Hockeybloggen

Årets 2012

Årets diplomat: Leffe Carlsson.
Årets humorist: Micke Johansson
Årets medmänniska: Anton Grundel
Årets Twittrare: Sanny Lindström
Årets coach: Erik Granqvist
Årets smällkaramell: Per Åslund
Årets nykomling: Ole-Kristian Tollefsen
Årets ledare: Rickard Wallin
Årets grovjobbare: Marius Holtet
Årets fest: Färjestads 80-årsfest!
Årets jultomte: Christian Berglund
Årets kloke: Alexander Salák
Årets temperatmentsfulle: Anderas Johansson
Årets kanon: Magnus Nygren
Årets iller: Erik Thorell
Årets tråkigaste skada: Oscar Klefbom
Årets förlust: semifinalen mot Brynäs
 
 
 

Gott Nytt År!

Jag önskar alla mina goa läsare och alla i och omkring Färjestad ett Gott Nytt År! Tack för en jobbig vår och en underbar höst. 
 
Kämparlaget från Karlstad grejar det när de starkaste vindarna viner omkring laget! ♥ Så många skadade i vår trupp + sjuka senaste månden i omgångar och ändå vinner vi match efter match. GULDET SKA HEM! Det finns inget annat!
 

I mitt nästa inlägg kan ni förvänta er en lista med mina ÅRETS....
 

Matchen

Vi inledde starkt med 3-0, men sedan kom den fruktade vändningen. 3-3 och det fortsatte. Vi hamnde i underläge innan Juniorkronorna tog tillbaka ledningen till 5-3. Hela målkalaset avslutades med Svergieseger. 7-4. Vilken härlig avslutning på ett fint hockeyår! Ärligt talat så tror jag att vi kan vinna JVM nästa år igen. 
 
Grattis killar och fira nyår ordentligt nu! Det är ni värda! Fram med lärre och chipsen.:)

JVM-laget

Matchen är inte slut än, men jag kan säga att de här korten som jag fotade (sno inte kort från mig utan att fråga tack), 2011 kan sammanfatta matchen so far:

Färjestad - MODO: Period 3

Det var fortfarande en intensiv period. Walle inledde med att ge oss ledningen med 1-2. Sedan gjorde MODO 2-2. En olycklig tackling (som var riktigt snygg och regelrätt till en början) från C Berglund slutade i hjärnskakning på MODOit. Jag förstod faktiskt inte att den tog så illa då MODOiterna har slängt sig både hit och dit hela matchen (värre än Filmnäs faktiskt). Dock insåg vi ju att den tog illa. Berglunds axel tog mot MODOitens huvud på grund av att MODOiten böjde sig fram. Tacklingen var inte illa menad, men tog olyckligt. Christian fick 5 + game och lär väl tyvärr bli borta några matcher här. Jag är inte för huvudtacklingar. Det är jag inte. De medvetna och galna satsingarna med hopp är inte okej. Det var inte den här. Den var regelrätt, men tog olyckligt pga att han böjde sig fram med skallen (vilket inte C kunde räkna med att han skulle göra) och C hoppade inte in i tacklingen (vilket bara det borde tyda på att den inte var illa menad). M E N vi får nog räkna med att inte ha med honom mot HV och Luleå...Det märkliga är att när Joel Lundqvists tackling på Anton Grundel gjordes så fick han inte ens utvisning. Ska vi döma så ska det vara konsekvent överallt på alla isar. Det är min åsikt!
 
Nåväl. Matchen slutade oavgjort i full tid. Det vankades förlängning. Inga mål, trots att MODO spelade med en man mer några minuter. Sedan skulle Per Åslund vara millimeter från att avgöra den här matchen till Färjestads favör, men stolpen ville annat. Det blev straffar. De vann vi efter Hilldings fina mål och Saláks stjärnklassmålvaktsspel. 

Färjestad - MODO: Period 2

Vilken fartfylld period! Jag har ju hållit andan i över 20 minuter. Riktigt roligt i alla fall. Rolig match att se. Den är fartfylld, intensiv, misstagens match, spänning, känslor, slutspelskänsla...Det känns nästan som om jag själv har spelat en period fastän jag har suttit i TVsoffan med Grundeltröjan på hela tiden.
 
Det är mycket målvakternas förtjänst/fel att resultatet är som det är även när vi kliver av isen efter andra perioden. Jag hoppas att Starkbaum slutar att briljera  i sista perioden och låter oss vinna nu. Tradition är tradition oavsett ok? :)

Färjestad - MODO: Period 1

Vi stod för farten och passningarna och chanserna till att börja med. Efter MODOs 1-0-mål så fick de givetvis energi  som ett helt RedBull-lag. Salák gjorde ett misstag som hade kunnat kosta oss ett mål till, men vi fick en utvisning istället. Jag tror att han slutar att ta sig upp på egen blå och står kvar i målet istället nu resten av säsongen. Gör han det så är jag honom evigt tacksam. Det är i  målburen han ska vara och ingen annan stans. Det har gnällts bland FBKfans angående PW's turer utanför kassen, men han är inte ensam om det.  Vi ska faktiskt kolla på helheten. Misstag kan alla göra. Puckar kan studsa fel. Å efter det misstaget av Alex så såg han till att göra många fina räddningar som höll oss kvar med enbart 1-0-ledning länge in i första perioden. I slutet av första så satte dock Jocke Hillding pucken bakom den rödklädda målvakten. Jag skrek som om det vore SMguld som står på spel. 
 
Nu ser jag fram emot en välspelad andra period. Inga fler promenader av Salák och Walle tack! :)
 

Önska på!

Vem/vilka vill du/ni nu läsa om i nästa avsnitt av min serie om Färjestadspelare? Önska på så skriver jag! :)
 
Dessa spelare har folk redan önskat och jag redan skrivit om:
 
Marius Holtet
Anders Bastiansen
Magnus Nygren
Sanny Lindström
Mikael Johansson
Patrik Lundh
Max Görtz
Jack Connolly
 
Det finns inga fler i önskelådan just nu, så skriv ner din önskning under detta inlägg! Nu köööööööööör vi! :)
 

På begäran: Min favoritfemma med FBK

Jag glömde fråga han som önskade detta om jag får ta spelare och sätta ihop en egen eller om det ska vara en som funnits på riktigt så att säga. Svårt är det hur som helst.
 
Om vi ska ta en femma som funnits på riktigt så gillade jag den med Jörgen Jönsson, Per Åslund, Peter Nordström plus backparet Jonas Frögren och Martin Sevc (minns inte om de spelade backpar någon gång, men jag tog bara ut två backar som var aktiva då). Målvakt: Jonas Gustavsson.
 
Om jag ska sätta ihop en alldeles egen så skulle jag nog välja: Jörgen Jönsson, Rickard Wallin, Per Åslund som forwards tillsammans med Sanny Lindström och Anton Grundel. Huruvida den skulle fungera bra i matchläge har jag inte analyserat utan jag har plockat fram MINA favoritspelare i laget. Får jag inte ha med ickeaktiva spelare så byter jag ut Jörgen Jönsson mot Marius Holtet. Målvakt: Alexander Salák.
 
 
Är du inte nöjd med mitt svar eller om det var tänkt på annat sätt så hör av dig! :)
 

På begäran: Jack Connolly

Född i USA, den 15 augusti 1989.
 
Det finns inte så mycket att skriva om hans karriär...än, då han enbart har hållit till i University of Minnesota, Duluth sedan säsongen 2008/2009. Säsongen 2012/2013 kom han ju till Färjestad där han gjorde sin Elitseriedebut. Tyvärr har han varit skadad större delen av säsongen med oss, så för mig är det svårt att skriva så mycket om  hans talanfulla sidor. Jag hann inte få en sådan klar bild av honom innan skadeläget uppstod. För att kunna anteckna ner sådant behöver jag följa en spelare än längre tid än vad jag har fått tillfälle till. Därmed blev texten om Jack både kort och en smula tråkig.  Jag ber om ursäkt för det!
 
Foto: Svenskafans.com

Min bloggfeeling är lite lost

Vilka korta inlägg jag har gjort den senaste tiden. Rätt tråkiga att läsa med om jag ska vara självkritisk. Jag har helt enkelt mycket på gång överallt just nu känns det som  så jag får ta och börja prioritera. Hockeybloggen ska minsann upp högre än vad den är i dagsläget. Det kan jag löve er!
 
Så ursäkta för ointressanta och korta, ihophafsade inlägg den senaste tiden. Det blir bättre. Well, det kan ju i alla fall inte bli så mycket värre, right?

JVM: Sverige - Lettland

1-5  blev slutresultatet! Vilket Hallellujamoment va? :) Duktiga juniorkronorna!

På begäran: Max Görtz

Nu har vi kommit till önskemålet kring Max. Han är en ung och talangfull spelare på enbart 19 år. Görtz föddes den 28 januari 1993 i Höör. Moderklubben heter Frosta HC. 
 
Det är stjärnklass på denne forward. En stjärna som kommer att glimma länge på hockeyhimlen. Även NHL har fått nys på Max som draftades i sjätte rundan av Nashville Predators!  
 
Den långa vägen på Görtz karriär startade 2008/2009 i Rikspucken där han spelade för Skåne. Där huserade han även i Malmö och stannade i klubben ända till säsongen 2011/2012 då han flyttade till Färjestad. I Färjestad är han kvar, men jag tror nog att Görtz tas över till andra sidan Atlanten snabbare än ligan där över kommer igång. Tyvärr får jag väl säga, då jag helst vill se honom i Färjestad många år till. Max skulle ju spelat i detta JVM som pågår, men fick utgå pga skada. Det kändes inte roligt alls. Varken för Max eller för oss som håller på honom. Dock så har Max gjort flera landskamper i sina unga år (det där lät ju som att han skulle vara jättegammal).
 
Låt mig presentera Max. Max Görtz. Han som briljerar med klubba och puck, som utmanar motståndarnas backar i varje match och flyger iväg som skjuten ur en kanon. Få klarar av att stoppa denne spelare när han spelar på sin högsta nivå, som han gör nästan jämt.
 
Foto: vf.se

JVM: Sverige - Lettland

Äntligen kom 2-1. Äntligen säger jag eftersom jag tycker att det borde stått 10-0 till oss, men tills för någon minut sedan i andra perioden, så stod det istället 1-1. Pucken vill ju inte in och Lettlands målvakt har turen med sig. Han vet ibland inte var pucken är, men nog står han alltid rätt placerad ändå. Det är ju högst frustrerande om man håller på Juniorkronorna och det gör ju jag.

JVM: Sverige - Lettland

Äntligen kom 2-1. Äntligen säger jag eftersom jag tycker att det borde stått 10-0 till oss, men tills för någon minut sedan i andra perioden, så stod det istället 1-1. Pucken vill ju inte in och Lettlands målvakt har turen med sig. Han vet ibland inte var pucken är, men nog står han alltid rätt placerad ändå. Det är ju högst frustrerande om man håller på Juniorkronorna och det gör ju jag.

Man ska inte blogga mitt i natten

Inte om man heter Pia iallafall!:)

Det var ju Chris Lee och ingen annan som gjorde vårt tredje mål. Jag visste det, tänkte det och skrev Holtet....


Färjestad - BIF: Matchen

Pucken hann ju knappt släppas innan Holtet hade smällt in den i  målet. 1-0 och läktarna exploderade. Slutsålt på sittplats och nästan knökafullt på Stå. Det kan ju inte bli bättre eller hur?
 
Sedan kom ju då ett kvitteringsmål av Widing...hua! Efter det tog Westlund tag i det hela och gjorde sitt första ESmål. Jaaaa! Killen gör det i rättan tid med.
 
Sista perioden så blev det både 2-2 och slutligen 3-2 till oss genom Holtet!
 
Vi slog SMmästarna...igen!

Färjestad - BIF

Nu släpps snart pucken och det talas om Slutspelsfeelings. Det gillas. Här ska mosas och krossas och köras över och göras mål och...Haha! Got it?
 
Det är skönt att Salák är frisk och så även Görtz och Westlund. Borta är dock Anton som drabbats av magsjuka. Bläää och fy! :(

Same same but different

Japp, även detta JVM blev det lika i full tid mellan dessa nationer. Det blev 2-2. Sedan förlängning och därefter straffar. Då kliver Lundström in i målet och tar alla tre och vi kryssade de två första, men satte vår sista straff ( i första straffomgången). Rask lade den. Distinkt in i målburen bakom motståndarkeepern. Därmed vann vi matchen. En riktigt go déja vu! :)
 
Grattis till vinsten!

Å så vände det...

Äntligen kom då 1-1 i andra perioden och sedan direkt efter 1-2. Det stör mig! :( Nu måste juniorerna snäppa upp i tredje. Jag tror att det blir 3-2. Det blir alltså seger för oss. 

JVM: Sverige - Schweiz

De leder efter första perioden med 0-1 och nu är vi i mitten av andra. Vi har fart och fläkt och lyckas bra med passningarna, men de där röda är bra på att stoppa oss och ta puckar från oss. Det stör mig. :) Jag tror ändå att vi vinner den här matchen med 2-1.
 
Jag måste även säga att jag älskar att höra Chris Härenstam kommentera. Det finns ju ingen i hans nivå när det gäller det. Engagerad och pratglad med information i varenda fras han säger. Micke Rehnberg och Marie Lehmann är riktigt bra de med. Marie är ju en stor talang när det gäller att intervjua. Inga onödiga frågor utan de ställs på ett empatiskt och kontret sätt. Mycket bra! Rehnberg är ju Micke. Hans lugn, men samtidigt temperamentsfyllda figur skänker energi i Tvrutan. Vilket Dreamteam den trion utgör. De bästa! Keep up the good work!

Stöd Beas och Anton Grundels insamling!

Klicka här och bidra!
 
De hjälper till att stötta sjuka barn i kampen mot deras sjukdom!
 
