Hockeybloggen

Henrik Zäta Zetterberg

Nummer 40. Detroit Red Wings. NHL. USA.
 
Från 1997 - 2001 spelade Z i Elitserieklubben, Timrå. Det var väl ganska logiskt då han växte upp i Njurlunda utanför Sundsvall.
 
Åren mellan 2002 - dagsdato lirar den här forwarden i Detrot Red Wings på andra sidan Atlanten. En säsong gjorde han dock i Timrå igen då det var lockout där borta.
 
Givetvis har han spelat i Tre Kronor-tröjan ett x antal matcher i ett x antal turneringar. Han har även tagit guld i flera av dessa.
 
Det enda guld som han saknar är SMguldet. Vem vet, det kanske kommer inom sinom tid...? 
 
Se bara vilken lojal spelare han är sina klubbar. Man behöver inte flänga land och rike runt, inte heller lira i olika ligor. Gör man bra ifrån sig och dessutom trivs så blir man kvar där man hamnar. :) 
 
Ja, nu kommer de där orden igen. Orden TALANG, STJÄRNA, SUPERFORWARD...Sanningen är faktiskt den att det går inte att beskriva Henrik på så många andra sätt. En late bloomer som har slagit ut rejält. Stabil i sitt spel. Stabil i sitt humör. Världsstjärna, men alltid lika ödmjuk. Lugn. Diplomatisk. Genuin på alla sätt och vis. En hockeyspelare som kan föra sig både på isen och utanför. Zäta är en god förebild för många unga, inte bara spelmässigt. 
 
Zetterberg är en skicklig tvåvägsspelare som läser spelet på ett utomordentligt vis. Han är överallt på isen på en och samma gång. Han ger inte upp heller. Trots att en del trycker fast honom mellan sargen och sig själva så fortsätter han att åka skridskor. På så sätt lyckas han med de där passningarna, målen eller får utvisningar med sig. En kämpe som aldrig ger upp! 
 
s
Foto: fanbase.com
 
Foto: Allposters.com



Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback