Hockeybloggen

Så var det klart!

Dick Axelsson gick till Frölunda Indians. Där ser man.
Det står på Frölundas hemsida.

Dick Axelsson hit och Dick Axelsson dit

Lugn och fin nu. Vi lär ju märka var han hamnar right? Det var tal om Frölunda. Sedan var det inte Frölunda. Nu är det Färjestad, samtidigt som det är klart med Frölunda. Hallåja! Som sagt lugn och fin och vänta på vad som sker. Att denna talang hamnar någonstans vet vi. VAR återstår att se.

Boys don't cry

 

Färjestad

 
Av någon anledning så får denna låt mig att tänka på Färjestad. Så fort jag hör den så tänker jag på laget.
 

Bloggtorka en stund

Hej på er!
 
Så här är det. Om ni vill ha mer uppdateringar kring hockeyn eller saker som sker i mitt lilla liv så bör ni kolla in min  Twitter istället för här under semestertider. Det kommer bli så att jag missar en del nyheter i och kring FBK och annat som har med hockey att göra när jag är iväg på resor och så. Jag prioriterar nämligen bort datorn och internet då jag har semester. Dessutom så fungerar inte blogg.se-appen längre då jag har NYA blogg.se och de inte har fixat så att appen till NYA blogg.se fungerar...än. Jag hoppas att de grejer det pronto! Det gör att jag inte får ner så många inlägg som jag brukar få här. Det plus semestern. Vill ni dock hänga med i hockey- och semesterlivet så klicka bara på länken nedan så vips är du där...på min Twitter. Du behöver inte själv vara medlem där för att följa mig.
 
MIN TWITTER!

Engagemangskit

Ni gör väl som jag och beställer hem detta Engagemangskit? Vad för kit undrar ni? Här kan ni kolla!
 
Jag är inte bara Färjestadare under säsongstid. Jag är ALLTID Färjestadare. :)

Grattis Henke

Jag har längtat och väntat hur länge som helst. Så var det äntligen dags. Henrik Henke Hank Lunkan Lundqvist får priset i Vezina Trophy! Det är han värd den gode Henrik. Ett jättegrattis från mig till dig!
 Foto: New  York Times (om jag inte minns fel)

Semestertider är goda tider

Idag gjorde jag det sista innan semestern tog vid klockan 15.00. Solen skiner, himlen är blå och fåglarna kvittrar. Yeah, you know that feeling. The very good one. :)
 
I och med att semestertider råder så kommer bloggen att periodvis ligga på is och periodvis hållas igång mycket mer frekvent än innan. Tittar ni in varje dag så missar ni ingenting. Tittar ni in varje månad så missar ni heller inte någonting. Det betyder att ni läser när vi vill, orkar och har tid. Allt skrivet står ju här när än ni läser.
 
Jag önskar er en Glad Midsommar i förskott! Må solen lysa över er och de mörkar molnen hålla sig borta. 

#Dickkomhem

Ja, kampanjen som Nygga startade på Twitter lever än. Join us! Visst vore det pricken över i:et, marsinpanrosen på tårtan....dvs gött mos, om Dick Axelsson signade för Färjestad BK. Dick och Rundqvist - make it happen!

Välkommen hem igen Alexander Salak

Det är med glädje som jag skriver ner dessa rader. Alexander Salak är tillbaka i Färjestad. Han har skrivit på för 2 säsonger. Jag är lycklig! Du gjorde min kvälll! TACK bästa Salak!

Jag saknar hockeyn!

Jag saknar hockeyn så sjukt mycket just nu. Jag skulle behöva den nu mer än någonsin. Det är den sporten som ger mig positiv energi och harmoni när en del annat är ur balans. 

Jag saknar Färjestadmatcher. Livematcher. På Tv. Via webben. Jag saknar laget! Jag saknar sporten! Jag saknar känslan! 

Färjestad. Jag saknar dig!

Bloggen har fått ny pyjamas

Vem kan vara gladare än jag? Tusen tack till min fina vän som har ägnat timmar till detta i helgen. Nu är den äntligen helt klar precis som jag vill ha den. Jag kommer aldrig att byta bloggdesign nu. Inte på flera år i alla fall. :) Jag är supernöjd. Vad tycker ni själva? Snygg va? Lite touch av Färjestadfärger med i sådär lagom mycket utan att det blir för mycket.

Jag är så less fotbollsEM nu. Jag vill bara ha hockey. Jag till och med drömmer om Färjestadmatcher om nätterna nu för tiden och då förstår ni väl hur mycket jag längtar? Tiden går ju sååå sakta. Å andra sidan så ska jag hinna med en lång semester innan dess så jag får ju ändå andas och njuta av ledigheten.

Time flies

88 dagar kvar tills Färjestad kliver på isen för att göra Elitseriepremiär i säsongen 2012/2013. Jag hoppas på att GULD. Klubben firar 80 år och vad mer kunde passa bättre än att få ta tillbaka guldet till Karlstad igen?

Offentlighetens ljus

Ja, vissa säger att man får skylla sig själv när man är en offentlig person. Att man får leva med att ta skit från media och övriga folket. Att man får stå ut med glåpord och annat trams.

Jag håller inte med! Jag vet (och känner s k offentliga personer), att de s k offentliga personerna, kändisarna...ja, ni förstår vilken kategori jag menar, är människor de med. De äter, sover, har nära och kära, har känslor....och har ett jobb. Ett jobb som råkar innebära att folk följer en. Det är svårt att tillexempel vara en stor artist utan att få publik, lyckas i en sport utan att få uppmärksamhet och så vidare.

Det får ändå finnas gränser. Precis som du själv inte vill att folk du inte ens känner ska döma dig så ska du inte heller tro att du vet hur folk du inte känner är. Det handlar helt enkelt om att kunna skilja på sak och person, att ha empati för andra människor,  att visa hänsyn och respekt till sina medmänniskor...att helt enkelt bete sig.

Jag vet att en hel del hockeyspelare twittrar tillexempel. Det är okej. Det jag inte förstår är hur en del inom media eller andra Twitterläsare inte kan förstå att de twittrar i egenskap av privatperson och inte som hockeyspelare.

Att vara en offentlig person innebär givetvis ett ansvar, men det innebär inte att man ska behöva bli smutskastad för att man på sociala medier (så länge som man beter sig), skriver vad man tycker och tänker om saker som en privatperson.

Jag står för ovanstående ord. De är mina.

Att hata är inte att älska

Jag har skrivit det förr, men gör det igen. Bara för att jag älskar mitt lag, Färjestad, så hatar jag inte andra lag eller spelare. Jag är en sådan typ av supporter som hejar på mitt lag och stöttar det, utan att för den skull skrika/skriva fula saker om andra lag/spelare.

Jag vet att det finns folk där ute som inte håller med mig. Som säger att riktiga fans hatar allt som har med andra lag att göra. I sådana fall är inte jag ett "riktigt" fan om det är den definitionen som står bakom ett riktigt fan/en riktig supporter av till/av sitt eget lag.

Hata, hat, haters...Det finns för många av den varan i vår värld (se bara på allt skit som krig och våld som förekommer på jorden), så det räcker och blir över. Jag tycker inte att hat hör hemma inom sportens värld. Inte någonstans om ni frågar mig! Hat föder hat. När det sker så blir det aldrig harmoni!

Enough said. Här kommer punkten .

Min nya bloggdesign

Visst är den fin? Den som har skapat den är en av mina bästa vänner. Hon har en egen blogg som ni kan hitta här!
Ta gärna en titt där! Tusen tack för hjälpen vännen!

Bloggen syns bäst i webläsare som Chrome. I Explorer kommer headern dubbelt upp,...:)

HV71 tappar Joensuu

HV71 har fått besked om att Joensuu går till NHL nästa säsong. Jag gråter inte över beskedet.


Operationer får mig att få ont i magen

Det spelar ingen roll  hur stora eller små ingreppen är. Det spelar ingen roll om det är allvarligt eller inte. Operationer får mig att få ont i magen. Så är det.

Jag hoppas att det blir bra för vår lagkapten! Lycka till Rickard!

vf-artikel.
Aftonbladet


Foto: Farjestadbk.se

Det gäller att ha goda relationer

När jag läste denna artikel (och nu tänker jag dock på slutet), så tänker jag så här: Vad då om ett par år? Vem säger att Jonas är ivrig att komma tillbaka om ett par år om man fått sparken utan förvarning (som jag tolkade det när jag läste artikeln)?

