Hockeybloggen

105

Snart så! Bloggar mer ikväll. Då om Lidström!


Paniken som uppstår när man läser den rubriken

Klicka här.

Jag tycker det är riktigt ledsamt att läsa rubriker som handlar om att Magnus Nygga Nygren förknippas med NHL inför nästa säsong...(det kan ni läsa om i dagens VF.se), men om Erik Grana Granqvist dvs Mr Harmoni himself skulle lämna Färjestad för NHL....Det är lika med panik i mitt känsloregister. Ja, jag vet. Jag skulle ha unnat honom att prova NHLlivet på det viset. Det skulle jag verkligen. Dock skulle jag gråta sönder ögonen (well, bildligt talat). Det skulle vara ett avsked som skulle vara det svåraste av alla avsked inom hockeyvärlden när det gäller klubbyte.

108

108 dagar kvar till hockeylivet återvänder till min värld på riktigt igen! Låååånga dagar.


Detta fotade jag med min Ajfån idag!

Gick en promenad och såg detta. Well, ni hajar va? Om inte så får ni tänka ut det själva. Jag tycker att det är klockrent!


Få kort får mig att gråta



Det här är dock ett av de få. Det här är ett minne som jag har etsat sig fast i  mitt minne och gesten som Walle gör där och då får mig alltid lika rörd till tårar. Två underbara lagkaptener tillsammans.

Torpet

Nu ska jag försöka sammanfatta en av våra bästa målvakter genom tiderna. Ja, en del av er protesterar högljutt, men er lyssnar jag inte på när det gäller detta. För mig är Cristopher Torpet Stoffe Nihlstorp en av de bästa målisarna. Enough said!

1999/2000
så representerade Torpet Skåne i TV-pucken.
2000 - 2006 ingick han i hockeylaget Malmö. Några "besök" i Division 1 och Allsvenskan blev det under den tiden.
2006 - 2010 var hans klubbadress mestadels Rögle. Ängelholmslaget. Rögle som givetvis är förknippat med Jönssonbröderna i hockeysammanhang och...
2010 - nu ...har Stoffe tillhört just Färjestad BK (där den äldre av bröderna Jönsson lirat hur länge som helst).

Till skillnad från hetsiga målvakter så som tillexempel Norrena och Henke Lundqvist, så är Torpet lugnet själv i sin spelstil. Lugn och metodisk. Han påminner om Jonas Gustavsson på isen. Det har säkert med personligheten att göra, men så även att Erik Granqvist hjälpt de båda målvakterna att utvecklas i positiv anda.  Utvecklades gjorde han i full fart och snart var han vår förstakeeper. Han (givetvis tillsammans med resten av laget), tog oss till SMguld 2011. Den känslan var obeskrivbar. Den glädjen som han utstrålade när slutsignalen gått och det stod klart att guldet var vårt. Loreen kan inte beskriva Eufori hälften så som Torpet visade oss betydelsen av ordet efter slutsignalen och på guldfesten. Denne skåning kan inte bara vakta målburen. Han kan sjunga och spexa med. Hans ödmjukhet tillsammans med glimten i ögat har tagit honom långt i karriären tror jag.

#41
är nu förmodligen på väg över Atlanten för nya äventyr. Det är alltid tomt och tråkigt när spelare lämnar, men om Torpet lämnar, så kommer det att kännas mycket tomt och tungt. Vem ska då vara sångfågeln i laget?
Foto: HockeySverige.se

Mors Dag!

Ni har väl inte glömt bort Mors Dag? Spendera tid med era mammor och ta hand om dem riktigt ordentligt en dag som denna.

Någon önskade att min nästa text ska handla om Torpet. I och med att han förmodligen lämnar Färjestad för NHL så tycker jag att det passar kanonbra att plita ner det där inlägget här snart. Innan klockan slår över till ett nytt dygn så ska mitt inlägg om Stoffe vara publicerat! Håll utkik!

Mello 2012

Jag bryr mig inte direkt om Mello om jag ska vara ärlig, MEN en vinst är en vinst!!!! ♥ GRATTIS Sverige! 18 stycken 12:or!!! 372 poäng totalt!

Blev ett musikinlägg som får avsluta dagens bloggande!

Jag jobbar vardag, kvällar och helger

Det spelar ingen roll vilken dag det är så här års i min bransch.

Jag misshandlar min egen blogg med att inte fylla den med nya inlägg varje dag och nu när New York Rangers åkte ur NHL i natt så är mitt hockeyliv slut för denna säsong. Det innebär säkert att samma usla uppdateringsfrekvens som den senaste tiden kommer att bestå....ett tag till i alla fall.

Torpet sägs i alla fall vara nära NHLkontrakt och OM det stämmer och dessutom eventuellt blir av, så tycker jag att Rundqvist ska ta hem Jonas Gustavsson igen!


Ni har väl köpt?

Idag släppte Färjestad sina säsongskort inför nästa säsong.  Hela den säsongen kommer vara speciell för mig. Ja, för många andra med. I november fyller klubben 80 år. Den tionde för att vara exakt. Samma dag som finaste Malinvännen fyller år och samma dag som världens bästa morfar gjorde detsamma.
Klicka här så kommer ni direkt till försäljningen av de olika korten!

Tappa inte hoppet om uppdatering

Jag har bara haft sjukt mycket att göra angående jobbet den senaste veckan. Bloggen har fått bli lidande tyvärr. Ni får nog ha överseende med det tills skolan är slut för detta läsår. Jag ska försöka hålla er och mig själv uppdaterad kring Färjestad i alla fall. Hoppet om att New York Rangers ska vinna och vända detta finns där, även om det ser lite grått ut på NHL-himlen nu för tiden....

112

Nej, ni ska inte ringa 112! Det ÄR 112!


Men Rangers- vad gööööör ni?

Andra förlusten i rad!!! Kämpa!!! Tagga!!!:(


114

Snart så!


Hoppsan!

Nytt läsarsifferrekord igår. Det gamla slogs med hästlängder. Vad roligt! :) Hoppas att ni återkommer hit någon dag!


Countdown

Långt kvar ändå....:(


Ryssland vinner VM-guld 2012

Ja, vad ska man säga? Grattis är väl passande eller? :)
Slovakien tog silver, men är säkert inte nöjda med det NU. Jag hoppas att de är nöjda med det imorgon.
Jag får väl även bjuda på en bloggadress som handlar om rysk hockey. Klicka här och läs.

Bronsmatchen

Jag såg den på Tv minsann. Ingenting planerat utan slog mig ner i soffan och drog igång Tvn och där var den. Matchen. Tjeckien lyckades vinna den med 2-3. Det blev spännande på slutet, men finnarna lyckades inte få till det. Tjeckien såg glada ut över sitt brons. Finnarna deppade över sin fjärdeplats. Det kan jag förstå. Det har inte gått något vidare för värdnationerna i detta VM.

Jag väntar på finalen mellan Ryssland och Slovakien. Vilka hejar vi på?

Tips

Ja, ni som vill se min blogg i vackrare dager ska ladda ner Google Chrome och använda som webläsare. Snabbare och bättre finns nog knappast och det bästa av allt är att det är gratis! Jag laddade nyss ner det (efter alla andra i hela internetvärlden jag vet...) och trivs med det!  Snabbt som 17! Hinner ju knappt skriva ner i adressfältet innan jag är där. :)

Det glädjer mig!

Rangers vann! Vi leder serien med 2-1 i matcher. Låt oss vinna två matcher på raken nu.

Kung Henrik sägs ha gjort några magiska räddningar. Jag antar att: "Saved by Lundqvist!!!" ropats flera gånger under sändningen. Sändningen som jag aldrig såg. Jag har inte den kanalen! Tur att Twitter finns!


Ryssland vann med 6-2

Medan matchen pågått och jag har slängt in lite tweets under matchens gång, så har jag även fyllt på med massor med sidor under LÄNKAR. Är det någon blogg eller annan hockeysida som ni vill att jag ska lägga till så tips om det i en kommentar så får vi se vad som sker.

Let's go Rangers

Ikväll/i natt gäller det! Jag hoppas att när jag kollar på Rangersappen imorgonbitti så ska det blinka seger på skärmen. Låt oss hoppas det eller vad säger ni?

Läs här om Henke.

Finland - Ryssland

Jaja, jag vet att Yemelin inte var direkt rolig när vi möttes, men jag gillar ändå de ryska spelarnas talangfulla sätt att spela hockey på. Nu leder de mot Finland med 4-1 efter att Malkin har fått göra hattrick (!) och det efter att ha blivit skadad och allt. Han är väl ett levande bevis på att mitt motto fungerar i praktiken dvs "Vill man så kan man!" :)

Ovechkin var kung en gång i tiden och Malkin lillprinsen. Nu är det ombytta roller kan jag lova. Det är väl de två som jag har något så när koll på när det gäller ryska spelare.

Jag antar även att jag är den enda svensk som håller på Ryssland i den här matchen....?

:)

Countdown.


Det här gjorde min morgon

Ett av Magnus Nygga Nygrens tweets passerade på min Twitter och jag hajade till. Klickade mig in på Aftonbladet och läste det här. Rykte eller inte. Jag blev glad. Han lämnade laget på ett snörpligt sätt enligt mig själv, men hans talang gör att jag mer än gärna ser honom i en Färjestadtröja igen. Så snälla ledningen/organisationen. Se till att få hem Dick Axelsson igen! Se till att han inte lämnar oss en gång till. Låt honom stanna för evigt!


Det kan hända

Det kan hända att du måste trycka F5 innan du ser min nya design med alla ändringar i. Den här designen känns som mig hela vägen. Den kanske verkar för tjejig för att ha med hockey att göra, men då ska jag tala om för er kära läsare att bloggaren bakom orden i den här bloggen är just en tjej...kvinna. :) Jag måste ha bloggen som jag själv önskar inte som alla andra önskar.

Innehållet är dock detsamma det lovar jag er. Hockey all the way!

Du byter jag till en mer tjejig bloggdesign nu då.

Håll i er! Jag är född i Tvillingarnas tecken dvs jag gillar förändringar och jag är även målmedveten och nöjer mig inte med det nästbästa utan vill ha en design som JAG trivs med. Därför så byter jag igen. Jag älskade det vita och grå, men inte att videoklippen och inläggen blev långsmala. Jag har nu valt en rosa design. Ni ska straxt få se.

Blir lika glad varje gång jag ser laget



Made by: Erik Granqvist såklart! :)

Fortfarande surt

Har inte läst tidningar vare sig här eller i pappersform. Jag vill inte bli påmind om gårdagens match som ledde till att Tre Kronor fick lämna VM. Det känns fortfarande tungt. Inte lika tufft som när Färjestad fick lämna ES-slutspelet. Det var mycket tyngre att bära för mitt hockeyhjärta. Det var jobbigt. Jag var arg i en vecka efteråt. Frustrerad. Ledsen. Framförallt led jag med laget. Det kändes orättvist.

Jag följer inte bara lag utan jag engagerar mig känslomässigt! Jag vill att de ska vinna. Helst alltid, men realisten i mig inser ju att det inte kan vara så. När mina lag åker ur sina serier/slutspel så blir jag ledsen, besviken, frustrerad och allt det brukar resultera i någon nivå av ilska. Hur smart? Det är dock sådan jag är i allt jag gör. Min personlighet. När jag gör saker eller har ett mål så engagerar jag mig fullt ut. Jag gör sällan saker halvdant. Då väljer jag hellre att låta bli. Målmedveten är mitt förnamn.:) Därför blir jag så glad för deras skull när det går bra och så nere när det går dåligt för lagen. Sedan är jag inte långsint utan går vidare relativt snabbt med nya mål i sikte. Obotlig optimist är nämligen mitt efternamn.:)

Så, på måndag kommer jag att ha släppt det helt rent känslomässigt. Aldrig roligt att följa en turnering när ens eget lag är ute ur bilden.


MITT Tre Kronor-lag hade sett ut så här

Målvakter:

Viktor Fasth
Jonas Gustavsson
Cristopher Nihlstrop

Backar:

Jonathan Eriksson
Jonas Brodin
Erik Karlsson
Jonas Frögren
Mattias Karlsson
Sanny Lindström
Niclas Kronwall
Douglas Murray

Forwards:

Henrik Zetterberg
Loui Eriksson
Johan Franzén
Rickard Wallin
Dick Axelsson
Per Ledin
Niklas Persson
Joel Lundqvist
Daniel Alfredsson
Nicklas Bäckström
Fredrik Pettersson
Jacob Silfverberg
Calle Järnkrok
Per Åslund

Detta lag hade jag tagit ut (och en del hade jag plockat in efter att de fått lämnat slutspelet i NHL dvs de lag som åkte ut som nu).

Huvudcoach: Jag själv...:)
Målvaktscoach och mental tränare: Erik Granqvist
Backcoach: Ronnie Sundin
Forwardcoach: Jörgen Jönsson

Avgå!!!!

Coachningen har varit horribel rakt igenom. RAKT igenom! Fasth har gjort ett bra jobb, forwards med. Det är försvaret som inte hållit. Varför inte när det innehåller en hel hög bra spelare fyllda med talanger? Jo, för att gruppen inte kommit ihop sig spelmässigt. För att spelstilar inte matchar varandra. För att Erik Granqvist inte fanns med i staben. För att timeout inte fanns i någons tankeregister. För att STORT HJÄRTA. HÅRT ARBETE saknades totalt i många fall. För att skador avlöst varandra. För att sjukdomar tråcklat sig in. Mest av allt är det ändå coachningen som varit av sämsta klass och arrangörer som inte tillåtit Tre Kronor fått känna på hur det känns att spela inför en fylld Globen.

Så avgå alla ni som känner er träffade!

Borde det inte var så att Mårts ändå har gjort sitt i  VMsammanhang nu?

Tre Kronor är ute ur VM 2012. Utslagna i en kvartsfinal. Av Tjeckien med 3-4 i slutminuten. Vad kallar vi det? Fiasko? Väntat? Skandal?

Jag lider med spelare som Zäta och Brodin.

Nu håller vi på Finland, men jag tror att det är Ryssland som tar hem hela skiten! Vem bryr sig egentligen om fortsättningen?

Det här är mina tankar. Mina åsikter. Min blogg.


Andra perioden

Jaha. Det ska vara en Zäta som vänder det här.

Mårts är för anonym. Varför har han inte tagit timeout för länge sedan?! Mitt lag håller på att få en lagkollaps framför ögonen på mig och där står han och kollar på. Är det coachning det?

Nu tredje. Kvittera snabbt och vänd!

Akt 2

Det hela slutade med 5-2, men publiken som höll på Norge var lika glada ändå. Själv hade jag varit skitsur om det hade varit Tre Kronor som fått lämna med de siffrorna. Det säger mycket om den härliga norska delen av publiken som var där. De var glada och sjöng ramsor på ett lekfullt sätt. Inte den där med Malkin i dock. Den tyckte inte jag var så rolig. Man ska hålla på sitt lag inte håna andras.

Det norska laget tackade klacken som hade vuxit under matchens gång. Det var uppskattat!

Jag kan säga att Tollefsen kommer att bli kanon i FBK. Hans energi och  humör kommer att smitta av sig. Vilken rutin han har på sitt spel. Täckte puckar, gjorde fina brytningar och fintade bort spelare. Holtet är ju som en Duracellkanin. Hur mycket energi har karln egentligen? Det var riktigt roligt att se  hans insatser på isen. Å så Basse. Ingen tar pucken från Basse. Inte ens Semin. Han tacklades, sköt, passade, höll undan och täckte puck med hela kroppen. Vid ett tillfälle så offrade han sig genom att slänga sig raklång framför det hårda skottet. Jag är stolt över Färjestads insatserna. :)

NÄ, det var väl alles i stora drag.


Akt 1

Packade in mig och bästis i en bil och drog till Stockholm. Globen. Vi var där några timmar innan matchstart och hann svepa en lunch inne på GlobenShopping. Lassange som smakade mycket bra. Nöjda så gick vi en sväng och köpte på oss en hel del Tre Kronor-artiklar som vi inte skulle använda oss av i den matchen vi skulle få se.

Vi fick ju biljetter när vi var på en träningsmatch i Nyköping för nästan en månad sedan. Minns ni? Det var då inte bestämt vilken match och vilka lag som vi skulle få se. VM hade ju liksom inte startat då. Igår visste vi. Det skulle bli Norge mot Ryssland. Även om jag givetvis hellre skulle velat sett Tre Kronor (de hade nog behövt höra mina upprörda vrål från läkaren), så var den kvartsfinalen som jag fick se inte dålig alls. Vilken stämning vi skapade på läktaren. Halva Ryssland (ja, jag överdriver lite), var på plats och rätt många norrmän. Det är ju den 17 maj. Norska nationaldagen. Det var sång utanför. Stämning. Inne i arenan så bildade norrmännen en klack på kortänden bredvid där jag satt. Under första perioden och framför allt under den andra så fyllde vi svenska fans på iklädd gula Tre Kronor-tröjor. Jag hade min blå Tre Kronor hoodie då rå. Det var en norrman som var ledare för klacken, men i tredje så tog några svenska fans över ledarrollen och skrek de ledande ramsorna. Det buades så det hördes säkert ända till Oslo när Yemelin hade pucken. Han behövde bara röra den så buades det högt och ljudligt. "Who the fuck is Malkin!" ekade även i  hallen mest hela tiden  då han befann sig på isen.

Malkin hade en dålig kväll. Om det berodde på pyskningarna från den norsk/svenska klacken eller om det var dagsformen låter jag vara osagt.. De flesta ryssar bar cement i skrillorna under första och stora delen av andra perioden. Norrmännen såg pigga ut och när andra perioden var över så stod det 2-2. Efter att ha hört att Kanada blivit utslaget av Slovakien så kände jag att då kunde även Norge vinna över Ryssland. Det var nära. Det som blev avgörande var Rysslands tidiga ledningsmål i tredje perioden. Det blev 3-2 till dem och sedan rullade det på.

Första perioden är gjord

Jag blir galen på vårt försvarspel som mest liknar knattehockeykvalitet just nu då det känns stressigt och pressigt överallt. Jag vet att de vill och jag litar på att de kan. Om jag hade varit Mårts nu så hade jag jobbat lite mer med lagandan och kämparglöden. Det handlar om kvartsfinal i VM i SVERIGE. Inte Tvpucken i  någon liten håla. Kom igen nu killar! Jag litar på er. Jag hoppas att det här är någon slags nervositet eller övertändhet som snart lägger sig och byts ut mot fokus och skärpa.

Skandal att folk inte har råd att gå och stötta Sverige i en kvartsfinal oc inte vilken som helst. Utan den spelas i Sverige i Globen. Håhåjaja...

Jag kom nyss hem

Kastade mig ner i TVsoffan och ska nu se Tre Kronor vinna mot Tjeckien är det tänkt. Jag har lovat er att blogga om min dag i Globen och det ska jag göra med. Dock inte nu, då jag måste vara fokuserad på matchen så jag bloggar i pauserna och så kommer dagen uppdelat i eventuellt två inlägg okej?


Detta kommer jag att blogga om när jag kommer hem ikväll

Håll till godo så länge!:)


119 och förlust i natt

Jorå. Humör som en tonåring.:)


Ryssland - Norge

På väg!


120 to go

120 låååånga dagar!


Underbara Rangers!

Jag hjärta er!


Det kan hända...

...att det dröjer innan vettiga inlägg publiceras. Det handlar verkligen inte om bloggtorka. När sover hockeyvärlden liksom? Jag har alltid mycket att blogga om. Det handlar om tiden. Tiden som just nu inte finns! :( Jag kommer dock publicera det obligatoriska inlägget iaf! På fredag lovar jag er ett inlägg. Ett vettigt ett! Tills dess får ni längta!;)


121

121 days left!


122

Etthundratjugotvå dagar kvar!


Stolt över mig själv

Jag är datateknisk= nada. Jag provar mig alltid fram och testar. Det brukar fungerar rätt bra även om jag inte förstår HUR jag lyckas.

Som ni ser så har jag en ny bloggdesign som inte är så liten text i. Jag har själv lyckats ta bort Facebook och någon annan länk under FÖLJ MIG och jag lyckades byta ut bloggdesignerns Twittersida till min! Woop woop! Sedan lyckades jag på något märkligt sätt själv placera texten under OM MIG på rätt ställe i mallen. Voìla så blev det så här! Ni kan kalla mig smart. Tack för applåderna! :)

Jag är riktigt stolt över mig själv då jag kan nada om bloggdesign som sagt!

Mästarnas Mästare

Nu börjar det. Avsnitten med Jörgen Jönsson i. De har jag sett framemot länge. Make us proud Jögga!

123 days to go

Snart är vi där!


Here we go Rangers!!!!

I natt då jag sov som bäst så vann Rangers i Madison. Kollade appen direkt när jag vaknade och jublade så högt att grannarna säkert missade sin sovmorgon! Oups! Förlåt!

För första gången på femton år så har Rangers tagit sig till semin!

Happyface!


2009


2006


Underbara minnen!


Ciao ciao Italia

Det står 3-0 till oss redan! Vi är i andra perioden. Krüger, S Kronwall och  nu senast E Karlsson är målskyttar. Heja heja Sverige!

Vem ska jag börja med?

Här nedan är listan på spelare som jag ska försöka knopa ihop en liten text om. Var och en. Vem vill ni att jag ska börja med? De överstrukna namnen finns redan text om dvs de har fått ett var sitt eget blogginlägg här. Leta under kategorin SPELARE så finner du de inläggen.

* Henrik Zetterberg
* Nicklas Lidström
* Jörgen Jönsson
* Kenny Jönsson
* Ronnie Sundin
* Peter Forsberg
* Mats Sundin
* Börje Salming
* Cristopher Nihlstorp
* Joakim Hillding
* Emil Kåberg
* Christian Berglund
* Stefan Liv
* Jonas Gustavsson
* Per Åslund
* Dick Axelsson
* Henrik Lundqvist
* Sanny Lindström
* Magnus Johansson
* Rickard Wallin
* Erik Granqvist
* Anton Grundel
* Magnus Nygren
* Joel Lundqvist
* Per Ledin
* Jonathan Ericsson
* Peppe Lundh

Snart så

Som jag längtar. Räknar ned! Känner mig som ett barn som är förväntansfull inför julafton eller sin egen födelsedag. Jag är snart dubbelt så gammal som man är då man tar studenten! Känner mig dock inte äldre än 25! Vissa blir bara 25 för resten av sina liv!:)


Tröjtryck

Jag brukar planera vilka namn och nummer jag ska ha på kommande säsongs Färjestadmatchtröjor. Egentligen är det hela laget jag stöttar och heja fram på läktare. Dock så började jag med namn och nummer och nu har jag svårt att släppa det. Det har blivit en tradition. Jag har funderat länge och väl och har bestämt mig för att nästa säsong så kommer #73 Grundel och #8 Lindström pryda min hemma-och bortatröja. Grattis grabbar...(eller beklagar...*ler*).


Skador, skador och åter skador

De ryska spelarna lyckades till slut. NÄ, jag tänker inte på att Ryssland vände och vann med äckliga 3-7. Jag tänker på att Frasse fick gå av isen med befarad bruten näsa. Är det inte nog med skador snart?

Imorgon kör vi över Italien och sedan tokvinner vi mot Lettland.

Jag längtar efter att få se Jonte på isen igen. Jag önskar att Mårts inte hade skickat hem Frögga!

Jakob Silvferberg fick GULDPUCKEN! Det var han väl ändå värd?

Domaren ska veta hut och stänga till sin stora trut...

Hur är det fatt? Här hålls blodtrycket uppe i soffan. Ryssarna filmar och gör saker som inte ens ska förekomma på isen. Inte någonstans. Frasse är galen av ilska och till Frasse kan jag säga: "I'm right behind you!" Jag är lika galen som du. Ilskan drar över mig som ett åskoväder. Jag eldar upp mig på orättvisor som sker i världen och jag eldar upp mig lika mycket när det görs så uppenbara saker som ryssar inte får utvisning för, bara för att de är just ryssar. Jag har sett prov på en ny version av "Döende svanen" och "Jag slänger mig ner och gör en grimars som kanske går hem". Det är Hollywood man ska åka till om man är intresserad av filmningar. Det finns större chans att få en roll i en storsäljande biorulle än att spela i VM för Ryssland. Tänk på den min vän!

3-1 blev 3-3. Hur onajs? Domarna hjälper till så gott de kan...

Jag hoppas att Tre Kronor dänger till de röda nu och vinner den här matchen. Jag hoppas att de lägger fokus på rätta sakerna och låter mig störa mig och skälla på både domare och motståndare istället här i tredje perioden. Jag som ändå inte kan bidra på isen då jag är en eländig skridskoåkare.

Jalla Sverige! Nu kör vi!

...knäcka ryssen få tjecken på fall...

Det börjar bra. 3 kr genom Världens bästa Karlsson (Erik) har gjort 1-0, men NU kom ju då Ryssland och kvitterar till 1-1. Dumt nog! Jag gillar de ryska spelarna och deras sätt att lira. Det gör jag. Det ska jag vara ärlig att säga. De är skickliga på det de gör. Det är just därför som jag är extra glad varje gång vi vinner över dem.

126

Bara 126.


Andra perioden mellan 3 kr och Tyskland

Det blev 1-0 (och jag missade. Halvsov i soffan). Målskytt Krüger. Det blev 1-1 och jag blev förvånad. Det blev 2-1. Målskytt Strålberg. Det blev 3-1. Målskytt Erik Karlssson. Karlsson. Karlsson. Världens bästa Karlsson. Ni kan väl er Astrid Lindgren? Där är vi i matchen.

Jaha. Jag är född i Tvillingarnas tecken.

Det märks. Både när det gäller bloggandet och när det gäller bloggdesignen. Jag är less att ha facet på mig själv i bloggen och Twittern lär försvinna med. Ni hittar den dock om ni kollar under LÄNKAR. Nu ska jag ändra min bloggdesign. Om ni återkommer om en kvart så lär det vara klappat och klart!

Jag älskar simpla dvs enkla bloggdesigner. Helst vita, men annars i ljusrosa eller ljusgrått....

Kvällen

Jag är trött och känner mig lite seg och ur balans. Senare ikväll ska jag halvsova till matchen. Just nu så leder Norge mot Italien med 6-2. Var har det Medelhavska temperatmentet tagit vägen? Kämpa vidare Italien, även om jag vill ha norsk seger. :)

Det blir inget bloggande om matchen ikväll (om jag inte ändrar mig efter matchen). Ni får helt enkelt hålla koll på min Twitter.

127

Dagar.


Joel Lundqvist

Höjden av otur har drabbat honom i detta VM. Jag är glad över att han hann sätta en puck i mål innan olyckan var framme. Det väntas operation i Götet för karln medan VM får fortsätta utan honom. WHY man WHY?! :( Joel anser jag är en av de bästa spelarna som vi har i Elitserien/Sverige just nu, så det känns inte kul att han inte får slutföra det VM:et som han har påbörjat på bästa sätt.


Nedräkningen har börjat

Egentligen började den igår. Ni kommer kunna följa nedräkningen varje dag här i min blogg. Till vad? undrar ni.
Färjestads säsongspremiärmatch mot HV71.


Rangers vann

Som de gjorde det. Med 6.6 sek kvar av tredje perioden så kvitterade de till 2-2 och vann sedan i förlängningen! Big hugs!


Tre Kronor - Danmark

Alltså, är det bara jag som tycker att Enroth är överskattad i VM? Jag är inte imponerad ikväll heller. Vi tappar 6-1 har blivit 6-4. Vad händer liksom? Hedman får passa sina marginaler nu med. Sätter laget i besvärliga sitser. Inte bra. Inte bra.

I övrigt så tycker jag att laget spelade bra och stundtals lysande.

Ändrat utseendet på texten

Snyggt va?:)


Skaffade mig appen Big Day idag

Nu har jag stenkoll på läget. :)
Skaffa den du också vettja!


Tips och råd med glimten i ögat, men ändå på fullaste allvar

Här kommer mina roliga (enligt mig själv) tips och råd inför kommande säsong med Färjestad. Jag vet inte vem som läser min blogg som sitter inne på att fixa det här, men OM du finns så gör det till verklighet i säsongen 12/13 ok?

One Piece
Jag har aldrig förstått mig på det där med att ha sparkdräkt på all day long och äger heller ingen. Däremot har jag sagt till många att OM det tillverkas en svart eller grön med vitt blixtlås och FBKemblemet på både mage och rygg då... Den som kan se till att en sådan hänger i FBKshopen till hösten/vintern. Den har fått den äran att se mig köpa en och dessutom klä på mig den!

Hundkoppel och halsband
Jag mejlade en gång i tiden för flera säsonger sedan till Färjestad BK och bad dem att tillverka koppel med FBKemblemet på. Det görs i NHL då många av oss supportrar även äger hund. De skulle sälja som smör i solsken.

Tisha med "Oh captain our captain" på
Japp, hoodie eller T-shirt spelar ingen roll, men jag tycker nog att Rickard Walle Wallin är värd ett eget tryck på klädesplagg med bild på sig själv tillsammans med #51 och den ovanstående texten över. Fixa det bara!

Storbloggaren Sanny
Skaffa Sanny Lindström en bloggadress och låt honom blogga under säsongen med fokus på hockeyn såklart och utan att avslöja allt för mycket för motståndarna. Givetvis bör den finnas på Färjestads hemsida.

Spela den här låten när Torpet kliver in på isen eller får spotlighten på sig i hemmaarenan. Den går även att använda när Torpet räddar puckar.





Jag kommer inte att gråta om det inte händer , men erkänn att det vore roligt OM det händer. :)

#28 har presenterat sig

Nummer 25 i FBK.

Vi som lever i Färjestadvärlden, vi vet vad den här killen kan och vilken talang som han besitter. I Expressen jämförs han redan med Kenny Jönsson. Läs här!

#8

Jag antar att ni har vetat det lika länge som jag...eller åtminstone vet det nu. Sanny Lindström bloggar på Expressen. Här kan du läsa en artikel som publicerades innan VM började. Här kan du läsa hans blogg!

Färjestad - I varje hjärtslag. I varje andetag.

VM i all ära, men jag saknar vardagen med Färjestad dvs att följa varje match live, på Tv eller via (sämsta alternativet) webradion. Att planera sin s k fritid efter matchschema. Att ständigt ha koll på FBK's hemsida och vad massmedia skriver om mitt lag.

Barmarksträning detta nödvändiga ont. Det som krävs för att skapa de bästa resultaten. Intressant att följa, men det är inte samma känsla att se som att se laget på is under en match med kamp mot både motståndarlag och klockan.

Ge mig kommande säsong och gör det NU!


3-1 av Joel

Tror att vi vinner....


Hua!

2-2 i matcher nu!


Två noll

Wall of pain nitade in pucken i mål. Vi leder med 2-0 efter andra.

Otroligt skönt med Fasth i målburen. Gör honom till förste keeper Mårts.

Rangers föll under andra perioden då den matchen var klar. Äcklig förlust mot Caps med andra ord! Sänd ut de nu så Bäckis kan spela VM ist.:)


VM- nu är det hockeyfeber!

Frasse gjorde ett noll i första. Jag diggar denne spelare skarpt. Det har jag alltid gjort. Å Zäta. Han är fantastisk. Han må vara en s k late blomer, men det gör ingenting för som han blommar! Killen från Njurlunda.

Skönt med Fasth i mål med.


Ikväll möter vi Tjeckien

Jag hoppas på vinst! Tror på vinst med. Vad tror ni?

Hunden och jag bänkar oss i Tvsoffan.


Vill ni läsa min åsikter om matchen

Ja, då kollar ni på min Twitter (vrid skallen åt höger). Klicka på rutan och följ mina kommentarer under hela matchen.

Domarna imponerar inte på mig. Enroth imponerar inte på mig. Mårts imponerar inte på mig. Enough said!

Skador på Jonte och Fredrik P. :(

Nationalsången har klingat ut

Loa Falkman tog i. Laget stod på rad. Nu blir det lite norsk nationalsång. Sedan släpps pucken och jag är förväntansfull. Basse och Holtet och vår nya Tollefsen deltar i det norska laget. Jag tycker att Sanny Lindström skulle fått kommentera DENNA match istället. Han som känner till spelare ur båda lagen.

Äntligen drar VM igång

Ikväll sitter jag bänkad framför Tvn med laptopen redo för bloggning!

Heja Tre Kronor och Jonte!


Härligt Rangers!

Sol ute och sol i sinne!


Erik Granqvist bjuder på videos


Elitseriens matchprogram 2012/2013

Det finner du om du klicka  här!

Nu är det nära

Bara några få dagar till hockeyVMpremiären. Spännande!

Det vekrar dock inte säljas så många biljetter. Tacka 17 för det då priserna är skyhöga enligt mig. Kom igen! Vill man ha publik så får man faktiskt ha realistiska priser. En familj ska väl ändå ha råd att gå på fler än en match om de vill...ja, de behöver faktiskt ha råd att gå på EN match. Jag tycker det är skandal om priserna gör att inte folk har råd att stötta och kolla på hockey i Globen. Dålig stil enligt mig!

Har kollat in spelschemat för kommande säsong

Har redan bokat in både borta- och hemmamatcher i min kalender som jag ska befinna mig på läktaren! Såååå taggad redan. Vill ta tillbaka SMguldet till Karlstad!


Vi ses snart igen

Snart. SNART! Snart är det september och då möter vi HV71 igen. Ett möte som är mer än efterlängtat! Ge mig Säsong 12/13 på riktigt NU! Det sämsta med sommaren stavas speluppehåll! :(


Vi förlorade

Igen. Sjätte förlusten i rad. Jag är ändå inte orolig. Sämre prestationer brukar resultera i bättre framgång i VM!

Kunde inte se matchen på TVn utan lyssnade i bilen på väg bort från Karlstad. Bort till mitt ställe som kallas hem...


Världens bästa stad

Här är jag!:)


Vaknade upp till det här!

Fy bubblan vilket skit, men inte helt oväntat.