Hockeybloggen

Listan sinar

* Henrik Zetterberg
* Nicklas Lidström
* Jörgen Jönsson
* Kenny Jönsson
* Ronnie Sundin
* Peter Forsberg
* Mats Sundin
* Börje Salming
* Cristopher Nihlstorp
* Joakim Hillding
* Emil Kåberg
* Christian Berglund
* Stefan Liv
* Jonas Gustavsson
* Per Åslund
* Dick Axelsson
* Henrik Lundqvist
* Sanny Lindström

* Magnus Johansson
Rickard Wallin
* Erik Granqvist
* Anton Grundel

* Magnus Nygren
* Joel Lundqvist
* Per Ledin
* Jonathan Ericsson
* Peppe Lundh

Nästa spelare ut: Joakim Hillding

Joakims moderklubb är Rögle. Har ni tänkt på hur många talangfulla spelare Ängelholm har fostrat? Inte så konstigt, man kan inte bli annat än harmonisk i den staden. Om ni inte har varit där innan så åk dit snarast! Själv har jag tillbringat många somrar och påsklov där i mina dagar. Nä, nu spårade jag ur. Det här inlägget ska inte handla om Ängelholm. Det här inlägget ska handla om skånepågen Hillding. #42 i Färjestad BK.
 
2003 - 2006 har han tillbringat i Rögle. Joakim hann även med att respresentera Tv-puckslaget Skåne under den perioden.
 
2006-2008 lirade han i HV71. Han gjorde även ett litet Norgebesök under de åren.
 
2008- 2010 blev det division 1 och Tingsryd som han spelade för.
 
2010 -2011 var det då allvenska hockeylaget Växjö som fick äran att ha honom i sin trupp.
 
2011 - nutid är det Färjestad BK som gäller och jag hoppas att han blir kvar här längre än längst.
 
 
 
Jocke är en riktigt duktig forward som under förra säsongen fick kritik för att han inte märktes på isen så mycket. Där tar jag honom i försvar och frågar er: "Säg någon som under hela säsongen märktes mycket på isen i FBK?" Visst hade hela mitt lag mycket mer att ge i våra ögon, men nu var det som det var med det. That's history and belongs to the past. Jag tycker att han gjorde en bra säsong och känner på mig att Joakim kommer att briljera ännu mer den kommande säsongen. Han vårdar puck bra, läser spelet bra och har ett fint speltekniskt sinne. Han kommer att växa för var säsong som går i en positiv riktning. 
 
 
Foto: Hockeyligan.se
 
Foto: Scanpix.
 
 
 
 

44

Bara fyrtiofyra dagar kvar. Ja, jag vet. En evighet. Jag har ju varit taggad och revanschsugen sedan den slutsignalen gick som bekräftade att vi var utslagna förra säsongen. Mer än en evighet alltså. Snart kööööör vi!:)


Charlestown

Harmoni.


Ni slapp mig

Ja, jag missade faktiskt Färjestads ispremiär detta året, men det kommer väl fler år får vi hoppas. :) Hålls dock relativt uppdaterad via Twitter (bästa av alla sidor när det gäller de sociala medierna). Twitter och Instagram. Det är mina tillhåll det! :)
 
Den nya matchtröjan är ju fantastiskt snygg eller vad säger ni?
Klart att jag lär köpa TVÅ, men DET visste ni ju redan och ni vet även vilka namn och  nummer som ska pryda dem. Grundel och Lindström får känna sig hedrade! :) För det gör ni väl grabbar? ;)

Karlstad

Har haft en underbar helg i Karlstad tillsammans med fina vänner! Nu är det bara 46 dagar kvar till Färjestads ESpremiär. Imorgon har grabbarna officiell ispremiär. Gå dit och titta vetja!:)

Foto: Jag med min Iphone.


Just nu

Just nu sker saker i mitt liv som gör att denna blogg uppdateras när jag hinner i framtiden! Sorgligt men sant!


51

Idag ÄR det femtioen dagar kvar!:)


Nya tröjnummer

23 Martin Röymark, 47 Ville Lajunen, 53 Alexander Salak och 89 Jack Connolly! Välkomna ska ni vara!


52

Men ändå. Räknade lite fel. Jag har ju semester...:) 52 dagar kvar!:)


51 dagar kvar

Femtioen!


Färjestad

Jag vill se er på is snart! Hockeyabstinens!!!


For your information

Jag ska till Karlstad snart! Väldigt snart.


Sakta men säkert!

Tiden går så sakta. För sakta om ni frågar mig.:)


Jonathan Jonte Ericsson

#52 i Detroit Red Wings. Back. 
 
Jag lärde känna Jonte långt innan karriären hans tog fart. Han är en barndomsvän som på den tiden vi umgicks var tillsammans med bästa vännens syrra. När fröken i skolan frågade honom vad han ville bli när han blev stor så svarade han "hockeyproffs". Jag vet inte om läraren trodde att det verkligen skulle ske, men med den beslutsamheten så var det för mig inget snack om saken. "Han kommer lyckas", tänkte jag. Med facit i hand så hade jag rätt.
 
Här nedan har ni Jontes karriär i milstolpar:
 
* 1999/2000 så representerade han Östergötland i TV-pucken.
 
* 2002/2003 lirade han i Vita Hästen.
 
* 2003 - 2006 spelade Jonathan i Södertälje. Några besök gjordes i Huddinge och Almtuna under dessa år.
 
* 2006 - 2009 åkte han över 'Atlanten och spelade i AHL i laget Grand Rapid Griffins. Några matcher i Detroit Red Wings gjordes också under den perioden.
 
* 2010 till dagens datum (och fler år lär det bli), så ingår Jonte som ordinarie i Detroits spelartrupp.
 
Under ovanstående årtal så har han även spelat i Tre Kronor.
 
Jonte är duktig på att läsa spelet. Han är en "tung" back som inte drar sig från att tacklas och försvarar både sin målvakt och egen zon på ett elegant sätt. Jonathan har ett vasst och tungt skott. Mål är någonting som denna back producerar mer och mer.
 
Å ja, för er som undrar så är han lillebror till Jimmie Ericsson som spelare i SAIK och son till Sven Ericsson som även han en gång i tiden var aktiv på isen. Jonte har även en lillebror som spelar hockey i division 3 och en lillasyster.
 
Slutligen vill jag bara säga att jag är stolt över dig Jonathan Ericsson! Den lille killen har blivit stor.
 
 
 

Henrik Zäta Zetterberg

Nummer 40. Detroit Red Wings. NHL. USA.
 
Från 1997 - 2001 spelade Z i Elitserieklubben, Timrå. Det var väl ganska logiskt då han växte upp i Njurlunda utanför Sundsvall.
 
Åren mellan 2002 - dagsdato lirar den här forwarden i Detrot Red Wings på andra sidan Atlanten. En säsong gjorde han dock i Timrå igen då det var lockout där borta.
 
Givetvis har han spelat i Tre Kronor-tröjan ett x antal matcher i ett x antal turneringar. Han har även tagit guld i flera av dessa.
 
Det enda guld som han saknar är SMguldet. Vem vet, det kanske kommer inom sinom tid...? 
 
Se bara vilken lojal spelare han är sina klubbar. Man behöver inte flänga land och rike runt, inte heller lira i olika ligor. Gör man bra ifrån sig och dessutom trivs så blir man kvar där man hamnar. :) 
 
Ja, nu kommer de där orden igen. Orden TALANG, STJÄRNA, SUPERFORWARD...Sanningen är faktiskt den att det går inte att beskriva Henrik på så många andra sätt. En late bloomer som har slagit ut rejält. Stabil i sitt spel. Stabil i sitt humör. Världsstjärna, men alltid lika ödmjuk. Lugn. Diplomatisk. Genuin på alla sätt och vis. En hockeyspelare som kan föra sig både på isen och utanför. Zäta är en god förebild för många unga, inte bara spelmässigt. 
 
Zetterberg är en skicklig tvåvägsspelare som läser spelet på ett utomordentligt vis. Han är överallt på isen på en och samma gång. Han ger inte upp heller. Trots att en del trycker fast honom mellan sargen och sig själva så fortsätter han att åka skridskor. På så sätt lyckas han med de där passningarna, målen eller får utvisningar med sig. En kämpe som aldrig ger upp! 
 
s
Foto: fanbase.com
 
Foto: Allposters.com

Någon ha blivit pappa i juli

En hockeyspelare såklart! Ja, några stycken faktiskt. Den jag tänker på spelar dock i NHL...Grattis säger jag till dig! 

Listan ska betas av nu

Här nedan är listan på spelare som jag ska försöka knopa ihop en liten text om. Var och en. Vem vill ni att jag ska börja med? De överstrukna namnen finns redan text om dvs de har fått ett var sitt eget blogginlägg här. Leta under kategorin SPELARE så finner du de inläggen.

* Henrik Zetterberg
* Nicklas Lidström
* Jörgen Jönsson
* Kenny Jönsson
* Ronnie Sundin
* Peter Forsberg
* Mats Sundin
* Börje Salming
* Cristopher Nihlstorpspo
* Joakim Hillding
* Emil Kåberg
* Christian Berglund
* Stefan Liv
Jonas Gustavsson
Per Åslund
* Dick Axelsson
Henrik Lundqvist
* Sanny Lindström
* Magnus Johansson
Rickard Wallin
* Erik Granqvist
* Anton Grundel

* Magnus Nygren
* Joel Lundqvist
* Per Ledin
* Jonathan Ericsson
* Peppe Lundh

Ni har väl inte missat detta?

Mr Madhawk's blogg är en av få hockeybloggar som jag verkligen följer regelbundet ska jag erkänna. Det var med stor glädje som jag idag klickade mig in där för att läsa ikapp några dagar. Då ser jag denna intervjun med Sanny Lindström. Den fick mig att le och längta efter säsongen som kommer. Jag vet inte om jag har avslöjat det än, men matchtröjorna som ska inhandlas (en borta- och en hemmatröja) under säsongen 12/13 kommer bära efternamnen LINDSTRÖM och GRUNDEL. Det finns anledningar till det! Tidigare matchtröjor (rätt många faktiskt), har det varit Wallin och Åslund tryckt på ryggarna hela tiden. Det finns anledningar till de valen med. Jag sätter inte vilket namn som helst bak på mina matchtröjor inte. :) Haha!
 
Klicka här så kan du med läsa "Sannyinlägget".

En sak kan vi fastställa

Det finns då folk till allt. Enough said!

Det närmar sig

Varje dag kollar jag in min egen nedräkning på Ajfånen för att inse att vi är en dag närmare. En dag närmare den dagen då jag kan säga att min vardag är tillbaka. En dag närmare till riktig glädje. Till min positiva energikälla. Spelare på is redo för en ny säsong! I can't wait!


Många hockeybloggare är vi därute!

Vi kanske skulle starta en sida på Ansiktsboken (Facebook för er som inte hängde med)? Skämt å sido. Har du någon hockeyblogg (behöver inte enbart handla om hockey), som du vill tipsa mig och mina läsare om så droppa en kommentar nedan!


Nä, jippon hör uppenbarligen inte hemma i bloggen!:)

Respons på mitt inlägg nedan fick jag i form av riktigt många nya läsare. Responsen på hockeyfolk som vill bidra med att berätta om sitt liv på läktaren uteblev dock!:) Det är okej. Ni har en hel sommar...well, en halv då, plus en hel hockeysäsong på er ifall ni ångrar er! :) Jag ska skärpa till mitt bloggande och bara skriva om matcher, lag, turneringar, ligor och spelare i fortsättningen! Är det något mer ni önskar ska finnas med i min hockeyblogg så kom gärna med tips, så får vi se var det leder.:)


Om att vara en sann supporter till ett hockeylag

Jag tänkte göra ett, två, tre eller fler inlägg om det som rubriken säger!:) Nä, jag ska inte skriva det ur min synvinkel utan tänkte ta hjälp av er läsare. Är du intresserad av att delge mina bloggläsare hur ditt liv som supporter är så hör av dig i en kommentar till mig här! Lämna din emejladress (som jag givetvis inte lämnar ut), så hör jag av mig via mejl ok? Go, go, go! :) Ni kommer få svara på några frågor eller skriva ihop en text själva kring ämnet! Det beror på er! Om väldigt många tar chansen att delta så avgör jag vilka som kommer med! :) Skynda dig och anmäl ditt intresse imorgon så kanske det är för sent.:)


Rickard

En av de kompisar som jag har funnit via det fantastiska sociala mediet, Twitter, heter Rickard Reinli. För ett tag sedan fick jag reda på att han sökt en tjänst som hade med Färjestad att göra. Krönikör för att vara mer exakt. Under min bilsemester så fick jag beskedet att han fått jobbet! Hur glad blev inte jag? Idag var det premiär för honom att skriva på Svenskafans Färjestadsida och som han levererade. Om jag ska vara ärlig så blir jag sällan rörd när jag läser texter, bloggar och så vidare, men den här texten fick mig att fälla en och annan tår. Jag är så sjukt stolt över laget och skribenten! Rickard kan verkligen grejen med att klä känslor med ord på ett sätt som berör. Det är verkligen inte alla som har det inom sig, men den mannen kan knepet. 
 
Ja, jag vet. Ni vill också läsa den underbara artikeln! Klicka här och läs och njut! Inte nog med att han har skrivandets gåva. Han har ett stort hjärta med en stor portion empati och omtanke!
 
 

Dagens bästa!

Det går återigen att blogga via blogg.se-appen nu för oss Iphoneägare! Som jag har längtat. Mer regelbunden bloggning nu igen då. Skönt! Det är som det ska vara!:)


Robin Rahm

Målvakten som blev tagen för doping. Han satte en hel klubb, hockeypublik, hängivna supportrar till ett lag och organisation i chock. Två år har han varit borta från hockeyn. NU har Brynäs signat honom inför kommande sässe. Mina Brynässupportrande vänner hånade gott när det uppdagades att Färjestads dåvarande målvakt blivit fast för doping.  Vi var FUSKARE hela bunten. Märkligt att ett helt lag var det när en spelare gjorde fel. Ett fel som för mig är oförlåtligt när det gäller sportens värld. Vill man nå toppen så får man banne mig göra det för egen maskin utan att pumpa i sig diverse otillåtna preparat. Färjestad var inga fuskare. HAN var en fuskare. En fd fuskare som nu åter kliver in i Elitserien och ska försvara Brynäs SMguld...känn på den!
 
Klicka här och läs mer!

Efter att Erik Granqvist har gett klartecken...

...så kommer här några av de många kort som jag tog då jag var på besök hos Målvaktsverkstaden i Luleå i slutet av juni. Tack för en underbar förmiddag!
 
Korten är oredigerade och knäppta av mig med min Nikon D90. Vill ni låna kort så måste ni fråga mig först!
 

Ytterligare ett nordiskt tillskott

Denna gång en finne. Finska spelare brukar ha både talang och humör, så det lär bli blixtar och dunder på isen. Huruvida denne finne besitter de egenskaperna låter jag vara osagt, men vi lär ju märka av talangen i alla fall.
 
Ville Lajunen. Det blir alltså Ville, Walle...men var är Julius? Okej, jag ska återgå till Ville. Det blir minsann Elitseriepremiär för detta lejon och vilket lag passar inte bättre till den ärofyllda uppgiften än Färjestad? Här har vi en oslipad diamant vars utveckling enbart kommer att bli positiv. En back som är av det offensiva slaget först och främst.

Näste norrman

Martin Röymark (kan inte få till norska ö:n på min laptop så ni får nöja er med ett svenskt). Det blev den fjärde norrmannen i truppen. En snabb forward som både är stark defensivt och offensivt. Han är tydligen inte så fysisk i sitt spel, men vad gör det? Huvudsaken är att karln gör mål! :)
 
Denne spelare har lirat i både Frölunda och Timrå innan, så han är bekant med Elitserien. Här lär det bli åk

Ole- Kristian Tollefsen

En till norrman i laget. Roligt! Det brukar vara fart under skridskorna på dessa, så det lär enbart bli en positiv energi till Färjestad. Tollefsen fyller ju dessutom år på samma dag som mig, så det är ju bara det ett stort plus. :) 
 
Lillehammer, norska landslag, AHL, NHL och Elitserien. Det är ingen dålig hockeyhistoria han har skrivit.
 
Vi har lyckats få tag på en stabil och slitstark norrman. Det känns tryggt!

Mycket har hänt

Färjestad har värvat spelare och jag har hälsat på på Målvaktsverkstaden i Luleå en förmiddag i juni. Allt det ska jag skriva om så fort jag har tid. Just nu prioriterar jag annat. Kort kommer också hamna här. Ska bara kolla med Erik att det är okej först.