Jag baserar mina tankar endast utifrån artikeln då jag inte har någon annan information. Jag vet dock att det är viktigt som arbetsgivare att ha en god och ärlig relation till sina anställda. Vill man få tillbaka någonting som har fungerat så ska man även se till att vårda det man har. Det är min personliga åsikt i alla fall.

Jag tycker att Asplund har gjort ett megabra jobb i klubben jag.

Nya blogg.se förstör min blogg.se-app

Jag kan inte logga in från min blogg.se-app längre och blogga från Ajfånen, därav kommer mitt bloggande bli sämre ett tag då jag inte orkar dra igång laptopen varje dag...Speciellt inte sedan under semestertiden. När jag åker iväg har jag bara med min Ajfån och inte min laptop. Det känns inte roligt alls. Jag hoppas att blogg.se fixar sin app med så att den fungerar även när det gäller NYA blogg.se. Någon mer än jag som har det problemet?

Sedan undrar jag om någon av er mer tekniska (då jag är helt oteknisk när det gäller datateknik), kan ge mig tips på en inte allt för dyr, men ändå riktigt bra miniPC (å nej, jag vill inte ha någon Ipad!).

Nya blogg.se är här!

Loggade nyss in på mitt konto från datorn och möttes av NYA blogg.se. Det känns lite spännande, nästan som att man bloggar i en ny blogg då man har hamnat här. :) Det har blivit lite mer annorlunda då man ska granska kommentarer och skriva inlägg, men jag hoppas lära mig detta snabbt.

Det nya är att jag kan svara på era kommenterer som hamnar under mina inlägg så ni får svar på er kommenter direkt under er kommentar alltså. Jaja, jag vet att jag krånglar till min förklaring, men so what? Det är ju roligt ju. :)

Fortsätt att följa min blogg! Jag uppskattar alla goa läsare!

Ont i ryggen har jag så jag kan inte sitta framför datorn allt för länge åt gången. Därav blir mitt bloggande lite sisådär den närmsta tiden innan jag får till ryggen. Känner igen smärtan och har sjukgymnastikövningar som jag kör. Förra gången så försvann det onda inom loppet av två veckor.  Helt.

Idag

Tjohooo!!! Jag fortsätter min nedräkning!


Snart ska jag ta tag i den här listan och börja att beta av.

* Henrik Zetterberg
* Nicklas Lidström
* Jörgen Jönsson
* Kenny Jönsson
* Ronnie Sundin
* Peter Forsberg
* Mats Sundin
* Börje Salming
* Cristopher Nihlstorp
* Joakim Hillding
* Emil Kåberg
* Christian Berglund
* Stefan Liv
* Jonas Gustavsson
* Per Åslund
* Dick Axelsson
* Henrik Lundqvist
* Sanny Lindström
* Magnus Johansson
* Rickard Wallin
* Erik Granqvist
* Anton Grundel
* Magnus Nygren
* Joel Lundqvist
* Per Ledin
* Jonathan Ericsson
* Peppe Lundh



Stanley Cup 2012

Bucklan gick till LA Kings! Deras första vinst av det slaget genom tiderna. Jag kan bara föreställa mig den fest som redan påbörjats och sent kommer att avslutas i den stora staden på västkusten! De kan det där med fest i LA!

Grattis!


Jonas Brodin

Ja, vad ska jag säga? Stort grattis till honom. En klump i magen för mig. Vad gäller saken? Minnesota. Det är allt jag har att säga om det här.

Klicka här och läs!

Då kör vi på den här designen då

Det är inte min bästis design, men det är en design. Vad tycks?

Just nu ser jag på när Sverige tabbar sig i EMdebuten. Det ska inte vara så här mot UKRAINA. Det var det här landslaget (dock inte samma spelare), som vann Bragdguldet samma år som Tre Kronor hade vunnit både OSguldet och VMguldet 2006. De fick för bästa landslag. De hade presterat ungefär på samma nivå som ikväll. Ja, jag är fortfarande bitter över det och det är nog det enda i  mitt liv som jag aldrig kommer att komma över. Det var surt som ättika! Så ovärt.

Min fina bästis!

Hon försökte med headern, men tekniken ville inte samarbeta. Det gör att min bloggdesign får vara så här tills vi (läs: hon), hinner fixa med designen någon annan dag framöver. Själv är jag helt oduglig så jag har bara så här.

När lanseras nya blogg.se? Någon som vet?

Ny design på gång

Jag ska få hjälp av en bästis att ordna min bloggdesign till denna blogg. Därför så kommer jag att ha den här blogg.se-mallen så länge. Återkommer när allt är klart!

Min andra blogg

Ni är fler som frågar om jag inte kan skriva om mitt vardagsliv. Jag påminner er läsare återigen om adressen till bloggen där jag faktiskt delger er just min vardag.

Min andra blogg!

Lovely

Nittiofem.


Pink


Tears in heaven


You all are!



Se till att nå dina drömmars mål!

Under hundra!:)

98.


Dessa gjorde jag ikväll

Jag gillar att skapa, men har sällan tid. Bra avkoppling från vardagsstressen hur som helst. Detta är resultatet av mitt arbete.:)


Grattis!

Grattis till mig själv som fyller år idag på självaste nationaldagen och svenska flaggans dag!

Det blir en dagsresa med vänner!


Enligt VF.se så drar Torpet

Inte bara drar, utan han tar sig över Atlanten. Till NHL och landar i Dallas. Dallas Stars är en bra klubb. Lycka till där borta och glöm oss inte här hemma!

Läs mer här!

Detta är äkta kärlek


Those were the days



Firma Granqvist & Gustavsson.

Gammalt reportage


Fotbollssässen är här

Jag har märkt att även hockeyspelare gillar fotboll och håller på sina lag. Jag är föga intresserad, men tänker ändå presentera det enda lag som jag håller på när det gäller fotboll (förutom Blåvitt här i Sweden). Liverpool FC. Dock känns deras sång en aningen lame...


Filmtajm


Jörgen Jönsson tog ännu ett pris

Han vann säsongens upplaga av Mästarnas Mästare 2012! Vilken hjälte han är. För att inte tala om vinnarskalle. Han fixade det. Ännu en seger för honom. Även en seger för hockeyvärlden.

Grattis JJ!

Vi är Färjestad!


Tiden kryper sakta fram

Längtar massor!


103

103!!!


Var är mina inlines?



Erik igen. Jag behöver väl knappast ange videokällan i min blogg va? Det är bara Erik som står för allt när det gäller den biten. :) Han gör fina videosnuttar han. Snuttar som piggar upp en medan man själv går och längtar efter säsongsstarten i höst.

När jag såg den här filmen så insåg jag att jag inte hade någon som helst koll på var MINA inlines är. De ska fram nu!

Blåser



Erik levererar igen i form av harmoniska videos. Det blåser rejält i Sälen! Det gjorde det i min hemstad med när jag höll på att frysa häcken av mig bokstavligt talat efter en förmiddag med kall blåst och fel klädsel på. Fick gå och köpa en norsk Fleecejacka på plats bara för att hitta tillbaka till värmen. Mitt blod var kallt som is. Hua!

Färjestad i mitt hjärta



Självklart så är Erik storfilmare under teambuildningsdagarna i Sälen. Sälen. Mitt andra hem vintertid och en gång sommartid. Fint året om där uppe.

Nicklas Lidström

Han är inte så känd i Sverige. Inte så känd som han borde vara för sin talang enligt mig. Han har spelat i Detroit i över 20 år! Förstår ni? Nä, ni kan nog inte i er vildaste fantasti inse hur stort det är.

Nicklas har gjort 1564 NHL-matcher. Han har gjort 1142 poäng! 20 säsonger har Lidström gjort i NHL! Tjugo! 7 gånger har han blivit utsedd till NHL's bäste back! Nicklas har vunnit 4 stycken Stanley Cup- bucklor. 1 gång fick han Conn Smythe Trophy dvs NHL-slutspelets bäste spelare. Året var 2002.

Han har dessutom spelat 110 Elitseriematcher 1988-91 i Västerås. Där skramlade han ihop 53 poäng.


Foto:
Eurosport.se


Foto: Svd.se