Anton lovar att skicka ett signerat idolkort tll dig som bidrar. Skicka ditt namn och adress vid rutan "Personlig hälsning" så kommer det ett kort på posten. Vilken bonus va? 

TACK för hjälpen

Jag är ju som ni vet helt oduglig när det gäller bloggdesign. Därför tackar jag än en gång en av mina bästa vänner, som har fixat till typsnitt och textstorleken här i bloggen. Jag tyckte det var svårt att läsa den där pyttelilla texten så därför så gjordes det om! Bra va?

Nygga efter förlusten

 

Bloggtips

Här kommer det ett bloggtips från mig till er! 
 
Klicka på länken nedan så kommer du dit.
 
KLICKA HÄR!
 

Ridå

Pucken vägrade samarbeta. Det var väl det som avgjorde denna match? Samtidigt så var LHC smarta i sitt spel och drog ut på spelsekvenser då de höll i pucken för att vi inte skulle ta den.
 
Viljan fanns i Färjestad, men orken fanns inte. Vi tar nästa. Bara ladda om och komma tillbaka. Mot tre poäng på fredag!
 
1-4.
 
 

Hockey utan att twittra

Det är vad jag ska göra nästa gång. Några upprörda fans på Twitter gjorde att jag hamnade i en lång Twitterkonversation under andra perioden. Under tiden så hann det bli 1-1 sedan LHC gjort mål på oss i första perioden. De fick en gratischans av PW's skridsko. Sedan rann det på till 1-3 och där är vi nu. Sega ben i första perioden tyckte jag allt. I andra perioden så var det ramträffarnas period för vår del. Millimetrarna var inte på vår sida direkt. Man kan bli galen för mindre. I tredje perioden måste pucken samarbeta bättre då FBK skjuter på mål. Det enda som Färjestad fått i LHC's mål är kapten Rickard Wallin. Jag hoppas att han visat puckuslingen var den ska hamna inför tredje.
 
Två snabba mål i början av tredje perioden och vi är ifatt. Ingen omöjlighet. Bara pucken som måste skärpa sig!

JVM: Sverige - Tjeckien

Småkronorna krossade Tjeckien minsann! Vilket skönlir att skåda. Vilka talanger. Det här landslaget har allt som jag har saknat i Tre Kronor där farten och trolleriet saknats de senaste turneringarna...4-1 till oss med 6 sekunder kvar från att vi fått hålla nollan. Himla ledsamt, men vad då. Småkronorna får lätt betyg A i den här matchen.
 
Det här var en så rolig match att se. Att så många backar saknas i laget märktes inte idag. Alla bidrog och gjorde sitt! Det ser bra ut för framtiden.

Kom nyss in

Efter en tur på dessa!

Nu kör vi! Heja Småkronorna!!!


På begäran angående Jack C och Max G

Jag ska jobba med det plus ett annat På begäran-inlägg under veckan. Det lovar jag er som har önskat detta!

Bästa julklappen

Förutom lugnet och ron tillsammans med de bästa av människor, så är det så att jag kommer att få se matchen mellan Färjestad och LHC på Tv imorgon. 

GOD JUL!

Jag vill passa på att önska er alla läsare en God Jul! Jag hoppas att den är fylld med kärlek, vänskap och julefrid. 
 
Jag vill även passa på att tacka alla i och kring Färjestads organisation för en bra första del av säsongen! Ni är underbara på det ni gör. När media och övriga räknar ut er så motbevisar ni det direkt. Er kämparglöd, er sammanhållning, ert lagspel och tålamod kommer att ger er ett SMguld 2013. Tro mig! Stort Hjärta - Hårt Arbete och TILLSAMMANS är nyckelorden till framgång. Dessutom tycker  jag  personligen att att få vinna SMguld samma säsong som klubben fyllt 80 år, borde vara motivation nog. :) Jag tror på er i alla väder! Ni är hjältar oavsett. Tack för att ni ger mig den extra energin som jag så väl behöver i min vardag!, genom att spela en sådan hockey som ni gör!
 
Var rädda om er allihopa och ta det lugnt i jultrafiken!

Timeout några dagar!

Bloggen tar timeout under juldagarna här nu och jag kommer att lämna min Iphone, laptop och stationära dator åt sina öden några dagar nu. Vill njuta av julfriden fullt ut och stänger ner även de sociala medierna där jag verkar. Det är släkt och vänner som får min uppmärksamhet till fullo nu. Det tackar de nog så  mycket för då jag ofta sitter där med Ajfånen i högsta hugg på min lediga tid. På gott och ont....

Jag har dock ett tidsinställt inlägg på gång som dimper ner här under min frånvaro!

Kram på er!

Julpyntar här hemma

Det är så mysigt! Självklart plockas dessa fram.


En blogg för er om mitt liv

Frågan kommer hela tiden från olika sociala medier. Så här har ni då min blogg för ER. En blogg om MITT liv i miniformat.

100 dagar sedan

Hundra dagar sedan pucken släpptes mot HV71. Mycket har hänt sedan dess. Tänk vad tiden går fort när man har roligt!


Vita Hästen: Alexander Bergh

Ni som undrar vem jag pratar om i inlägget nedan ska nu få er lite information kring denne talangfulle spelare. Han är målvakt i Vita Hästen och har varit det en lång tid. Jag har följt honom i det laget ett bra tag nu och jag undrar fortfarande varför inget Elitserielag tagit sig an denne spelare. Med rätt coachning kan den här killen gå hur långt som helst.
 
Alexander Bergh föddes den 10 december 1984. Hans moderklubb är HV71.
 
2002/2003 så anlände Alexander till Vita Hästen. Här har han tillbringat sin största del av hockeykarriären ända till nutid. 2008/2009 tog han sig en sväng till Nybro och säsongen därpå spelade han i Lillehammer (Norge). Efter det kom han tillbaka till oss. Han lånades ut en stund 2011/2012 till Luleå (Elitserien), men är tillbaka i Vita Hästen som sagt.
 
Min fråga är fortfarande varför ingen Elitserieklubb värvat honom? Till alla coacher därute i vårt hockeySverige. Ta er en titt på Alexanders spel. Han förtjänar (enligt mig själv), att spela i en högre liga än divsion 1.
 
Foto: Jag själv! 
 

Vita Hästen mot LHC

Ikväll möttes de båda östgötalagen. Då jag dels är sjuk och dels jobbade till klockan 17.45 idag så kunde jag inte se matchen live. Däremot följde jag matchen på Tv. Hästen gjorde första målet i första perioden. Efter det  kvitterade LHC och gick om. De vann med 1-2, men det var knappt. 
 
Om någon Elitserieklubb är ute efter en talang när det gäller målvakt så bör ni kolla upp Alexander Bergh i Vita Hästen. Jag sägert! Ni kommer inte att ångra er. Han är riiiiiktigt duktig!

Semester även för mig!

Idag på avslutningen hade en kollega fått en fläck på sin kavaj...;)


Lyckliga jag!

Det här hittade jag på Färjestads hemsida (shoppen). Vet någon om det där svarta skalet är till Iphone 4?
Vill ha!
 
Foton: Färjestads hemsida. Webshopen.

Patrik Peppe Lundh

Denna 24-åring föddes i Stockholm den 12 juni.

Från 2003-2007 var adressen Djurgården. Lite landslagsspel i U-landslag hanns också med under tiden.
Säsongen 2006/2007 blev det en tripp till Almtuna. Sedan blev det Malmö och Bofors som tog hand om denne skickliga och spelsnabbe forward mellan åren 2007-2010.

2010 tills någon gång i framtiden så spelar han i Färjestads A-lag. Peppe har varit en viktig förstärkning till vårt lag när det gäller framför allt speltempo och målgörare.  Få hänger med då han vrider och vänder i sina finter där ute på isen.
 
Den här säsongen har Peppe haft en seg startsträcka kan jag tycka, men samtidigt så kan man inte vara på topp jämt. Vi får räkna med att spelare inte alltid presterar på den nivån som vi önskar. Numera är han med i både tempo och kämparglöd. Ett och annat mål har det med blivit nu med. Jag hoppas och tror att Peppe blir kvar i FBK en lång tid framöver.

Tusen tack!

Tack för alla era förslag och är det fler som vill önska så lämna kommentarer!
 
Jag har varit hemma från jobbet hela veckan pga sjukdom, så jag tänkte att jag ville ha någonting mer att göra än att springa och snyta mig, äta febernedsättande och dricka thé.  Ni har verkligen hjälpt mig med bra förslag på spelare så jag kommer att skriva ner dessa inlägg inom en snar framtid.
 
Det glädjer mig att ni är delaktiga i mina inlägg. Fortsätt gärna att kommentera här i bloggen! :)
 
Tack än en gång!

Fler önskemål?

Vem/vilka vill du/ni nu läsa om i nästa avsnitt av min serie om Färjestadspelare? Önska på så skriver jag! :)
 
Dessa har jag redan skrivit om:
 
Marius Holtet
Anders Bastiansen
Magnus Nygren
Sanny Lindström
Mikael Johansson

På begäran: Nygga, Sanny och Micke J

Min serie om Färjestadspelare fortsätter och nya önskemål har kommit ramlat in i kommentarer. Den här texten kommer att handla om Nygga, Sanny och Micke J. 
 
Magnus Nygga Nygren #32
 
En spelskicklig back med ett vasst skott. Han hade en liten svacka förra sässen, men den här säsongen är han en av de backar som vi kan förlita oss mest på.

Född den 7 juni 1990 i Karlstad. Det var där och då, som karriären påbörjades för denne kille.

Färjestad J18 och Skåre J20 från 2006 till säsongen 2009/2010Då fick han prova på Elitserielaget FBK, innan han lånades ut till Mora en sväng. 2010/2011 började han säsongen i ESlaget FBK och sedan utlånad till Bofors. 2011/2012 höll han till i FBK J20 och ESlaget. Han var även en sväng till Karlskoga för att få mer speltid.
 
Ärligt talat så tror jag att han tas över till NHL snart då han har en talang som heter duga. Han är en av våra mest betydelsefulla och viktiga kuggar i laget, framför allt i PPspelet. Den här säsongen har Nygga även utvecklat sitt defensiva spel ännu mer.
 
Sanny Lindström #8
 
Ja, hur lätt är det att sammanfatta en text om en så stor hockeyspelare som Sanny Lindström? Okej, here I go.

Jag, personligen, började följa Sanny när han spelade i Timrå. Dock började ju det hela långt innan dess, som ni säkert förstår.

Denne man föddes på självaste julafton år 1979 i Huddinge (om jag inte minns fel...).

1997 - 1999 spelade han i division 1 i laget med namnet Huddinge.

1999 - 2002 var han iväg och spelade utomlands i ligor som NHL och AHL bland annat.

2002 - 2008 var han adresserad i Timrå. 

2008 - 2009 så spelade han i Rapperswil (NLA).

2009 - nu så lirar Sanny i Färjestad iklädd tröjnummer 8. 

S Lindström har även deltagit i landskamper under sin karriär.

Den här backen är stabil med en stark vilja och en positiv inställning. Precis som alla andra hockeyspelare, så har han utvecklats genom årens lopp. Spelsinne, teknik.....You name it. Talang, målmedvetenhet och ledarskap. Tre adjektiv som beskriver denne spelare.

Det är dock inte enbart Sanny som hockeyspelare som jag uppskattar, utan även Sanny som skribent och kapten (vi pratar inte båtar här). Han formulerar sig med ord som få andra klarar av. Allvar blandas med humor och resultatet blir en härlig läsning för oss som följer hans krönika på VF.se. Det var ett tag sedan den uppdaterades dock.

Detsamma gäller när han pratar (blir intervjuad). När han pratar så lyssnar man. Han förskönar inte saker utan ger en sanningen på ett ärligt sätt. Han lindar inte in saker, utan kör med raka puckar. Det uppskattar jag. Sanny skyller aldrig ifrån sig när hans lag inte presterar på den nivå som alla vill. Han står för vad han gör och han kämpar på för att nå dit han vill. Stort Hjärta - Hårt Arbete, stämmer verkligen in på honom. Jag hoppas att han fortsätter att förgylla hockeyvärlden i många år till!
 
Mikael Micke Johansson #85
 

Vår spelskicklige forward som har haft oturen att drabbats en del skador de senaste säsongerna. Med skador följer rehabträning.
 
Den alltid glade Magic Mike är även känd för att vara Arvikasonen i Värmlandslaget. Han har ett stort spelsinne och är snabb på skridskorna. Han hittar passningar och målet på ett sätt som få gör. Micke kan både vara explosiv i sin skridskoåkning samtidigt som han kan vara en arbetsmyra vid sargkanterna. Han är bra på att vårda puck. Även hans defensiv har utvecklats genom årens lopp.
 
Denne spelare föddes 27 juni 1985 i just Arvika.
 
Det hela började 2000/2001 då Micke medverkade i TVpucken och representerade Värmland såklart. Efter det så var det Arvika, Skåre och Karlskoga som gällde innan han 2005/2006 tog en plats i A-laget hos Färjestad BK. Här har han varit tills nutid och jag hoppas även på en lång framtid. Micke fick även spela ett tag i AHL säsongen 2009/2010. Några matcher med landslaget har det också blivit.
 
 
 
 

Stort grattis bloggen!

IDAG fyller min hockeyblogg 1 år. Det ni! Hur ska vi fira det här stora ögonblicket? Förslag?

Arkivet?

När jag trycker på kategorier som t ex SPELARE så får jag bara upp EN sida som går under den kategorin. Var har alla andra inlägg tagit vägen? Dåligt blogg.se, har ni slarvat bort de? När ni vill läsa gamla blogginlägg i min blogg gäller alltså att klicka på månad och år för att ta er igenom det. Det är riktigt dåligt. De gamla inläggen under kategorierna försvann när blogg.se förnyade sin design. Skitbra! Inläggen finns dock kvar, men då måste man leta på månad och år. Vem orkar det? 

Mitt bidrag till lussebaket

Jag orkade inte mer. Börjar få feber. Himla virus. :(


Bästa stället på jorden


Några StudioFBKfilmer från ET

 

Förluster

Jag hatar när mitt lag förlorar! :( Jag känner med grabbarna och lider med de. Färjestad kämpade på bra igår och att ta sig till ETfinal är mycket bra! Trots att vi är "vingklippta" så är vi näst bäst i Europa. Ni förstår väl att SMguldet är vårt va? Med ett komplett lag är vi starkare än någonsin!

Huvudena upp killar! Ni är bäst ändå!


Lovisas tweet får sammanfatta

Det dök upp ett tweet på Twitter som får sammanfatta matchresultatet.

2-0 till Luleå. Vinst i ET. Det enda förstapriset som de vinner denna sässen. Grattis släkten!


Efter två perioder

Supportrarna börjar misströsta och deppa lite. Gör inte det! Vi vinner den här matchen även om vi verkar vara sega i benen ikväll. Farten, intensiteten, passningarna, skotten...Det mesta saknas idag. Luleå är bra på att försvara ledningar och bra på att ta ner fart. Vi har anpassat oss efter deras matchtempo. Om vi kommer ut i tredje med raketfart så lär vi ändra matchbilden inom 5 minuter. Jag hoppas att killarna orkar med den vändningen. Jag tror nämligen fortfarande på GULD! Luleå leder med 1-0. Ett mål upp är ingen ledning. Det har vi konstaterat förr. Tagga och bara kör!

Två FBK-spelare klara

Vem/vilken vill DU att jag bloggar om nästa gång jag gör ett FBKspelarinlägg? 
 
Önska i en kommentar så ser jag till att förverkliga din önskning! :)
 
Snart spelar Färjestad ET-final mot Luleå. Iiiiiih! Jag taggar på i min gröna Åslundtröja! 

Tre Kronor

De avslutade sina insatser i turneringen med ännu en vinst. Denna gång mot Tjeckien. 4-0 till Sverige, även om Salák gjorde vad han kunde i målet. Vår gode Alex var dock rätt ensam i sitt lag om att strida. Någonting som jag ändå uppskattade idag. Vi kom på andra plats. Inte illa pinkat det inte. 
 
Själv missade jag matchen då jag prioriterade ett fira en ettåring på stora dagen!

På begäran: Holtet och Basse

Nummer 12 och nummer 20. 
 
Marius Holtet föddes den 31 augusti 1984. Han spelar forward i Färjestad BK. Här har han tillbringat en stor del av sitt hockeyliv sedan 2000/2001 tills idag. Holtet har även spelat i AHL, i en hel mängd norska landslag och Karlskoga och Skåre en liten sväng.
 
En mycket duktig forward som krigar i varje match. Spelskicklig, tålmodig, temperatmentsfull och kvick. 
 
Anders Basse Bastiansen föddes den 31 oktober 1980. Den första tiden som hockeyspelare tillbringade han i norska laget Frisk Asker. Det har givetvis blivit några norska landskamper. Säsongen 2005/2006 hamnade Basse i Sverige och Almtuna och sedan Mora. Det var på det sättet som Basse klev in i Elitserien. Färjestad värvade honom 2008/2009. Här har han varit ever since. :)
 
Basse är en krigare speciellt i sargkanterna och hörnen av rinken. Ingen tar pucken från Basse. Han håller den och tar sig förbi sina motståndare på ett sådant sätt som får det att verka lätt. Han är stark även framför motståndarmålet. 
 
Både Holtet och Anders är goda målgörare, som hittar varandra perfekt där ute på isen.

Missar det mesta med hockeyn nu

Det är sorgligt, men sant. Jag är evigt tacksam över att fenomenet TWITTER finns. Igår hade jag ingen bild när Färjedstad kämpade till sig en seger i ET. Inte vilken seger som helst utan en semifinalvinst som ledde till en finalplats. Idag spelas finalen mot Luleå HC. Mmm. Vi mot släkten. Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att vi vinner det kriget. 
 
Bäst igår var faktiskt Rickard Walle Wallin (när kommer den där tröjan till shoppen egentligen? Tröjan som jag eftersökt till FBK de senaste säsongerna nu). Han är en vinnarskalle av stora mått vår gode kapten. Bäst när det gäller. Samlar sin trupp. Visar vägen. Peppar. Stöttar. Bara köööööööööör. Två mål gjorde han. Ikväll blir det hattrick från vår Guldkapten. Jag har saknat blicken, fokuset och tågan fullt ut hos honom framför allt förra säsongen, men även inledningen på denna. Det går inte att förklara mer än så. Det syns i hans ögon när den där känslan finns. Känslan när Rickard visar att han lever i sin hockeybubbla och ingen kan "slå honom" när han befinner sig där. Ingen kan stoppa honom från att ta sitt lag till seger. Den blicken som får även orädda människor som mig att vika undan med blicken.  :) DET är en av de främsta anledningarna till att jag tror att vi vinner guld ikväll. 
 
Även styrkan som vi har i laget bidrar till min guldkänsla. Vi har haft skadeproblem och då och då även sjukdomsdrabbningar. Ändå visar vi hur bra vi är. Hur bred kompetens vi besitter på alla platser. 
 
 
 

Läsare påminner

Ja, du ska få din text om Holtet och Basse. Bra att du påminner mig! :)

Jag presenterar de i samma inlägg. Håll koll här i helgen!:)


I torsdags vann mitt lag

HVkollegan och Brynäskollegan var inte lika roade över sina lags insatser. Jag var den enda av oss som log när vi sågs på fredagsmorgonen. :)

Ikväll tar vi oss an en semifinal i en turnering som inte fått den uppmärksamheten som den faktiskt förtjänar. Jag tror på guld!


Bratislava

Laget befinner sig numera där för att spela såklart!:)

Själv befinner jag mig i soffan och har ljusmys. Jag önskar Färjestad lycka till i turneringen. Jag tror på GULD!


Förlust igår

Men killarna kämpade bra på isen ändå. Vad de krigar. Våra backar har det inte lätt med all sin speltid. Helt fantastiska och den bästa där ute är enligt mig Anton Grundel. Bäst är han! Vilket jobb han gör.
 
När det gäller forwardsen så kämpar även de på med allt. Passningarna sitter bra, farten är explosiv och det bara flyter på. Målen kommer med. 4 stycken totalt blev det igår. Vi förlorade dock med 5-4. Vi gjorde 4 mål. Borta. Mot Skelet. NI hajar väl att det kräver talang? Per Åslund uppmärksammas hela tiden för sina mål. Jag har följt Per länge nu och hans grovjobb och hans spelskicklighet har jag för länge sedan sett. Trots att jag inte är hockeyexpert. Så, tror ni att hockeytalang enbart handlar om antal mål? Nä, det handlar om så mycket mer än så. Jag är dock väldigt glad över att Per får så mycket uppmärksamhet nu och uppskattning från hockeyvärlden och fansen. Själv säger jag bara till er: "Det var på tiden att ni fick upp ögonen för Per!"
 
Nu är det ESupphåll för vår del ett tag.
 
Jag måste bara säga att jag är stolt över Färjestad!

Rensat bland länkarna här i bloggen

En del fungerar inte och en del andra hör mer till mitt privatliv än hockeyliv så att säga. Å några få känner jag inte att jag har något behov att ha länk till från min blogg längre.
 
Är det någon hockeysida/hockeyblogg som ni tycker att jag ska lägga till i min länklista så lämna en kommentar här nedan ok?

Sista matchen innan uppehållet

Den spelas i Skelet mot just SAIK. 
 
PW står i mål och jag tror att han kommer att hålla nollan idag och att bästa Åslund kommer att sätta minst en puck. Då kör vi!

Krigare på isen

De är hjältar på isen! Vi har tappat så många spelare pga skador och matchavstängningar och ändå fixar laget vinst efter vinst. Så kom inte och säg att Färjestad inte kan spela hockey. Vi har bred kompetens med talanger till spelare. De bara kör! Oddsen mot sig eller inte. Det spelar ingen roll. De har tålamod, hjärtan, viljan och kämparglöden. Stolt över mitt lag som varje match tar nya tag. Rimmet bjuder jag på!:)

2-3 mot AIK. Samma poäng som SAIK. Om vi vinner mot de på lördag så klättrar vi förbi!


Anton och Per

 

HVblå är bäst ändå?

Nä, man ska inte kasta sten i glashus... MEN HV71 förlorade med 3-0 mot Växjö.


Tre poäng

Killarna vann sista hemmamatchen innan juluppehållet. Det är två bortamatcher kvar innan tomten kommer. Mot AIK och mot SAIK. AIK kort och gott. Det betyder med att från den 8:e december kommer jag kunna fokusera på jobbet utan att behöva känna att jag är en supporter av sämsta sort. En som varken orkar eller hinner uppdatera sin blogg. En som inte hinner stötta sitt lag.

HV71 håller förresten på att förlora mot Växjö med 2-0. Får man le? Ja, det får man.


Snabb paus

Pyntat jobbkalendern för nästa år! Nästa år. Om en månad. Mycket ska hinna hända sedan dess.

Skönt att ryktet angående Alex och Erik bara var ett rykte. :)