energi! Heja hela hallen! Ikväll äger vi arenan fullt ut. Vad som än händer så står vi bakom laget. Vad som än  händer så ska de känna att de har vårt stöd. Stämbanden ska vibrera! Händerna ska klappa!
 
Klicka på ovanstående PLAYknapp och ladda loss med mig!
 

Livet som Pia

Det är en måstematch för oss ikväll. För Färjestad. Om de förlorar den så är vi ute ur slutspelet och spelar inte igen förrän i höst. Skulle de förlora ikväll så kommer ni inte varken höra från mig eller av mig på hela helgen någonstans. Då är jag först social på måndag på jobbet bara för att det ingår i mitt yrke. I övrigt kommer jag inte vara social på ett tag. För många bara en sport. För mig en livsstil. Då vet ni!

Foto: Daniel Briander.


Måstematch

Ikväll spelar Linköping för att vara kvar i slutspelet uppe i Skelet. Jag hejar aldrig på LHC, men ikväll vill jag att de ska vinna. Deras fans mår inte bra över situationen och jag förstår de helt och fullt. Därför vill jag ge LHC ska få segra ikväll.

I mitten på tredje perioden står det precis nu 2-1 till SAIK.


Vilsen

Ibland känner man sig bara lite vilsen i pannkakan.


Gustafsson

Johan - målvakten i Luleå. Han var den enda som brydde sig om Åslund (förutom FBKlägret) igår när denne blev crosscheckad framför honom av hans egen lagkamrat. Han åkte fram till Per när han låg på isen och jag såg på Tvbilden att han frågade hur det var med honom. Ett tag därpå så blåste domaren. Då hade han med sett att Åslund låg på isen....Det är ju tur att det inte är domaren som är målvakt om man säger så....Tänk att reagera 12 år efter att pucken redan hamnat bakom en i målburen liksom...Och ja, jag är fortfarande bitter äver den spelsekvensen! Å det kommer jag fortsätta att vara tills imorgon. Så det så!

Anton har ordet

Ja, inte Hedman alltså (hua), utan Grundel. Här kan ni läsa om hans syn på framtida slutspel. 

Läs artikeln

r har ni artikel taget ur nwt.se kring händelsen igår. Pers egna ord finns med!
 
När jag såg det här på Tvn så var jag skogstokig! Det förstörde hela matchen för mig. Nr 39 i Luleå hade riktigt tur att jag inte var på plats. Jag drar mig inte för att skälla ut spelare som inte kan bete sig live! Joel har fått erfara detta genom plexiglaset  i en av grundseriens omgångar då han tacklade Anton på ett väldigt fult sätt. Om han hörde? Ja.
 
 
 

Nwt.se gör en undersökning

Ja
 71%
Nej
 29%
Totalt har 997 personer röstat.
 
Här är resultatet so far.  Gissa vilken knapp jag tryckte på?

Nya tag

Säga vad man vill om Dannys musik, men den är låten passar in idag! Nu jädrans kör vi! Häng i, håll ihop och  däng till!  Glöm inte bort att ni är AMAZING Färjestad! Kör så det ryker!
 
 
 
 

WHAT Luleå Hockey?

Läst på Twitter och i massmedia. Vad håller ni på med? Ni leder med 3-1 i matcher och lägger fokus på sådant. HAHA! Så oturinerat. Så jobbar inte ett SMguldlag. Där har vi svaret på varför ni INTE kommer att vinna guld den här säsongen...heller.
 
PS. Jag trodde "Gnällbältet" låg över Närke jag. DS.
 
 

Låt oss chockera

Andraperioden avgjorde. Vi var för tama där. En annan sak som var åt Hälsingland var att fyra domare missar den fruktansvärda crosscheckingen på Åslund! Skulle varit matchstraff där!

Vi förlorade i förlängningen! Vi förlorade efter 12 sekunder. Vi förlorade med 3-2.

Första reaktionen från mig var ilska. Sedan ledsamhet och slutligen envishet! Varför inte ta och chockera hela hockeySverige? Det är dags nu! Jag vägrar att ge upp och jag hoppas att laget känner detsamma!

Det enda roliga ikväll var Antons mål!


Dagens outfit

Såklart!


Klump i magen

Om vi inte vinner imorgon kommer jag att gråta blod. För många är det bara ett lag. En sport. För mig är det en stor del av mitt liv. Min vardag. Så det är väl klart att jag engagerar mig känslomässigt i hur det går för laget? Jag vill ju deras bästa och att de får vinna SMguld den här säsongen! Det känns viktigt.


