Hockeybloggen

På begäran: Nygga, Sanny och Micke J

Min serie om Färjestadspelare fortsätter och nya önskemål har kommit ramlat in i kommentarer. Den här texten kommer att handla om Nygga, Sanny och Micke J. 
 
Magnus Nygga Nygren #32
 
En spelskicklig back med ett vasst skott. Han hade en liten svacka förra sässen, men den här säsongen är han en av de backar som vi kan förlita oss mest på.

Född den 7 juni 1990 i Karlstad. Det var där och då, som karriären påbörjades för denne kille.

Färjestad J18 och Skåre J20 från 2006 till säsongen 2009/2010Då fick han prova på Elitserielaget FBK, innan han lånades ut till Mora en sväng. 2010/2011 började han säsongen i ESlaget FBK och sedan utlånad till Bofors. 2011/2012 höll han till i FBK J20 och ESlaget. Han var även en sväng till Karlskoga för att få mer speltid.
 
Ärligt talat så tror jag att han tas över till NHL snart då han har en talang som heter duga. Han är en av våra mest betydelsefulla och viktiga kuggar i laget, framför allt i PPspelet. Den här säsongen har Nygga även utvecklat sitt defensiva spel ännu mer.
 
Sanny Lindström #8
 
Ja, hur lätt är det att sammanfatta en text om en så stor hockeyspelare som Sanny Lindström? Okej, here I go.

Jag, personligen, började följa Sanny när han spelade i Timrå. Dock började ju det hela långt innan dess, som ni säkert förstår.

Denne man föddes på självaste julafton år 1979 i Huddinge (om jag inte minns fel...).

1997 - 1999 spelade han i division 1 i laget med namnet Huddinge.

1999 - 2002 var han iväg och spelade utomlands i ligor som NHL och AHL bland annat.

2002 - 2008 var han adresserad i Timrå. 

2008 - 2009 så spelade han i Rapperswil (NLA).

2009 - nu så lirar Sanny i Färjestad iklädd tröjnummer 8. 

S Lindström har även deltagit i landskamper under sin karriär.

Den här backen är stabil med en stark vilja och en positiv inställning. Precis som alla andra hockeyspelare, så har han utvecklats genom årens lopp. Spelsinne, teknik.....You name it. Talang, målmedvetenhet och ledarskap. Tre adjektiv som beskriver denne spelare.

Det är dock inte enbart Sanny som hockeyspelare som jag uppskattar, utan även Sanny som skribent och kapten (vi pratar inte båtar här). Han formulerar sig med ord som få andra klarar av. Allvar blandas med humor och resultatet blir en härlig läsning för oss som följer hans krönika på VF.se. Det var ett tag sedan den uppdaterades dock.

Detsamma gäller när han pratar (blir intervjuad). När han pratar så lyssnar man. Han förskönar inte saker utan ger en sanningen på ett ärligt sätt. Han lindar inte in saker, utan kör med raka puckar. Det uppskattar jag. Sanny skyller aldrig ifrån sig när hans lag inte presterar på den nivå som alla vill. Han står för vad han gör och han kämpar på för att nå dit han vill. Stort Hjärta - Hårt Arbete, stämmer verkligen in på honom. Jag hoppas att han fortsätter att förgylla hockeyvärlden i många år till!
 
Mikael Micke Johansson #85
 

Vår spelskicklige forward som har haft oturen att drabbats en del skador de senaste säsongerna. Med skador följer rehabträning.
 
Den alltid glade Magic Mike är även känd för att vara Arvikasonen i Värmlandslaget. Han har ett stort spelsinne och är snabb på skridskorna. Han hittar passningar och målet på ett sätt som få gör. Micke kan både vara explosiv i sin skridskoåkning samtidigt som han kan vara en arbetsmyra vid sargkanterna. Han är bra på att vårda puck. Även hans defensiv har utvecklats genom årens lopp.
 
Denne spelare föddes 27 juni 1985 i just Arvika.
 
Det hela började 2000/2001 då Micke medverkade i TVpucken och representerade Värmland såklart. Efter det så var det Arvika, Skåre och Karlskoga som gällde innan han 2005/2006 tog en plats i A-laget hos Färjestad BK. Här har han varit tills nutid och jag hoppas även på en lång framtid. Micke fick även spela ett tag i AHL säsongen 2009/2010. Några matcher med landslaget har det också blivit.
 
 
 
 



Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback