Hockeybloggen

Torpet

Nu ska jag försöka sammanfatta en av våra bästa målvakter genom tiderna. Ja, en del av er protesterar högljutt, men er lyssnar jag inte på när det gäller detta. För mig är Cristopher Torpet Stoffe Nihlstorp en av de bästa målisarna. Enough said!

1999/2000
så representerade Torpet Skåne i TV-pucken.
2000 - 2006 ingick han i hockeylaget Malmö. Några "besök" i Division 1 och Allsvenskan blev det under den tiden.
2006 - 2010 var hans klubbadress mestadels Rögle. Ängelholmslaget. Rögle som givetvis är förknippat med Jönssonbröderna i hockeysammanhang och...
2010 - nu ...har Stoffe tillhört just Färjestad BK (där den äldre av bröderna Jönsson lirat hur länge som helst).

Till skillnad från hetsiga målvakter så som tillexempel Norrena och Henke Lundqvist, så är Torpet lugnet själv i sin spelstil. Lugn och metodisk. Han påminner om Jonas Gustavsson på isen. Det har säkert med personligheten att göra, men så även att Erik Granqvist hjälpt de båda målvakterna att utvecklas i positiv anda.  Utvecklades gjorde han i full fart och snart var han vår förstakeeper. Han (givetvis tillsammans med resten av laget), tog oss till SMguld 2011. Den känslan var obeskrivbar. Den glädjen som han utstrålade när slutsignalen gått och det stod klart att guldet var vårt. Loreen kan inte beskriva Eufori hälften så som Torpet visade oss betydelsen av ordet efter slutsignalen och på guldfesten. Denne skåning kan inte bara vakta målburen. Han kan sjunga och spexa med. Hans ödmjukhet tillsammans med glimten i ögat har tagit honom långt i karriären tror jag.

#41
är nu förmodligen på väg över Atlanten för nya äventyr. Det är alltid tomt och tråkigt när spelare lämnar, men om Torpet lämnar, så kommer det att kännas mycket tomt och tungt. Vem ska då vara sångfågeln i laget?
Foto: HockeySverige.se



Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback