Hockeybloggen

Färjestad - MODO: Period 3

Det var fortfarande en intensiv period. Walle inledde med att ge oss ledningen med 1-2. Sedan gjorde MODO 2-2. En olycklig tackling (som var riktigt snygg och regelrätt till en början) från C Berglund slutade i hjärnskakning på MODOit. Jag förstod faktiskt inte att den tog så illa då MODOiterna har slängt sig både hit och dit hela matchen (värre än Filmnäs faktiskt). Dock insåg vi ju att den tog illa. Berglunds axel tog mot MODOitens huvud på grund av att MODOiten böjde sig fram. Tacklingen var inte illa menad, men tog olyckligt. Christian fick 5 + game och lär väl tyvärr bli borta några matcher här. Jag är inte för huvudtacklingar. Det är jag inte. De medvetna och galna satsingarna med hopp är inte okej. Det var inte den här. Den var regelrätt, men tog olyckligt pga att han böjde sig fram med skallen (vilket inte C kunde räkna med att han skulle göra) och C hoppade inte in i tacklingen (vilket bara det borde tyda på att den inte var illa menad). M E N vi får nog räkna med att inte ha med honom mot HV och Luleå...Det märkliga är att när Joel Lundqvists tackling på Anton Grundel gjordes så fick han inte ens utvisning. Ska vi döma så ska det vara konsekvent överallt på alla isar. Det är min åsikt!

Nåväl. Matchen slutade oavgjort i full tid. Det vankades förlängning. Inga mål, trots att MODO spelade med en man mer några minuter. Sedan skulle Per Åslund vara millimeter från att avgöra den här matchen till Färjestads favör, men stolpen ville annat. Det blev straffar. De vann vi efter Hilldings fina mål och Saláks stjärnklassmålvaktsspel.