Arkiv och funderingar kring fortsatt bloggliv

Det är rätt roligt att kolla tillbaka på matchresultat och texter som jag har skrivit sedan bloggen startades i december 2011. Jag har periodvis funderat på att lägga ner den här bloggen (då det tar lite tid att dokumentera allt), men samtidigt så kan jag inte sluta skriva. Skriva har alltid varit ett av mina huvudintressen i livet. Att skapa texter med ord är som att trolla med puck och klubba. Underbart! Tänkte att jag skulle missa någon match och inte skriva om den, men då blev jag nojjig och ville allt ha med alla matcher i bloggen. Det betyder en hel del webradiolyssnande och Tv- och livetittande. Under nästa säsong får vi se hur det blir med den biten. Jag kanske bestämmer mig för att faktiskt ägna mig åt andra saker i livet än att hockeyblogga om ALLA matcher med Färjestad. Kanske. Eller så väljer jag att blogga om enbart live- och Tvmatcherna som jag faktiskt kan se och göra analyser kring. Å andra sidan. Det är få matcher som jag missar.. Tar jag del av dem så kan jag ju lika gärna blogga om de eller hur? HAHA! En annan tanke är att skippa detta skrivande om spelare, lägga ut vidoes och information kring och med laget här. Fast, det är ju ändå det som är roliga inslag med. Tur att det är en hel sommar kvar till nästa sässe tar fart och än är ju inte den här sässen slut. Långt ifrån.
 
Kanske borde be er läsare om en utvärdering av bloggen? Why not liksom? Det är ju ändå ni som läser och hänger med här. Många dessutom. Många FBKfantaster i alla fall. Så, kom igen. Uttryck era åsikter i kommentarer till detta inlägg. Har ni önsketips för framtida hockeyblogglivet så släng in de önskningar också i kommentarer. Jag vill gärna veta vad ni tycker, tänker och känner. 

Folk gillar inte oss

Avundsjukan. Den kommer alltid fram i slutspelstider. 
 
 
 

Det är som vanligt

Fastän Färjestad gör en mer än bra match så väljer media och annat folk att tro på Luleå. Det är okej. Det får de göra. Huvudsaken är att vi som stöttar laget och att laget själva tillsammans med sin organisation tror på oss. "Världen utanför. Vad bryr vi oss om den?"

Så här lät det INNAN semifinalserien

Klicka här och se och lyssna.

VI ÄR FÄRJESTAD

Efter första perioden så var det 2-0 till oss: Basse och Lee. 
 
Efter andra perioden. 2-1: Domarn klev in i matchen....
 
Efter tredje perioden 4-1 till oss: Micke och Peppe.
 
Med undantag från  andra periodens senare hälft så kände jag äntligen igen mitt lag. The Greenmachine var tillbaka. Spelet, passningarna, farten, tacklingarna, ligga tätt på motståndarna osv. Det är så vi måste spela för att ta det där guldet. Det bästa av allt är att jag vet att vi kan bättre. Ännu bättre! Så det är bara att köra på och tagga till ännu mer. Hela laget lyfte sig ett snäpp ikväll. Gjorde det som förväntades av de. En del verkade vara stressade över situationen...Men det kommer ordna upp sig på torsdag. I Lulä. 
 
Extra plus till Salák, Görtz., Walle, Åslund, Lee, Basse, Holtet, Grundel, Micke och Peppe.
 
Folk säger att vi inte kommer vinna 4 raka, men vem har pratat om det? Vi kommer vinna. Först på torsdag. Här tar vi en match i taget. Ett byte i taget. Jag tror på mitt lag. Jag är stolt över de ikväll!
 
Tyvärr tar jag mig inte till Karlstad på lördag, men jag vet flera andra som drar dit å de kommer att se till så att Färjestad tar ännu en hemmaseger. Var så säkra!
 

Nu jädrans kör vi!

 

Apr. 02, 2013

Var taggade! Akta er dock för att övertagga.

Alla väder är vinnarväder! Nu är det all in angående Stort Hjärta - Hårt Arbete!


Önskar

Inför morgondagens match önskar jag detta:
 
* beslutsamhet
* ett byte i taget
* god sömn i natt
* fart och fläkt
* HELA HALLEN SKA KLAPPA/SJUNGA under HELA matchen
* få gråta av glädje efter slutsignalen har ljudit
* pucken studsar vår väg
* domarna börjar bjuda oss på mål och motståndarutvisningar. Det ska väl jämnas ut snart va? ELLER? Nä,    vi vill vinna utan er hjälp...
* ända in i kaklet
* mentalt förberedd på allt
* full fart framåt och stå upp bakåt
* "You shall not pass!!!" (Tänk er Gandalf i Sagan om ringen)
* Stabilt målvaktsspel. Lugnt och fint som bara Salák kan 
* känslor i båset och på isen
* att hockeygudarna faktiskt står på min sida för en gångs skull
 

Kom ihåg

Bara så ni vet!


Andra semin

Jag ska väl inte bara tjata om mitt lags omgång...

Vilka tror ni vinner den andra semin? Jag hoppas på SAIK, men tror LHC.


Vi är Färjestad

Endel av mina FBKkompisar dvs de som håller på samma lag som jag, hävdade efter gårdagens förlust att nu är det kört och gratulerade Luleå till finalplatsen! De säger att laget inte verkar vilja vinna och att de inte kämpar. När jag ifrågasätter så säger dessa personer att jag måste vara realist! What?!

Visst har det gått upp- och ner och fram - och tillbaka under hela säsongen, m e n vi kom tvåa i tabellen. Plats nummer 2. Så, ja. Jag ÄR realist! :)

Å laget VILL var så säkra! Det vet jag! Så sluta deppa och börja peppa! :)

TILLSAMMANS!