Hockeybloggen

Sammanfattning av tredje perioden: Färjestad - Frölunda

Jaha. 2-2  hann det bli. Paulsson med en icke så fin tackling mot hövve, men i hockey går det fort så jag vill inte tro att det var medvetet.
 
  • Kom in mer och mer i matchen.
  • Paulsson blev utvisad.
  • Bäste Per Åslund gjorde mål.
  • Stort hjärta. Hårt arbete.
  • Känslor både på läktaren, i båset, på isen och i hockeysoffan.

 

Sedan blev det förlängning...Där hände inte mycket mer än att Conolly satte ett skott i stolpen. I STOLPEN. Hu så nära! Mållöst dock.

Matchen skulle avgöras på straffar. Salák är en otroligt duktig målvakt som börjar komma i toppform. Per Åslund satte FBK's enda straff och därmed så vann vi matchen på straffar med matchreslutatet 3-2. Det kändes bra och rättvist.


Sammanfattning av andra perioden: Färjestad - Frölunda

Färjestad har jobbat sig och spelat sig in i matchen. Conolly kvitterade i andra till 1-1.
 
  • Färjestad visar hjärta och hårt arbete.
  • Per Åslund krigar vidare där ute på isen och är ÖVER ALLT! Han får assist på Jacks mål.
  • Sanny Lindström skjuter en rackabajsare mot mål som inte går in.
  • Paulsson som också är en krigare bidrar och skjuter och skapar möjligheter. Här har vi en spelare som definitivt har kommit igen med stryka, snabbhet och energi. Var sååååå nära att göra 2-1, men pucken var ju helt galen och gjorde inte som vi ville. Tog en dans och jammade ut.
  • Walle är en ledares ledare och skapar chanser och skjuter mot mål. Krigare även duktigt framför målburen och målvakten.
  • Vi inleder andra perioden med PP.

Sammanfattning av första perioden: Färjestad - Frölunda

Jag gör väl som vanligt att jag sammanfattar med hjälp av punkter. Frölunda 0-1.
 
  • Frölunda har det för lätt att ta sig igenom försvaret stundtals och stoppar våra forwards för lätt.
  • Kusinen från stan var det som gjorde målet...
  • PP behöver vi tydligen fortsätta att slipa på inför ES.
  • Boxplay fungerar ganska okej ändå.
  • Vi hade fart och fläkt i början av perioden, som mattades av med tiden.
  • Per Åslund är fortfarande den största grovjobbaren i laget.
  • Lundh är skadad.
  • Grundel spelar inte.
  • Älskar att få SE Färjestad igen.
  • Jag har tippat 4-2 till oss, så att de har gjort ett av sina två mål var inte oväntat.
  • Dick Axelsson har varit ganska anonym på isen och det kan han gärna fortsätta att vara. ;)

Bloggar om matchen

Ja, allt är som vanligt här i bloggen igen. :)

Matchen på Tv!

Bor man långt från Karlstad så får man fixa det på andra sätt! Det är supporterskap på hög nivå! Köpt matchen på Tv och allt eftersom rätt Tv-kanal inte finns i huset! Här vore det väl läge för en Vågen? Tackar!!!!:)


Tretton dagar kvar!

Å ikväll visar vi Frölunda var skåpet ska stå!


Lovely

Jag kan inte förstå att pucken verkligen släpps snart i ES.


Ändring av matchtröjor

Det är svårt att inte skaffa matchtröja med #51 Wallin på (en tradition jag har genom årens lopp), så tyvärr får S Lindström stå åt sidan. Först ut blir dock #73 Grundel. Om det blir SMguld kommer jag dock skaffa en tredje. Två kandidater, då jag ska välja EN av dem (varav en är Sanny), väntar på tryck isf. Vi får väl se. It's all up to you! :)

True


Imorgon möter vi Frölunda

Det blir spännande! Jag tror att det blir tufft, men att vi vinner med 4-2. Vad tror ni?

Idag firar jag bästisen som fyller år

Wohoooo!!!


Brynäsare

Jag har ett par på jobbet. Den ena av dem sa att Brynäs kommer försvara sitt guld denna sässen. Jag informerade honom om att han drömde.... ;)

Vi åkte på däng

Lajunen gjorde 4-3 och Hillding 5-4, men matchen slutade ändå 5-5! Sedan förlorade vi på OT! Väl krigat ändå FBK! Nu tar vi en dubbelseger mot Frölunda nästa helg!:)


Antalet läsare

Idag small det bara till på statistiken! Nästan rekord! Ni är fantastiska och jag är tillbaka!


Efter andra

3-3. Vårt mål gjordes av Lajunen! Kvittering med knappt en halv minut kvar av perioden. Det kändes snörpligt! :(


2-2

Period 1 slut. Sanny fick matchstraff plus 5 min för en huvudtackling. Anton startade inte. Hoppas allt är bra med #73! Tung start för FBK nu när de ska fortsätta att spela BP i början av andra! Kämpa laget!!!


Bara en stund av period 1

Ändå har både Peppe och Paulsson nätat. 2-1 till FBK än så länge.


Lite nytt

Min fina vän har hjälpt mig med bloggdesign igen. Rubrikerna har blivit gröna och så även lite mer grönt i högerspalten. Snyggt va? :)

Vi älskar HV och de älskar oss! :)

 
Jag har ägnat 1.5 timme åt det här. Härligt att tagga lite innan ES drar igång. En sak önskar jag dock Färjestad. Fira aldrig mer en kvartsfinalserie igen! Det kände jag redan  då skulle missgynna oss...Den enda seger som firas är efter att man har tagit ett SMguld! Deal?

Jag blir alltid lika glad när jag kollar Granqvists klipp. :)


Laget före jaget!

Så här är det. Färjestad har genom alla år sedan klubben startade upp haft ett gäng underbara personligheter i sitt lag. Spelare som spelar med det stora hjärtat. Ypperliga lagkaptener som visat vägen både på och utanför isen. Goda förebilder. Här är alla stjärnor och ingen behöver trampa någon annan på tårna för att synas. Man hjälper varandra att utvecklas och man ser till så att alla får vara med. Har du pucken och kan skjuta den i mål så ger du bort den om du ser att någon annan har bättre chans. Det är några av de styrkor som jag tycker att FBK har som lag. Det är också därför som jag tycker så mycket om dem. Det är därför som jag har valt att följa, heja och peppa laget! Ni är mina hjältar och mina förebilder på samma gång. Inte den där hysteriska hysterin som ibland kan uppstå bland en del supportrar till lag, utan helt enkelt så ger ni  mig energi när jag mest behöver den då jag går in i min hockeybubbla och  ni får mig även att finna styrka till att hämta den kraft som jag behöver när det är mycket med mycket i livet. Ni hjälper mig att hitta fokus och skärpa och på så sätt är ni mina förebilder. Cheesey? Ni får tycka vad ni vill kära läsare. Det är så det är. Det är därför som jag är Färjestadare. Alla supportrar har en anledning till att följa ett lag oavsett sport. Där har ni min!

18

Jag vet att ni inte läser här så ofta, men det är arton dagar kvar!


Vinst ikväll

Duktiga laget bjöd på en vinst ikväll. Vi kan väl säga såhär: Vi har värvat bra....:)

Jag hoppas på ännu en vinst imorgon.
Kolla tiden på uret. Ja, jag ska sova nu!


Plötsligt händer det!

SOM jag har väntat på att just dessa två skulle kliva in i Twittervärlden. Det var värt all väntan! :)


Då värmer vi upp

Ni som hänger med huvudena bara för att jag under sommaren har sagt att jag kommer uppdatera denna blogg lika ofta som julafton infinner sig varje år kan andas ut. Jag ska verkligen försöka prioritera denna blogg när sässen sätter igång på riktigt.
 
 
Foto: nwt.se
 
Nej, som vissa av er kan läsa på min Facebook så är inte jag den som sällar mig just till dessa människor under matcher då jag föredrar att sitta och heja på istället. Vi har dock en duktig klack som kämpar på läktaren och det är mäktigt att befinna sig i LLA när de sätter igång

Skönt att höra att kaptenen är fokuserad

<

Video - fotograferingen

 

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN

Idag firar vi Per Åslund! Grattis på dig!
 

Kaptener i Färjestad

De är utsedda nu. Lagkaptenen heter fortfarande Rickard Walle Wallin, vilket gläder mig då Walle är som klippt och skuren för den rollen enligt mig.

Till sin hjälp har Rickard tre assisterande kaptener: Sanny, Basse och Peppe! Kan det bli bättre?


Laget

Det är mycket som hänt med och kring Färjestad idag och ikväll. Roliga saker. Själv väntar jag på Elitseriepremiären! Vi är snart där.:)


Har du Instagram?

Det har jag! Sök på "Pisans" så kommer du rätt!:)


Förlust

Det enda roliga med 1-2-förlusten var väl att Anton gjorde mål!


25

Mindre än en månad!


Tjugosju

Jag längtar så mycket!


Twitter igen

Följde FBK's match via Twitter. Bättre än webradio.:) En timme innan nedsläpp sa jag att det skulle bli vinst med 5-2. Vad blev det för slutresultat? I rest my case! Fem -två i första ET-matchen! Det finns en anledning till att jag på ett skämtsamt sätt kallas för HockeySaida. Min intuition sviker sällan. Har ni hört att den säger att Färjestad kommer att ta SMguld 2013!?!


Twitter är bästa stället...

...att vara inloggad på när FBK kör match utan att man har möjlighet att se. Där har tweetsen från FBKbloggen och Färjestad gått varma och innehållit underhållande information. Vi vann i Sunne mot Rögle med härliga 5-2.  Jag har en bra magkänsla inför kommande säsong. Min magkänsla säger SMguld. Vi får väl se om HockeySaida har rätt den här gången med....
 
Angående målen som vi gör så säger jag som alltid:  HUR de görs spelar ingen roll. Huvudsaken är ATT de görs. :)

3 0

Nu pratar vi trettio dagar!:)


Jag lever

Jobbat två dagar nu och det flyter på bra! Jag mår bra, men tiden för bloggande finns inte just nu tyvärr. Det blir nog bättre då ES drar igång. Det är ju så att jag jobbar 100% dagtid och då blir kvällen kort och det är mycket som ska hinnas med hemma med. Förra säsongen bloggade jag om varje period i nästan alla matcher. Som min nya vardag ser ut nu så kommer inte det ske den kommande säsongen, M E N jag lovar att blogga om alla Färjestads matcher som jag följer på ett eller annat sätt. Prioriterar de som visas på Tv och de jag ser live. Webradion är mer eller mindre historia när det gäller mig. Jag älskar mitt hockeylag, men jag har fått ett "nytt" liv sedan i augusti som gör att jag måste göra såhär. Om ni visste hade ni säkert förstått. Nu får ni inte veta, men jag hoppas att ni har förståelse ändå och fortsätter att följa min hockeyblogg!

Kram


Woohooo

Snart! Det är rätt nära nu!


Min jobbväska är packad

Jag känner mig redo efter en lång semester!


Vita Hästens ispremiär

För precis en vecka sedan så klev jag in i Stallet iklädd fleecetröja, jeans och med några sittunderlägg i näven. Det var dags att kolla på den första ispremiären i detta avseende som VHC gjorde. Klart de gör det inför varje säsong men denna säsong så hade nye tränaren, Patrik Klüft, sett till så att det blev lite mer jippo över det hela. Dessutom fanns ju Jonathan Jonte Ericsson med i gänget, då han som vanligt sommartränar med laget. 1.5 timme i kyla blev det och vi fick se lagmatch och straffstafett. Det vita laget vann den! Att Alexander Bergh är en underbart talangfull målvakt visste vi redan, men den nye i gänget imponerade mer än stort.
 
Nedanstående kort har jag tagit själv med min Nikon D90. De är oredigerade! Vill nå låna kort så måste ni fråga mig först! It's as simple as that!
 
 
 

Blogg.se

Det strular idag. Kommentera går inte så bra...Inlägg går sådär att skriva. Är jag förvånad? Nä, inte egentligen.
 
Det kommer ett inlägg kring bilden i nedanstående inlägg, men jag måste få över kort på datorn här först innan texten skapas och inlägget publiceras. 4 dagar tills jag börjar jobba, så jag hinner innan dess. Det löver jag er!

Vita Hästens ispremiär

Mer om detta i ett senare inlägg.


41

Det är 41 dagar kvar till ESpremiären! Snart är det dock matchdags i Arvika. Det är någon annan liten turnering med och träningsmatcher. Allt det innan den 13 september.